Страници: 1 ... 4 5 [6] 7   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: 10 000 екземпляра на брошура за хуманно отношение към животните  (Прочетена 24341 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Русчуклия
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1430

Профил
« Отговор #75 -: декември 15, 2009, 06:26:20 »

Не си пионер с откритието си, че държавата ни не е нормална. Ние нали затова пишем тука и стигаме до някакви изводи какво е и какво не е хубаво и какво трябва да се промени и по какъв начин да стане това.
Активен
platon
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 274

plamengt@hotmail.com
Профил Ел. поща
« Отговор #76 -: декември 15, 2009, 06:28:46 »

Според мен дискусията вече се изражда в чат. Всеки, който има мнение по въпроса и си го е дал. Няма смисъл да се убеждавате че всъщност сивото е малко по-светло сиво или малко по-тъмно сиво.
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 4951

Профил Ел. поща
« Отговор #77 -: януари 16, 2010, 06:30:06 »

Доста се поколебах дали да постна снимката в тази тема или в другата за отровата, с която атакуваха лаещите русенски четириноги. Накрая реших да е тук, защото брошурата от заглавието призовава към хуманност за животните, но дали има такава към нас, хората?...

Снимката е направена с телефона ми и е малко лошо фокусирана, но все пак се вижда ясно една богата колекция от кучешки фекалии, вероятно заметена от наблизо живеещи хора около дънера на дървото, за да не се разнася по тротоара (не вярвам "домашните любимци" да имат специални предпочитания да наторяват точно този дънер - съседните дървета не бяха удостоени с такава украса). Поредното отблъскващо доказателство, че покрай кучеманията улиците ни са се превърнали в обществени тоалетни за четириноги, чиито екскременти особено през лятото изсъхват, стъпките на минувачите ги разпрашват, а вятърът обогатява с тях въздуха над тротоарите и алеите. И така пешеходците получават "великолепната" възможност да вдишат яйцата на опасни вътрешни паразити и да се сдобият например с една трудно лечима ехинококоза (сиреч кучешка тения), чиито последствия са направо ужасни... Shocked

Остава си въпросът кой, как и кога ще принуди русенските кучесобственици да носят при разходка на любимеца си (както например френските им колеги по хоби) лопатка и метличка и да хигиенизират след четирикракия "член на семейството". Имайки предвид нашенския манталитет, отговорът kа тези въпроси не ще да е много оптимистичен... Angry

П.П. Красивата гледка е на улица Петко Каравелов, между Александровска и Петко Д. Петков.

Photo-0031.jpg
10 000 екземпляра на брошура за хуманно отношение към животните
* Photo-0031.jpg (521.64 KB, 2560x1920 - видяно 807 пъти.)
« Последна редакция: януари 16, 2010, 06:39:11 от Orthodox » Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
veggie
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 52

Профил
« Отговор #78 -: януари 19, 2010, 12:28:35 »

Ей пак се вдигна тая темичка Smiley
От Германо-българското дружество преди няколко месеца направиха предложение до общината, да се обособят "площадки" за домашните кучета и да се монтират кошчета с торбички за почистване. Ще цитирам част от предложението:

"На самата площадка трябва да има поставени кошчета и торбички за почистване след като кучето се изходи. Не бива да очаквате, че хората ще изпълняват наредбите, ако не им създадете условия да го правят.
Предвидете подобни кошчета с торбички и на други места в града. Някои стопани ще трябва да изминат по-дълго разстояние с кучето си докато стигнат до площадката и е напълно възможно животното да се изходи преди това. Така ще повишите чистотата на градската среда. Въпреки, че достъпът до торбичките е най-добре да е безплатен, може да се експериментира и със заплащане с жетони или монети за да се предпазят от кражба.За Русе са необходими поне 100 подобни автомата за торбички. Следва обаче броят на местата за изхвърляне на екскрементите да бъде значително разширен (това да се допуска и в по-обикновени кошчета) , при условие, че екскрементите са надлежно събрани и завързани в посочените торбички. Такава е практиката в някои европейски градове.
Табела със задълженията на собствениците на кучета. След като сте създали условия за изпълнение – цитирайте законите и наредбите, които го изискват, както и евентуалната глоба. Помогнете на гражданите да добият точната информация за задълженията си. Няма да Ви коства много, но пък гражданите няма да има от какво да се жалват, след като бъдат глобени за неспазване на законите."

От общината нищо не направиха. На кого да се сърдим?
Активен

Without hope,we have nothing.
SW2FL
Administrator
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1035

9842765 sw2fl@hotmail.com SW2FL SW2FL *
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #79 -: януари 19, 2010, 12:49:09 »

Ама то на общината се правят предложения и да се направят подземни и надземни паркинги в централната част на града, за да не спират колите по тротоарите. Ама общината нищо не предприема ... Идеята е съвсем същата, взетите мерки - също.
Активен
veggie
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #80 -: януари 19, 2010, 01:38:47 »

Да, така е. Само че все "кучелюбците" и кучетата виновни. А и другото твърдение - НПО пречат на общината. Истината е, че докато на тия "отгоре" им е все тая, няма как да се случват нещата така, както ги искаме.
В общината са внесени достатъчно добри предложения от НПО, които биха улеснили доста положението по всички тези въпроси. Нито едно не е прието.
И после правят заседание - ама защо така не се получава... програмата не работи, онова не работи...
Активен

Русчуклия
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1430

Профил
« Отговор #81 -: януари 22, 2010, 11:49:23 »

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2720231

Чак сега си обясних какво значело veggie  Cheesy
Активен
niki67
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 572

Профил Ел. поща
« Отговор #82 -: януари 22, 2010, 12:24:14 »

Страшно ме възмущава всичко, писано от veggie. Изцяло съм на страната на Русчуклията.

А пропо, в нашият вход ненормалницата от отсрещния апартамент има 6 псета, а храни и бездомните, поради което те стоят във входа ни и целият е в кучешки изпражнения и косми.
Кучището на съседката отгоре пък най-редовно лае силно в 2-3 часа през нощта и ме буди и не мога да спя от него. И така нататък.

Градовете са за хора, а не за кучища! И не съм длъжен да ги търпя, защото някои като veggie били влюбени в тях.
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 3346

Профил
« Отговор #83 -: януари 22, 2010, 08:20:28 »

Мога да ви кажа, че в Англия за 5 дни не видях нито едно бездомно псе, а бях и в Лондон, и в провицията. Не знам какво ги правят, но със сигурност не е да ги кастрират и връщат на улицата!
Активен

Във форума се ражда истината.
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #84 -: януари 22, 2010, 08:32:03 »

Правят от тях храна за кучета... Wink

Понякога картинките върху кутиите не означават за кого е предназначено съдържанието, а от кого е дошло това съдържание... И вместо надписите върху чинийките пред "любимците" вместо Lamb, Venison или Tapioca, би трябвало да пише Doggie (не че ще го напишат, де...).
« Последна редакция: януари 22, 2010, 08:37:28 от Orthodox » Активен

Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 3346

Профил
« Отговор #85 -: януари 22, 2010, 08:36:35 »

Roll Eyes Канибализъм
Активен

Във форума се ражда истината.
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #86 -: януари 22, 2010, 08:40:23 »

А бе алъш-веришът да върви... То и ние ги ядем понякога с благовиден етикет, че те! Даже, като озвереят от глад, и на живо се ядат едно друго по улиците - консервата поне е по-културна форма да ядеш събрата си...
« Последна редакция: януари 23, 2010, 03:58:16 от Orthodox » Активен

veggie
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #87 -: януари 23, 2010, 01:21:00 »

niki67, кое по-точно те възмущава?  Roll Eyes
Да съм написала някъде, че ми е много хубаво да виждам бездомни животни по улиците?
И на мен не ми е приятно, защото мястото им не е там.
Но да ги псуваш и риташ е меко казано противно и говори що за човек си. Мен това ме възмущава, възмущава ме е и че общинарите не си вършат работата както трябва.
Възмущава ме, че сме на светлинни години в правилното отношение към по-слабите същества.

Какво пак скочихте.... Какво още да го разнищваме това.

Русчуклия, много интересна статийка, браво, за сефте го чувам това  Tongue
Активен

n00b
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2259

Профил WWW
« Отговор #88 -: януари 28, 2010, 01:17:03 »

Разните кучешки НПО-та са виновни, просто нямат интерес да няма кучешки проблем. Ако случайно някъде проблемът се реши, докарват от друго място песове. Поради тази причина не е рядкост да се случи изведнъж да се появят 10-тина нови песа в квартала при положение че досега е нямало изобщо. И само реват колко нехуманно било да се приспиват, странно как по Animal Planet зоополицията като намери безпризорни животни, в 90% от случаите им се случва точно това.

Поради тази причина, все повече хора се обръщат към каймата и антифриза като решение на проблема.
Активен
veggie
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #89 -: януари 28, 2010, 01:47:13 »

Много тъпо казано...
Кой ще удари ключа на тая тема, че ми писна да споря с всезнайковци?
Колко пъти трябва да се каже, че НПО не взимат нито един лев за дейността си? Всичко е на доброволен принцип.
Общината е тази, която взима паричките в джоба!
Тя е тази, която няма интерес да няма бездомни кучета. Бездомните кучета се оказват много печеливш бизнес за нашите управляващи.
Активен

Страници: 1 ... 4 5 [6] 7   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.105 секунди с 25 запитвания. (Pretty URLs adds 0.01s, 2q)

Google e прегледал тази страница април 01, 2023, 02:40:06