Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
Live Web Cam Rousse
Всичко за Русе
»
Русе / Rousse
»
10 000 екземпляра на брошура за хуманно отношение към животните
Username:
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Password:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Сигнали за кмета
Вход
1
...
5
6
[
7
]
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: 10 000 екземпляра на брошура за хуманно отношение към животните (Прочетена 24901 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
niki67
Hero Member
Неактивен
Публикации: 572
Re:10 000 екземпляра на брошура за хуманно отношение към животните
«
Отговор #90 -:
януари 28, 2010, 04:27:22 »
Цитат на: veggie в януари 28, 2010, 01:47:13
Кой ще удари ключа на тая тема, че ми писна да споря с всезнайковци?
Ми кой те кара да я четеш? Като не ти се спори, не спори. Какво сме виновни, че повечето от нас не мислят като теб.
Активен
veggie
Jr. Member
Неактивен
Публикации: 52
«
Отговор #91 -:
януари 28, 2010, 04:44:33 »
Темата аз съм я пуснала, но тя се изврати и измени тотално от основната й идея.
Сори, ама не мога да стоя безучастна, като виждам, че някой незапознат пише глупости.
Щото същият тоя утре ще отиде и ще отрови някое животно или ще напише на друго място, че НПО-тата са виновни и хората ще му се вържат на акъла.
Опитах се най-добросъвестно да обясня, като човек, който е по-навътре в тия неща.
Явно обаче никой от вас не приема нищо извън собственото си закостеняло и некомпетентно мнение. Жалко зa вас.
Активен
Without hope,we have nothing.
n00b
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2268
«
Отговор #92 -:
януари 28, 2010, 04:56:29 »
Нямам идея кой финансира НПО-тата и дали наистина справянето с бездомните кучета бидейки разход, носи печалба на общините.
Само знам че имаше един период в който приспиваха кучетата и тогава имаше доста по-малко безпризорни кучета по улиците. Разни умници се развикаха, че това не било хуманно и ефективно и как ако се кастрират, популацията им щяла да се свие сама до минимум, само за няколко години. Обаче това не се случи, напротив - броят им расте.
Нищо против животинките, но кучешката тения която пръскат (без значение дали са кастрирани), е нещо отвратително - в много малък процент от случаите хората успяват да бъдат излекувани без да останат инвалиди, стига въобще да оживеят разбира се.
Тъй като горките кученца имат навика да акат точно там където децата си играят и тъй като имам малко дете, съжалявам, ама не мога да роня сълзи за горките кученца. А и тъй като наскоро бях нападнат от един кастриран (следователно безопасен) пес, още повече ми е причерняло. Добре че ми се размина леко, захапа ме по обувката,нямаше дори повърхностна рана. Ако има късмета да нападне дъщеря ми, ще го претрепя най-безцеремонно и брутално.
След като общината очевидно не може да се справи с този проблем, след като еко-НПО-тата също не могат да се справят, май е крайно време хората да вземат нещата в свои ръце. Между другото най-виновни са тези безотговорни глупаци, които си зарязват животните, както и тези, които хранят помиярите. Последните дори не се замислят, че на тяхна отговорност лежи всеки нахапан или разболял се от кучешки паразити.
Не мога да разбера това - ако пребиеш някой на улицата, ще те осъдят. Обаче ако си пес и наръфаш някого, ще те качат в един микробус, ще те нахранят и после пак ще те върнат да хапеш още хора. Не че България не е особено толерантна към престъпниците, обаче дори и това отношение бледнее пред това към горките агресивни песове. Те хапели хората, защото хората били лоши и ги ритали. Аз никога не съм ритал бездомно куче, обаче онази гадина ме нападна без да съм й давал някакъв повод. Ако слушам същите хуманисти, пардон - канисти(?), трябва да се чуствам виновен на всичкото отгоре.
Трябва пак да си внесем виетнамци май.
Активен
фараша
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1385
«
Отговор #93 -:
януари 28, 2010, 05:00:09 »
Цитат на: veggie в януари 28, 2010, 04:44:33
Темата аз съм я пуснала, но тя се изврати и измени тотално от основната й идея.
Сори, ама не мога да стоя безучастна, като виждам, че някой незапознат пише глупости.
Някой беше споменал в някоя друга тема, че е най-добре да не се отговаря на глупавите постове.
Освен това всеки има право на мнение, независимо дали ни харесва.
Активен
veggie
Jr. Member
Неактивен
Публикации: 52
«
Отговор #94 -:
януари 28, 2010, 05:00:36 »
А, ама то можело аз сама да си я заключа! Чудесно!
Край на дискусията. Кой каквото разбрал, разбрал. Дано все по-малко злоба има у хората.
Айде със здраве!
Активен
Without hope,we have nothing.
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
Нагоре