Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 16   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Да поговорим за туризма в Русенско !  (Прочетена 126507 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
фараша
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1427


Профил
« Отговор #165 -: август 21, 2012, 10:11:05 »


За румънците  - ясно, на север са и са близо Smiley, франсета и немци - вероятно заради монтюпе и вито аутомотив , но италианци защо ?

Вероятно защото са много. Споменатите държави са най-многолюдните и големи в Европа- липсва само Англия.
Активен
ilko
Илко
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 520


Профил Ел. поща
« Отговор #166 -: август 21, 2012, 12:29:40 »


[/quote]

За румънците  - ясно, на север са и са близо Smiley, франсета и немци - вероятно заради монтюпе и вито аутомотив , но италианци защо ?
[/quote]        МБМ Металуърк http://www.standartnews.com/biznes/italianci_pravyat_v_ruse_asansyorni_chasti-98109.html и Мапей вероятно !
Активен
Русенец
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2397


Профил
« Отговор #167 -: август 22, 2012, 12:31:52 »

За румънците  - ясно, на север са и са близо Smiley, франсета и немци - вероятно заради монтюпе и вито аутомотив , но италианци защо ?
Вероятно защото са много. Споменатите държави са най-многолюдните и големи в Европа- липсва само Англия.
Именно! Това са най-големите държави в Европа, а Англия е далеч (не само географски).
Като гледам какви хъшлаци се разкарват из Русе, говорещи на френски и немски, едва ли ще да са от Монтюпе и Вито аутомотив, чисти туристи са си.
Активен
Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2035


*
Профил WWW
« Отговор #168 -: февруари 08, 2013, 02:21:33 »

Статуи сочат знакови за русенци места
6 Февруари 2013

Атрактивни идеи за развитието на туризма в Русе и региона представи на заседанието на икономическата комисия директорът на ОП "Русе арт" Анжела Иванова. Направата на уличка "Русчук" в центъра на града е една от идеите. Тя няма да бъде етнографска, а ще представя развитието на културата в Русе. Макети в умален вариант на интересни места също могат да привличат туристи по подобие на холандския град Мадуродам, където са събрани макети в мащаб 1:25. За тази идея ще се търси финансиране по проект.

Издавания преди година "Русе Гайд" ще придобие нова форма и тематична насоченост. Всяка книжка ще бъде с различна тематика - забележителности, културна програма, места за настаняване и развлечения, и места за туризъм.

Има идея на различни места в Русе да бъдат поставени статуи, които да отбелязват първите случили се в града събития. Туристите ще могат да се запознаят с първото застрахователно дружество, първата банка, първия асансьор, като тези статуи ще бъдат оформени като туристически маршрут.

Преди две години Арена Медиа направи блиц-анкета с русенци за поставянето на плочката със звездата на старото си място в незавършения тогава център. Въпросът беше разширен с предложението да бъдат описани 10 забележителни дати от културно историческото наследство на Русе. Те да бъдат отбелязани на бронзови плочи, които да се вградят на мястото на каменните в целия площад.
Активен

Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2035


*
Профил WWW
« Отговор #169 -: февруари 08, 2013, 02:22:05 »

Идеята за "България в макети" в Русе е още в суров вид
5 Февруари 2013

Идеята за бъдеща експозиция "България в макети" в Русе е още в суров вид. Тя е сходна с "България на длан", но със сигурност ще има промени. Не е определено място, нито размер на финансирането. Но отсега е ясно ,че се очертава като постоянна експозиция. Това стана ясно днес от питане на общински съветник Камен Милков по време на заседание на комисията по здравеопазване към Общински съвет - Русе. Той дори изрази задоволство от факта, тъй като имал познат с опит в тази сфера, който е готов да препоръча за реализацията на инициативата.
Активен

Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2035


*
Профил WWW
« Отговор #170 -: февруари 08, 2013, 02:26:33 »

Инфо пойнт ще бъде монтирана в центъра на Русе, за да помага на туристите 24 часа в денонощието
5 Февруари 2013

Инфо пойнт ще бъде монтирана в центъра на Русе, за да помага на туристите 24 часа в денонощието. Това съобщи днес младата и амбициозна директорка на Общинско предприятие "Русе арт" Анжела Иванова. По думите и, подобни дисплеи с информация за посетителите на града са поставени и се ползват в София, Пловдив и Велико Търново. Градът ни е решил, че ще ползва опита на Пловдив. Срокът за поставяне до края на годината е индикативен, т. е. това може да стане и по - рано. В 4 основни насоки ще бъде информацията, която ще се предоставя безплатно дори когато Туристическия информационен център на ул. "Александровска" не работи. Ще се дават сведения за транспорта до съответните културно - исторически забележителности в града и региона, за основни аспекти от тяхната история, за хотелите /вкл. цени и снимки/ и пр. Киоскът ще бъде създаден от фирма, която се ангажира в рамките на година да осигури базата с данни, като впоследствие за поддръжката и актуализацията може да се обучат и служителите в ТИЦ - Русе. Иначе годишната поддръжка според обема на вложената информация за потребителите ще варира между 1200 - 1350 лева. Сумата от 20 хил. лева е горния праг за създаване на инфо тур пойнт, като тя вероятно ще струва по - малко.
Активен

Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2035


*
Профил WWW
« Отговор #171 -: февруари 08, 2013, 05:19:28 »

Ще се работи усилено за превръщане на Русе от незабележима туристическа дестинация в туристически център
8 Февруари 2013

Програмата за развитие на туризма в Община Русе през 2013 г. е само първата малка стъпка от превръщането на града от сравнително незабележима туристическа дестинация в туристически център. Това заяви днес директорът на общинско предприятие "Русе Арт" Анжела Иванова по време на обсъждане на Програмата в постоянната общинска комисия по културни и религиозни въпроси.
 
Според нея, общото обслужване в града не е на достатъчно добро ниво, и това до голяма степен пречи за изграждането на положителен образ. Поради тази причина ще стартира проучване сред местните заведения, инициирано от Община Русе, чрез което да се провери качеството на услугите в тях. Анкетни карти ще бъдат изработени от специалисти от общинската администрация, а самото проучване ще бъде провеждано от самите хотели, ресторанти, барове и всични други заведения, които проявят желание да се включат в инициативата. На базата на резултатите от Общината ще излязат с конретни препоръки за подобряване на услугите. Бе направено и предложение с инициативата да бъдат ангажирани и заинтересовани студенти от Русенския университет, тъй като съвместната работа ще бъде от полза за всички страни.
 
Едно от разгледаните предложения в залата бе и за обособяване на тематичен маршрут около Музея на транспорта, който разполага с достатъчно интересни експонати за да привлече вниманието на туристи. Тази идея обаче би струвала твърде скъпо, тъй като по закон музейни експонати не могат да бъдат ползвани като атракциони, и ще трябва да се конструират техни реплики.
 
Тезата около кояти всички общински съветници се обединиха беше, че трябва да се обърне повече внимание на река Дунав. Беше отчетен факта, че от 60-те години на миналия век е започнало едно отдръпване на русенци от реката, и това е тенденция която трябва да се обърне, особено в контекста на новите планове за развитие на туризма.
Активен

Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 5145Профил Ел. поща
« Отговор #172 -: юли 22, 2013, 07:59:43 »

Известен журналист ще рекламира Русе
14:06  |  22 юли 2013

В Русе пристига Дейвид Хофман – журналист и редактор на популярния туристически интернет портал www.davidsbeenhere.com. Посещението му в града е част от триседмичната му обиколка в България – от 15 юли до 3 август.


Пътешественикът ще бъде в Русе и региона до 24 юли, предаде Дарик.

Сред забележителностите и туристическите обекти, които се очаква да посети, са античната римска крепост Сексагинта Приста, Националният музей на транспорта, Музеят на градския бит, катедралният храм „Света Троица“, катедралният храм “Свети Павел от Кръста“, природен парк „Русенски Лом“, както и Борово, Иваново и Червен.

Сайтът на Дейвид Хофман, в който той представя различни туристически дестинации, е създаден през 2007 г. Разказвайки за местата, които е посетил, журналистът препоръчва на любителите на пътешествията кои забележителности от региона си заслужава да бъдат разгледани, къде да отседнат, кое заведение да посетят и дава полезни съвети за една незабравима ваканция.

За 5 години в интернет платформата на журналиста са представени 125 хотела и над 400 ресторанта в повече от 600 града на 47 страни по света.

30 % от абонатите на www.davidsbeenhere.com са от Северна Америка, а 50 % от Европейския съюз.

http://rousse.dir.bg/news.php?id=14514141
====================================

Като коментар ще цитирам мнението на наша съгражданка за новината:

Това е страхотна възможност за гр.Русе най-после да бъде оценен като туристическа дестинация. А той има потенциал. Много се радвам за моя роден град.
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Linov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 3444Профил
« Отговор #173 -: август 28, 2013, 09:32:21 »

Интересно! http://www.jobs.bg/f1928526
Не се сещам къде може да е тва чудо. Единствено ми хрумва за къщата за гости до ирландския пъб, но тук си е написано - бизнес хотел. Някой да има идея?
Активен

Във форума се ражда истината.
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 5145Профил Ел. поща
« Отговор #174 -: август 29, 2013, 08:53:49 »

В Русе вече има туристически терминал
09:22  |  28 август 2013

Информационен терминал за културни събития и туристически обекти е монтиран пред сградата на общината в Русе, съобщиха от местната управа в града.

 
"Инфотур пойнт" може да се използва от русенци и гостите на града денонощно, предаде БТА.

Устройството предоставя информация за хотели, ресторанти, събития от културния календар на общината, туристически обекти, природни забележителности и други подробности за града и региона.

Терминалът предоставя достъп и до официалния сайт на община Русе.

Устройството е част от национална система, чрез която може да се намери информация за всички градове, свързани в нея.

Попълването и разширяването на наличната информация продължава. Терминалът се финансира по програма "Туризъм" на община Русе.

http://ruse.dir.bg/news.php?id=14840144
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Linov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 3444Профил
« Отговор #175 -: септември 22, 2013, 10:33:32 »

И май с времето все повече се отдалечаваме, щом емблематичният хотел Дунав в самия идеален център хлопна кепенците... Angry
Реших да пренеса темата тук. Смятам, че всички сме наясно, че хотел Дунав не затвори поради липса на туристи. Мога да ви уверя, че в делничен ден русенските хотели се пукат по шевовете. Казвам го, защото имам приятели в бранша, а и често на познати се налага да идват тук в командировка и настаняването е трудно. В тази връзка вчера забелязах, че хотел Европа (на автогарата) не работи. Някой да знае нещо?
« Последна редакция: септември 23, 2013, 09:33:06 от Linov » Активен

Във форума се ражда истината.
Русенец
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2397


Профил
« Отговор #176 -: септември 22, 2013, 11:13:31 »

В тази връзка вчера забелязах, че хотел Европа (на автогарата) не работи. Някой да знае нещо?
Доколкото знам, този хотел принадлежи на т.нар. Ивановски ром (a.k.a. Ивановския циганин на неполиткоректен език), а той го предоставял под наем на италиански бизнесмен. Но нещо в последно време не са се разбрали и италианецът си обрал крушите. Това го знам от човек, работил в хотела. Затова сега е пуст.
Активен
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 5145Профил Ел. поща
« Отговор #177 -: септември 23, 2013, 12:32:54 »

Казваш, Роска, "всички сме наясно, че хотел Дунав не затвори поради липса на туристи". Е, аз пък като по-слабо информиран, не съм наясно. Каква е тогава истинската причина? Щото кой нормален бизнесмен ще прекрати дейност, която е печеливша за него? Roll Eyes
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Linov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 3444Профил
« Отговор #178 -: септември 23, 2013, 09:36:08 »

Ето: http://ruse.topnovini.bg/node/53091
Накрая пише малко и за хотел Европа. Стана ми забавно, като видях, че последното заведение под него е бил някакъв италиански ресторант. Там ирландски пъб ли не беше, българска механа ли не беше, верно мн европейски тоя хотел  Grin
Активен

Във форума се ражда истината.
Linov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 3444Профил
« Отговор #179 -: септември 26, 2013, 05:07:05 »

Цитат
Във връзка с откриването на нов бизнес хотел „Теодора Палас“ и прилежащ ресторант с капацитет 150 места, фирма „Медиком“ ООД търси да назначи кандидат за позицията...
Някой да знае нещо?
Активен

Във форума се ражда истината.
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 16   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.052 секунди с 25 запитвания. (Pretty URLs adds 0.009s, 2q)

Google e прегледал тази страница Днес в 12:43:01