Страници: 1 [2] 3 4 ... 16   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Да поговорим за туризма в Русенско !  (Прочетена 129541 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Sashoko
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 245

Профил
« Отговор #15 -: май 26, 2007, 12:07:21 »

bravo, super si se porovil... mnogo interesna i radva6ta statistika:)
Активен
calliga
Newbie
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 4

Профил
« Отговор #16 -: юни 26, 2007, 09:20:17 »

Не като специалист по туризъм ще Ви кажа,че Русе като град е уникален като архитектура(еклектичен стил-т.е. збор от други класически стилове)-разбира се за България и на парижани няма да им направи впечатление,но това че има различни видове туризъм(речен-Дунав,Лом!;градски-музей,паметници и мн.др.;селски-природен,исторически-да не кзвам още какви!?>!) е предимство.Ето как седят нещата по черноморието(в големите курорти)примерно Сл.Бряг-много от туристите идват ол инклузив(всичко в едно за малка цифра) за 2 седмици-по този начин дори песионерите могат дори да спестят пари като идват тук,а не седят примерно в Германия.Това на теория.На практика обаче още след 5-тия ден се чудиат какво точно да правят и тука идва отговора на главния въпрос Какво прави така че хората да идват и да се връщат пак?...Ами разнообразието разбира се-да не става дъго-ето това е посоката-разнообразие и върхово качество в сферата на услугуте
 Последно-освен посане трябва и действие...

Активен
SlAdKiQ
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 142

Профил Ел. поща
« Отговор #17 -: юни 30, 2007, 10:23:57 »

spored mene u parka atrakcioni trqbva da se napravi vav varna u morskata gradina ima6i eni vajeta za minavane , da se kateri6 ne6to takos za na6iq park 6te e mnogo interesno , pak si imame i krepost pokrai dunava ba6 v centara zad DNA
Активен

SlAdKiQ
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 142

Профил Ел. поща
« Отговор #18 -: юни 30, 2007, 10:25:29 »

ako se restavrira kakto trqbva taq krepos sektaginta prista mai 4e se kazva6e to i raskopki pravqt tam ama ni6to ne pravqt  Undecided
Активен

фараша
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1432

Профил
« Отговор #19 -: август 21, 2007, 05:34:42 »

Струва ми се, че нашия град е доста беден откъм туристически атракции.
Според мен е редно общината по някакъв начин да стимулира и подпомага изграждането и поддържането на такива атракции. Вече и ТВ кулата не работи.Не съм наясно дали общинския съвет няма лостове да подпомогнат повторното отваряне на кулата за посетители и туристи. Въобще редно е да се помисли за създаването на нещо уникално /не казвам грандиозно/, някакъв акцент, който да е запазен знак за Русе. Как мислите?
Активен
marlou
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 113

Профил
« Отговор #20 -: август 21, 2007, 09:45:36 »

Факт е,че идват автобуси с туристи предимно френско говорящи и то вече в пенсия.Стоварват ги пред хотел"Дунав",развеждат ги из центара и след това отпътуват кам Велико Търново,Етър-а и т.н.Което е жалко защото те не вливат никакви пари в града ни.
Активен
фараша
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #21 -: август 24, 2007, 01:38:53 »

Една добра стъпка според мен би било една съвременна възстановка на крепостта Сексагинта Приста - външните стени, кулата. Това би дало ново лице на града поне откъм Дунава- представете си я осветена нощем там на високото над реката...
Това би повишило историческата стойност на града - всеки град има история, но не всеки може да я покаже по подобаващ начин Cool
Опасявам се обаче че това би струвало доста, а и винаги ще се намерят защитници на автентичния вид, макар че един римски кастел не е нещо уникално сам по себе си.

Активен
Митака
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1152

Профил
« Отговор #22 -: август 25, 2007, 04:06:06 »

За ТВ Кулата съм абсолютно съгласен, че трябва от общината да окажат някакъв натиск за да бъде отворена отново за посетители. Според мен, един от гафовете на Йотов бе, че не направи нищо, за да предотврати самоволното затваряне на този уникален обект. Смънка нещо по медиите, че щял да говори с шефа на БТК и това беше.
За нови атракции смятам, че трябва да са дело на частни предприемачи. Но те все още не са узрели за тази идея. Дано Бобокови дадат успешен пример със създаването на музея на модерното изкуство в бившата Музикална гимназия. Освен музеи, смятам че в Русе биха имали успех и атракции като увеселителен и аквапарк.

Преди малко погледнах статистиката на НСИ за дейността на средствата за подслон през 1-вото шестмесечие на 2007-ма година.

http://www.nsi.bg/ZActual/Podslon2q07.htm

В сравнение с 1-вото с шестмесечие на 2006-та година приходите от нощувки в Русенска област бележат 32 % ръст.

http://www.nsi.bg/ZActual/Podslon2q06.htm
« Последна редакция: август 25, 2007, 04:11:57 от Mitaka » Активен
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 3480

Профил
« Отговор #23 -: август 28, 2007, 11:22:37 »

според мен е добра идея и облагородяването на речния бряг извън града в западна посока. да се направи нещо като плаж с хотели. до колкото знам има такива условия. като за малък курортен комплекс. например около хижа Приста. естествено ще е добре това да стане с минимални вреди за природата. не знам дали двете неща са съвместими но звучи добре...
Активен

Във форума се ражда истината.
deian
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875

Профил
« Отговор #24 -: август 28, 2007, 11:43:09 »

Да, как може да имаме такава красива европейска река и такава природа около нея, а да не ги ползваме! Не е само морето атракцията...
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5216

Профил Ел. поща
« Отговор #25 -: август 28, 2007, 11:50:55 »

Мисля си за заведението горе на ТВ кулата в един по-различен аспект. Вярно, че такова заведение в по-едър мащаб и въртящо се има и на знаменитата кула в московския квартал Останкино. Височината там също е доста по-голяма - около 2-2.5 пъти. Обаче! Питам се доколко е безвредно пребиваването толкова близо до силното радиовълново излъчване на антените малко по-горе, а? Чувал съм, че персоналът на мощни радиопредаватели (граждански и военни, с най-различни честоти) работи в рискови условия и бива подменян сравнително често, за да не се получат трайни увреждания на здравето. Вярно, че едно посещение на заведението трае сравнително кратко. Вярно, че това са предаватели с високи честоти (ТВ и УКВ ЧМ), които по-принцип се излъчват в конкретна посока, но все пак има и разсеяно излъчване, това е неизбежно. Във всеки случай, не бих бил много спокоен, ако се наложи да прекарам някакво време в заведението на кулата, защото не зная какво става през това време невидимо с тялото ми... Huh? Roll Eyes
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
deian
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875

Профил
« Отговор #26 -: август 28, 2007, 11:54:19 »

Навлизаме в много дълбока тема и то по специалността ми, което май не е за тук. Но накратко - точно там, където беше барчето, няма опасност при престой от 1-2 часа. Много по-кофти е за хората, които живеят наблизо и антената бие в техните прозорци. Същото е и за хора, на съседния блок на които има GSM клетка, насочена към тях.
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 3480

Профил
« Отговор #27 -: август 28, 2007, 11:56:45 »

Мисля си за заведението горе на ТВ кулата в един по-различен аспект. Вярно, че такова заведение в по-едър мащаб и въртящо се има и на знаменитата кула в московския квартал Останкино. Височината там също е доста по-голяма - около 2-2.5 пъти. Обаче! Питам се доколко е безвредно пребиваването толкова близо до силното радиовълново излъчване на антените малко по-горе, а? Чувал съм, че персоналът на мощни радиопредаватели (граждански и военни, с най-различни честоти) работи в рискови условия и бива подменян сравнително често, за да не се получат трайни увреждания на здравето. Вярно, че едно посещение на заведението трае сравнително кратко. Вярно, че това са предаватели с високи честоти (ТВ и УКВ ЧМ), които по-принцип се излъчват в конкретна посока, но все пак има и разсеяно излъчване, това е неизбежно. Във всеки случай, не бих бил много спокоен, ако се наложи да прекарам някакво време в заведението на кулата, защото не зная какво става през това време невидимо с тялото ми... Huh? Roll Eyes

когато до сега си сядал на това вече бившо барче, защото предполагам че си, сещал ли си се въобще някога за притесненията които изказваш в момента?
Активен

Във форума се ражда истината.
фараша
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #28 -: август 29, 2007, 12:02:57 »

Четох наскоро, че пуснали в Русе еднократно за обиколка, реставриран стар влак или локомотив, не разбрах точно. Дали не може това да стане една от атракциите на града и да си пътува редовно, примерно до Гюргево? Така и така имаме подходящ музей Wink
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5216

Профил Ел. поща
« Отговор #29 -: август 29, 2007, 12:08:20 »

когато до сега си сядал на това вече бившо барче, защото предполагам че си, сещал ли си се въобще някога за притесненията които изказваш в момента?

Абе знаеш ли, всъщност не съм бил там. Много време се канихме с приятели да идем навремето, и така и не се наканихме. Щеше да ми е интересно да хвърля на Русе един поглед от високо, защото за разлика от София например, близо до нашия град няма планина, откъдето да видим града си от птичи поглед (е, сега може да се направи и с Google Maps, но там не е баш същото, макар пак да е интересно...). Колкото обаче до притеснението за радиовълните - и да бях се качвал горе преди, пак бих си имал едно на ум. Просто съм с техничарска нагласа и тези неща обикновено не ми убягват от вниманието...
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Страници: 1 [2] 3 4 ... 16   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.063 секунди с 25 запитвания. (Pretty URLs adds 0.008s, 2q)

Google e прегледал тази страница ноември 12, 2024, 02:12:13