Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
Live Web Cam Rousse
Всичко за Русе
»
Русе / Rousse
»
Задръстване !!!
Username:
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Password:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Сигнали за кмета
Вход
1
[
2
]
3
4
...
10
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Задръстване !!! (Прочетена 13694 пъти)
0 Членове и 3 Гости преглежда(т) тази тема.
Кристин
Слънчоглед
Hero Member
Неактивен
Публикации: 774
Re: Задръстване !!!
«
Отговор #15 -:
септември 17, 2007, 05:49:52 »
Днес отвори новият булевард, свързващ Борисова и Волов
Светофарите работят, има полицейски коли, автомобилите си минават спокойно.... (все още се чудя официално ли е отворен... ама светофарите бачкат, е очаквах нещо по-голямо, но и това за сега стига)
Активен
Аз конструирам всеобщото като избирам себе си.
Linov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2659
«
Отговор #16 -:
септември 17, 2007, 06:08:38 »
направете снимки и ги качете ей!
Активен
Във форума се ражда истината.
Митака
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1152
«
Отговор #17 -:
септември 17, 2007, 08:22:17 »
Хм, като че ли бях прав, че задръстванията ще се мултиплицират след 15-ти септември. Днес трафикът в пиковете часове беше ужасен в почти целия град.
Активен
фараша
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1038
«
Отговор #18 -:
септември 17, 2007, 10:26:49 »
И по Бозвели ли? Дали ще има ефект от нея за трафика през Симовата мелница?
Активен
Митака
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #19 -:
септември 17, 2007, 10:43:37 »
Ами по бул. Бозвели все още текат довършителни работи и малко хора се престрашават да го ползват. На първо време ползата ще е за предвижващите се от Източна Промишлена зона към кварталите Дружба и Чародейка. Докато не се завърши изцяло булеварда, обратната посока от Дружба/Чародейка към ИЗП ще трябва да се осъществява отново по стария маршрут - по Мария Луиза. С изключение на това, че вече няма да има директен достъп до нея. Като гледам ще преградят пролуката през Цар Освободител към нея. Ще трябва да се минава примерно по Волов -> Бозвели -> Муткурова -> Мария Луиза или по Волов -> Бозвели -> Борисова -> Мария Луиза.
Активен
variant
Jr. Member
Неактивен
Публикации: 79
«
Отговор #20 -:
септември 17, 2007, 11:26:44 »
Има и още нещо според мен, това че сега ще се натовари допълнително южното платно на Цар освободител от мелницата до пазара поради допънителните коли идващи от новия Бозвели и завиващи по "Царя" днес ми направи впечатление че водачите все още използват новото средно платно което е за напред за завиванв на дясно (както досега) въпреки че и на светофара има стрелки и завиват от посока направо в посока дясно!
Разбира се тук има нововъведение!Единствената лента от Хр. Ботев на дясно за Царя има отделен светофар включващ зелена светлина доста по-рано от останалите три
Активен
Митака
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #21 -:
септември 18, 2007, 09:27:16 »
Тази сутрин беше ужас на въпросното кръстовище. Имаше някакъв регулировчик, който се опитваше да прави нещо, но хаосът беше огромен.
Активен
Кристин
Слънчоглед
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #22 -:
септември 18, 2007, 06:27:28 »
Не знам за тази сутрин, аз твърде рано минавам от там... Но откакто го откриха тоя Бозвели, постоянно има катастрофи, аз съм свидетел поне на 3 само по Борисова... Дали има връзка
Активен
ftubusa
Sr. Member
Неактивен
Публикации: 493
«
Отговор #23 -:
септември 28, 2007, 08:39:31 »
Най трудно е за хората които карат от години. Например от 10 години минаваш от там всеки ден или по няколко пъти на ден. Имаш си навици, дори и не се оглеждаш и изведнъж - булевард. Затова става така според мен.
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2870
«
Отговор #24 -:
септември 28, 2007, 10:27:33 »
Спор няма - ще е нужна известно време за пренастройка на шофьорските (а и на пешеходските) стереотипи, а и за оптимизиране на организацията на движението в новото кръстовище (Бозвели-Царя), включително и за донастройване на светофарната уредба според натрупания опит и проявилите се проблеми. И след известен период на родилни мъки нещата ще се устроят и уталожат - ще се "канализират", както се казва. Все пак, появата на такъв сериозен нов обект в пътната мрежа на града не е дребна работа и няма как да мине 100% гладко и без сътресения. Но главното и сега, и за в бъдеще си остава съзнателността и дисциплината на всички участници на движението (и най-вече на шофьорите, разбира се), доброто съобразяване с пътната ситуация и зачитане не само на собствените интереси, но и на другите около нас - били те на два крака, на две или на четири колела...
«
Последна редакция: септември 29, 2007, 02:28:12 от Orthodox
»
Активен
За Вяра и
Оте
чес
тво
!
Кристин
Слънчоглед
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #25 -:
септември 29, 2007, 10:37:34 »
Дам, ама ще е хубаво да настроят най-накрая проклетите светофари! Пешеходец като мен не може да премине и двете платна за едно светване на зеленото! Да не говорим за някои стари хора... а за колите е такова объркване...
А между другото да спомена един забавен "инцидент", който ако имаше повечко движение сигурна съм щеше да е фатален... Понеже както Orthodox каза шофьорите още не са свикнали с булеварда, един тръгна в насрещното...
Нищо, сигурно всичко ще си дойде по мястото с времето.
Само тия светофари в града ми дразнят- 15 сек за пешеходци и 45, че и повече за автомобили... еее, не може така!
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2870
«
Отговор #26 -:
септември 29, 2007, 02:33:19 »
Цитат на: Kriseto в септември 29, 2007, 10:37:34
Дам, ама ще е хубаво да настроят най-накрая проклетите светофари! Пешеходец като мен не може да премине и двете платна за едно светване на зеленото! Да не говорим за някои стари хора... а за колите е такова объркване...
Е, няма да стане изведнъж това настройване, както ни се иска. Все пак само практическото изпробване на нещо, и то достатъчно дълго, може добре да прояви недостатъците и проблемите му, за да се поправят. Спомнете си как беше със светофарната уредба при Дървото (Майор Узунов - Съединение). Поне една седмица ежедневно й нагласяха настройките, докато се намери горе-долу оптимален вариант. А тук движението е още по-голямо... Така че да потърпим малко, ще се оправят нещата...
«
Последна редакция: септември 30, 2007, 12:22:13 от Orthodox
»
Активен
За Вяра и
Оте
чес
тво
!
Митака
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #27 -:
септември 29, 2007, 03:03:23 »
Наистина има още доста за донастройване на тази светофарна уредба, особено за пешеходните секции. Но остава въпроса ми - защо са поставени архаични лампови, а не диодни секции ?!? Ужасно много пари се вложиха за 400 м. булевард, правиха го цяла година и накрая резултатите са далеч от очакванията.
Активен
Кристин
Слънчоглед
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #28 -:
септември 29, 2007, 08:36:43 »
Ама така е...
Активен
Митака
Hero Member
Неактивен
Хаос
«
Отговор #29 -:
октомври 03, 2007, 04:25:34 »
Днес движението в града е в абсолютен хаос. На 2 възлови кръстовища не работеха светофарите(на Кауфланд и на Кооп. Пазар). И на 2-те бяха станали катастрофи заради това. Къде бяха "униформените" олигофрени, за да регулират движението?
Преди малко пък си пуснах камера 3 и видях, че кръговото бе блокирано, от учителите. Изобщо, всеки си прави каквото си иска.
Активен
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
10
Нагоре
Изпечатай