Страници: [1] 2 3 ... 10
 1 
 -: юни 24, 2022, 05:07:16  
Започната от спиро - Последна публикация от Русенец
Майка ми и майката на Камен Рикев са приятелки, Камен още като малък си беше много умно момче!

С две ръце зад статията!

 2 
 -: юни 23, 2022, 08:12:45  
Започната от спиро - Последна публикация от Flying spur
Да, мисля че е дошло времето да се премести на друго място. Мястото е прекалено хубаво за такъв и може да бъде поставен значим човек за русенската история, които да украси мястото. Статията е доста градивна.

Може да се обособи някъде отделен парк/музей с нещата от комунистическата ера в България.

 3 
 -: юни 22, 2022, 06:52:00  
Започната от спиро - Последна публикация от JMM
Похвално е, в.Утро дават гласност за позиция на наш съгражданин, която за съжаление не е толкова популярна сред русенци, относно премахване на болшевишкият истукан от централната част на града.

Премахването на наглата и натрапена съветска безвкусица на пиян окупатор, ще има допълнителен "оздравителен" ефект-ще се елиминира възможността по 9-ти Май, ежегодно мястото да се превръща в сборище за руска пропаганда.

https://utroruse.com/article/812186/?fbclid=IwAR3P-Lj-bxdyXNXn4cVAGQNYw6rLvLo9ZKaEBaEXXi7tN_dwEEfMF0Iq24M

 4 
 -: юни 20, 2022, 06:35:49  
Започната от фараша - Последна публикация от vesel
Както знаем, на екрана на компютъра могат чудно да изглеждат нещата, а в реалността да бъде разочароващо.
Мен ми е крайно интересно дали ще има безопасно пресичане на линията. Към момента това може да стане по едни затънтени стълби към "Тулча". Другият вариант е да се пробие пешеходното под насипа на жп линията. Това би било удобно, ако се направи без стъпала. Важно е да се реши този въпрос, защото там има постоянно опасно пресичане на линията. Трябва да се изгради някакъв вид ограда от двете страни на железния път, за да не стане като прелеза зад университета - врата в полето  Huh?

 5 
 -: юни 19, 2022, 06:53:55  
Започната от фараша - Последна публикация от Orthodox
Вижте само какъв е проектът за оформление на спирката при Товарна гара, която след изграждането на градската железница ще се нарича "Университета"! Вероятно повечето от вас знаят каква дивотия е сега около тази импровизирана спирка, и ако този проект стане реалност, би било чувствително подобрение на нещата. Въпросът е обаче кога и дали това ще стане. Особено като се има предвид, че правителството вече е към края на управлението си и съответно Събев не след дълго най-вероятно няма да заема влиятелния си пост. А на наследника му вероятно ще му дойде друг акъл по въпроса...


 6 
 -: юни 18, 2022, 11:47:00  
Започната от СкручЪ - Последна публикация от vesel
Интересно беше на ретро парада  Smiley


 7 
 -: юни 18, 2022, 12:56:29  
Започната от фараша - Последна публикация от Русенец
Вдигам темата от прахта покрай новите анонси за градска железница. Лично за мен, като фен на урбанизма, ще е супер това да се случи. Смятам, че ако Събев е лобист на града и е във властта, шансовете са огромни.

Проектът за Градската железница в Русе предвижда 6 етапа

Екип от проектанти на фирма „Гео-Чонов“ ООД представи в областната управа проекта за инвестиционно изграждане на т. нар. Градска железница в Русе.

Проектът на фирмата изпълнител предвижда 6 етапа на развитие на Градската железница, като основен е първи етап. Изрично беше подчертано, че възложителят не е задължен да следва посочената последователност.
Реализацията на първия етап ще свързва централна гара Русе – гара Разпределителна – Русе север – КТМ – Мартен и ще бъде с обща дължина 16.434 км и времетраене 39 минути, от които 13 минути за спиране и престой по гари и спирки и 26 минути в движение.
Вторият етап се отнася до изграждането на отклонението до Индустриален парк, като ще обхваща маршрут с дължина 3,154 км, преминаващ през Русе разпределителна – Русе изток.
През третия етап се предвижда изграждането на връзката на гара Север със северната околовръстна жп линия, Музея на транспорта, Речна гара, гара запад и гара Долапите и ще бъде с обща дължина 5,9 км. Характерно за това предложение е неговата привлекателност, предвид панорамната линия по р. Дунав.
Четвъртият етап предлага маршрут Русе пътническа – спирка „Долапите“ – Гара Долапите – спирка „Божичен“ – гара Иваново и обратно с дължина на линията 21 км.
Петият етап осъществява 16-километрова връзка от Русе пътническа през Русе разпределителна до Гюргево север.
Оптимистичният шести етап предлага 111 км връзка с летището в Букурещ при маршрут Русе пътническа – Русе разпределителна – Гюргево север – Букурещ – Отопени (летище).
Предложеният примерен график за движение предвижда да бъдат използвани 4 броя дизелови мотриси в участъка гара Русе север – Мартен още с пускането на първи етап, които в пикови часове ще могат да превозят до 2400 души в едната посока. Извън натоварените часове може да се отдели една мотриса с капацитет 300 пътника за обслужване Русе пътническа – Русе разпределителна – Гюргево север.
Проектът за Градската железница предвижда още на първи етап да се изградят 5 нови жп спирки „Родина“, „Университета“, „Безмитна зона“, „Булмаркет“, „Лукойл“, както и нов жп участък преди град Мартен с дължина 613 м, жп спирка „Мартен“ и автопаркинг.
Необходимо ще бъде ремонтирането на 10,2 км железен път и оборудване на гара Русе север и заводска гара КТМ с Електрически централизации за автоматично управление на движението на влаковете.
Очаква се стойността на бъдещата инвестиция да е съизмерима с възможностите на държавата, общината и частния бизнес. Точният размер ще бъде определен с изготвянето на инвестиционния проект.
След окончателното приемане на прединвестиционното проучване, то ще послужи като техническо задание за изготвянето на инвестиционния проект.
Прогнозната цена за изготвянето на инвестиционния проект на първи етап на Градската железница се очаква да е в размер от 250 000 до 300 000 лева. Намеренията са осигуряването на тези средства да стане по програма Джесика, за което има проведени предварителни разговори.

Източник : www.ruse.dir.bg
https://transportal.bg/proektat-za-gradskata-zheleznitza-v-ruse-predvizhda-6-etapa/

 8 
 -: юни 18, 2022, 12:49:16  
Започната от SW2FL - Последна публикация от Русенец
А тия LeChef ги знам от клиповете на Батката, там ги рекламираше. Cheesy

 9 
 -: юни 18, 2022, 06:55:18  
Започната от SW2FL - Последна публикация от Linov
Между другото са много готини. Понякога сгъвам на крак нещо от техните неща по време на командировки. Винаги има опашки пред обектите им в Гранд мол и на Севастопол.

 10 
 -: юни 17, 2022, 11:30:20  
Започната от SW2FL - Последна публикация от bgdimitrov
Бяха пуснали реклами че ще отварят в града, после не знам какво се случи но така и не откриха обект. Беше 2017/2018 някъде.

Страници: [1] 2 3 ... 10
Страницата е създадена за 0.066 секунди с 19 запитвания. (Pretty URLs adds 0.007s, 1q)

Google e прегледал тази страница юни 24, 2022, 03:01:26