Страници: [1] 2 3 ... 10
 1 
 -: Днес в 11:57:11  
Започната от Slex - Последна публикация от Slex
То е ясно, че говорим на диалект, въпросът е, че ни приписват някакви диалектни форми, които всъщност тук ги няма. Поне на мен така ми се струва, както с въпросното "Руси".

 2 
 -: Днес в 11:19:22  
Започната от DeYordanov - Последна публикация от bgdimitrov
Най-рано на 11 юли се очаква първи пътнически кораб на Пристанище Русе.

https://www.maritime.bg/68103/

 3 
 -: Днес в 09:08:33  
Започната от DeYordanov - Последна публикация от vesel
Защо да ги местят? Не знам да закриват корабни места. Или ще довлекат старите, прибрани някъде понтони, или ще има нови. Това второто не го вярвам.
Ангажиментът би трябвало да е на държавата.

 4 
 -: Днес в 08:19:30  
Започната от Slex - Последна публикация от rospur
Не само русенски, но и старозагорски, варненски, търновски и т.н. Въобще всички от източната част на страната, според шопите, говорят неправилно меко. Това е следствие от налагането на софийската/шопската/ култура, начин на мислене, на говорене, на живот въобще. И това не е от вчера или днес, а откакто това селище е избрано за столица. А този избор е една от големите грешки в обществения и политически живот на България. Населението в тази част на Европа/шопи, македонци, сърби/ има такава егоцентрична психология-от Искъро по дълбоко нема, от Витоша по високо нема, без Левски и ЦСКА български футбол няма, Ех Луно земльо македонска, в Сърбия всичко е велико-велика река и т.н. Това, че имаме потъмняване на някои звуци тук/в Русе/, не значи, че говора ни трябва да се отрича, в цял свят е така - иди в Нюкасъл да видиш какъв английски говорят, в Италия има различия в отделните райони, а неаполитанското говорене е трудно разбираемо дори за италианците. А това е богатство на езика, според някои учени. Ние също имаме право да се присмиваме на "ме"кане то на шопите, на млекото, на винОто, на това, че вместо оттук нататък казват оттук натам и т.н. но нямаме национални медии по които да го правим или пък да налагаме кое е правилно. Да говориш шопски май е и мода и тип снобизъм - чалгарката Глория например, която е от Русенско, като се пресели в София започна да говори като тях...

 5 
 -: Днес в 01:58:49  
Започната от deian - Последна публикация от Русенец
@ Русенец

Тази снимка на горящата опера отгоре откъде е?
От Фейсбук ми попадна, не си спомням точно откъде.

 6 
 -: Днес в 01:13:08  
Започната от Slex - Последна публикация от фараша
Съгласен! Мен лично за първи път на тема "Руси" ме бъзика преди доста години един ямболлия, и ме свари неподготвен, даже си мислех, че е от някакъв виц или филм. С времето разбрах, че той наистина мисли, че така си наричаме града. Явно са някакви градски легенди, той май беше и футболен фен, не знам дали това няма общо.

 7 
 -: Днес в 12:53:14  
Започната от Русенец - Последна публикация от pesho
Пък ад се чудех, защо старият директона на екологията Герги забравих му фамилият Пенчо го разкара, а то иваро причена.

Аз пък не знам на кое се чудиш, понеже потърсих в Гугъл да видя коя е тази непозната за мен дама и излиза, че е станала началник на отдел "Екология" по времето на Стоилов.
Обягнало ми е това.

Пък аз се чудех, защо старият директона на екологията Герги забравих му фамилият Пенчо го разкара, а то иваро причена.
Инъче от този кмет не очаквам нищо. Много пъти рових, но без успех програмата му за управление. Ако някой ми помогне със списък 1,2,3 и тн какво ще направи ще съм му адски благодарен.


Прикачам тук един PDF с предизборната му програма, коато на думи е много амбициозна, но изглежда ще се окаже само пропагандна пушилка и надали ще се изпълни и на 10%.  Grin

И аз мога да кажа ЩЕ, а реално нищо. Стоилов поне като беше кандидат на изборите си каза човека точно какво ще се направи. Значи Милков така и няма визия за града. Аз очаквах следното:
1 Ремонт на булевард Цар Освободител
2 Доставка на нови тролейбуси
3 Ремонт на училищата Вазов,Йовков и тн.
Искам като му свърши мандата както Стоилов обеща 20 неща и да се види какво е направил от тях по време на мандата му.

 8 
 -: Днес в 12:30:16  
Започната от deian - Последна публикация от Slex
@ Русенец

Тази снимка на горящата опера отгоре откъде е?

 9 
 -: Днес в 12:12:35  
Започната от Русенец - Последна публикация от Slex
Пък ад се чудех, защо старият директона на екологията Герги забравих му фамилият Пенчо го разкара, а то иваро причена.

Аз пък не знам на кое се чудиш, понеже потърсих в Гугъл да видя коя е тази непозната за мен дама и излиза, че е станала началник на отдел "Екология" по времето на Стоилов.

 10 
 -: Днес в 12:05:04  
Започната от Русенец - Последна публикация от Slex
пик е медийна клоака и няма нужда да се коментира.

По другото, каква част от програмите си са изпълнили другите кметове за тази половин година, за да имаме все пак някаква база за сравнение?

Страници: [1] 2 3 ... 10
Страницата е създадена за 0.126 секунди с 20 запитвания. (Pretty URLs adds 0.023s, 1q)

Google e прегледал тази страница юли 01, 2020, 06:17:42