Страници: [1] 2 3 ... 10
 1 
 -: ноември 20, 2018, 11:15:59  
Започната от vesel - Последна публикация от Русенец
Поправям се - плочките чак до "Константин Иречек" са напълно разместени! Въобще - пълна трагедия! Чак такава пародия не очаквах!

 2 
 -: ноември 20, 2018, 11:12:45  
Започната от фараша - Последна публикация от Русенец
Нито Русе е празен град, без хора, нито всички са бедни. Това, че има малоумници, които тръбят това (за съжаление, голяма част от тях - наши съграждани) в голямата си част, са вопли на неудачници. Русе се развива в средни темпове, на практика по-добре от поне 70-80 % от страната. Проблемът е, че Русе не може да си позволи да е средняк. Ако нивото ни е да сме като Пазарджик или Враца - добре, притеснително е, че изоставаме от водещите градове. Бургас вече е тръгнал доста напред, Стара Загора също се опитва.

 3 
 -: ноември 20, 2018, 08:55:01  
Започната от add - Последна публикация от bgdimitrov
Малките, мизерни магазинчета за дрехи и обувки които не се справят на ул. Александровска, ще бъдат заменени с по успешни магазини. Още повече, такива магазини които не бавят заплатите на служителите си. Едно доказателство.

Цитат
Нов магазин отваря врати на ул Александровска

Нов магазин отваря врати на ул. „Александровска“, научи Арена Медиа. Германската верига дрогерии DM ще отвори трети магазин в Русе на мястото на бившето кино „Модерен театър“ (след 1947 год. – „Москва“, от 1990 – „Люмиер“, сега бинго). Преустройствата на помещенията вече започнаха, а плановете за откриване са магазинът да заработи от 20 декември 2018 година.  DM нaвлeзe нa нa бългapcĸия пaзap пpeз 2009 гoдинa, ĸaтo пъpвият мaгaзин oтвopи вpaти във Bидин.

Данните на DM показват, че в момента около 25% от продажбите в обем и 22-23% от продажбите стойност се реализират от собствените марки на компанията. DM има 25 бранда в ниския и средния ценови сегмент, които са в различни категории - декоративна козметика, продукти за лична хигиена, здравословни и био храни, продукти за бебета и др.

Само на 23 и 24 ноември DM предлага във всички магазини намаления от 20% на всички стоки.

 4 
 -: ноември 20, 2018, 08:49:15  
Започната от фараша - Последна публикация от bgdimitrov
Това е за тези които казват само че Русе е празен град, без хора, че всички са бедни. Още повече, че в Русе няма нищо интересно за хората, един пустеещ западнал безлюден град.

Ето ви доказателство, че когато има правилната инициатива това съвсем не е така!

Цитат
Опашка от желаещи да се пързалят на кънки за лед се изви до току-що откритата ледена пързалка на площада в Русе

сн. РусеИнфо
 5 
 -: ноември 20, 2018, 08:53:26  
Започната от vesel - Последна публикация от vesel
Това е резултатът от желанието за мащабност на ремонтите, за да могат една група хорица догодина да се тупат в гърдите с бройка улици и стотици квадратни метри тротоари, претърпели така наречения ремонт. Не си взеха поука от велоалеите и пак заложиха на количество, а не на качество и изпипване на детайлите.

След поредното асфалтиране на улицата пред Транспортна полиция, отново се получава огромна локва. Тротоарът, от едната страна ( от другата не съществува), остана под нивото на пътното платно и ще тъне в кал. То и без това там е паркинг и таксиджийски кенеф.

Да видим дали общественият интерес ще бъде защитен, дали строителните фирми ще бъдат принудени да си поправят грешките?

 6 
 -: ноември 19, 2018, 11:04:03  
Започната от vesel - Последна публикация от Русчуклия
Днес и аз имах среща от трети вид с плочките по "Борисова". Положението е да си е@e майката. Такъв ремонт никога не съм виждал. След ремонта да е в пъти по-зле отколкото преди него. И това на основна и важна за града улица. Абсолютна гавра с гражданите на Русе от страна на "кмета на годината".

 7 
 -: ноември 19, 2018, 08:33:22  
Започната от vesel - Последна публикация от Русенец
Новата "Борисова" е просто "разкошна"! Evil
Асфалтовата част е неравна и се образуват локви, които минувачите ловко трябва да прескачат, но това далеч не е всичко - плочките от ул. "Рила" до "ген. Скобелев" тотално са "поддали", подвижни са и пръскат хората с водата, събрана под тях.
Тия дни мога да кача снимки.

 8 
 -: ноември 19, 2018, 02:35:21  
Започната от фараша - Последна публикация от Русенец
11 предложения в нов конкурс за паметник на Левски11 предложения на творчески екипи от Русе и страната са включени във втория конкурс за паметник на Васил Левски в Русе. Първото издание не излъчи победител и затова инициативният комитет търси нови идеи. Тогава при 11 представени проекта, журито след две заседания и шанс на три проекта за доработка не избра фаворит. Нито един от проектите не съответстваше на представата на Инициативния комитет за паметник на Левски в Русе, като естетически качества и цялостна композиция.

За паметник на Апостола на Свободата се заговори още през 2014 година по предложение на ВМРО. С решение на Общинския съвет бе прието той да бъде разположен в Парка на възрожденците. Предвиждаше се да представлява фигурална композиция и да струва между 100 и 150 000 лева. Бъдещата статуя трябва да е с реалните черти на образа на Васил Левски, с височина до 3 метра, без постамента.

В сегашния конкурс три от авторските колективи са от Русе. В следващите две седмици русенци ще могат да участват в конкурса, като дават своя глас за своя фаворит в специална урна. Макетите на паметник на Левски са разположени във фоайето пред Пленарна зала. Всички са предложения са нови. Очаква се всички предложения да бъдат показани и на сайта на Община Русе - партньор в инициативата.

Наградният фонд в конкурса е 20 000 лева за първото място, заделени от бюджета на Община Русе. За изграждането на паметника по предварителни разчети ще са необходими около 130 000 лева. Те ще бъдат събрани с дарения. Кампанията ще започне, когато има готов проект.

Гласуването продължава до трети декември.
http://www.arenamedia.net/news.php?newsandpromotion_id=36708&fbclid=IwAR2b4gt7n4637jVJlur5PsWfyD0pyf7uSfqC-8q22ZJuvjPk942TySi008w

Лично на мен, посоченият в статията паметник, чиято снимка съм публикувал и тук, въобще не ми харесва. Ако Русе, чиито паметници до 1944 г. са сред най-хубавите в страната, се напълни с недоразумения, ще е изключително жалко. Примерно сравнете "интерактивният" военен паметник пред бившите казарми на Пети пехотен дунавски полк с проекта в Плевен за паметник на Девета пехотна плевенска дивизия:

 9 
 -: ноември 14, 2018, 11:09:18  
Започната от ystoyanov - Последна публикация от vesel
Супер   Smiley
Благодарско.

 10 
 -: ноември 14, 2018, 12:33:53  
Започната от ystoyanov - Последна публикация от miro_manev
Свалих големината на файла, явно това е бил проблема. Надявам се че сега ще бъде четлива

Страници: [1] 2 3 ... 10
Страницата е създадена за 0.267 секунди с 19 запитвания. (Pretty URLs adds 0.01s, 1q)

Google e прегледал тази страница ноември 19, 2018, 08:07:36