Страници: [1] 2 3 ... 10
 1 
 -: Днес в 09:08:39  
Започната от deian - Последна публикация от vesel
Е, нали знаем от опит (български), че прокопаното ще слегне. Така му даваме време, като се има предвид, че реконструкциите по улиците ще почнат най-рано септември. Друго си е когато всички са в града, вали дъждец, а може би сняг, а в това време основни улици са в ремонт. Тръпката е някак по-силна  Cheesy

 2 
 -: Днес в 08:01:18  
Започната от deian - Последна публикация от Orthodox
Спокойно, колеги! Както писа bgdimitrov и тук, и във форума на skyscrapercity.com, това е временно решение до окончателното оформяне на облика на това място. Иначе извадените павета се съхраняват от общинска фирма Комунални дейности и после пак ще бъдат положени на площадката до Съдебната палата, а целият паваж ще бъде пренареден.

Ето и материал по въпроса:

Паветата на паркинга до съда остават и след ремонта

Полагането на асфалт между паветата на паркинга при Съдебната палата е временно, съобщават от Община Русе, след запитване на Арена Медиа. Сигналът бе подаден от наш читател. Ремонтът е свързан с реконструкция на уличен водопровод Ф200мм. и ф100мм. с ПЕВП Ф250мм. и Ф110мм. и СВО по улица „Райко Даскалов“.

Извършването му е необходимо сега, с оглед бъдещата устойчивост на проекта „Реконструкция и рехабилитация на пешеходна зона и изграждане на зони за обществен отдих“, неразделна част от който е подобект „Реконструкция и рехабилитация на пешеходната среда по ул. „Райко Даскалов“, Русе“.

Паветата от паркинга при Съдебната палата са предадени за съхранение на територията на общинско предприятие „Комунални дейности“. С оглед избягване на неудобства жителите и гостите на града ни, настилката временно ще бъде изпълнена с асфалт, до реализацията на проекта за Реконструкция и рехабилитация на пешеходната среда по ул. „Райко Даскалов“.

Съгласно този проект, окончателната настилка на паркинга ще бъде изпълнена със съществуващите павета, които ще бъдат пренаредени.


Източник: http://www.arenamedia.net/news.php?newsandpromotion_id=32611

 3 
 -: Днес в 01:35:32  
Започната от deian - Последна публикация от Русенец
Пълни олигофрени! Evil Това си е направо престъпление!

 4 
 -: юни 28, 2017, 11:20:26  
Започната от deian - Последна публикация от RG
...
Впрочем, на снимката се вижда, че се работи в началото на улицата до съдебната палата, където са историческите жълти павета, изработени преди повече от век (!!!) по специална технология във фирма Труд точно за това място в града, където са и до днес в сравнително добро състояние (само като си помисли човек, че днешните настилки се потрошават след има-няма десетина години...). Беше обявено, че историческите павета няма да се заменят с друга настилка, а само ще се пренаредят. Дано го направят добре, но някак съм сигурен, че няма да бъде на нивото на майсторите отпреди 100 години... Grin
...

В крайна сметка добре се е получило, надявам се, че всички ще го харесат:


 5 
 -: юни 28, 2017, 09:45:13  
Започната от Митака - Последна публикация от vesel
Тая пукнатина не бях обърнал внимание, че не са я оправили. Просто скоро не съм излизал откъм двора  Cheesy
Грозно се получи стълбището, преди години е било доста по-добре изпипано. И аз се зачудих защо няма рампа за детски колички, даже наскоро видях един татко да мъкне возилото на детето на ръце. В горния край на стъпалата се получи няколко сантиметра праг, който не сметнаха за нужно да скосят. Поредното отбиване на номер, но както се казва, трябва да сме доволни  Sad

 6 
 -: юни 28, 2017, 07:14:44  
Започната от Митака - Последна публикация от Orthodox
Снимка от ремонта на разнебитените стълби по ул "Люлебургас":

Ето го и резултатът от ремонта. Стълбището и парапетът са се получили доста добре, но смущава доста широката пукнатина на страничната стена непосредствено под стъпалата, почти по цялата дължина на съоръжението. Толкова ли не можеше да се запълни при ремонта, за да се подобри външният вид? Но нали си се знаем - такъв си е нравът български, че все нещо се недоизпипва, все я има лъжичката катран в кацата мед, която разваля общото впечатление. Или, както е модерно да се каже в наше време, няма го вниманието към детайла. Все пак - честито на хората от квартала, поне ще вървят по нормално, удобно стълбище - и дано е за по-дълго... Smiley

P.S. Впрочем, защо стълбището няма възможност за минаване на детски колички? Roll Eyes

 7 
 -: юни 28, 2017, 03:21:01  
Започната от vesel - Последна публикация от vesel
Видях преди две вечери, че е настанал мрак по кея и горе по улицата. Това не е кой знае какъв проблем, възстановява се бързо, ако трасето е собственост на енергото. Ако е общинска мрежа, има да почакаме охлювите...
Иначе накъсаха и телефонни кабели, но БТК си ги възстановиха. Просто в тази част на града всичко от подземната инфраструктура е доста  старо и едва ли се знае с точност.
Голям проблем е мизерията на строителния обект по "Славянски". Фирмата изпълнител не чисти и се разнася изключително много прах.

И понеже по-горе Ви показах едно грозно според мен изпълнение на ново осветление, ето как го правят в Габрово. Вижте и кажете, че в Русе не мислят с гъза си.
Следващия път като съм в Габрово ще снимам и вече завършеното ново кръгово в един от кварталите, за да го сравним с нашето кръстовище в "Чародейка". Да не остане и капка съмнение, че проблемът не са само парите, а е много важно дали ти стигат компетенциите, за да използваш оскъдния ресурс и да се получи нещо функционално и красиво.

 8 
 -: юни 28, 2017, 02:28:09  
Започната от vesel - Последна публикация от Orthodox
Е това ако не е дивотия ганьовска, здраве му кажи! Нали уж преди време Общината създаде електронна карта и база данни на подземните комуникации в града, в която би трябвало да фигурира всеки кабел, тръба, канал, колектор и каквото и да е друго подземно съоръжение? И за какво беше това, ако не за избягване на такива повреди при разкопаване със строителна или ремонтна цел? Но кабелчето пак скъсано... Значи или ремонтиращата фирма не си е направила труда да поиска справка за подземните обекти, които минават по трасето на подменяните ВиК съоръжения, или базата данни е толкова пълна и точна...

 9 
 -: юни 28, 2017, 09:59:31  
Започната от ystoyanov - Последна публикация от Orthodox
Все си мисля, че за такова електронно издание (особено в случая на цялостно разширено издание) нещата опират до авторски права и трябва да се договорят със създателите на книгата върху хартиен носител.

 10 
 -: юни 28, 2017, 09:46:08  
Започната от ystoyanov - Последна публикация от miro_manev
Аз колекцията я  разширявам бавно бавно, но тази акция не е моя. Нейният собственик любезно ми предостави снимки, твърдейки че това е една от най-редките акции, които притежава. Доколкото си спомням каза че има емитирани само 8 такива. Ако представлява интерес, мога да попитам за още снимки и евентуално да допълним портфолиото от русенски компании (дори и в един електронен каталог). Какво ще кажете за тази идея? Ок ли е да се публикува един .pdf, който да е допълнение или разширено издание на книгата..

Страници: [1] 2 3 ... 10
Страницата е създадена за 0.057 секунди с 20 запитвания. (Pretty URLs adds 0.007s, 1q)

Google e прегледал тази страница юни 28, 2017, 12:10:21