Страници: [1] 2 3 ... 10
 1 
 -: август 21, 2019, 10:41:51  
Започната от deian - Последна публикация от Русчуклия
Една много хубава инициатива на сдружение "Вижънъри", за което чувам за пръв път и "Оргахим". Има доста потенциал за подобни проекти в Русе и по този начин със сравнително малко средства могат да бъдат облагородени и преобразени някои невзрачни прпстранства из града:  https://tvn.bg/groznite-pana-po-gen-skobelev-stavat-proizvedeniya-na-izkustvoto/?fbclid=IwAR2RfJgp2kHaF-8QV0juSLCMJiqjsU9mkeBeGFEoj2WAd8FthONivMA05ZY

 2 
 -: август 18, 2019, 09:45:51  
Започната от фараша - Последна публикация от vesel
Още малко добри нещица, които забелязах тези дни. По "Александровска" всички осветителни тела, тип фенер, от часовника до "Мостова" са почистени, ремонтирани и светят еднакво. Най-сетне  Smiley

 3 
 -: август 17, 2019, 10:24:10  
Започната от фараша - Последна публикация от vesel
Абсолютно съм съгласен. Розариума не е добре осветен. Алейките са горе-долу. Сравнено с приморските паркове на Варна и Бургас, при нас си е направо сумрак.

С ново осветление се е сдобила улицата на търговията, от кръстовището с "Потсдам" навътре.

Вчера подменяха лампи по улица "Чавдар войвода".

 4 
 -: август 17, 2019, 07:11:51  
Започната от фараша - Последна публикация от Linov
По повод светлината - снощи се разходих в розариума и не останах особено впечатлен. Хубаво, ново спретнато, но при тази мощност лампите са малко и са само контурите. И това на фона на доста крещящата входна арка.

 5 
 -: август 15, 2019, 11:43:58  
Започната от фараша - Последна публикация от Orthodox
Това е ул. Цар Калоян, съдейки по името на блока.

Иначе картинката е типична за LED-осветителите - ярка, студена, силно насочена светлина, която дава дълбоки и рязко очертани сенки, както и висок контраст между осветените и тъмни части на терена. Не е особено приятно за очите, но поне е достатъчно осветено за участниците в движението. В крайна сметка, човек не прекарва много време по улици и алеи, а просто минава по тях.

 6 
 -: август 15, 2019, 10:42:53  
Започната от фараша - Последна публикация от vesel
По повод на поддръжката, забелязах че най-накрая фенерите пред доходното и покрай ла.ното са изчистени от паяжини и кал. Нещо повече, монтирани са източници на светлина с еднаква цветова температура  Smiley
Сега, ако може да направят същото и с останалите осветителни тела по площада, ще се върне доста от блясъка на центъра.

Ето една от новите лампи в действие:

 7 
 -: август 15, 2019, 09:49:51  
Започната от bgdimitrov - Последна публикация от SKCH
Интересно решение на ГЕРБ, сякаш не искат да спечелят тук на всяка цена. Според мен, ако ВМРО издигнат Веселинов, може и да спечели от петнайстия път, но ако е Григоров или някой от другите - шансовете им са драстично по-малки. Интересно е, че по подобен начин ГЕРБ жертва и Пловдив - кандидатът им там не се радва на особена популярност, бил е от ГЕРБ, после от РБ, сега пак ГЕРБ. Също като при нас, в Пловдив ВМРО има силен кандидат, за който по незнайни причини много майни гласуват - Славчо Атанасов, хем тоя разцепи ВМРО веднъж преди години и не признаваше Шкембе войвода...

Колкото и обаче кандидатите да говорят предизборни лакърдии, участието в дебати дава добра възможност да видиш що за човек иска да управлява, доколко мнението което имаш за него по CV-то му отговаря наистина на представата, която създава за себе си човекът. Има си идеи и приоритети, които често са различни. Въпреки набора неща, които всеки би свършил, някой ще постави на по-преден план спорт, друг инфраструктура, трети - културни събития. Така че ще е добре да има дебат.

 8 
 -: август 15, 2019, 07:13:09  
Започната от фараша - Последна публикация от Orthodox
Тъкмо това последното ("направихме - зарязахме") е един от сериозните недостатъци на българския манталитет и породената от него практика. Умеем да направим нещо повече или по-малко читаво, но след това действаме така, като че ли това нещо е вечно, абсолютно неуязвимо от никакви фактори и влияния, и по презумпция не се нуждае от каквато и да било поддръжка. И така оставяме плодовете на труда ни да се рушат ускорено и без време да излизат от строя. Разбира се, това е особено характерно за сферата на обществената собственост, но го има и при частната собственост. Понякога причината е обективна - финансова недостатъчност, но в повечето случаи опираме до начин на мислене или обикновена нашенска небрежност.

 9 
 -: август 15, 2019, 06:28:43  
Започната от bgdimitrov - Последна публикация от Orthodox
Точно хора от настоящия кметски екип е хубаво да не се издигат, натоварени са с достатъчно негативи.

По принцип е така, но все пак негативната "карма" на екипа като цяло не е задължително да лежи и върху всеки негов отделен член, ако е човек на място.

 10 
 -: август 15, 2019, 05:44:35  
Започната от bgdimitrov - Последна публикация от bgdimitrov
Определено Спасимир Димитров беше ужасен кандидат и се радвам че не избраха него. Искам да има дебат и да се видят идеите на всички за развитието на града. Сега вече какво ще изпълнят това е друга тема.

Страници: [1] 2 3 ... 10
Страницата е създадена за 0.069 секунди с 20 запитвания. (Pretty URLs adds 0.016s, 1q)

Google e прегледал тази страница юли 22, 2019, 12:41:46