Страници: [1] 2 3 ... 10
 1 
 -: май 22, 2017, 10:30:29  
Започната от dunav_rousse - Последна публикация от vesel
"Севастопол" само му ремонтират от време на време входната врата, която е на ъгъла, че все се намира кой да я разбие. Друго нищо, за сега.
Сградата срещу Булбанк си е все така, за съжаление.

Ремонт тече ТУК, но нямам снимки.

 2 
 -: май 22, 2017, 09:03:25  
Започната от dunav_rousse - Последна публикация от n00b
А по Севастопол има ли раздвижване?

Също една стара красива къща точно до новата поща, на площада срещу Булбанк....още ли се руши?

 3 
 -: май 21, 2017, 08:25:36  
Започната от n00b - Последна публикация от Linov
Има надежда в помещението на Карфур да влезе Булмаг. Това е шуменска верига, която преди се наричаше Трънчев (на името на собственика). Набират все по-голяма сила в региона, като имат вече мисля два магазина във Варна. Единият е на мястото на Пикадили Владиславово, а другият отвори миналата седмица в Гранд Мол, точно на мястото на Карфур. Магазинът ми хареса, има голямо разнообразие, направен е без да се пести, не обърнах внимание на цените обаче, тъй като бързах. Възможно е и коопериране с Техномаркет за помещението в Русе, както е във Варна.

 4 
 -: май 18, 2017, 10:38:41  
Започната от ftubusa - Последна публикация от JMM
Друг поглед по темата "Дунав Мол" :

"Подсъдим политик си купи МОЛ на цената на четири апартамента."

"700 евро на квадратен метър. Толкова е средната цена, ако искате да си купите магазин в Русе. Това показва елементарна справка в един от най-големите сайтове за имоти у нас. Само преди няколко месеца обаче в града беше направена фундаментална сделка, при която търговски имот от близо 31 000 квадратни метра беше продаден само за 1 милион и 663 хиляди лева или само за 25 евро на квадрат.

Без да се броят допълнителните 9 декара прилежаща площ. Обектът е първият мол в Русе - „Дунав Мол“, а щастливият купувач – известен столичен бизнесмен и политик, но и клиент на прокуратура заради имотни сделки в София. "

http://www.frognews.bg/news_134752/Samo-vav-Frog-Podsadim-politik-si-kupi-MOL-na-tsenata-na-chetiri-apartamenta/

 5 
 -: май 17, 2017, 11:55:22  
Започната от Orthodox - Последна публикация от bgdimitrov
Напълно съм съгласен, защо няма камери в подлеза на кръговото? Пълен абсурд.
Второ, ако искат по малко вандализм относно лампите, трябва да спрат да поставят от онези бели топки защото привличат окото на глупаци които целят да ги счупят.

 6 
 -: май 17, 2017, 09:51:53  
Започната от Orthodox - Последна публикация от vesel
Както писах и преди време, само знаят да мрънкат от общинската управа. Има си КООРС, да им натягат гайките и да работят, и то здраво. Да действат по разширяване на видеонаблюдението. Веднага ми изниква въпросът, защо в подлеза на кръговото няма камери? Там вече е оср.но с графити. Защо никой не ги почиства е отделна тема.

 7 
 -: май 16, 2017, 05:58:41  
Започната от Orthodox - Последна публикация от Orthodox
Вандали нанесли щети за 20 000 лева в Русе
15 май 2017

Увеличават се вандалските прояви в Русе. Ако през миналата година нанесените щети са за 42 000 лв, то за първите 4 месеца на тази, пораженията са за 20 000 лв.


Това съобщи за БТА заместник-кметът по комунални дейности на града Наталия Кръстева. На повече от 10 000 лева се оценяват щетите от счупени огради, врати, люлки, беседки, клатушки, кошчета за отпадъци и пейки от началото на годината.

Вандалските прояви по уличното осветление в Парка на младежта и в Парка на възрожденците в града струват около 2800 лева. Възстановени са 26 паркови осветители и 37 лампи.

През миналата година щетите по осветлението в двата парка се оценява на близо 5200 лева - тогава са били подменени 47 паркови осветители и 69 натриеви лампи. Най-често срещаните поражения по спирките от градския транспорт са счупените стъкла. През 2016 г. щетите възлизат приблизително на 26 000 лева, като вандали са потрошили повече от 100 стъкла.

От началото на 2017 г. счупените стъкла са вече 30. Кръстева обясни, че концесионерите на спирките получават веднага информация от общината при установяване на повреди и извършват за своя сметка необходимия ремонт в 30-дневен срок.

В града са регистрирани и щети по пътни знаци, камери, антипаркинг устройства, бариери, има и случаи на драскане със спрей или с боя по паметници, както и потрошени чешми.

Най-често вандалите се проявяват в централната градска част, като специализираното общинско звено "КООРС" оказва съдействие на полицията по издирване на нарушителите и предоставя записи от видеонаблюдението.

"Предприели сме допълнителни мерки. Те са свързани с увеличаване на зоните с видеонаблюдение, където се констатират най-често такива прояви. Разчитаме и на съдействието на бдителни граждани, които ни сигнализират и предоставят информация за установяване на извършителите", заяви заместник-кметът на Русе.

http://rousse.dir.bg/news.php?id=25761591
И някои коментари на форумци. Аз няма да коментирам, защото окончателно ми е писнало от тази простотия и дивотия, с чиито прояви се сблъскваме ежедневно...

За чий чеп изхранвам КООРС?! Не бе, честно?! За чий?! Някакви малоумници, които лекарска комисия е отхвърлила, сега ходят със сини ризки. ЗА ЧИЙ ФАЛОС ИЗХРАНВАМ ХОРА, КОИТО СА ЗА ТЕЛК?!?!

Хрантутници КОРс..... аджии.

Та това е имущество, закупено с наши пари, защо не се предвиди и адекватна охрана. Който мрази красивото и обича да троши направеното, нека си плати, ама стабилно! Хем да плати, хем да го възстанови с труд!!!

Мерки се вземат - резултати никакви? Какво правим по-нататък?


 8 
 -: май 14, 2017, 03:26:37  
Започната от Митака - Последна публикация от vesel
Трябва да се отбележи и грижата за речната тераса под "Придунавски" и под Сексагинта приста. От миналата есен насам се полагат доста усилия за да не се превръща всичко в джунгла. Борбата с комарите и на мен ми направи впечатление, че почна доста рано и явно засега дава резултат. Всъщност поддържането на зелените площи и изтребването на кръвосмучещите са си свързани дейности.

Снимка от ремонта на разнебитените стълби по ул "Люлебургас":

 9 
 -: май 14, 2017, 02:12:20  
Започната от fcdunav - Последна публикация от Orthodox
Не е точно новина (елементи от тази информация се намират в общественото пространство от доста време), но тази нова публикация вероятно е свързана с близкото начало на практическата работа по тези обекти.


Мащабни проекти преобразяват кея на Русе
11 май 2017

Мащабни проекти ще преобразят кея на Русе, съобщиха от кметството в крайдунавския град.


Общините Русе и Гюргево са разработили успешно съвместен проект "Развитие на поречието на река Дунав за по-добра свързаност на Еврорегион Русе - Гюргево с Паневропейски транспортен коридор нр.7".

Той представлява комплекс от дейности, насочени към осигуряването на безопасен транспорт чрез подобряване на водните пътища на река Дунав.

Договорът е подписан от заместник-кмета по европейско развитие Страхил Карапчански и от кмета на Гюргево Николае Барбу в Кълъраш, Румъния. Той е с продължителност 30 месеца.

Включва изграждането на кей от страна на Гюргево и развитие на зоната около канала "Свети Георги", край естествената връзка с Дунав, с цел подобряване на свързаността с паневропейския коридор за воден транспорт.

Община Русе ще осъществи рехабилитация на кейовите стени на пътническия терминал "Русе - Център", и ще подобри навигационните условия на три корабни места, за да могат там да акостират големи пътнически кораби и да се идентифицират необходимите за това инвестиции.

Участъкът е с дължина 480 метра, като акваторията на пристанището в непосредствена близост до стената е много плитка и при ниски води достъпът до нея е невъзможен. При високи води в тази част на залива спират и навигационните дейности.

Общата стойност на проекта е около 14,4 млн. лева. С него общината успешно ще продължи дейностите по пълното преобразяване на крайбрежната ивица на града.

От кметството припомнят, че по оперативната програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. е осигурено финансиране, като ще бъдат осъществени два големи проекта - "Интегрирана система за градски транспорт на град Русе - 2 етап" и "Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих".

По този начин общата инвестиция с европейско финансиране в крайбрежната ивица ще бъде близо 26 млн. лева.


http://ruse.dir.bg/news.php?id=25742458

 10 
 -: май 14, 2017, 12:02:23  
Започната от SW2FL - Последна публикация от Русенец
Абе, това че са позасилили нещата с тоя клас А не е толкова страшно. По-лошото е, че засега никак не е ясно как ще се случи всичко това. Дано да бъда опроверган де.

Страници: [1] 2 3 ... 10
Страницата е създадена за 0.069 секунди с 19 запитвания. (Pretty URLs adds 0.013s, 1q)

Google e прегледал тази страница май 21, 2017, 01:23:41