Страници: [1] 2 3 ... 10
 1 
 -: Днес в 07:56:11  
Започната от Linov - Последна публикация от Linov
Незнам дали е точно така. Това е от снощи. На моята улица е същото

Тя мизерията става бързо, макар че не бих окачествил това като мизерия, тъй като по земята има само торби и подредени кашони. Въпросът е да видим сега колко бързо ще бъде отстранено.

 2 
 -: Днес в 02:02:23  
Започната от Linov - Последна публикация от Русенец
В моя квартал сметопочистването като че ли се подобри в последно време. Преди имаше моменти, в които контейнерите "преливаха" редовно през уикенда и това не беше само в последните два месеца от мандата на Стоилов. През цялото време беше така. Засега е различно, ще видим...

 3 
 -: януари 16, 2020, 06:41:07  
Започната от Linov - Последна публикация от evgeni
Незнам дали е точно така. Това е от снощи. На моята улица е същото

 4 
 -: януари 12, 2020, 01:06:11  
Започната от Linov - Последна публикация от vesel
За миенето на улиците те подкрепям с две ръце. Миналата година бе трагична в това отношение.
Друго, което считам за важно е, че трябва да бъдат принудени строителните фирми да поддържат хигиена. Досега се действаше безобразно, да видим дали ще има промяна.

 5 
 -: януари 11, 2020, 07:47:10  
Започната от Linov - Последна публикация от SKCH
Откакто стана ясно, че Стоилов няма да е кандидат на ГЕРБ, сметопочистването стана супер мърляво - правеше се само минимума, колкото да не преливат контейнерите, но чистене по улиците, прахоляк, боклуци тук и там - не. Сега май нещата се връщат в нормално русло, но на фона на последните 1-2 месеца, се усеща като подобрение. Трябва да се мие обаче, много прахоляк навсякъде.

 6 
 -: януари 11, 2020, 07:39:46  
Започната от ftubusa - Последна публикация от SKCH
Много ме радват експертите, които евтино строят трети ленти на сегашния път и обходи на селата. То и Дянков при катастрофата с автобуса на моста на Бяла така мислеше и затова сега вече даже е заелесен участъкът от 100 м. след кръговото посока Бяла, дето щеше да става разширение. Всички планове са за АМ, всички обществени поръчки и налични документи. Препроектиране може да има на трасето, но да стане осакатена АМ - не. Съвсем отделна тема е кога шопската тиква дето управлява на ръчни скорости държавата ще реши, че му пука за жертвите и за тоя край на страната. Съдейки по политиките досега - ще чакаме нови правителства и партии за тази АМ.

 7 
 -: януари 10, 2020, 09:21:39  
Започната от ftubusa - Последна публикация от Orthodox
Мдаа, изглежда магистралата В.Търново-Русе все повече преминава от сферата на реалностите съм сферата на мечтите. Материалът е от Dunavmost.com и въпреки не особено положителното отношение на мнозина към този новинарски сайт, в случая става дума за определена фактология, която всеки може да си интерпретира и оценява по своему.


Ще се препроектира ли трасето на пътя Русе - Велико Търново?

29 археологически обекта са регистрирани във Великотърновска област по трасето на бъдещия скоростен път Русе – Велико Търново. Проучването им се очаква да започне тази година, научихме от БНР.

Старините, в които се очаква да работят археолозите преди да започнат строителните работи по скоростния път, са от периода на Неолита до 1877 година, посочи директорът на Великотърновския исторически музей археологът Иван Църов:

„Преди същинското строителство те трябва да бъдат проучени. Тук ще бъдат концентрирани доста сериозни археологически екипи, които, може би, още тази година ще започнат работа, но тя няма да може да свърши в рамките на тази година“.

На този етап не е ясно осигурено ли е държавно финансиране за археологическите разкопки и дали ще се наложи препроектиране на трасето на пътя Русе – Велико Търново.

Източник: https://www.dunavmost.com/novini/shte-se-preproektira-li-traseto-na-patya-ruse-veliko-tarnovoЕто и някои от коментарите под новината, в които се вижда, че песимистичните очаквания за този обект от транспортната инфраструктура стават все по-реалистични, уви... Angry

Нали щеше да е магистрала, бе лъжци недни?! За какви скоростни пътища говорите сега, лека-полека давате на заден и накрая нито скоростен път, нито магистрала ще има. Гнусни гербаджийски свине безсрамни....

Имаше една песен: "НЯКОГА, но не СЕГА!"

Не, тъй като такова няма да има. След 15 години с. Русе ще наброява не повече от 20000 души. Сами преценете има ли смисъл да се трошат пари за едно тъпо село.
(Това е изцяло в духа "русенски песимизъм" - от най-лошия вид.)

Тъпо село е селото в което са те изсрали, тъпако! И понеже си тъп като маймунски задник, няма да се опитвам да ти обяснявам, че дори и 100 човека да живеят в Русе, магистралата е необходима заради международният трафик, а не заради жителите на Русе! (Това е отговор към горния.)

Ще се проектира на ... Свети Мукавей ... трасето! Докато на власт са ГЕРБ, а и бат' Бойко го каза още когато беше в Русе на дата 13-ти в петък, че русенци ще гледат магистрала през... крив макарон! Между впрочем, по време на предизборната кметска кампания в Русе, с категоричен тон единствено г-жа Елеонора Николова потвърди, че Русе няма да има магистрала нито сега, нито в бъдеще! Сега първо - разкопките ...

Разбирате ли какво ни казват? 28 обекта ТЕПЪРВА ОЧАКВАТ АРХЕОЛОГИЧЕСКИ ПРОУЧВАНИЯ. ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕ СТРОИТЕЛСТВО! Колко време ще се проучва всеки от тях можем само да гадаем. Сигурен съм, че ще е по-дълго от строителството на един мост например. 6-7 години ни мотаят, че имало обжалване на трасето от местни жители и това бавело процедурите. Сега измислиха археологически ценности. СЕГА! Сякаш нямаше време за проучвания и консултации кое откъде и как ще минава. Нито скоростен път ще има, нито магистрала!

Сърдете се на простите избиратели от Русе и пак гласувайте за Пенчо! Сега русенци ще видят и осъзнаят простотията на пролетариата и старците, ама е късноооо!
(Откровена политическа тъпня, както и да го погледнеш...)

Не съм фен на Пенчо, ама в случая той няма нищо общо с това. Както вече беше казано, този проект е международен. Искат го за по-добър трафик от Европа към Анадола. А археологическите ценности не бива да се затриват. Ние сме страната с най-много културни забележителности в Европа. Срамота е не, ами си е направо грехота да строим върху находките си. (Отговор на тъпнята.)

Най-лесно, най-бързо, и най-евтино е просто да направят сегашният път с по 3 ленти в посока, като добавят нови трасета, заобикалящи населените места. Но там парите за усвояване ще са много по-малко, а това не изнася на върхушката.

Изобщо не разбирам защо журналистите се занимават с тази тема. То беше магистрално трасе, скоростен път, проект магистрала Свищова-Маказа... Тази инвестиция не е рентабилна за софиянци, така или иначе следващия месец почват да си вземат тол-таксите за над 3,5 т. и при тях ще си капе. Точно от 2012-а се търсят инвеститори, не до момента, а изобщо няма и да има такива.

 8 
 -: януари 10, 2020, 07:52:46  
Започната от Linov - Последна публикация от Linov
Чудех се дали да не го намърдам в някоя стара тема, но не намерих подходяща, а  тази сама по себе си е важна. Не искам да казвам голяма дума, но имам чувството, че с Пенчо градът е една идея по-чист. Правя си изводи от злободневните си маршрути с колата и без, където виждам по-малко боклуци по автомобилната и пешеходната част. Около контейнерите вече като се образува мизерия, тя веднага бива облизана, сметоизвозването сякаш стана по-редовно и в малките часове, за да не пречи на трафика. Не казвам, че цапаме по-малко, а че се поддържа по-съвестно. Как мислите?

 9 
 -: януари 07, 2020, 07:15:19  
Започната от CaMaRo - Последна публикация от Linov
Говори се, че там ще има строителен хипермаркет със складове. Не станаха ли много?

 10 
 -: януари 07, 2020, 12:56:38  
Започната от CaMaRo - Последна публикация от Русчуклия
Именно това, че е повдигната на няколко метра над нивото на улицата имах предвид, като написах, че терена е недостъпен, особено откъм "Христо Ботев". Откъм "Цар Освободител" има достъп. Смъкването на нивото на улицата не знам дали би било добра идея, имайки предвид какво езеро се получава там при по-сериозните дъждове.

Страници: [1] 2 3 ... 10
Страницата е създадена за 0.076 секунди с 20 запитвания. (Pretty URLs adds 0.01s, 1q)

Google e прегледал тази страница Днес в 09:49:43