Страници: [1] 2 3 ... 10
 1 
 -: февруари 04, 2023, 06:43:41  
Започната от SW2FL - Последна публикация от vesel
Да ти кажа, въпреки че най-вероятно знаеш, в Бургас усещането е съвсем различно. Варна също отбелязва значителна промяна в сравнение със свинщината, която бяха заформили там. В Плевен виждам наряди на полицията редовно да пишат глоби на неправилно паркирали.
В Русе само ще посоча площада пред "Балкан", площада пред стара поща, улица "П. Д. Петков", района на болницата, мармалада около изчислителния център, безобразната ситуация пред университета. О, щях да забравя нещо, което ми е под носа - бул. "Славянски" и спирането "аз за малко" на втори ред.

 2 
 -: февруари 03, 2023, 04:25:45  
Започната от dunav_rousse - Последна публикация от Flying spur
Един хубав апартамент в София е такава сума. По това предполагам, че сградата е в доста лошо състояние и отвътре, вероятно за основен ремонт.

Някой дали може да намери информация кой е новият собственик.

 3 
 -: февруари 02, 2023, 12:10:23  
Започната от dunav_rousse - Последна публикация от Orthodox
Започна ремонт на една от красивите и стилни къщи от стария Русе - на Александровска, в участъка между бул. Цар Освободител и пл. Свобода. Сградата от доста време беше обявена за продажба срещу немалката сума от 216000 евро. Явно вече се е намерил състоятелен човек или фирма да отдели тези пари и допълнително сума за ремонтните дейности, за да стане къщата в добро състояние и годна за обитаване. Като начало поне по екстериора се възстановяват балконите.Хубаво е, когато в града се намират хора и фирми с достатъчен финансов ресурс, за да връщат към нов живот и възроден облик стойностните сгради от миналите по-добри времена на Русе. Така се възражда позавяхналото напоследък достолепие на града ни и се подкрепя надеждата, че Русе ще живее и в идните времена.

 4 
 -: януари 30, 2023, 12:01:22  
Започната от SW2FL - Последна публикация от Русенец
Проблемът с автомобилите е тотален в целия град.
Бих казал, че това е проблем в цяла България, а не само в нашия град.

 5 
 -: януари 29, 2023, 11:48:02  
Започната от SW2FL - Последна публикация от vesel
Лошото е, че няма никакъв контрол над достъпа на автомобили в парка, а желанието на гражданина да паркира до масата си е по-силно от каквото и да е самосъзнание. Електронното колче се заобикаля и знакът се гази.

Проблемът с автомобилите е тотален в целия град. Паркира се безобразно, шофира се из зелени площи и пешеходни зони. Все по-често водачи си позволяват да минават на червено и да навлизат в забранена посока на улиците.
Най-фрапиращо за мен е това, което се случва около учебните заведения, когато родители дават изключително лош пример на децата си.
Явно на повечето хора им допада тази анархия.

 6 
 -: януари 29, 2023, 04:11:26  
Започната от marlou - Последна публикация от Orthodox
По стара нашенска традиция обаче в Мрежата тази покупка на Общината (според мен уместна с оглед на сегашните нужди и финансови възможности) най-често се критикува и оплюва. Не можеш да угодиш на българина... Angry

да живее клошарията и третата употреба

взети на безценица там дизели на тези години са забранени, та е имало някоя фирма междинка да прибере разликата

Ей, въшкари, стига сте купували на хората отпадъците, които са почти на цената на новите. Добре, че не живея в тая лайняна държава. БОКЛУК ДО БОКЛУК

През 1939 г. Община Русе в публично-часто партньорство купува 13 нови автобуса "Mercedes Benz"! От как на 09.09.1944 г. ни згази миризливият руски ботуш няма оправия. Кмета Пенчо е внук на един от каскетажиите от комунистическият преврат, а селяндурите от " малката Виена" пак ще гласуват за Атака, БСП, ИТН, ИЗРАЖДАНЕ!

И преди, и сега в Русе ше ядем л...а и така, ама докога? Свинщина до свинщина. От 1989 година Община Русе е опоскана и оскубана перо по перо. Тъкмо поникне и късат. Недвижими имоти, общински дружества - всичко се опоска от шайка селчовци и партийни креатури - по цвят различни, но по действия еднотипно еднолични. Досега трябваше "Транспорт" да бъде отдавна забравен поради безпроблемие и развитие. От трън, та на глог. Нови трябват, нови! Тролейбуси и автобуси. Колко нови щяхте да купите от Чехословакия?


Мисля, че не са реалистични тези мераци за изцяло нов автобусен и тролейбусен парк, защото новото е доста по-скъпо, а в момента Общината се нуждае от количество, за да замени частниците и да въведе новата транспортна схема. Така че тук се говори (пише), без да се мисли...

 7 
 -: януари 29, 2023, 03:57:29  
Започната от marlou - Последна публикация от Orthodox
22 автобуса, използвани в Белгия, са доставени в Русе


🚌 Общински транспорт - Русе е доставил 22 броя автобуси Van Hool A330, произведени в периода 2007-2007 г и работили за STIB - транспортния оператор на град Брюксел, Белгия.

🧐🪛 С колегите от екипа днес направихме оглед на информационната система(това, което е останало в автобусите от нея) с цел анализиране възможностите за използване на електронните табели и програмирането им с актуалните маршрути на общинското транспортно дружество.

ℹ️ Всеки автобус е оборудван със следните компоненти за визуална и акустична пътническа информация:
🔢🔠 Челно табло с резолюция 192х24 пиксела с RGB поле за номера на линията 40х24 пиксела;
🔢🔠 Странично табло с резолюция 128х15 пиксела;
🔢 Задно табло за номер на линията с резолюция 40х24 пиксела;
🔊 Система за акустична пътническа информация, интегрирана в комплексния модул HANICS;
🖥 Двустранен TFT информационен дисплей в салона с интегриран модул HANICS за осигуряване на акустичната информация, текстове за маршрута, както и връзка със специализираната STIBIS(специална разработка на разновидност на комуникационния стандарт VDV300 за белгийския транспортен оператор STIB) комуникационна шина;

🔢🔠 Външните LED табла са специална разработка за STIB и имат специфичен комуникационне профил, който не позволява директното(и иначе стандартно) управление от базовите контролери на HANOVER DISPLAYS(ERIC++, ERIC G3, DERIC G3). По време на огледа, проведохме консултации с производителя с оглед намирането на работещо решение, тези табла да се използват или със съществуващия HANICS модул, управляван от външен ИБИС компютър с телеграми DS003, или от устройства от серията ERIC/DERIC, с които водачът директно да борави.

❗️ От особена важност е, системата да се запази в цялост, не само заради специфичната челна ел. табела, но и заради възможността, в бъдеще нейните функции да бъдат използвани по-пълноценно. Ето защо, на база на видяното, ние ще предложим на Общински транспорт - Русе да бъдат предоставени образци от таблата за извършване на необходимите тестове, след което ще дадем и становище за най-целесъобразното решение.

ИБИС техници - София

 8 
 -: януари 29, 2023, 02:31:40  
Започната от dunav_rousse - Последна публикация от Русенец
Дано реставрацията да е качествена!

 9 
 -: януари 29, 2023, 02:28:43  
Започната от SW2FL - Последна публикация от Русенец
Ако Пенчо успее да го възстанови до края на мандата си, ще е единственото нещо, което е направил. Може да ползваме фонтана за символ на управлението му и да го кръстим на него.
Cheesy Cheesy Cheesy

 10 
 -: януари 29, 2023, 08:07:41  
Започната от SW2FL - Последна публикация от Linov
Лошото е, че няма никакъв контрол над достъпа на автомобили в парка, а желанието на гражданина да паркира до масата си е по-силно от каквото и да е самосъзнание. Електронното колче се заобикаля и знакът се гази.

Страници: [1] 2 3 ... 10
Страницата е създадена за 0.077 секунди с 19 запитвания. (Pretty URLs adds 0.006s, 1q)

Google e прегледал тази страница февруари 04, 2023, 12:24:15