Страници: [1] 2 3 ... 10
 1 
 -: Днес в 11:58:22  
Започната от Evlogi - Последна публикация от Русенец
Да, вече не са французи, а канадци, но за хората в Русе са "французите". Cheesy


 2 
 -: Днес в 10:08:35  
Започната от Evlogi - Последна публикация от n00b
Те вече са канадци, не французи. И наистина, имат спорен опит (например доколкото знам са ги гонили от град в Испания поради същите причини поради които в Русе хората негодуват). Че не са единственият замърсител - определено не са. Че са на топа на устата, понеже изгорелите смоли миришат гадно и понеже реагират неадекватно и се стига до глоби, дела и обжалвания - също е факт. От друга страна ако не дойдат въпросните китайци, нищо няма да се промени особено. Ако дойдат, ще стане по-забавно, незабавният резултат е че ще вдигнат заплатите в битка за работна ръка. А покрай тях и останалите предприятия в индустрията. А може и да се заформи конкуренция по въпроса кой е по-зелен. Например ако китайците наблегнат на пречиствателните филтри, ще ударят в земята канадците, които наблягат на спонсориране на измислен Дунав с червена емблема.

 3 
 -: Днес в 01:02:36  
Започната от Evlogi - Последна публикация от Русенец
Така е, но има и други фирми замърсители, работещи с петролни продукти, наши - български. Когато минеш покрай тях - мирише, та се не трае, ама после французите виновни за всичко. Просто трябва еднакъв аршин.

 4 
 -: Днес в 12:04:06  
Започната от Evlogi - Последна публикация от vesel
Че кой казва, че франсетата са виновни за всичко? Просто свързах вида производство.
И ако служителите в дадена фирма са се съгласили да си продават здравето срещу определена сума, това си е тяхно право, но не е нормално целия град да страда.

 5 
 -: октомври 17, 2017, 11:47:48  
Започната от Evlogi - Последна публикация от Русенец
О, чудесно. Ние в Русе имаме прекрасен опит с леенето на алуминий...
Нищо му няма на опита. Дават най-добрите заплати, спрямо квалификацията, за сметка на вредите.
Почти всеки ден съм между Русе и Сливо поле и мога да ти кажа, че има много по-големи "български" замърсители. Пък нека "Монтюпе" да е виновен за всичко... Roll Eyes

 6 
 -: октомври 17, 2017, 11:41:53  
Започната от dunav_rousse - Последна публикация от Русенец
Aми къщата може да е частна, но е построена с някаква архитектурна мисъл и има някакъв стил, а и е на централната улица на града. За подобен "ремонт" в нормална държава се изискват куп разрешителни, които там няма да му бъдат издадени. Предполагам, че предвид, че е все пак къщата е на "Александровска", трябва да се съгласува с главния архитект, и ако е човек на място не би го допуснал. Не знам как стои въпроса тук, но архитектурната намеса е повече от нескопосана.
За съжаление, когато няма специална регулация, всичко опира до чувството за естетика на собствениците, а както много добре знаем, това не е най-силната страна на българина. Или поне на българина, култивиран след паметната дата 09.09.1944 г. Каскетаджийството е навсякъде - факт, че направеното е безумно.

 7 
 -: октомври 17, 2017, 11:37:58  
Започната от deian - Последна публикация от bgdimitrov
Що ли ми се струва, че изядоха част от хубавия широк тротоар покрай съда? Ако е така, това е поредната простотия.
Има нещо такова, разширението е за да направят паркоместа за инвалиди и също ще се разшири тротоара от другата (източна) страна на паркинга. Разликата не е значителна.

 8 
 -: октомври 17, 2017, 11:31:55  
Започната от Evlogi - Последна публикация от Русчуклия
Oще една леярна за алуминии... Shocked Ама една повече или по-малко, като се замислиш...

 9 
 -: октомври 17, 2017, 11:24:07  
Започната от deian - Последна публикация от Linov
Някой колега от форума дали има наблюдения около дейностите в Родина? Не съм минавал оттам откак затвориха Шипка, а ми е любопитно какво се случва при бъдещото кръгово с Петрохан.

 10 
 -: октомври 17, 2017, 11:15:31  
Започната от dunav_rousse - Последна публикация от vesel
Ти пък. Аз не виждам повод в последните години, думите главен архитект, човек на място, естетика, добре свършена работа да се събират в едно изречение.
Иначе си прав, загрозили са къщата.

Страници: [1] 2 3 ... 10
Страницата е създадена за 0.048 секунди с 19 запитвания. (Pretty URLs adds 0.008s, 1q)

Google e прегледал тази страница октомври 11, 2017, 11:36:50