Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
+  Live Web Cam Rousse
Username:
Password:
Начало Помощ Търси Календар Сигнали за кмета Вход Регистрация
 
  Покажи публикации
Страници: [1] 2 3 ... 180
1  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Реконструкция на булевард "Трети март" -: Днес в 12:45:03
Пътният възел


Нагоре


Проект за милиони, а едни капаци и шепа крепежи няма кой да поръча.


Тротоарът свърши


Мърлячи


Ей я и поддръжката на АПИ. Задръстено отводняване на моста, от години сигурно. После аквапланинг, катастрофи и все водачите виновни.


Урок за комуналните. Те такова нещо не могат да направят
Начало на икономията на боя


...
2  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Реконструкция на булевард "Трети март" -: Днес в 12:26:57
Капан пореден


И със скок под ъгъл велосипедите слизат при МПС-тата
Кажете, че водещите ивици не придават съвсем друго усещане за завършеност. Да не говорим за отношението им към безопасността. Жалко, че навсякъде в града се пести от и без това евтинджос боята, дето я разливат.


Носачи за информационни табла, може би?


>>>
3  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Реконструкция на булевард "Трети март" -: Днес в 12:16:19


Велоалеята води към ... ортопедията
Огромната ширина на джоба изяжда тротоара


>>>
4  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Реконструкция на булевард "Трети март" -: Днес в 12:06:50
Както и предположих, старият, крив, ръждясал и разпаднал се светофар си остава.
Без коментар


Опа, пак магия с кръстосване.


Уж по велоалеята карах, пък пред пешеходната пътека се озовах  Huh?
>>>
5  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Реконструкция на булевард "Трети март" -: Днес в 12:02:02
Осветлението също работи, но не мога да споделя впечатление, понеже го видях отдалече, докато се прибирах тази вечер по бул. "България".

Ето още снимки.
Продължавам от мястото, където велосипедисти и пешеходци си размениха местата по вълшебен начин.


Капан по велоалеята


Общ план


Не знам защо ги редят тези блокчета на пътя? Бъдеща язва


Да обърнем внимание на навеса на спирката. Ужас отвсякъде


>>>
6  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Реконструкция на булевард "Трети март" -: април 12, 2021, 12:41:47
Следва тотално осиране. Нямам предвид разкривения и потънал тротоар, дето е нарязан за ремонт.
В далечината на снимката велоалеята минава от вътрешната страна на отсрещния тротоар. Но как?


Баси тъпотията


Има още доста снимки, но...  утре  Cool
7  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Реконструкция на булевард "Трети март" -: април 12, 2021, 12:35:29
Тук дали ще има нови дървета?
Правилната маркировка!


Скосяванията масово са много зле. Има и доста обрушени бордюри.


Това ако е потапяне на бордюр? Че и косо на оста на велоалеята.


Бензиностанцията е възродена, има и нов подход, специално за нея.


>>>
8  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Реконструкция на булевард "Трети март" -: април 12, 2021, 12:28:30
Ако бяха оправили кривата на бордюра щеше да им се получи идеално. Все пак в бензиностанцията не би следвало да се влиза с висока скорост.


Някаква глупост е тука оформена


Пореден грешен знак


"Стоп" поставен мнооого навътре, където няма видимост, което го прави безсмислен.


Ще има повдигнати пешеходни пътеки.


Още един, дето не е на точното място


>>>
9  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Реконструкция на булевард "Трети март" -: април 12, 2021, 12:20:33
Безсмислен пътен знак, приумица нечия. Сигурно тук се предвижда трафик на две нива - горно и долно.
Перфектно ниво на капаците


Не и по тротоара, обаче


"Броката" се добавя на ръка? 2021 година  Roll Eyes
>>>
10  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Реконструкция на булевард "Трети март" -: април 12, 2021, 12:15:12
Поглед назад. Нищо общо с жалката настилка преди ремонта.


Защоооо?


По тротоара и велоалеята е опасно и грозно.
>>>
11  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Реконструкция на булевард "Трети март" -: април 12, 2021, 12:12:29
Неделна велоразходка по "Трети март"  Cheesy

Почти са готови с асфалтовите работи. В неделния ден до късно полагаха маркировка.
Да отбележа първо хубавите неща. Платното за МПС изглежда добре на пръв поглед. Дано и наклоните да са правилни. Кръглите шахти са с перфектно ниво. Дано си останат така. Най-сетне в Русе - правилна хоризонтална маркировка на пешеходните и вело пътеки. Има водещи ивици, но уви, само в зоната на пътния възел с булевард "България".

А сега лошото, което се набива на очи. Пръснати по цялата ширина на тротоара пътни знаци. Някои табели не са на точните места, други са откровено лично творчество. Около спирките е трагедия оформянето на настилката. Тротоарите и велоалеята са много долнопробно изпълнени. Според мен, трябва да бъдат изринати и наново направени. Това важи предимно за северния тротоар.

Снимките.
Тук е трябвало да има островче с бордюри, но явно са объркали нивелетата.


Поглед към светофара. Вече има тъпак, паркирал на тротоара. Някои хора си заслужават мизерията.


Нагоре. Табели вляво, вдясно и посред тротоара. Постна маркировка за велоалеята, евтино.
Спирка. От табелата се вижда, че крайният срок изтича съвсем скоро. Както винаги всичко се прави в последния момент, като резултатът е предвидим.


Тревата вече избива през асфалта. Ако тръбите са за инфо табло, то мястото е тъпо подбрано.


>>>
12  Общ Форум / Общи приказки / General talk / Re:Парламентарни избори 2021 -: април 06, 2021, 09:29:39
Бе важното е, че беленският остава в играта.


Цитат

След като Районната избирателна комисия оповести официалните резултати от вота на 4 април, вече с голяма доза достоверност може да се прогнозира кои ще са хората, което ще представляват Русенска област в 45-ото Народно събрание.

Според изборните резултати, най вероятно победителят в изборната надпревара в региона партия „Има такъм народ“ ще има двама представители. Това ще бъдат бившият офицер от НСО и настоящ шеф на охраната на посолството на Саудитска Арабия в България Светлин Стоянов и бившият дипломат и настоящ шеф в голяма българска компания в Турция Васил Георгиев.

Коалиция ГЕРБ-СДС също ще има двама депутати. Това ще бъдат бившият спортен министър Красен Кралев и областният координатор на ГЕРБ Пламен Нунев, за когото това ще бъде пети мандат в Народното събрание. Интригата тук е, че Кралев е водач и на листата на ГЕРБ във Варна. Ако предпочете родния си град, тогава в Народното събрание ще влезе Алисе Муртезова.

БСП най-вероятно ще има един представител в парламента и това ще бъде Крум Зарков, който и в 44-ото Народно събрание беше депутат от Русе.

Представител на „Демократична България – Обединение“ от Русе ще бъде бившият директор на МГ „Баба Тонка“ Митко Кунчев, който понастоящем е общински съветник от същата партия.

От листата на Движение „Изправи се! Мутри вън“ в парламента ще влезе Станимир Бояджиев, възпитаник на Юридическия факултет на Русенския университет. Той е син на кмета на Разград Денчо Бояджиев. Известен е като дългогодишен активист на Младежкия Червен кръст.

Представител на ДПС от Русе ще бъде Бюрхан Абазов. Той бил депутат в 41-ото Народно събрание, бил е зам.-министър на земеделието в две правителства – на Сергей Станишев и в служебния кабинет, оглавяван от Пламен Орешарски.

https://tvn.bg/koj-shte-predstavlyava-ruse-v-45-ya-parlament/
13  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Стена на срама -: април 02, 2021, 05:51:00
Дааа, комуналните... Опитали са се да ремонтират разширителните фуги по начин, който само техните празни глави могат да измислят. В началото на седмицата забелязах, какви са ги натворили. Неприятно е при преминаване с лек автомобил. Най-тъпото е, че по този начин се усилва натоварването на моста, тъй като вибрациите от камионите стават много силни. И тъй като пътна полиция в Русе са се заврели в миша дупка, то по булевард "България" и в частност по дъговия мост се шофира с постоянно превишение на скоростта. Демек, още по-кофти режим за моста.
Хубавото е, че "гърбиците" на комуналните, днес вече са частично изкъртени и отнесени от трафика.
В крайна сметка, моста си е за тотален ремонт, а неща като дилатационни фуги в никакъв случай не са лъжица за общинските немукаятници.
А къде са АПИ в цялата картина? Защото точно те са абдикирали от поддръжката на пътя.
14  Всичко за Русе / Транспорт / Transport / Re:Градският Транспорт -: март 30, 2021, 09:32:19
А уж външна консултантска фирма била подготвяла документацията?  И същото допълнително оборудване е минало в поръчката за Враца? Пенчо пък, поискал одит и след това е спряна поръчката.
С нетърпение очаквам развитието, за да разберем дали от общината са просто некадърни или неуспешни измамници? Или пък прокуратурата се ползва за бухалка?
15  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Стена на срама -: март 28, 2021, 03:41:01
Първоначално си я маркираха велолентата с червено и го имаше само десния знак. В някакъв момент "специалистите" взеха решение да сложат още една табела, като освен това добавиха надписи по автомобилната лента - "Споделен път".

Всъщност този пътен знак не му е мястото там според наредбите. Вместо това нашите умници харчат още пари за да го цвъкнат втори път. Г14 "Задължителен път само за велосипедисти" означава, че по това платно (по цялата му ширина) не трябва да се движи нищо друго освен велосипеди и тротинетки.
Ако трябва да сме съвсем точни, за да съществува обособената по този начин велолента по улица "Баба Тонка", то в участъците завършващи с тупик не би трябвало да има движение на МПС (освен двуколесни, може би). А в участъка между улица "Любен Каравелов" и улица "Духовно Възраждане" може да се допусне само еднопосочно движение, но при забрана за престой и паркиране. Всичко това произтича от габарита на платното за движение.
Просто сбъркан проект. Ощетени са както велосипедистите, така и пешеходците, заради тесните тротоари.
Страници: [1] 2 3 ... 180
Страницата е създадена за 0.12 секунди с 23 запитвания. (Pretty URLs adds 0.02s, 1q)

Google e прегледал тази страница ноември 06, 2020, 01:22:05