Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
+  Live Web Cam Rousse
Username:
Password:
Начало Помощ Търси Календар Сигнали за кмета Вход Регистрация
 
  Покажи публикации
Страници: [1]
1  Всичко за Русе / Спортният живот в Русе / Sports in Rousse / Подкрепете построяването на закрит плувен басейн в гр.Русе -: август 24, 2010, 10:49:51
"УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,

Предлагаме в Русе да бъде построен закрит плувен басейн с размери 30/25/2 метра или с олимпийски размери 50/25/2 метра. За целта може да се използва мястото на саморазрушаващия се бъбрековиден басейн в общински комплекс „Норд” в Парка на младежта или друг терен по преценка на Общината.
Съоръжението може да се оформи като спортен комплекс с фитнес зали, сауна и др. и ще е подходящо както за развитие на масов спорт за деца и възрастни, така и за всички плувни спортове. На него ще могат да се провеждат национални и международни състезания.
Бихме могли да търсим финансиране на проекта от европейските фондове и от Министерството на физическото възпитание и спорта. Подкрепата на Община Русе обаче има решаващо значение.
Излишно е да повтаряме излаганите през годините аргументи в подкрепа на предложението и да даваме примери за това, че цивилизоваността на населените места днес се определя и по броя на плувните басейни в тях.
Убедени сме, че Русе отдавна има нужда от подобно съоръжение и че то категорично ще допълни неговия европейски имидж."

От: Спортен клуб по водна топка 'Локомотив' Русе

http://bgpetition.com/stroej-na-zakrit-pluven-basein-v-Ruse/index.html
2  Всичко за Русе / Спортният живот в Русе / Sports in Rousse / Re:Детски спорт.Къде тренират децата на Русе -: август 24, 2010, 10:44:43
Да добавя нещо важно за интересуващи се деца и родители -  ако още не сте избрали къде да запишете детето си - можете да се обърнете към Антон и Мирела Партинови от клуб "Здравей здраве" http://www.zdravejzdrave.com/
Освен бойни изкуства (кудо, тай-бокс), младият екип на "Здравей здраве" води детски танцов ансамбъл,тренировки и обучение по йога, пилатес,тае бо..Работи с много детски градини и с повечето училища в Русе.
Разбира се, не мога да не препоръчам и СКВТ "Локомотив"-Русе Grin
http://www.loko-rs.com
и се включете в петицията за изграждането на нов закрит басейн!
http://bgpetition.com/stroej-na-zakrit-pluven-basein-v-Ruse/index.html


3  Всичко за Русе / Спортният живот в Русе / Sports in Rousse / Re:Детски спорт.Къде тренират децата на Русе -: август 24, 2010, 09:45:58
Привет)
Хлапето вече почти година тренира водна топка.Треньорът Иво Димитров има страхотен подход към децата.Обожават го (Иво, благодаря!)
4  Всичко за Русе / Спортният живот в Русе / Sports in Rousse / Re:Детски спорт.Къде тренират децата на Русе -: септември 29, 2009, 09:55:53
Много благодаря!Посетих сайта.Ще се пробваме да го запишем първо при начинаещите.Ако му хареса, ще се радвам да продължи при ватерполистите.
Това лято записахме сина ми на плуване за начинаещи към басейна на "Спарки" - но занятията бяха в малкия открит отвън.Закупихме първоначално 1 карта за 40 лв., но за 8 занятия не постигна почти нищо..Общо бяха 18 деца, а басейнчето е със "детски" размери, но достатъчни за тренировка на максимум 5-6 деца.Водата беше мръсна, неподдържана и студена.Но пълно разочарование изпитахме, когато на въпроса " ще може ли синът ми да продължи да тренира плуване и през учебната година в големия басейн?", треньорката отговори: "О,разбира се.Но първо трябва да премине 5 курса на обучение за начинаещи тук, на малкия басейн през лятото, и наесен ще го вземем в големия басейн.Събирайте си картите, и като съберете 5, се обадете пак".
( т.е първо платете 5 карти по 40.00лв, пък после ще видим..").Така и не го заведох повече след първия курс.....
5  Всичко за Русе / Спортният живот в Русе / Sports in Rousse / Re:Детски спорт.Къде тренират децата на Русе -: май 15, 2009, 04:43:16
има и водна топка- локомотив русе Smiley
Разбрах, че тренираш.Прегледах и темата ти за водната топка в Русе.Някога, докато плувах в басейна на СПАРКИ( преди Г.Димитров) плувахме точно след тренировките на ватерполистите.Понякога се засичахме.Но не съм виждала деца да тренират.А само дънгалаци от корабния техникум).Сега в СПАРКИ някой работи ли с деца?В смисъл от колко годишни ги взимат и дали първо ги учат да плуват?Ако отида в басейна на СПАРКИ и питам на място, към кого да се обърна?Предполагам, познаваш треньорите, които работят там и предварителното инфо ще ми е полезно.Благодаря ти предварително за отговора.
6  Всичко за Русе / Спортният живот в Русе / Sports in Rousse / Детски спорт.Къде тренират децата на Русе -: май 15, 2009, 01:17:29
Здравейте!
Майка съм на 7 годишно хлапе.Ориентирайте ме какви спортни секции за деца има в Русе?
Залата за спортна гимнастика и клубовете по карате( и др.източни бойни спортове) вече ги обиколихме, но синът ми не прояви интерес към тях.Не че държах)Но все пак настояваме с татко му да спортува, а и той има желание.Само че още не знаем какво друго да му предложим и къде да го заведем?
Проверих как стои въпросът с плуването, но за съжаление ни е скъпичко по 8лв на час в басейнчето в АВКО АД ( там има детска група).А в басейна на "Спарки" занимават ли се с деца?Някога в ученическите си години тренирах там при Данчо Черганов, но ни взеха след 4 клас и вече знаещи да плуваме( поне малко).
Тренировките след/преди/  училище някога бяха нещо естествено и задължително, към всяко училище имаше треньори, преподаватели, групи, отбори.Сега за детски спорт май никой не отделя средства и време.Всеки се спасява отделно.И ние тръгнахме да се "спасим" поединично и да намерим за хлапето най-доброто, защото спортът изгражда не само мускулите, но и характера.Дайте съвет къде да го запишем)
Благодаря!
Страници: [1]
Страницата е създадена за 0.041 секунди с 23 запитвания. (Pretty URLs adds 0.004s, 1q)

Google e прегледал тази страница декември 05, 2022, 06:02:40