Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
+  Live Web Cam Rousse
Username:
Password:
Начало Помощ Търси Календар Сигнали за кмета Вход Регистрация
 
  Покажи публикации
Страници: [1] 2 3 ... 39
1  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Русенски Лом като плавателна река? -: февруари 17, 2010, 09:36:09
Отново чиста победа за мене с ипон,банката WTF е спомената и от двата проекта . Следва лифта над Дунава ,ски писта до тв кулата и втори мост при Метро .  Smiley Мумиите в шах ,само газ ! Наесен сме и в ,,А,, група . Живота е лайф ,довиждане жизн .

Малоумен смешник!

И не мисля само аз така-

Така че, екскурзиите с корабчета по Русенски Лом се отлагат, а за лифтовeте над Дунава и ски пистите до ТВ кула ilko може да бълнува само в лудницата! Яко газ! Мумиите са още живи! Не се връщай и наесен! Нали знаеш, че скоро няма да влезем в "А" група.


Илко е типичен пример за неграмотно и необразовано момче, което е излязло по широкия свят да върши неквалифицирана физическа работа, и като е видял Осло, вече си въобразява, че много му се е разширил кръгозора и е взел да разбира от всичко, та дава мнения наляво и надясно за неща, от които няма хабер.

По този повод Мурильо беше казал - "Обущарю, не по-високо от обувките!"
Само дето Илко и обущар не е, щото обущарството е занаят, който също изисква определена квалификация, не е като да си общ работник по строежите в Осло.
2  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:zakmeta.ruselive.com -: февруари 14, 2010, 01:49:36
Ей, неграмотното си е неграмотно и туйто.
Абе Илко, казах ти, че не мога да те образовам във форума. Хем ти е написано всичко, ама то трябва поне средна образованост да може да го разбереш.
За общините се отделя част от бюджета. Другата част отива също за цялата страна. Не виждаш ли например 2 млрд се дават за пенсии към бюджета на НОИ, защото той е на дефицит. От тях се плаща на всички пенсионери. Има суми за капиталови разходи, за пътища, които също се строят в цялата страна. Има вноска за външния дълг, има вноска за ЕС и т.н. А от това, което се отделя за общините, най-ощетена е Столична община.
Не мога да те ограмотявам тука, съжалявам. Колко си невежа, мисля стана ясно отдавна. Не може човек да знае всичко, но най-са лоши тези, които хем не знаят, хем не разбират от нещо, хем си въобразяват, че много разбират и не искат да се учат. Ваша си работа, както казах, дреме ми на мен. Негативите от това са си за вас.
3  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:zakmeta.ruselive.com -: февруари 13, 2010, 09:08:52
И ти както винаги, си писал глупости, Митак. Smiley Дреме ми.
4  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:zakmeta.ruselive.com -: февруари 13, 2010, 06:04:07
Ами глей сега, като вземеш кола на лизинг, ти не ставаш собственик. Не веднага. Лизингът, по принцип, е един вид наем, и може да има опция да станеш собственик след изплащане на последната вноска, или да няма такава опция. В България разпространената форма е, че има такава опция, т.е. ставаш собственик, но след плащане на всички вноски.

Дотогава колата не е твоя - тя е на лизинговата компания. Явно си избрал компания, която е софийска и много ясно, че колите, след като всички са техни, са регистрирани в София. След като станеш собственик, ще можеш да си я регистрираш в КАТ-Русе.

Така че дето казваш, че ВСИЧКО минава през София, не е вярно. За национална лизингова компания е нормално да бъде базирана там, ако отдава на лизинг във всички или в повечето големи градове.

Колкото за "храненето", това са смешни работи в 21-век. Разбира се, че си прав, че без провинция няма столица. Всяка държава си е държава като цяло и цялата й територия е важна.
Най-добрият пример е Германия, където населението е равномерно заселено по цялата страна, създадени са икономически и обществени условия навсякъде стандартът да е почти еднакъв. Много ще е хубаво да са всички страни като Германия, но поне в Европа за съжаление повечето не са така, и не само страни като България, които имат доста да наваксват в развитието си, ами и в Англия има голям конраст между Лондон и провинцията, и във Франция има голям контраст между Париж и провинцията, да не говорим за Унгария например, или Словакия, където 30% от населението живеят в столиците.

Аз визирах финансовата страна на нещата. Софиянци плащат най-много данъци, а най-малка част от тях им се връща като бюджет на Столична община. Така че от гледна точка на пари, София издържа провинцията и това си е точно така.  Голямата част от Републиканския бюджет, която се дава на министерствата, отива за цялата страна, т.к. например Министерството на отбраната има числен състав в Южна България много повече, отколкото в столицата или в Северна. Което се дава на МВР, също отива за цялата страна и въобще, аз и на Илко му казах, че не мога да изнасям тук лекции, понеже и мястото е малко, и времето ми не е неограничено, пък и не това е целта на форума. Просто ще е хубаво който не разбира, да не се изказва по теми, по които няма хабер.

Аз да съм се включил в темата, дето коментирате фотоапаратите? Не разбирам от тая материя и не коментирам, Ортодокса и Пфоте са главните участници там. Аз си мога да си снимам с моя апарат колкото си мога и това ми стига, макар че повечето ми снимки са по-хубави от тия на Ортодокса Cheesy Имам си някакво вътрешно усещане как да нагласям параметрите. Ама понеже не знам изобщо теорията, не съм и писал по въпроса. Та така.
5  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:zakmeta.ruselive.com -: февруари 13, 2010, 02:19:28
Я да видим, в тази криза за 2010 година какво е предвидено.

Ей оттук http://www.minfin.bg/bg/page/419 може да се отвори файлът, който е в PDF формат.

Та четем - за Русе 51 491,6 х.лв, тоест 51 млн и половина.

За Столична Община -254 млн. Съотношение - 1 към 4,93.

Та и само количеството на хората не е правилно да се гледа, защото в София заплатите са в пъти по-високи и съответно данъците от тях са в пъти повече. Ами фирмите? Софийските фирми внасят много повече ДДС и корпоративен данък в бюджета, ПРОЦЕНТНО, спрямо русенските, а в абсолютна стойност естествено е в  няколко десетки пъти повече.

Срещу това, на София се дават мизерни срещу вноските й пари, и съвсем очевидно на жител на София се пада много по-малко държавна субсидия, отколкото на жител на Русе. Тъй като очевидно населението на София не е само 5 пъти повече от русенското, а е около 15 пъти повече.

Така че стига с глупостите. Това, че София живеела за сметка на провинцията, може да го твърдят или неграмотни, или незапознати хора.
6  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:zakmeta.ruselive.com -: февруари 13, 2010, 02:10:56
Ей няма спасение ве Cheesy Милиони линкове има, ама щом толко настояваш ето ти един за 2009

http://www.ciela.net/FreeStateGazette/OpenDoc.aspx?id=0&idna=7F4AD95A&idstr=0

глей там за общините какво е предвидено - за Община Русе 54млн
за Столична община - 268млн

Колко пъти е разликата? 5 пъти.

Ха сега ми кажи, София 5 пъти ли е по-голяма от Русе? Горе-долу 170х жители да приемем, че има Русе, по 5 прави 850х души. В София има около 2 млн. Това значи, че на човек в София се пада 3 пъти по-малко държавна субсидия, отколкото на човек в Русе.
М?
7  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:zakmeta.ruselive.com -: февруари 13, 2010, 01:38:19
Между другото консула в Осло ,гаден апаратчик взема около 3 хил евро ,а покрай него има и други храненици или рантутници ,както е по точно .


Eми не може всички да са като тебе общи работници по строежите, все пак и квалифицираната работа някой трябва да я работи.
8  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:zakmeta.ruselive.com -: февруари 13, 2010, 12:50:02
Илко, както винаги, си писал някакви невероятни глупости. Виж сега, не мога в рамките на форума да те ограмотявам, защото очевидно си вопиющо неграмотен. Материята е обширна и е невъзможно в един постинг да бъде изложена. Обаче най-кратко и просто казано, данъците върху всички заплати, независимо в кое населено място работи човек, отиват в Републиканския бюджет. И на софиянеца, и на този от Долно Нанагорнище. Средствата се акумулират централно и после се правят трансфери към всички общини. Отделно общините имат и собствени постъпления, които са доста малко обаче и не са в състояние да покрият разходите на нито една община, освен само на София - град, по разбираеми причини.

3 хиляди лева на държавна служба в България не съществуват, но сред многото глупости, които си писал, една в повече не е от значение. Дори заплатата на Президента е по-малка. Обаче да, в частния сектор има много хора в София, които изкарват и повече от 3 хиляди. Ами такъв човек плаща 10 пъти повече данък от един русенец, който взема 300-400лв. А после тези събрани данъци, в които най-голям дял имат софийските работещи, се дават на общините в провинцията, включително и на Русе. Така че софиянци издържат на практика всички останали, а не обратното.
Другата ти голяма простотия е за заплатите от бюджета. Първо, в България по-голямата част от доходите и заплатите са в частния сектор, второ, от държавния бюджет заплати не се плащат. А се правят трансфери към разпоредителите с бюджетни средства, и те вече финансират бюджетните организации, в които се дават заплати. При държавните служители има точно определени щатове, които не са никак високи, а работещите в централните министерства и ведомства в София вършат административна работа за цялата страна.

Като нямаш понятие от дадена материя, не се изказвай, защото си смешен. Отделно дето и стилът и правописът ти са под всякаква критика. Дори и Русе не познаваш очевидно, щом имаш невероятно нелепата идея Лома да стане плавателен, който е една рекичка до коляно и минава в голямата си част през промишлени райони, съвсем неподходящи за изграждане на увеселителни зони.

Аз тия неща ги обяснявам не на тебе - то е ясно, че няма грам да вденеш от тях - а ги обяснявам, понеже четат и други хора и да им стане ясно как се разпределят средствата и как функционира финансовата система на държавата. Понеже и други хора си мислят, че провинцията "хранела" София, което е абсолютно невярно. Всъщност е точно обратното.

Пък просташките ти намеци относно Е.Минчев и прочее показват липсата ти и на възпитание, /разсъжденията ти пък показват липсата на образование/, така че мен не ми пука, на теб ще се смеят хората и ще оценят по достойнство "високото" ти ниво. Форумците не пасат трева и едва ли може да се очаква, че много ще ти се израдват на обидите и на лошия стил.
9  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:zakmeta.ruselive.com -: февруари 13, 2010, 11:52:48
Винаги съм се чудил на хора, които се изказват за неща, от които не разбират.

Данъците на тази вериги отиват в Републиканския бюджет. Там отиват данъците на всички фирми, от всички населени места, с изключение само на данъците по ЗМДТ, които са много малък процент.

После от Републиканския бюждет се разпределят пари за всички Общини, като на София се дава много, много по-малко, отколкото са постъпленията от софийските фирми. А оборотът на Метро - Русе е над 10 пъти по-малък от оборота само на Люлинското Метро, а на люлинското пък е 2 пъти по-малък от на Младост-кото метро. Същото важи и за другите вериги.

Това за данъците. За спама - щом смятате, че ужасното състояние на улиците в Русе е спам, а не сигнал към кмета ви, то напълно си заслужавате да живеете в условията, в които живеете.
10  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:zakmeta.ruselive.com -: февруари 13, 2010, 11:13:54
Ами това Илко, е поредната ти глупост, защото данъците, които софиянци плащат, са много повече от това, което получава градът. Между другото бюджетите  са публични, могат и в нета да се намерят, и ако малко вдява човек от финанси, може и види реалното положение на нещата.
11  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Демографски разсъждения - Русе -: февруари 13, 2010, 10:51:52
Мисля, че безумията на тази управа излизат извън контрол.

Ами ти от бесепари какво можеш да очакваш Cheesy?
12  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:zakmeta.ruselive.com -: февруари 13, 2010, 10:09:54
Ортодокс, позоваването ти на стихотворението на Смирненски по мой адрес е абсолютно неадекватно.
Аз по-добре от теб познавам това произведение. Освен, че е много обидно да го споменаваш по мой адрес, то е и без всякакво основание, т.к. е за хора, които са се възгордяли и се смятат нещо повече от другите. А аз не се смятам за нищо повече от другите, нито съм се възгордял, нито смятам, че живеещите в София са нещо повече от живеещите в Русе. Щото по тая логика живещите в Лондон пък са нещо много повече от живеещите в София и т.н.

Защо пренасяте с Деан нещата на личностна основа?! Аз ти казах за града.
Безобразие е, че улиците са в такова състояние.
Зле говори за вас, че смятате това за нещо нормално.
Зле говори за Деян, че винаги щял да мрази София, както беше писал веднъж, защото това е глупаво и ограничено - да се мрази някакъв град. Също така са глупави неговите обобщения по повод "всички софиянци" и т.н., тъй като 2 милиона души са много различни и не могат да се слагат под един знаменател.
Русе е лошо място за бизнес, той не върви добре, доходите са ниски и развитието - слабо.
Възможностите са изключително малки във всяко отношение, както за кариера, така и за забавления или спорт. Това са просто факти.

И накрая - адски смешно и наивно е да се отрича това и човек да приказва като тебе, Ортодокс, например, как си бил доволен, че навремето си решил да не оставаш в София.
Ти нямаш никаква идея какво представлява в момента София, а и не само София, щото по всичко личи, че не си излизал от Русе от години.

И накрая - София изобщо не е върха на сладоледа, също има страшно много проблеми. Жалко, че толкова сте разбрали какво съм искал да ви кажа. Възроптах поради робската психика не само на русенеца, а на българина въобще, че приема за нормално нещо, което изобщо не е нормално. Щото плащате данъци, а градът е в ужасно състояние и вие смятате това в реда на нещата.

Да, по отношение на общественото съзнание София е доста по-напред и винаги е била.

Айде със здраве.
13  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:zakmeta.ruselive.com -: февруари 12, 2010, 02:27:41
Добре, пишман-софиянецо.

Добре, добре, ама за курбана нищо не казва.
След два-три дни ще вдигне ръце от нас и клавиатурата и ще спре да пише - пак с приказки ще ни нахраниш, ей Ники  Azn
Хората са казали - от софийският курбан по постно нема - сал празна тенджера, 2-3 лъжици за украса, малко светена вода, китка чемшир и много здраве от попето.
Ъхъм Cheesy Grin CheesyТи черпня ли искаш? Ами няма проблеми бе пич, да не бяхте се скатали едно лято като ви търсих, още тогава щеше да е Smiley И сега няма проблеми, ти кажи къде и кога
14  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:zakmeta.ruselive.com -: февруари 12, 2010, 10:31:36
niki67, предлагам да не определяш на останалите кое решение им е правилно и кое погрешно. Аз пък мога да кажа, че ти си направил голяма грешка, ама като чета последното, явно е за добре...

Хехехе, егати демагогията, ти сам правиш това, което ми казваш аз да не правя Smiley

Е, виждам, че като ви се каже някоя истина, не ви става много приятно, ама това не е мой проблем.

Роска, ти си от хората, дето най-много уважавам във форума и въобще не си прав с това грозде. Винаги мога да се върна и ти казвам, че преди година имах страхотни предложения от Русе. Ама не съм си изпил мозъка още Smiley

Па като ви харесват непочистените улици, живейте си така. Мноооооого има да пускате още теми за русенския песимизъм и дали било добро място за бизнес и други от сорта. Ами хич не е добро място за бизнес. Затова и стандартът е нисък, а оттам и русенския песимизъм, ако можем да обобщим тези теми с едно изречение.
15  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:zakmeta.ruselive.com -: февруари 11, 2010, 09:20:26
Аз на тоз вашия кмет....като му гледам улиците на кво приличат.........ама щом си го харесвате, търпете си го. В момента за стотен път сигурно имам повод да се зарадвам, че не се върнах в Русе през 2008 година, когато имах поне 2 много изгодни предложения.

Фараш, тебе те съжалявам дето си взел погрешното решение Cheesy Сигурен съм, че и ти съжаляваш, ама абсолютно съм сигурен, че съжаляваш, както съм сигурен, че няма никога да си признаеш Cheesy Shocked
Страници: [1] 2 3 ... 39
Страницата е създадена за 0.064 секунди с 22 запитвания. (Pretty URLs adds 0.007s, 1q)

Google e прегледал тази страница май 18, 2020, 02:45:58