Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
+  Live Web Cam Rousse
Username:
Password:
Начало Помощ Търси Календар Сигнали за кмета Вход Регистрация
 
  Покажи публикации
Страници: 1 ... 11 12 [13]
181  Общ Форум / Река "Дунав" / Danube River / Re: Снимки по река Дунав -: декември 02, 2008, 01:58:30
  Корабът ще тръгне утре -13 или 14 часа ,но ще чака пред Дунавмост. В четвъртък -към 11 часа ще вдигат моста.Място за снимане- евентуално след моста,към КТМ. Дано успее някой да снима. А може би пак по русенските вестници ще публикуват снимка. Успех!!!!
182  Общ Форум / Река "Дунав" / Danube River / Re: Снимки по река Дунав -: декември 02, 2008, 12:38:07
 Преди време пуснах снимка на кораб ,минаващ под Дунавмост. Утре има голяма вероятност да премине нов кораб,изработен в Корабостроителницата.Ако имам възможност ще напиша времето на тръгване. 
183  Общ Форум / Общи приказки / General talk / Re: Тютюн -: ноември 30, 2008, 05:24:52
 Благодаря за идеята. Наистина в това кафене не съм ходила. Но често ходя в  Окръжна библиотека и  щом е наблизо - ще го посетя , като казваш,че не се носят "тютюневи облаци" Smiley
184  Общ Форум / Общи приказки / General talk / Re: Инвентарна книга на спомените -: ноември 30, 2008, 12:02:27
Orthodox , направо ме развесели с този списък на "минали прегрешения". Бях забравила за много неща и ме подсети сега. О.... дори и пръстенчето от "Лакта"-наистина си правех. Дори завиждах на комшийските деца,че имат всеки ден празник,защото си купуваха лимонада-за разлика от нашето семейство,където тази "скъпоценна течност" се пиеше само през почивните дни.Ама пък имаше и хубави неща, които  огряват детството ми. Красивата елха на естрадата  в центъра,където дядо Мраз ме е гушнал  на снимката,пазена и до днес.Пързалянето по наклонената улица над Центр. гара,където съм израснала. Това пускане с шейни,необезпокоявано от коли и камиони, е най-силният ми спомен от детските игри.Ама и сняг имаше тогава.Сега къде ли се пързалят децата?
185  Общ Форум / Общи приказки / General talk / Re: Тютюн -: ноември 29, 2008, 11:19:20
  Вечер, след всекидневното шетане в къщи, сядам пред компютъра в очакване да прочета по нещо ,минавайки набързо  по темите на форума.Не съм пушачка и винаги съм се чудила на тълпите ученици пред СОУ "Христо Ботев". Дори прави впечатление преобладаващите пушачки . Та това са момичета на по 15-17 години,бъдещи майки.Да не звучат назидателно моите думи,защото там преди 5 години стоеше в междучасията и моята дъщеря.За разлика от другите ми две деца-по-голям брат и сестра, които и до днес не пушат . А съм ги възпитавала еднакво. Интересно ми е как ще се спази изискването за забрана на пушенето на обществени места от 2010 тодина,доколкото разбрах. Къде остана разделянета на заведенията и впрочем има ли такива ,където не се пуши. Говоря дори за една обикновена сладкарница или кафене,където да седна с приятелка и да изпия топло питие -без да се прибера в къщи с дрехи ,напоени с цигарен дим. Хайде ,мили съфорумци,помагайте с идеи!
186  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re: Как да задържим младите хора в Русе ?? -: септември 29, 2008, 11:33:33

  Мисля ,че проблемите ,които пречат на младите хора да останат в Русе са няколко-намиране на работа,която осигурява нормален живот и възможност за отглеждане на деца.Жилище-често пъти не възможно  за осигуряване на самост.живот.Чакането по една година за прием в детски ясли и градини.Трябва да се осигури платено  отглждане на децата до 3 години за да прецени майката дали да се върне на работа или да бъде в къщи при детето си. Възобновяване на традицията преди години за даване на жилище на млади семейни двойки и възможност за погасяване на заемите след раждане на децата.
 Хубаво е младите хора да споделят своите тревоги, но за мен главното е отглеждането на децата, а не разходките по центъра и заведенията.
 Приемам всякакви критики по отношение на моите мисли  Smiley
187  Всичко за Русе / Фотонаследство / Re:Търся снимки на Русе. -: септември 05, 2008, 06:11:25
  Много хубави снимки. Особено ми харесаха залезите. Може би и затова ми харесва нашия град Русе.Спомням си,а то беше толкова отдавна,вечерите в бригадирския лагер край Дунава.Лятна вечер,щурци ,залез над реката и минават  шлепове или малки корабчета. Пробляскват светлини,чува се в мрака китарен звън. Млади бяхме.....Благодаря ти , Deian !
188  Всичко за Русе / Фотонаследство / Re:Търся снимки на Русе. -: август 13, 2008, 08:07:12
  Снимката е направена през 2002 година. Корабът  е нов, построен в Русенска корабостроителница и носи името "Джон Паул.К" Вероятно са правени и други снимки в предходни години.
189  Всичко за Русе / Фотонаследство / Re:Търся снимки на Русе. -: август 13, 2008, 05:42:08
  Здравейте! Наскоро разгледах снимките във вашия форум. Хареса ми ,че обичате гр. Русе и го доказвате с хубавите снимки-стари и нови. Не се занимавам с фотография, но мога да покажа някоя снимка ,направена от други фотографи. В началото на темата се питаше за снимка на кораб ,минал под вдигнатата средна част на Дунав мост.Снимката бе публикувана преди време в русенски всекидневник с няколко реда-средната част,дълга 84 метра,  бе вдигната на височина 8,5 метра - малко над нивото на автомобилното платно.
Страници: 1 ... 11 12 [13]
Страницата е създадена за 0.119 секунди с 23 запитвания. (Pretty URLs adds 0.008s, 1q)

Google e прегледал тази страница април 22, 2018, 02:01:31