Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
+  Live Web Cam Rousse
Username:
Password:
Начало Помощ Търси Календар Сигнали за кмета Вход Регистрация
 
  Покажи публикации
Страници: [1] 2 3 ... 30
1  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Велосипедна инфраструктура -: юли 13, 2014, 02:55:16
Ето една новина за русенската велоинфраструктура, която лично мен (като ентусиаст на велосипеда) не ме зарадва особено, но не мога да отрека, че има основание и резон за такова решение.

Какво да се прави, постигането на всяка цел е въпрос на компромис между желаното и възможното...

(Новината е сканирана от вестник Утро в приложения файл.)

Още една добра идея отива в небитието... Не е казано да направят по всяка улица велоалея, но по  България, Борисова, Александровска, Цар освободител, Липник и няколко други основни  артерии щеше да е достатъчно. Докога ще ни вземат за балъци, и ще пускат гръмки новини за започване на проекти, рязане на ленти( като оная мутра -министър председател дето изряза сумати и ленти за проекта за укрепване на Лома), а впоследствие сульо и пульо да обясняват как нямало пари,  или на кого щяло да пречи .
2  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Александровска -: юни 30, 2014, 07:19:02
Единствено се подмени водопровода, но това се финансира от Вик Русе, не е с пари по проекта. Бетонът е с дебелина не повече от 25 см, все пак предполагам за пешеходна зона е достатъчно. Като общо количество едва ли ще надмине 1000 кубика.
И да, блокчетата са същите като в частта от часовника към халите, които за тежките зими при нас са доказано неподходящи.
3  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Александровска -: юни 29, 2014, 08:31:02
А твоето виждане за подходяща настилка е ...? Нали не си очаквал естествен камък?

Иначе гледам, че ползват няколко размера и цвята блокчета. Дано ги подредят добре.

В интерес на истината очаквах естествен камък. Още повече, че ремонта е едва ли не козметичен -  никакви подземни комуникации,  малко бетон и настилка, един малък паметник и едно фонтанче. И самата площ е максимум 1/3 площта на площада
4  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Александровска -: юни 28, 2014, 11:00:01
Леле ужас! Бетонни блокчета, пълен смях...за 5 милиона лева  Shocked
5  Всичко за Русе / Индустриален парк - Русе / Industrial park - Rousse / Re:Немска фирма за авточасти иска да строи завод в Русенско -: декември 19, 2013, 03:45:15
Вчера минах през Слатина. Шмаше общо 5 крана на обекта и се работеше здраво. Мисля че строител е същата фирма, която построи Топмен. Скоро пак ще ходя в района и ще снимам.
6  Общ Форум / Общи приказки / General talk / Re:Ще направим ли решителна крачка към Рио? -: септември 06, 2013, 08:04:19
1 : 2 - За нашите естествено 
7  Всичко за Русе / Заведенията в Русе / Re:Пиано Бар " Канто" -: август 25, 2013, 03:02:03
Siguren li si che e postojanno zatvoreno, a ne samo za ljatoto?
8  Всичко за Русе / Здравеопазване / Health Services / Re:Русенската болница. Нещо интересно. -: август 25, 2013, 02:12:13

Сдруженията им ще бъдат за улесняване на пациентите. Така например, ако в по-малка болница, която не е високотехнологична, има пациент, нуждаещ се от лечение, което може да предостави супермодерната, тя ще може да го изпраща в нея без каквито и да е формалности и затруднения по приемането му.
В Североизточния район се предвижда високотехнологична болница да стане варненската „Св. Марина”. В еврорайоните с повече от една болница с добре подготвени специалисти и доказано качество на обслужване лечебните заведения ще могат да се обединяват в клъстъри, като всяко едно от тях ще се профилира в дадена специалност. Така например високотехнологичната болница в Северозападен район ще бъде многопрофилната „Хр. Ботев” във Враца, но тя ще работи съвместно с Университетската в Плевен, която е безспорен фаворит с сферата на безкръвната хирургия. В Северен централен район болница №1 ще бъде многопрофилната в Русе, която ще си сътрудничи с тази във Велико Търново. За Югоизточен район фаворит е болницата в Бургас, която ще си сътрудничи с тези в Сливен и Стара Загора. В Южен централен район високотехнологичната болница ще е университетската в Пловдив, която ще работи в комбина с многопрофилните в Смолян и Кърджали. За Югозападен район, в който попада София пък, за суперболница е определа Александровска, която ще си колаборира при нужда с Университетската кардиологична „Св. Екатерина”, ВМА и всички лечебници в карето на Медицинска академия.


http://www.monitor.bg/article?id=397010
9  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Демографски разсъждения - Русе -: юли 03, 2013, 11:09:21
Прощавайте, но не ми е известно, къде в Русе е "по  Патриарха" ?!

Фараша се шегува нещо  Wink
10  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Кои е най-добрият град за живеене в България? -: февруари 10, 2013, 08:57:46
...
11  Всичко за Русе / Транспорт / Transport / Re:Скоростна магистрала Русе-Варна -: декември 05, 2012, 01:57:24
Къде точно правят 3-та лента допълнително, уточнете. Благодаря Smiley
Работи се (за момента) в няколко разпокъсани участъка. До края на годината ми предстоят чести пътувания до Шумен, така че ще наблюдавам развитието на нещата и ще споделям във форума.


От това, което намирам в нета, като информация, не виждам да са се отказали от изграждането на скоростния път. Говори се за
Цитат
Целта е бъдат удължени междуремонтните срокове и съхранена пътната конструкция с частична подмяна на най-горния асфалтов пласт; възстановяване и изграждане на шахти и канавки; укрепване на банкетите; възстановяване и освежаване на хоризонталната и вертикалната пътната маркировка.
 Неотложният ремонт се налага заради плановете целият път от Русе до Шумен да стане високоскоростно четирилентово шосе........Държавата ще кандидатства за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Транспорт“ на ЕС. Предстоят отчуждителни процедури по трасето. Изпълнението на проекта е предвидена в програма 2020.

Цитат
10 млн. за ремонтни дейности на пътя Русе - Шумен отпусна на днешното си заседание правителството. Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. Необходимите средства за целия първокласен участък от пътя са в размер на около 55 млн. лева, но предвид, че до края на 2012 г. реално могат да бъдат разплатени дейности на стойност 10 млн. лв., в бюджета за 2013 г. ще е необходимо да бъде предвидено финансиране за довършването на цялото трасе.

Цитатите са от http://www.ekip7.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=10657&Itemid=41 и http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=972654

Дано времето се задържи сравнително топло по-дълго време, че да отметнат повече работа строителите.

 Говори се за ...............

Ето това е проблемът Весел.. говори се..
А още повече се пише, за какво ли не... за "скоростен път Русе - Шумен", За Русе - Велико Търново, за нов околовристен път, за корекция на Лома, за придунавски път, за нов мост..за ,за , за............. Днес дори четох, че ще строят космоческа сграда в Русе, за втора столица вече бях чел Smiley Ми скоро ще изпратим значи и човек в космоса, щом строим косически сгради.
.. а нещо прави ли се, освен хвърляне на прах в очите?
12  Всичко за Русе / Транспорт / Transport / Re:Скоростна магистрала Русе-Варна -: ноември 28, 2012, 07:55:05
Мисля че вече е време да променим името на темата. Нещо като : "тук таме трилентов, нищо общо със скоростен път Русе - Шумен". Със специални благодарности към вожда  Shocked
13  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Пътна инфраструктура - строителство, ремонт и реконструкция -: ноември 16, 2012, 11:54:19
"Завърши ремонтът на гредовия мост на път I-5 Русе – Велико Търново" http://www.ruseinfo.net/news_106800.html

Това ми стана интересно:
Цитат
Съоръжението е въведено в експлоатация през 1980 г., а през 2000-2001 г. е рехабилитирано като е добавен отвор с дължина 20 м от страна на гр. Русе.

Тогава Весел изкопаха един огромен трап в края на моста към Русе, и поставиха стоманобетонни греди, явно 20 метрови, с което го удължиха. Може би е имало някакво пропадане в тази му част!?
14  Всичко за Русе / Русезнание и Образование / Education / Re:РУ "Ангел Кънчев" -: ноември 14, 2012, 06:37:43
 Smiley

http://www.akcent.bg/site/news.php?item=7897
15  Всичко за Русе / Транспорт / Transport / Re:Градският Транспорт -: ноември 05, 2012, 11:51:54
Наистина има места където не е нужно поставянето на спирки. Но на места като Босфора или икономическия трябва, не само заради удобството на многото потенциални пътници, но и ме съмнява фирмите взели тези места на концесия да изпуснат поставянето не реклами точно там. Все пак нали печалбата им ще идва предимно от отдаване на рекламни площи.
Страници: [1] 2 3 ... 30
Страницата е създадена за 0.316 секунди с 23 запитвания. (Pretty URLs adds 0.015s, 1q)

Google e прегледал тази страница септември 07, 2018, 07:13:35