Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
+  Live Web Cam Rousse
Username:
Password:
Начало Помощ Търси Календар Сигнали за кмета Вход Регистрация
 
  Покажи публикации
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 35
46  Всичко за Русе / Транспорт / Transport / Re:Може би, ще се усмихне щастието и на летище Русе -: септември 12, 2011, 01:25:58
Имаме нова ситуация значи . Вдига се Божо хваща влака за Букурещ и казва пичове летището е на община Русе вече , сложете му ваше име Парапиняца , Диминяца или Букурещ ЮГ все ни е тая , само го вземете и прекарайте една скоростна жп линия до Букурещ . Негри , наркотици , луди крави каквото и да е да каца на него боли ни фара . Само ни пуснете по някой ниско бюджетни самолети на седмица, че имаме 50 000 русенци в чужбина , да си идват по начесто при семейства и приятели ,да си харчат еврата в нашите си магазини . Да му забият и румънско знаме на пистата , да я боядисат в тяхните палячовски цветове дори, просто ми писна София и Бургас. Така мисля аз .
47  Всичко за Русе / Културният живот в Русе / Cultural life in Rousse / Re:Русе - малката културна столица на България? -: юли 08, 2011, 12:51:48
Гласуване от чужбина за "Надиграй ме" - ФИНАЛ           подкрепете отбора на Русе като гласувате срещу София или Монтана за да бъдат отстранени те . Доскоро Русе беше най-,,мразения,, с 30 процента , но след контраофанзива по фронта вече е трети и засега ще играе на финала .  http://bnt.bg/bg/polls/det​ails/60  , гласувате Срещу София или Монтана , а не за Русе )
48  Всичко за Русе / Русезнание и Образование / Education / Re:Готови ли сте за матурите? -: юни 21, 2011, 04:38:03
Учениците в Иваново – неграмотни
 Преобладаващата част от завършващите основно образование ученици в община Иваново са практически неграмотни.
Това показват резултатите от изпитите по български език и литература, и математика. Средният успех на около 200-та възпитаници на четирите училища в общината е под три, като единствено успехът на учениците от училището в Щръклево се доближава до тройката. .......... Това в контраст с постигнатото 5то място в цялата област на последното преди закриването му външно оценяване на училище в едно хубаво българско село в същата шибана община . Пожелавам на закрилите училището ,същите тия неграмотници ,да ви разбият мазите ,оберат лозето и ограбят вилите ! Община Иваново от силна крепост на българщината се превръща в бантустан . Браво на директората по образованието ,спестихте доста пари със закриването на училището в П....... ,ама сега лъсна голата истина ,когато тези деца не вдигат успеха на Иваново а предпочетоха Русе .  http://www.ruse-news.com/modules.php?name=News&file=article&sid=35364&mode=thread&order=0&thold=0
49  Всичко за Русе / Транспорт / Transport / Re:Може би, ще се усмихне щастието и на летище Русе -: юни 09, 2011, 12:54:32
Винаги съм бил привърженик на нестандартните идеи . Пише има три фирми желаещи . Нека се редуват по два дни в седмицата . Както аз си деля наема с още двама човека .
50  Всичко за Русе / Русезнание и Образование / Education / Re:Русезнание -: май 16, 2011, 04:30:33
КАН УРУС-РУЖА БУРГАС 414-434 от н.е.

Син на Алп-Бий и масагетска принцеса от рода Урус-Ружа, росо-мони. Наименован е на мястото “Бургас”, където Алп-Бий се е намирал в 378 година при похода си срещу император Валент. Управлявал 20 години. Умрял на мястото на дунавския град, който получил неговото име Урус Бургас (сегашния град Русе). В съвременната историография Кан Урус Ружа Бургас е представен като едноличен управител на Хуните сключил договор с Византия и е назоваван под името Роа (Роас). Той е роден по време на похода на баща му Кан Алп-Бий срещу Император Валент т.е. в 378 г. Майка му е масагетска княгиня от рода Урус-Ружа /росомони/. По негово време, третият брат Муенчак, бащата на Бледа и Атила, е продължил да заема поста Урус-Тархан т.е. глава на правителството. След смъртта на Муенчак, той е погребан до дядо им Кан Болюмар. Кан Урус Ружа Бургас е умрял в 434 г. край река Дунав и там селището е наименовано на негово име /сегашният град Русе/. /1. том ІІІ. стр.91/. В сключените договори с Византия и Западната империя отново се потвърждава, че Панония принадлежи на Сарматите=Българите. След смъртта на Кан Урус Ружа Бургас, двамата синове на Муенчак и внуци на Алп-Бий, Кан Бледа /434-445/ и Кан Атила /434-453/, стават съуправители и сключват с Византия подновен договор, с който сумата на ежегодния данък се променя на 700 фута злато, както и клаузи, определящи границите и тяхната охрана, търговските отношения и др. В Константинопол Кан Атила получава звание magister militum. В 441 г. поради неспазване на договора Кан Бледа и Кан Атила предприемат военни действия срещу Византия.
http://www.geni.com/people/%D0%BA%D0%B0%D0%BD-%D0%A3%D0%A0%D0%A3%D0%A1-%D0%A0%D0%A3%D0%96%D0%90-%D0%91%D0%A3%D0%A0%D0%93%D0%90%D0%A1/6000000002188001729 Ако  Бургас е Пиргус/Пиргово ,Сметките излизат !
51  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Създадоха Публичен регистър на жалбите и сигналите на Русенци до институциите -: май 13, 2011, 11:55:28
Много добре ! Няма да е зле Омбудсмана ,също да е част от процеса . От живота ми в Норвегия ,съм разбрал че не можеш да се бориш с държавата , но можеш да накараш държавните институции да се борят помежду си в твои интерес .
52  Всичко за Русе / Транспорт / Transport / Re:Скоростна магистрала Русе-Варна -: април 15, 2011, 03:17:57
2020г Новия стар канцлер Меркел ще направи ,нов неуспешен опит да си вземе новата титла от Русенски университет . Ще използва старото оправдание ! Залози ?  Smiley  Погледнете картата с пътищата и дето бат Боко е отпред , а след това си представете ,че сте в Букурещ и искате да отидете до Истанбул . Стават някакви игри ,за момента не в наша полза !
53  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Демографски разсъждения - Русе -: април 14, 2011, 02:33:22
Аааа за наденицата ли питате ..Предполагам живееш в София , живей си спокойно в близките 6 месеца нямам възможност за ,,изява,, . На времето бачках в Атина висящ таван в ресторант и след работа седнахме да вечеряме . Та тогава се заговорихме с майстора(фирмаджия) за заплатите в България . Точно тогава имаше пак някаква супер девалвация и след като майстора разбра че 6 долара не са за час,ден,седмица а за месец(майка ми на половин работен ден) почервеня кипна и каза ,,Аз и гърците такива като вашите политици  , главите им с ножа бихме им рязали ,, . Същия този ,,главорез,, слагаше ангелчета по стените на църквите и ми обясняваше за олимпиадата,акустиката по амфитеатрите и думичката панорама ......
54  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Демографски разсъждения - Русе -: април 13, 2011, 05:51:20
Илко не знам дали ти си същият Илко от форума на skyscrapper bulgaria,но бих казал,ако е така че си доста просто и глупаво парче,което излага града ни доста жестоко,така че ако обичаш ограничавай мненията си само до този форум !
Хихи Дунав фека . Та събраха ме мен и още 10 диви парчета от поляните, дадоха ни някакво маратонки с бутони и ни викат ще играете с Дунав в Русе . Въй , въй ,ами ко да прайм .щом тряба . Юноши младша ,старша все тая ,резултат 3 на 3 . Кой се ИЗЛАГА . Та фекато не е мерило за мене ,ние без подготовка и средства щяхме да изкъртим олигофренчетата ,пък вие се надявате в ,,А,, група да ги вкарате . За друго няма да се заяждам , слагай главна буква на България ,пък второто ,,п,, от небостъргача си го наври където най те разхлабва, дано се успокоиш ! Чакам следващия ти пост .
55  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Русенски песимизъм -: април 11, 2011, 05:58:43
Аз бих попитал за търновския плюс между море и река . Ако имаме предвид Свищовското пристанище по скоро е минус а Варна е на 200км от Търново . Плюса на Търново е че прави транспортна комбина с Горна Оряховица .Допълнително, държавното финансиране в него район е доста голямо под формата на различни регионални институции ,които липсват в Русе . Хаоса с регионирането на р.България е към своя край . Видин/Плевен и Търново/Русе кой кого е въпроса . Погледнато последните 20 години Плевен се мяташе в център,запад  през това време Видин нокаутира Враца и Монтана ,но от Европа искат Плевен за център на северозапада . Подобно е положението с Русе фаворитизиран от Европа и Търново подкрепяно от София ,да не забравяме ,,случката област Разград,, . Не се знае кой ще има последната дума София на шуробадженащината или Брюксел на регионите .
56  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Демографски разсъждения - Русе -: април 11, 2011, 01:39:32
Аз искам да обсъдим ,колко са русенците в чужбина ,под русенци разбирам целия окръг ,предвид на бързите комуникации може би само общините Бяла,Ценово и Борово са извън ежедневния обхват  на Русе . За мен летището и контейнерен терминал ,ще отворят Русе към ,,чужденците,, дори си мисля ,дребни търговци от съседните ни окръзи и техните имигранти ,биха се заселили в Русе . Предвид загубата на 80 х души в окръга ,може би 25х са в чужбина ,25х из България и 30х в гробищата . Трябва ни ново свежо мислене ,луди идеи ,щурав дизайн за да сме КООЛ а не КООП . Тъжно ми е ,все на губещата страна ,а като бях малък беше друго....
57  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Демографски разсъждения - Русе -: април 10, 2011, 08:23:55
Търново и Благоевград са любимците на ,,прехода,, . Габрово беше 90х Търново65 , управляващите също  решиха Кюстендил да западне ,Благоевград да се издигне . Русе е най големият от губещите ,но там са също Ямбол,Шумен,Враца,Плевен ,градове превъзхождали двата ,,Любимеца,, . В София имат тяхната агенда Благоевград витрина срещу р.Македония а Търново център на северна България. Според мен ,,елита,, ще успее да пречупи Русе и го направи треторазряден град ,освен ако не се появи някакво русенско политическо движение което да печели и опонира на софийския боклук, пардон елит . Окръга намаля с 80 хиляди за 25 години... спасението е в Европа на регионите !
58  Всичко за Русе / Транспорт / Transport / Re:ЖП линиите в града и неусвоените територии -: април 03, 2011, 04:33:58
Това за русенските вандалчета ми напомня за сомалийските пирати . Могат но не искат да се справят с проблема ,защото има нещо гнило в цялата история ........да за пари говоря  Smiley
59  Live Web Cam Rousse / За форума / Re:Да се заличи ли регистрацията на dragosten -: март 28, 2011, 02:02:20
Бай,бай ,бай мангау ..бай,бай ,бай ... Huh?  злобно пишлеме , последно разби рейтинга на Русе в скайскрепъра . Никаква милост  Cool
60  Всичко за Русе / Футбол / Football / Re:Градски стадион, град Русе -: март 27, 2011, 06:43:28
Предвид днешната ситуация ,единственото разумно обяснение е че .......Б.Михайлов иска да оползотвори някакъв бюджет за организирането на мероприятието . Следва провал ,но все тая важното е държавните пари да се оползотворят от елита . Пример е зимната олимпиада в София ,средствата изхарчени резултат няма.
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 35
Страницата е създадена за 0.107 секунди с 22 запитвания. (Pretty URLs adds 0.009s, 1q)

Google e прегледал тази страница февруари 05, 2021, 07:15:37