Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
+  Live Web Cam Rousse
Username:
Password:
Начало Помощ Търси Календар Сигнали за кмета Вход Регистрация
 
  Покажи публикации
Страници: [1] 2 3 ... 38
1  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Офис сграда на Александровска -: октомври 19, 2010, 10:54:57
Направо им се чудя на тия хора. Какъв конферентен туризъм? Huh? На това място??? Не е за вярване направо, съсипват една от централните улици на Русе заради подобна плоска идея. Толкова ли нямат идеи местните бизнесмени? Трагедия!
2  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Имат ли русенските управници визия за развитието на града? -: юли 31, 2010, 12:53:23
Гражданската инициатива е важна определено. Но тук говорим за визия, не за конкретни проблеми. Визията няма как да се направи с протести нон-стоп, защото по същество визията не е определена кауза или проблем, а някаква по-генерална идея. Според мен това може да стане само със смяна на управата и цялата и философия. Не случайно повечето големи фирми, които са закъсали сменят шефа.

Освен това трябва да има и истински диалог и то не само писане на писма, а и чуваемост от другата страна. Иначе съм пращал писма на Общината. Изобщо не си направиха труда да отговорят. Доста дразнещо.
3  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Имат ли русенските управници визия за развитието на града? -: юли 29, 2010, 12:32:01
Нека не изпадаме в крайности. Русе има бъдеще и не е за отписване. До колкото до визията на русенци, мисля че това работа на хората в държавните и общински институции. Пък и догодина има нови избори. Туко виж изберем някой по-читав кмет.

Освен това ако искат да имат достъп до фондовете на ЕС общините искат или не ще трябва да изградят някаква визия, да разпишат някоя друга стратегия или програма, да изготвят градоустройствен план, да се аргументират, защото тези пари се дават по определени програми с доста дълъг хоризонт и се търси определен ефект. Е, вярно все още има подобни изцепки като яки ремонти на централни площади и паркове, при положение, че има толкова много други проблеми в градската среда. В тоя случай Русе са съжаление е част от общата картинка в България. Масово общинарите (пък и на държавно равнище) не знаят за какво са избрани и харчат парите на данъкоплатците са глупости без никакъв или минимален полезен ефект.
4  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Имат ли русенските управници визия за развитието на града? -: юли 27, 2010, 02:17:19
Личните ми наблюдения са, че администрацията във Варна е лоша и също нямат кой знае каква визия, различна от тази на ТИМ. Просто са по-голям град, а и морето си е море. Иначе има огромни проблеми с презастрояването, липсата на парко-места, дупките по улиците, липсата на канализация, голямата корупция и т.н. Реално погледнато Варна няма никаква кой знае каква промишленост, освен корабостроителницата и фабриката за бойлери.  Дано не изпускам нещо. Huh?

От по-големите градове ми харесва как се развиват Бургас и Габрово. Например в Бургас постоянно излиза информация от общината за различни проекти - нови паркове, игрища, обновяване на пристанището, нови индустриални зони, подробен градоустройствен план, има добра отчетност на дейността на общината, срутиха няколко незаконни цигански гета, имат сносен сайт на общината. Просто дават усещането, че се прави нещо с мисъл и някаква по-далечна цел. Като за България е ОК.

Габрово ми харесва, заради това, че доста активно работят с европейските фондове и проектите, които са спечелили като размер са по-големи от бюджета на общината.

В София също има някакво положително развитие в последните години, субективната ми оценка е, че имат някаква визия, но като цяло градът има огромни за мащабите на страната проблеми и не би било коректно да го сравняваме с Русе. Просто са твърде различни градове.
5  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Имат ли русенските управници визия за развитието на града? -: юли 26, 2010, 10:16:16
Разбира се, че нямат. Но това не е никаква новина. Още преди време имаше тема във форума.

Нека просто да ви припомня няколко факта.

Първо, никъде не може да се намери един градоустройствен план на град Русе. Просто сравнете със София или Бургас например. Все пак това е един от основните елементи във визията на един град - това как ще изглежда физическата среда след 20-30 години.

Второ, помните приказките как Русе ще стане шопинг център и подобни дивотии, които няма как да бъдат устойчиви, камо ли да дърпат развитието на целият град в бъдеще.

Трето, може би също помните идеите за правенето на Русенски лом плавателен, за което имаха идея да се похарчат десетки милиони лева, а в същото време сега даже нямат пари да напръскат срещу комари.

Четвърто, ако сега хвърлите един поглед върху това какви проекти са финансирани от ЕС в България относно градската среда, ще видите, че в Русе има само един и то супер скъпият ремонт на централният площад. Все още твърдя, че този проект е точно липса на визия. Докато други градове ще си оправят междублоковите пространства, ние ще ремонтираме част от града, която и сега е една от най-добре уредените.

Пето... всъщност има ли нужда да продължавам...

При цялата хаотичност на действията и решенията на общината е ясно, е че администрацията няма каквато и да било визия за развитието на Русе. Добре, че преди време русенци са били по-далновидни и са ни оставили добро наследство.
6  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Комари -: юли 13, 2010, 12:03:23
Цитат
Да, ама успяха да ни урежат парите с 13% нали? Така, че поне тая година могат да ни дадат пари и за това. Иначе и аз подкрепям това мнение.

Така като сме тръгнали да ни дадат и пари за борба против бездомните кучета? Все пак и те са опасни и могат да хапят.

Освен това, при такъв брутален спад на данъчните приходи в страната 13% не са чак толкова много. Кризата е за всички, няма как и община Русе да се размине с това. Пък и нека си припомним какви са били бюджетите на община Русе в последните години.

77 028 331 лв. 2007

99 162 662 лв. 2008

113 500 000 лв.  2009

94 909 000 лв 2010

Бюджета в момента е доста по-висок от този през 2007 и приблизително равен на този от 2008. За какво толкова харчи община Русе в повече през 2010 в сравнение с 2007? Някакви по-добри услуги ли предлагат, по-редовно ли косят тревата, с бездомните кучета ли се справят по-добре или какво?

Не ми се търси в момента, защото сайта на общината е също толкова смотан като и от преди година, но 100% разходите на общинската администрация са се раздули много в последните няколко години. Да започнат от там. Явно съкращения на определени разходи могат да бъдат направени и 50-те хиляди лева за пръскането против комари не би трябвало да е проблем да се осигурят.

Другото, което можеха да направят е да си отделят някакъв резерв за следващата година, още повече че беше очевадно, че криза ще има и то яко ще удари данъчните приходи на общината, които идват предимно от сгради и сделки с имоти.

Като заключение от общината да не се оправдават, а да си свършат работата, защото просто стават за смях. 
7  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Комари -: юли 13, 2010, 08:57:13
Защо пък Дянков трябва да дава пари за комарите? На общината каква й е функцията? В крайна сметка за това има местно самоуправление, за да решава специфични за общината проблеми, върху които има по-добър изглед и решение от колкото централната власт. Точно такъв случай са и комарите. Отделно не става на въпрос за такава голяма сума. Ако не се лъжа преди една-две години от общината имаха излишък от няколко милиона лева и се чудеха какво да ги правят, и анкети в интернет пускаха. Сега да не могат да отделят малко пари и да плачат на рамото на централната власт и да се оправдават с нея е просто смешно.
8  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Другите за Русе -: юли 04, 2010, 01:44:59
На една интересна статия попаднах за Луи Айер. Не знаех, че е живял и в Русе. Впрочем и за произхода на популярното "Българи! Юнаци!" не знаех, че идва от гимнастическото дружество "Юнак".  Huh?

http://www.desant.net/show-news/20098/

Цитат
През 1909 г. се премества със семейството си в най-модерния тогава български стопански и културен център и най-голям град в Княжеството – Русчук, където продължава своето дело в Образцовата мъжка гимназия и Висшия педагогически курс. Тук вече обръща внимание и на девойките и жените, за които създава специални упражнения. Неуморни са усилията му за издигането на българската физическа култура. Луи Айер пише ръководства за различни спортове, създава правилници за състезания, организира общобългарски турнири и подготвя състезатели за международни прояви. Успоредно с това  не престава да се интересува от миналото на нашия народ, от славната му история, фолклор и традиции.
"Нищо от това, което се отнася до нравите, обичаите и стремежа на тази страна, не ми е чуждо" – споделя той и затова не е чудно, че когато избухва Балканската война, макар и чужденец, Луи Айер приема за свой дълг да се включи в защитита на «второто си отечество», както сам нарича България. В деня на обявяване на мобилизацията той изнася една маса в близост до русенската гимназия, побива българското знаме и започва да записва доброволци в своя «юнашки легион». В него се включват 216 души, които под неговото командване взимат участие в гуроичните битки при Мастанлъ, Узун Химитлер, Метатла и се сражават при Булаир и при отблъскването на десанта при Шаркьой. По време на Междусъюзническата война Айер е командир на Първа рота на Дванадесета лозенградска дружина от Македоно-одринското опълчение, която се бие на Македонския фронт при Султан тепе и Драм теке. За проявената си всеотдайност и героизъм в боевете, той е произведен в български офицерски чин – подпоручик и два пъти окичва гърдите си с кръст «За храброст».


Бургас, Юнашкият легион преди заминаване за фронта, сред командирите - Луи Айер

9  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Анкета за това,дали кмета си свърши работата -: май 16, 2010, 02:42:49
Всъщност много от малките неща показват как се управлява дадено място, какво е мисленето на хората, отношението им. Например състоянието на пътищата в една държава или град говори много повече от една купчина доклади и статистики.
10  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Кеят, общината и държавата -: април 29, 2010, 11:19:53
Само 1 от 4 е бил чужденец. Другите не са. Но дори всички да бяха чужденци, не мисля че подобна дискриминация говори добре за музея. Както и да е, това може би е за друга тема - например за липсващият туризъм в Русенско.
11  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Сгради в Русе нуждаещи се от реставрация -: април 28, 2010, 02:18:22
Трябва да забранят на наемателите на долните етажи да променят архитектурата на сградата. Това, което се е получило през годините е абсолютно отвратително и доста ясно се вижда при сегашната ремонтирана сграда.
12  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Кеят, общината и държавата -: април 28, 2010, 02:13:02
Преди месец един приятел имаше гости от САЩ и решили да се разходят из Русенско. Първо решили да посетят гробницата в с. Свещари, която както знаете е един от обектите защитени от ЮНЕСКО в България. За съжаление се оказало, че обекта се отваря само ако предварително се обадиш по телефона и поискаш заявка за това. След това пък решили да посетят Музея на Транспорта в Русе. Билетчето е 10 лв! Вярно, че самият музей е забит в нищото и малко хора го знаят, но явно това не е достатъчно, за да се намалят посетителите допълнително. А аз се сещам и за крепоста Приста, която никога, ама никога не е отворена и която така и не успях да посетя. Сещам се и за най-разбитият път, по който съм минавал - този за Никополис ад Иструм. Толкова за предприемчивостта.  Shocked

Как точно чиновниците ще стигнат до идея за атракции просто не ми е ясно.
13  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Озеленяването в Русе -: април 28, 2010, 01:38:54
Toя салон ми изглежда доста нисък и малък. Трябваше да използват възможността да направят нещо наистина добро. Въпреки, че аз не бих го поставил там - по-скоро някъде до училището, което е до Музеят на Транспорта.

Както и да е, и на мен ще ми липсва задният двор на АГ.
14  Всичко за Русе / Големи търговски центрове /Mall/ / Re:N-ти МОЛ строят в Русе -: март 07, 2010, 07:17:57
Aко искат да правят пари от тоя мол ще трябва да смъкнат наемите и съотвено магазините да излизат с приемливи цени. Всичко ще си дойде на мястото.  Wink
15  Всичко за Русе / Транспорт / Transport / Re:Русенските улици -: февруари 23, 2010, 07:36:07
Не мога да я разбера тая работа. Ние без да сме пътни инжинери още преди доста време видяхме за какво става на въпрос с този ремонт. Само като видиш колко са огромни старите бордюри и колко малки са новите ти става ясно за какво иде реч. Къде спят специалистите в общинската и държавната администрация? Според мен трябва да бъдат разследвани за корупция хората допуснали подобен ремонт.
Страници: [1] 2 3 ... 38
Страницата е създадена за 0.08 секунди с 23 запитвания. (Pretty URLs adds 0.009s, 1q)

Google e прегледал тази страница май 14, 2020, 05:55:52