Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
+  Live Web Cam Rousse
Username:
Password:
Начало Помощ Търси Календар Сигнали за кмета Вход Регистрация
 
  Покажи публикации
Страници: [1] 2 3 ... 29
1  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Сгради в Русе нуждаещи се от реставрация -: февруари 26, 2021, 07:23:50
Много са малко 2 процента за да си прави някой подобни планове! Дори и да падне зданието, миноритарен собственик като този, едва ли би имал думата какво ще се случи с имота в последствие.

За мен единия вариант е, човека да е някъде в чужбина и да не му се занимава изобщо, с тази дилема. Втори вариант е да е някоя бабичка, която едва оцелява разчитайки на пенсийската си, нямаща нито намерението, нито възможностите за каквото и да било. Третия вариант за мен е, това да е собственикът който загуби делото при което общината спечели, миналата година ако не се лъжа. Нали се съдиха,  точно за проценти собственост и се стигна до високо равнище на съдебната система тогава. Няма да се учудя, ако сегашната ситуация е чист ревъншизъм.

При всички положения е добра идея за общината,  да оповести името на собственикът блокиращ укрепването защото към момента както е видно от интервюто на БНТ, те биват обвинявани за ситуацията.
2  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Сгради в Русе нуждаещи се от реставрация -: февруари 24, 2021, 04:06:48
От wiki, ..."На 1 октомври през 1891 г. в град Русе е учредено първото българско застрахователно дружество – „България“. Имало е свои клонове в София и другите градове на страната, както и представителства в Цариград, Берлин, Солун, Скопие, Велес, Битоля, Охрид, Париж, Атина, Пирея, Лондон, Александрия, Чикаго, Амстердам и Мадрид. Практикувало e всички видове застраховки. „България“ е било най-старото и най-стабилно застрахователно дружество, което от основаването си e заплатило на своите застраховани над 6 500 000 000 стари български лева"
 
Без съмнение е била впечатляваща, за времето си застрахователна институция. Вероятно една от най-големите компании в страната, по това време.
3  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Сгради в Русе нуждаещи се от реставрация -: февруари 24, 2021, 01:16:29
Оставам с впечатлението, че всичката комуникация между различните собственици, става посредством съдебни институции! Това не е нормално!
Общината като мажоритарен собственик, трябва да направи опит да организира среща и да покани всички собственици без значение дали притежават един, два или деветдесет процента. Хубаво е да има представители и на медиите на тази среща. Нека всеки си каже, какво му е виждането и какво му е желанието. Дали един иска да продава, друг да купува, дали един иска да събаря или трети да реконструира. От там вече може да се започне с намирането на общо решение. Ако някой не желае да се яви или вече е бил правен опит за среща и някой е отклонил поканата, нека от Община Русе обявят името му за да знаят всички, на кого "дължим" сегашното състояние на зданието.
Нищо и никой не може да ме убеди, че няма какво да бъде направено и не съществува решение по този проблем.
4  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Сгради в Русе нуждаещи се от реставрация -: февруари 23, 2021, 10:04:06
Казваш да се измисли нещо. Явно не е никак лесно при съсобственост.
За пример давам сагата със сградата на застрахователно дружество "България". Там общината твърди, че съсобственик с 2% дял стопира дори изграждането на временен покрив.


Не разбирам какви са мотивите на този собственик с 2 процента!! Защо се възпротивява на елементарно обезопасяване, за което дори най-вероятно нямаше да му бъде искана сума! Защо медиийте на издирят този собственик и не направят интервю с него? Общината предлагала ли е на този мистериозен собственик да изкупи тези 2 процента?
5  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Сгради в Русе нуждаещи се от реставрация -: ноември 21, 2020, 10:10:22
Охх... същите които така добре обгрижват "Балкан". Ясно!
Преди години бях подал сигнал в общината и за тази сграда на П. Д. Петков, която усложливо беше "освободена" от "излишните" фасадни елементи.  Отговора в общи линии беше ......  "Абе важното е да сме живи и здрави"
6  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Сгради в Русе нуждаещи се от реставрация -: ноември 21, 2020, 09:10:55
От снимката не виждам обезличаване, но може на живо да са другояче нещата, знам ли? Близо е до мен и ще се разходя да видя.

Как е възможно да не виждаш обезличаване, при положение, че очевидно фасадните декорации са отстранени? Това не е реставрация, това е обир към града и архитектурните му ценности. Тази "реставрация" е за прокуратура. 100 пъти предпочитам зданието да беше оставено както си беше, пред това да бъде съсипано с този ремонт.
7  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Сгради в Русе нуждаещи се от реставрация -: ноември 04, 2020, 09:19:24
Аз предпочитам реставрации като тази на "Буров, които отнемат по 2-3 години, но биват изпипани и върнати в оригинал. Дори по-фрапантен пример бих дал. Реставрацията на "Музикалната Гимназия" която вече 10 години чакаме. Много време е това наистина, но в крайна сметка ще имаме една абсолютно перфектна реставрация до най-малкият детайл. В противовес са ремонти като този на сградата на "Сплендид". Бързо, грубо пребоядисване което умишлено или не,  погубва сериозен брой от фасадните елементи. За мен лично Сплендид е обезобразен, незнам, само на мен ли ми се набива в очите това....
8  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Кеят, общината и държавата -: септември 26, 2020, 07:08:00
Друг е въпроса, че тази товарна жп връзка няма никаква работа да минава през центъра на града и трябваше да бъде премахната, а не модернизирана.
9  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Сгради в Русе нуждаещи се от реставрация -: август 30, 2020, 11:56:03
Аз силно се съмнявам, че сивото е "оригиналния" цвят на зданието!
10  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Относно вандализма -: април 19, 2020, 06:04:40
Също мисля, че сградата трябва да си замине! Знам че има някаква историческа стойност, но за мен няма архитектурна стойност. Без нея, площадът би се открил към реката. Източно от сегашната Речна Гара (където сега са бараките) е нужна хубава, нова речна гара където да акостират круизите.
11  Всичко за Русе / Спортният живот в Русе / Sports in Rousse / Re:ВК Дунав -: април 07, 2018, 04:16:33
Аз от волейбол не се интересувам много, може би и затова не разбирам на какво се дължи тази омраза към този отбор. Виждам само позитиви в това, че бива издържан спортен отбор, без значение от коя фирма. Да, би било много по-логично да играят в синьо разбира се , но не бих тръгнал да ги кълна и оплювам само заради цвета на екипите. Да, и емблемата ми изглежда чужда, но до колкото разбирам това е и нов отбор, което означава, че дори и да искат не могат да ползват тази от традиционния. А защо играят мачовете си в зала Дунав, а не в Арена Русе?
12  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Сгради в Русе нуждаещи се от реставрация -: януари 31, 2018, 01:42:14
Ще бъде надстроявана ли?
13  Всичко за Русе / Транспорт / Transport / Re:Бул. Придунавски -: януари 13, 2018, 10:45:25
Да, благодаря! Изглежда обещаващо наистина, но нека видим! Не е видно от проекта какво е предвидено за Гребната база и другите две сгради източно от нея.
14  Всичко за Русе / Транспорт / Transport / Re:Бул. Придунавски -: януари 07, 2018, 11:49:27
Ето го и проектното решение. Всеки може да види че дървета ще бъдат засадени по цялото трасе на бул. Придунавски, вкл. новия насип. Единствено е планирано да се остави без зеленина до изгледната площадка.Това е чудесна и много детайлна визуализация! Благодаря ти, че я споделяш. От нея се вижда, че поне една от бараките западно от вития мост, ще отстъпи място на ново парково пространство. Колкото до дървета засадени на самия скат, мисля това е добро и практично решение. Хем се освобождава тротоара, хем се заздравява склона. Принципно колкото повече растителност има по един подобен скат, толкова по устойчив е той на свлачища! На самия склон няма да е лошо също да бъдат засадени цветя например или да бъде последван примера от други градове със поставянето на надпис с наименованието на града! Имаш ли подобна визуализация и за източния дял от кея?
15  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Александровска -: юни 19, 2017, 03:16:31
Тези глупости две години ги протакваха и изглежда най накрая са ги докарали до някъде. Само не знам за какво е нужно на хубавия център да има бутки, при това направени от пвц... Защо кмете??? Сякаш няма достатъчно други магазини и сергии по центъра, но явно общината има интерес да ги дава тези площи под наем..

То не си струва от където и да го погледнеш! Какъв наем може да прибира общината от подобни будки, стотина лева....? Просто не си струва! Нито има визия, нито е поставена по дискретен начин, така че да не се набива на очи! Представете си я тази будка само след 2 месеца когато вече ще е надраскана с цветни тагове какъв вид ще има!

Пичове, защо тази част от Александровска между площада и Балкан така е западнала? Това беше преди сигурно най-скъпата част от улицата или айде не най-скъпата, но от най-скъпите..

Беше много запусната преди ремонта, което гони хората и съответно наемателите в магазините. Според мен сега светна, но има още доста какво да се желае. Участъка в посока Халите е много по уживен, има кафенета и ресторанти което усилва това усещане. Макар, че и там настилката като чели, вече напомня за себе си и не е лошо общината да направи един по дългосрочен план и след 3-4 години да пренареди паветата.
Страници: [1] 2 3 ... 29
Страницата е създадена за 0.087 секунди с 23 запитвания. (Pretty URLs adds 0.012s, 1q)

Google e прегледал тази страница август 25, 2019, 04:54:34