Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
+  Live Web Cam Rousse
Username:
Password:
Начало Помощ Търси Календар Сигнали за кмета Вход Регистрация
 
  Покажи публикации
Страници: [1] 2 3 4
1  Всичко за Русе / Недвижими имоти в Русе / Re:Феноменът "Агенция за недвижими имоти" -: януари 17, 2013, 08:23:29
И за да разведря обстановката, ще ви разкажа един виц или истинска история без значение;

Нотариус изповядва сделка.
И пита: Вие кои сте?- Ние сме продавачите...
Вие кои сте?- Ние сме купувачите....
А вие кои сте ?- пита двамата брокери застанали прави до врата.
Аааа ..ние сме за парите...

Този виц казва всичко!!!
2  Всичко за Русе / Недвижими имоти в Русе / Re:Феноменът "Агенция за недвижими имоти" -: януари 17, 2013, 08:16:17
Обичам си работата! Започвам с това изречение, защото за мен то е в основата на всяка професия. Думата брокер на недвижими имоти е като "мръсна" дума, голяма част от клиентите, с който се срещам всеки ден и някога са имали контакт с брокер са негативно настроени и с право. Но, аз брокер на недвижими имоти и се гордея с това, защото както и преди работейки в Русе, така и сега вече 2г. в София, основата на всичко е да изискваш много от себе си и непрекъснато да ставаш по-добър и по-добър. На професионалната си страница във Фейсбук съм написала: "Да предоставям най-качествената услуга за недвижими имоти в София, основана върху по-високи стандарти на етика и професионализъм, ценности и грижа за клиента. Правейки това, аз ще заслужа лоялността и доверието на купувачи и продавачи, които ще се превърнат в мои клиенти и приятели за цял живот, защото винаги поставям техния интерес над моя."
и това не е клише. Ако си мислите, че в Русе нивото на АНИ е ниско, да видите в София какво е...
Когато дойдох преди две години това ми беше едно от притесненията " Как са брокерите в София? ",  "Ще бъда ли на високо ниво спрямо тях?" Точно за 1 месец видях реалната действителност. Масова некомпетенция, лошо обслужване с една дума- страшна работа. Но както във всеки бранш, има и некомпетентни, не лоялни, измикяри, но има и супер професионалисти, хора , които изграждат бизнеса си, а бизнес се изгражда само с доволни клиенти.
И понеже на всеки човек в един момент му се налага, да купи или да продаде имот, ще ви кажа едно : това е много сериозна крачка, преди да предприемете каквото и да е проучете, поразпитайте, близки и познати, да ви препоръчат някой. Най-малкото още на първа среща с брокер поискайте да разберете- кой е той? за коя компания работи? как работи? препоръки от минали клиенти? С една дума като интервю за работа. Помислете си, че на този човек ще поверите най-ценният си капитал и този човек ще работи за вас. Ако сте управител на фирма бихте ли наели човек, за който не знаете нищо? Със сигурност -не.
Желая успех, на всички, които в един момент опрат до АНИ.

 
3  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Русе , добро или лошо място за бизнес. -: май 11, 2011, 08:30:00
Нали не си мислите ,че собствениците на Моловете притежават единствено тези в Русе , да сте чули в друг град за поетапно отваряне и поетапно отлагане за пореден път на откриване .Ако не сте чули , няма и да чуете ...такова чудо няма .
4  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Kaufland 2 -: декември 07, 2010, 08:13:41
В Кауфланд 2 ще има голям магазин за домашни потреби ,на мястото на Домо . Веригата магазини "Рино", ще отворят първия си магазин тази събота .Вече присъстват в големите градове от южна България с магазини на  площи от 300-500кв.м ще продават стоки за дома ....Преди 3м. отвориха още два магазина за домашни потреби  Доместико на Александровска и на Борисова  явно в тази криза този бранш се развива добре , хората отварят обекти не стоят да чакат кризата кога ще отмине ...
5  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Русе , добро или лошо място за бизнес. -: ноември 26, 2010, 08:35:33
Още едно камъче натежа във дясно на везната " Русе добро -лошо място за бизнес ".След вчерашното отваряне на МОЛ-а , се видя ,колко за желаещите да правят бизнес тук .
6  Всичко за Русе / Големи търговски центрове /Mall/ / Re:Mall Rousse (Ирис) -: ноември 25, 2010, 07:25:44
Че как да искат търговците , след като са зле в други градове какво остава за Русе ...и то на фона на тази криза . Струва ми се ,че тук никой не се е занимавал с търговия в Русе ....Незнам каво се случило с Пикадили , последно разбрах ,че на 10.12 ще отварят в Мега мол , но искам да кажа , че не трябва да  приемаме лично факта ,че някой не искал да отвори магазин в Русе бъдете сигурни ,че ако им излизат сметките на търговците ще отворят и на Луната
7  Всичко за Русе / Големи търговски центрове /Mall/ / Re:Мегамол - Русе -: ноември 25, 2010, 07:09:16
Струва ми се ,че днес ще бъдат разачаровани много фенове   и много мечти ще бъдат разпилени
...никой не е предубеден към Русе и никой не го  брой като последна дупка на кавала , просто града си е такъв . Трудно се случват нещата ,търговията е мъка ...е храненето е малко по- добре...Следете jobs.bg ще видите кой фирми търсят персонал.Чудех се аз ,къде са марките и защо не набират персонал . Общо през последните месеци 4-5 фирми са пускали обяви за работа , единте са за Cinema за Мол Русе , ДМ-дрогерия , книжарници Хермес, аптека , miss sixty.
От пет мола преди 3 години накрая един с няколко магазина и без кина и забавления , другия с кина без магазини за сега .
8  Всичко за Русе / Големи търговски центрове /Mall/ / Re:Мегамол - Русе -: ноември 24, 2010, 08:07:08
Мола е много слаб , даже на 25-ти няма да има официално откриване ...просто щели да отворят вратите ....смешна работа .Магазините не са готови макар и на пръсти да се броят .Пикадили също може би през декември ще отвори .Преди 4 дни мой приятел ходи на интервю там за работа , на второто разговора минал общо взето ..какво да правим да отваря ме ли или не , колко човека да наемем .Казали ,че преди половин час разбрали ,че Пикадили няма да отваря сега ....пък те май се надявали на тях да привлечат клиенти .Да това е Русе ...бедни ,"аристократи европейци",само че останаха само бедни.
9  Всичко за Русе / Фотонаследство / Re:Русе някога и сега -: август 27, 2010, 08:29:33
Здравейте , тук в този форум се получи една енциклопедия на Русе ...поздравявам ви ...страшно ми е интересно да чета всичко това .Как времето е променяло града....хората са се раждали , градили са ,живота е минавал , но съграденото остава ...Преди няколко години се запознах със наследниците на братя Ревенски , те ми разкаха ,че преди да станат Ревенски собственици на сградата Тетевен тя е била притежание на французи и по това началото  на миналия век
в Русе и е имало осезаемо фреско присъствие . В един момент почват да се изтеглят от града и специално за Тетевен е била организирана така наречената френска лотария .Тогава братя Ревенски стават собственици и правят сладкарницата и развиват сладкарския си бизнес . Много интересен факт , ако е вярно разбира се ...ако  може да споделите информация за този период , каква е тази френска лотария и защо френските фамилии напускат Русе . И въобще вярно ли е това .
10  Всичко за Русе / Недвижими имоти в Русе / Re:Феноменът "Агенция за недвижими имоти" -: юни 28, 2010, 09:23:33
Това са основните задължения за Агенциите на недвижими имоти , плюс още ред други неща . Успех в раследването ,имай напредвит, че не е задължително името на агенцията да съвпада с името на фирмата , така че доста проучване ти трябва .Моя  съвет е бъди по-позитивен , от това което пишеш разбирам,че си в час и знаеш какво да изискваш ,така че ще се справиш .А относно дали да ползваш Агенция , ти си решаваш ,ако нямаш друга работа пробвай и сам.Аз не съм от най- пестиливите хора ,за това по-добре да не ти давам съвет .През годините така се случи ,че имах няколко сделки с имоти.За едната сама си намерих апартамента , случайно от строителя ,но и те не ми казаха всичко за обекта, скриха някои неща, който в последствие разбрах относно изпълнтението на сградата , но какво да се прави ...все пак плюсовете бяха много повече.За другите сделки  ползвах агенции, като продавач ...всичко си мина нормално ,намериха ми купувачи , взех си парите които исках , платих си комисон както си беше уговорено и въобще не ми свидеше /казах че не съм от пестиливите /.Сега се сещам за една интересна случка преди 4г. давах апартамент под наем 400Е исках на месец  Roll Eyes беше много висок наем въпреки, че апратамента е супер и на Топ място .Дадох го на Агенция да ми го отдава и след  3 -4 седмици ми намериха наемател шеф на голяма чуждестранна компания . Супер доволна бях ,на всичко отгоре човека отвреме навреме пребиваваше в Русе . Та отивам аз да правим договора в агенцията ...всичко точно и викам сега да си платя ...ииии....Агенцията ми казва , а не наемодателя не плаща комисион само наемателя .Ееее как така ....и аз каво да правя пратих им една торта от Неделя и някаква бутилка ...все пак да се отблагодаря ...за хубавата сделка .В този случай без агенция ,никога този наемател нямаше да стине до мен .
Хайде стига съм ви забавлявала ...че се забравих ...изводите ги оставям за вас .
11  Всичко за Русе / Недвижими имоти в Русе / Re:Тема за недвижимите имоти в Русе-цени, перспективи,строителство -: май 29, 2010, 10:40:37
Здравейте , за апартамента в ж.к. Малина ,мога да кажа по описание е едно наистина чудесно жилище .Слабото му място не 4 етаж без асансьор , а локацията, там са близо до ЖП линията , което е минус.Но пък нали съвсем наблизо трябва да мине бул.Родина .Понеже в Родина голяма част от продажбите са на панелни апартаменти мога да кажа ,че средната цена за тях /не на оферта , на реални сделки /  е 300-350 Е/ кв.м.Сматам ,че за монолитен апартамент оптималната офертна цена е 400Е /кв.м. отделно за гаража да речем около 4500Е , което не означава .Мога да се обосновя за тези цени .Тази седмица , оценител към банка даде цена 500Е /кв.м на апратамент ,в кв.Възраждане , супер лукс на ул. Алеи Възръждане , коопреция на 9г., с ТЕЦ.Относно гаража - продадохме гараж 29 кв.м , в Идеален център за 7500Е , към гаража имаше и 43 кв. земя. Хайде за гаража е по -индивидуално .По тази логика би трябвало да се офертира имота целия с гаража за 45700Е. Това са доста пари .Ако някой има 50000Е дали би си купил апартамент в Родина , аз бих ги дала за тристаен в центъра , например на ул. Оборище 125кв. +таван 23кв. и маза 18кв. за 48000Е тази оферта е от няколко месеца като има опция за договаряне на цената още надолу ,реално на 46 000 може да стане сделка .Аз бих ви посъветвала да обявите отделно гаража , отделно апартамента .Незнам какви са ви очакванията , но пробвайте , пазара ще си покаже .Вашия брокер би трябвало да ви информира постояно какъв е интереса и колко огледа е провел ,какви са коментарите на кандидат купувачите , за да може вие сам да си направите преценка .....Относно комисионите на агенците са в порядъка от 2-3 % , по-често 3% от продажната цена , която последно се договори между страните .Изберете си агенция и си подпишете договор , за да сте наясно с какво точно се ангажират те и какво точно вие трябва да платите при сделка . Всеки договор се коментира и коригира докато страните по него постигнат съгласие .Незабравяйте най-добрата сделка е тази ,която успеете да финализирате тук и сега .Всичко друго е  много  хипотетично и с условности .Желая ви успех.
12  Live Web Cam Rousse / Препоръки, идеи, мнения / Tips, ideas, opinions / Re:Анкета : Харесва ли Ви сайта ? -: април 23, 2010, 08:40:41
Форума , определено ми харесва , макар че активните са малко на брой .Неможах да разбера защо ми заключиха темичката " Русе добро или лошо място за бизнес " , тъкмо се заформи дискусия . Администраторът,  ако има забележки поне да ги каже иначе става цензура .
13  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Русе , добро или лошо място за бизнес. -: април 20, 2010, 01:49:08
Богати хора , по -голямо потребление .Въпроса е когато ти трябват 2кг. домати да можеш да си ги купиш , не да купиш 1кг. щото не ти стигат парите.Скоро не ми е попадала статистика относн бр.на хората в Русенска област , знам че града официално го смятат около 180 000 жители / не съм сигурна в точната цифра / , но си спомням ,че преди години ми попадна една статистика , където Пазарджишки окръг  беше с по-голямо население от Русе -окръг.Като се има на предвит ,че тогава Русе се смяташе за 250 000  жители , а Пазарджик за 75 000 жители .Искам да кажа ,че южна България е по -гъсто населена и това е от голямо значение естествено .През 2007 г. като влязохме в Евросъюза и наистина в Русе доста се подобриха нещата и не само в търговията , в производството също имаше много интереси на чужди инвеститори за Русе , аз също смятах ,че сме много подходящи за логистичен център  има всички предпоставки за това .Точно тогава се заговори и за летището , че има вариант да стане карго летище .И както се казва докато се усмихнем и се озъбим .За цените на имотите ...няма да коментирам Русе беше с най-голям ценови възход , а сега е пак първенец с най -голям спад в цените .Но както се казва едно нещо струва толкова, колкото за него е готов някой да плати .Само един пример ,когато в Русе кв. метър ново строителство в идеален център струваше 800-900Е/кв. м, в Пазарджик беше 350Е/кв.м и там строителите не са самаряни нали ...от личен опит го знам , помогнах на мои близки да си купят прекрасен апартамент и до 1м излезе и акт 16.
14  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Кои е най-добрият град за живеене в България? -: април 20, 2010, 08:42:22
Русе е прекрасен град за живеене , но не и за професионална развитие , за това и младите бягат към София .Където е парата , там е добре да се живее поне в годините на активно израстване в бизнес или кариера .София мръсна ,гадна ..но вярвайте ми с това се преглъща , ако изскарваш пари и правиш хубава кариера . Всичко е въпрос на личен избор .Едно приятелче на синът ми на 21г. момчето , от 1г. е в София, работи за 600лв , 200лв му е квартирата само , да се чудиш за какво стои там .Но имам и приятели който преди 10-12г заминаха за София , много амбициозни и направиха страхотни кариери , в големи фирми /е смених 5-6 докато стигнат на това ниво / мъжът стигна до мениджър за Б-я , Сърбия , Румъния и още 3-4 държави , заплата от 5-6000Е без бонусите и другите придобивки .Много обичат да си идват за празниците в Русе и да се възхищават колко е хубаво , колко е спокойно и чисто , колко бързо стигат до всяка точка в града ....и ни казват ..."ееееее.....колко хубаво си живеете тука ...при нас е голяма лудница, но сме си свикнали, организирали сме си живота по този начин и се справяме ."
15  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Русе , добро или лошо място за бизнес. -: април 20, 2010, 08:20:24
Има една приказка "Не ми казвай колко , много работиш , а какво изкарваш "...,така че количеството работа не винаги е правопоропорционално на резултата. Опита ми през годините , не винаги е бил горчив , всъщност последната криза ми вгорчи живота , но на кой не е...
 Сравненията, който правя за бизнеса в Русе и района  , за да вляза в подробности и да стане по-интересно са от моя опит в сферата на търговията и то за 20г . в различни области , като почнеш от плодове и зелунчуци , алкохол и цигари , бяла и черна техника , мебели , канцеларски материали и книги , дамски аксесоари ,дискотеки /не лично , но много близки наблюдения/ и стигнеш до имоти .Във всяка една област съм имала контакти с партньори и колеки от цялата страна .И няма нужда някой да се хвали колко много му върви и колко продава в своя град , то се вижда Русенци товарят стока на 2 седмици примерно , а колеги от южна България по 2 пъти в седмица .Ние даваме заявка за ученическата кампания септември месец за 100 000лв и едва стигаме минималните % отстъпки , а Петрич примерно са на максимална отстъпка със заявка три пъти по -голяма .В недвижимите имоти също ...сега пак е добре ,но зимата на 2008-2009, когато в Русе всичко беше умряло , колегите в Стара Загора , Сливен , Благоевград , Хасково си работеха имаха сделки всеки месец .Едни приятели с бизнес в охранителна техника , дребна електроника , с добре организиран от години бизнес в Русе , откриха офис /пред 6-8 м. / в София и какво стана, за 6м. новоизлюпения офис издържа Русе в момента .Примерите са много и всички са в подкрепа на това " Русе не става за бизнес".
Съгласна съм ,че няма такъв филм , всеки град да става за ВСЯКАКЪВ  бизнес ...но кажете ми Русе за кой става.Аз не съм като , човечица дето 40 дена се молел в църквата на ГОСПОД  да спечели от тотото и на ГОСПОД  му писнало накрая и му казал " ами да вземеш поне един фиш да пуснеш".
Страници: [1] 2 3 4
Страницата е създадена за 0.059 секунди с 22 запитвания. (Pretty URLs adds 0.006s, 1q)

Google e прегледал тази страница май 18, 2021, 10:15:35