Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
+  Live Web Cam Rousse
Username:
Password:
Начало Помощ Търси Календар Сигнали за кмета Вход Регистрация
 
  Покажи публикации
Страници: [1] 2 3 ... 13
1  Общ Форум / Общи приказки / General talk / Re:Местни и парламентарни избори 2023 -: ноември 17, 2023, 02:50:13
Русенци избраха Пенчо, защото изглеждаше по-добре от другите кандидати. Не знам кое е трудното за разбиране в случая.
2  Общ Форум / Общи приказки / General talk / Re:Местни и парламентарни избори 2023 -: ноември 16, 2023, 10:50:34
Точно само за Русе е. Местни избори 2019 г. бяха провал за БСП. Не знам дали взеха друг областен град освен Русе. Даже тука кметът беше техен, а най-голямата група в общинския съвет беше на ГЕРБ. И ако победата на Пенчо е била продукт единствено на работата на някакви майстори технолози на медийната манипулация, много е странно БСП да го имат тоя инструментариум за печелене на избори и да го използват само в Русе.
3  Общ Форум / Общи приказки / General talk / Re:Местни и парламентарни избори 2023 -: ноември 12, 2023, 07:47:53
Логичен е въпросът тоя  екип от  изкусни архитекти на пропагандата, които хващат някакъв, който е никакъв, и го правят кмет,  защо  е резервиран  като  услуги само  за Русе. Просто не е вярно,че личността няма значение, поне за местните избори, където мажоритарният елемент е силно изразен.  Пенчо беше общински съветник и депутат преди да се впусне  в  кметската надпревара, а срещу него беше директор на училище. Още при изходната позиция имаше преднина като популярност.  А  тоя  аргумент,  че по време на кампанията тя се увеличила  - ами за това са  кампаниите. В подобна ситуация като на Пенчо на предните избори беше Иван Белчев за тия, но той не се кандидатира,  а  разултатът на ППДБ щеше да бъде по-висок с него.
4  Общ Форум / Общи приказки / General talk / Re:Местни и парламентарни избори 2023 -: ноември 09, 2023, 04:55:48
Пенчо Милков не е толкова популярен - активността беше ниска, а кандидатите срещу него бяха още по-непопулярни.

А Пенчо Милков колко да е бил популярен, преди да ни го натресат бкп/бсп???


Достатъчно популярен, за да го изберат. По-популярен от Диана Иванова, най-малкото.
5  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Благоустройство -: ноември 07, 2023, 12:52:43
За сградите в центъра не съм съгласен. За мен изглеждаха по-добре, защото бяха запазили автентичния си вид на първия етаж, който сега навсякъде е избит, оригиналната дограма е махната и е сложена голяма стъклена витрина, което отнема от архитектурния им чар. Самата "Александровска" беше на асфалт тогава, а като покритие в момента с тия павета е по-добре. Моите впечатления са, че градската среда се поддържаше по-добре във вида, в който е била, разбирано като текуща поддръжка. Беше по-подредено някак си, озеленяването беше на по-високо ниво. Бил съм малък тогава и големи части от града не съм ги познавал, но поне от "Възраждане" и Центъра са ми такива впечатленията.
6  Всичко за Русе / Русезнание и Образование / Education / Re:РУ "Ангел Кънчев" -: ноември 07, 2023, 12:32:04
Центърът отдавна е завършен, но имаше някакви документални и административни неща за уреждане, преди да може да се ползва.
7  Общ Форум / Общи приказки / General talk / Re:Местни и парламентарни избори 2023 -: ноември 07, 2023, 12:29:33

Като цяло надцених влиянието на Възраждане и подцених популярността на Милков и прехвърлянето и в посока БСП и коалиция на общинските избори. Май само познах, че балотажа ще е БСП-Герб и че ППДБ ще са след Герб в изборите за русенския парламент.


На "Възраждане" посланията просто не се вписват добре в контекста на местните избори. Мисля, че ще се представят по-добре, ако има национални. Не са им тия резултати тавана, макар че са близо до него. Пенчо Милков не е толкова популярен - активността беше ниска, а кандидатите срещу него бяха още по-непопулярни.
8  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Благоустройство -: ноември 07, 2023, 12:37:49
И след като всичко бе "цветя и рози", защо се стигна до днешната незавидна ситуация:
1985г. население на Русе 185хил. жители
2023г. население на Русе 124хил. жители

?!

https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/data/timeseries/Pop_6.1.5_Pop_DR.xlsПросто НСИ не отчитат точно промяната в населението и в годините на преброяванията правят корекции. Това е така и през 2011 г., и през 2021 г. И докато някои други общини (като Бургас и Варна) имат ревизии нагоре през предходното преброяване, при последното всички имат рязък спад. Който, естествено, не се е случил реално в нея година, а НСИ си наваксва пропуснатото през десетте години преди това.

9  Общ Форум / Общи приказки / General talk / Re:Местни и парламентарни избори 2023 -: октомври 28, 2023, 10:26:20
Опит за манипулация с проучване на Алфа Рисърч за Русе
10  Общ Форум / Общи приказки / General talk / Re:Местни и парламентарни избори 2023 -: октомври 26, 2023, 08:31:01
Много е просто - има неуспехи и неуспехи. Нещата обаче не опират единствено до измеренията и мащабите на неуспеха. Приемливостта е въпрос и на целеполагане. А сглобката, ако досега не си я разхаресал, колкото и да пиша, тъй ще си остане.
11  Общ Форум / Общи приказки / General talk / Re:Местни и парламентарни избори 2023 -: октомври 26, 2023, 09:55:26
Четене с разбиране, брат. Успех къде пише?
12  Общ Форум / Общи приказки / General talk / Re:Местни и парламентарни избори 2023 -: октомври 25, 2023, 12:34:49
Четирите години на Пенчо изглеждат приемливи на фона на четири месеца сглобка. Да искаш повече от същото, но на местно ниво, даже и лакмус не е. Преди половин година някъде си говорихме с приятели, че за Пенчо е по-добре въобще да не се пуска на изборите. Прав е бил Айнщайн, всичко е относително.
13  Общ Форум / Общи приказки / General talk / Re:Местни и парламентарни избори 2023 -: октомври 24, 2023, 01:43:04
Говорих преди няколко дена с човек от щаба на една от политическите сили, които са си поръчвали изследване на социологическа агенция за тях си и ми каза горе-долу подобни проценти за първите четири от кметските кандидати. Не знам дали е същото като на "Алфа Рисърч". Били анкетирани около 1000 души, повече мъже. Съмнявам се доколко проучването е методологически издържано като провеждане. Принципно това са много хора за анкетиране при населението на Русе и не знам за какъв период, но си мисля, че за срока, който им е бил даден на анкетьорите, няма как да обхванат толкова респонденти на случаен принцип и бройката са я събрали за сметка на репрезентативността (ако въобще реално са питали толкова хора).

Но и без социологически проучвания е ясно, че интригата на първия тур е кой ще е другият на балотаж освен Пенчо.

Иначе аз ще съм малцинство във форума. На Пенчо първия мандат не може да се определи като успешен, но алтернатива най-вероятно ще са представители на управляващата некоалиция, което общо взето ми решава избора.
14  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Имат ли русенските управници визия за развитието на града? -: октомври 03, 2023, 12:19:17
В контекста на де/централизацията - от последния вариант на ПВУ е отпаднало изграждането на интермодален терминал в Русе. Но ще се отпуснат още пари за софийското метро. Да добавим и това, че Област Русе не е включена в Териториалните планове за справедлив преход.

Източници:

Медиапул

Сега

Фокус
15  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Другите за Русе -: септември 25, 2023, 10:40:17
Нови детски площадки има. За санирането не мога да кажа, защото зависи с кого се сравнява. По кея има твърде много бетон и графитите наистина идват в повече. Не мисля, че някой може да им смогне на местните банксита да им чисти глупостите.
Страници: [1] 2 3 ... 13
Страницата е създадена за 0.067 секунди с 22 запитвания. (Pretty URLs adds 0.009s, 1q)

Google e прегледал тази страница септември 05, 2023, 01:11:55