Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
+  Live Web Cam Rousse
Username:
Password:
Начало Помощ Търси Календар Сигнали за кмета Вход Регистрация
 
  Покажи публикации
Страници: 1 [2] 3 4 ... 344
16  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Lidl -: април 30, 2024, 12:04:13
Една вчерашна (28.04.24) снимка на новия Лидл при спирка Товарна гара. Все още се насипва и уплътнява дребна каменна фракция върху фундамента, но вече се монтира и арматурата (стени и колони) на подземния етаж. Намеренията на фирмата да отвори магазина до края на годината са изпълними, защото се работи целодневно и без почивен ден. Бавене няма, печелившата дейност трябва да започне ASAP.

Впрочем, до този обект има много удобно и ценно място за снимане, което дава чудесен обзор към строежа. Бъдещият магазин се вижда панорамно, като на длан - от левия до десния край и от най-близката до най-далечната точка в дълбочина. Това място е горната площадка на стълбището между южния перон на спирката и тротоара на Тулча. Тази площадка като че специално е направена като наблюдателна за строежа. От там ще можем да снимаме качествено приз цялото време на строителството, като според степента на зума ще се получават или хубави общи планове, или по-близки изгледи на интересни детайли. Лично аз живея сравнително наблизо и поне 2-3 пъти месечно минавам там - достатъчно често, за да проследим подробно със снимки развитието на строежа. Smiley


17  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:НОВИТЕ СГРАДИ В РУСЕ -: април 26, 2024, 04:16:20
С риск да бъда (справедливо) обвинен в прекалено често показване на един и същ сюжет, публикувам отново снимка на мястото от горната снимка единствено с идеята да покажа, че там се работи стегнато и бързо. Вчера беше гола арматура, а днес вече плочата е готова и започва изграждането на колоните. Става все по-реалистично очакването комплексът да се завърши в рамките на текущата година.
Иначе сграда 2 вече я опасват отвсякъде със скеле за довършителните работи. Като цяло строителната фирма впечатлява с доброто темпо на работа, без паузи и протакане. Остава да се надяваме, че успяват да съчетаят бързо и качествено строителство, защото все пак става дума за човешки жилища, които ще се ползват от доста поколения хора (може би не знаете, но по съществуващите нормативи срокът на използване на масивна многоетажна жилищна сграда е 200 години).


18  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:НОВИТЕ СГРАДИ В РУСЕ -: април 25, 2024, 12:11:24
Един "ъпдейт" на горната снимка. Арматурата за подовата плоча на подземния паркинг в комплекса вече е напълно монтирана. Предстои отливането на плочата.Като цяло трите сгради вече са готови на груб строеж, в ход са довършителните работи. Да видим колко време ще отнемат на строителната фирма.
19  Всичко за Русе / Големи търговски центрове /Mall/ / Re:Проект Grand Plaza /‘Приста ойл” и “Денси строй”/ -: април 25, 2024, 12:02:49
Около половината площадка пред ритейл парка вече има нова железобетонна настилка. Не е ясно дали това е само основа, върху която ще се положи някакъв окончателен пласт настилка, или ще си остане така. Ще видим. В самите помещения още няма видими отвън дейности по обзавеждане или зареждане на стока. Ясно е, че откриването няма да е до края на този месец. Ще бъде през май - не по-рано от средата на месеца и със сигурност (поне така мисля) до края му.


20  Общ Форум / Общи приказки / General talk / Re:Подробности от пейзажа -: април 21, 2024, 04:09:45
Снощи минах по ул. Христо Г. Данов и видях нещо ново за мен. Точно зад наскоро закрития магазин DM има малко помещение, в което преди време (ако не се лъжа) се помещаваше бутиковото магазинче Градските фукли, а на снимка (под този абзац) от Google Карти от 2019 е някаква друга фирма... както и да е.Оказа се, че сега там е рецепцията на хостел (евтин хотел), едноименен със заведението до бившия DM - Canto. Но не заради това пиша този постинг. Срещу хостела, на другия тротоар на ул. Христо Г. Данов, има някакво тийнейджърско заведение - дискотека или бар, които явно е доста посещавано. И в момента пред заведението имаше шумна групичка момчета и момичета, държащи се като дебили - викове, кикотене, гонене и блъскане един другиго, а някакъв хлапак се беше качил на гърба на друг и пушеше цигара, докато оня го разнасяше насам-натам... лудница. Явно, когато изпитият алкохол стане повечко, има и друг вид изпълнения, защото в една ниша до вратата на хостела имаше предупредителен надпис, който виждате на снимката по-долу.
И си помислих: до какво състояние са докарани нашите млади хора (или поне част от тях) - да се наливат с алкохол нощем по заведенията, да се друсат и после да правят свинщини по улиците! А това са утрешните работещи и градящи Родината ни българи. Дано с времето умовете им да узреят и да заживеят един по-нормален живот, но не зная, не зная... Huh?
21  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:НОВИТЕ СГРАДИ В РУСЕ -: април 19, 2024, 01:26:46
Един различен ракурс на Резиденцията. Всички снимат това, което се извисява над земята, а тук виждате картинката под кота 0. В пространството между трите сгради се изгражда подземен паркинг, което определено е нужно поради близкото разположение на комплекса до бул. Липник и твърде ограниченото място за надземно паркиране.

(За по-лесно ориентиране в снимката ще поясня, че широката повърхност с арматурно желязо всъщност е на ниво "минус първи етаж", а плочата в дъното на снимката със строителните материали върху нея е на нивото на булеварда.)


22  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:НОВИТЕ СГРАДИ В РУСЕ -: април 19, 2024, 01:06:29
Няколко снимки на две строящи се жилищни сгради, заснети между другото днес при движението ми из града. И двете са завършени на груб строеж и по тях се извършват довършителни работи.

Първата е в южния край на ул. Асен Златаров, близо до Уникредит Булбанк и Операта. Долепена е до вече съществуваща кооперация (вляво на снимката), чиято фасада гледа към ларгото пред Операта.
Другата кооперация е на ул. Шести септември в участъка между Панайот Хитов и Оборище. В околността има още няколко многофамилни жилищни сгради, построени през последните няколко години.

(Скрих телефона за продажби, за да не бъда заподозрян в някакви користни отношения със строителната фирма.Wink)


23  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Lidl -: април 15, 2024, 12:10:18
Строителството на новия Лидл до ж. п. спирка Товарна гара върви с бързи темпове. Вече е готов изкопът за основите и се полага първият слой настилка по дъното му. На строителната площадка има доста машини, засега основно багери и самосвали, поради доскоро извършваните изкопни работи. Предлагам ви две панорами от обекта - еднаjd от нивото на ул. Тулча при кръговото с Потсдам и Никола Петков, а другата от южния перон на влаковата спирка.
24  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Промени в Парка на младежта -: април 14, 2024, 08:41:56Следващият изглед е от южната страна на комплекса - там се оформят помощните постройки за "неплувните дисциплини", които Норд ще предлага на обитателите си.
И накрая - поглед откъм изток и североизток, където се вижда основният строеж на комплекса - залата със закрития басейн. А тя осезаемо расте.
Засега толкова, колеги, а след седмица-две - отново. Smiley
25  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Промени в Парка на младежта -: април 14, 2024, 08:38:53
Наобиколих строежа на комплекс Норд наскоро (07.04.24) и видях, че работата си върви - дали с достатъчен темп, за да е готов до края на годината, не зная, но напредъкът е явен. Басейните все по-ясно се оформят, залата с покрития басейн вече е доста над кота 0, очертават се и второстепенните обекти - заведение, etc.Надявам се на един по-късен етап да се облагороди и околният терен, защото например източно от басейните, между тях и тенис-кортовете, обстановката е доста мизерна.

Както обикновено, започвам от северозападния ъгъл на обекта - при кулата за... аха да напиша "скокове", но трябва да е "украса" (колкото пъти помисля за това, все ме хваща яд!).
Още няколко със западна гледна точка - откъм стария Дунавски кът.


Още снимки в следващия постинг...
26  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Бъдещето на кръговото? -: април 12, 2024, 11:55:12
Тези дни минах през подлеза на Кръговото и видях, че чудноватите сенници вече се ползват. Работи и поливната система, а останалите елементи на "антитоплинния остров" или не са готови, или изобщо не са монтирани. Дано до началото на лятото всичко бъде завършено, защото, както вървят нещата тази година, летните жеги даже ще подранят.


27  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:НОВИТЕ СГРАДИ В РУСЕ -: април 12, 2024, 11:09:42
Публикувам тази общо взето банална снимка на Рубик Резидънс, за да обърна внимание на едно обстоятелство. Доскоро "сиамските близнаци" 1А и 1В се различаваха по височина с 3-4 етажа, а сега са изравнени. Явно са ускорили работата по изоставащата сграда, за да ги завършат едновременно и довършителните работи да вървят успоредно на двете сгради.


28  Всичко за Русе / Големи търговски центрове /Mall/ / Re:Проект Grand Plaza /‘Приста ойл” и “Денси строй”/ -: април 10, 2024, 12:56:34
Вероятно защото очакват новото местоположение да генерира в пъти по-голям клиентопоток, при което да се поддържа досегашният магазин не е оправдано. Huh?
29  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Промени в Парка на младежта -: април 10, 2024, 12:54:44
Беше ми интересно да го науча, досега не бях твърде наясно що за животно е скейтърът. Smiley

Звучи обещаващо - и за скейт парка, и за Парка на младежта като цяло, пък и за Русе.

Ще поживеем - ще видим.
30  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Промени в Парка на младежта -: април 07, 2024, 10:58:49

Страници: 1 [2] 3 4 ... 344
Страницата е създадена за 0.071 секунди с 22 запитвания. (Pretty URLs adds 0.006s, 1q)

Google e прегледал тази страница юни 01, 2024, 11:35:52