Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
+  Live Web Cam Rousse
Username:
Password:
Начало Помощ Търси Календар Сигнали за кмета Вход Регистрация
 
  Покажи публикации
Страници: [1] 2 3 ... 340
1  Всичко за Русе / Големи търговски центрове /Mall/ / Re:Проект Grand Plaza /‘Приста ойл” и “Денси строй”/ -: февруари 28, 2024, 07:26:53
Минах там, когато товареха (с мощен автокран) и изнасяха с камиони частите на демонтирания кулокран. Камионът на първата снимка превозва част от фермите на подемната машина, а вторият е тежко натоварен с противовеса - два масивни стоманени куба с тегло 7.5 тона всеки (според надписите върху тях). Заговорих се с един приветлив и дружелюбен младеж (рядко явление!), който помагаше на шофьорите на дългите камиони да маневрират на излизане към Цар Освободител, и човекът каза, че кранът вече не е нужен, а се извършват довършителни работи, разчистване, обзавеждане и т. н. Сградата постепенно се доближава до времето, когато ще влезе в експлоатация.
2  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:НОВИТЕ СГРАДИ В РУСЕ -: февруари 23, 2024, 02:53:41
Един по-близък план на "сиамските близнаци" - сгради 1А и 1Б на комплекса.

3  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Бъдещето на кръговото? -: февруари 23, 2024, 02:38:26
На северната и южната страна на подлеза в Кръговото са монтирани причудливи конструкции, които най-вероятно ще бъдат опори за някакви слънцезащитни съоръжения - сенници или нещо от този род. В горния широк край на "колоните" има доста монтажни отвори за прикрепване на това, което ще носят. Интересно как ще изглежда в окончателния си вид това оборудване за борба с "топлинния остров", защото текстово описание съм срещал, но не и рендър.
4  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Сгради в Русе нуждаещи се от реставрация -: февруари 23, 2024, 02:01:46
Днес бях по центъра и направих една снимка в движение на започналия ремонт на Доходното. Няколко работници на земята качваха материали за работата, а други на покрива ги приемаха. Самите ремонтни работи още не са почнали, тече подготовка.


5  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Благоустройство -: февруари 22, 2024, 11:07:06
Днес минах покрай парцела в ж. к . Изток между Бадер (на запад) и Мол Русе (на изток), където Общината планира да изгради местен парк и кандидатства за финансиране на проекта. От това, което видях, не съм съгласен с колегите, които определят мястото като прекалено малко като за парк. Никак не е малко според мен - напълно достатъчно е за един квартален парк и условието да бъде той посещаван е неговата добра уреденост, комфорт и уют.

По картите на Гугъл определих приблизителните размери на парцела, както са на долната екранна снимка, а това прави около 45 декара площ. Не е малко, ако правилно се проектира и грамотно изпълни.
Направих и една снимка от южната страна с дължина 100 м (откъм бул. Липник), на която се вижда, че мястото е запуснато, занемарено и обрасло с див гъсталак от храсти и дървета. Всичко това без проблеми ще се разчисти, стига само да бъде одобрен паркът за финансиране. Ха дано!


6  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:НОВИТЕ СГРАДИ В РУСЕ -: февруари 22, 2024, 10:19:02
Поколебах се дали да споделя тук това мое неприятно преживяване, но в крайна сметка реших да го направя - не за да се оплаквам, а за да знаят форумните снимачи, че могат да имат и такъв отрицателен опит при фотографиране на строителни обекти.

Днес в късния следобед (между 17 и 18 часа) вървях по южния тротоар на Липник в западна посока към Практикер. Когато стигнах строителната площадка на сградата Sense, реших да хвърля един поглед и евентуално да направя някоя снимка за форума. Обектът е ограден със полупрозрачна синтетична тъкан, по-висока от ръста ми, затова обикалях оградата в търсене на по-ниско място или дупка, където да провра обектива на камерата си. Така стигнах до отворения вход, към който се беше насочил вече пазачът на обекта, за да го затвори след края на работния ден. Влязох на строителната площадка и обясних на човека в качеството на какъв искам да снимам, но той рече: "Не зная дали е позволено, питайте техническия ръководител. Ей там, в оня фургон." Културно приех всичко да бъде по правилата и отидох до фургона, почуках и отворих вратата. Ръководителят - човек на средна възраст с респектиращото излъчване на пенсиониран военен или полицай - седеше до работното си бюро. Погледна ме строго-сърдито и без да каже и дума, направи с ръка жест, който недвусмислено говореше: "Махай се от главата ми!" Върнах се назад и пазачът опита да обясни поведението на шефа си с думите: "Много е зает".

Е, опитах всичко да бъде, както е редно, но не се получи. Щом не може - няма да снимаме. Ще търсим други възможности. Wink

Нека поне словесно да опиша картинката на обекта. Вече е направен П-образен изкоп с внушителна дълбочина (явно мазетата ще бъдат на две нива). На дъното има няколко строителни машини и частично е положен слой бетон. Започва изграждането на основите. По-нанатък ще следим развитието на строежа, включително и със снимки. Да не забравяме все пак, че правата и правилата на строителната фирма са в сила вътре в загражденията, но вън от тях ние си решаваме какво да правим. Така че възможности има и ще ги използваме - ние си знаем...
7  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:НОВИТЕ СГРАДИ В РУСЕ -: февруари 22, 2024, 08:33:50
Няколко скорошни (21.02.24) снимки на Рубик Резидънс без особени коментари - просто така, като зрително впечатление... Roll Eyes (Има и една панорама - както винаги, крива - поради малкото разстояние до обекта и голямата му ширина.)


Откъм паркинга на Кауфланд.


8  Всичко за Русе / Големи търговски центрове /Mall/ / Re:Проект Grand Plaza /‘Приста ойл” и “Денси строй”/ -: февруари 22, 2024, 03:12:51
Поредните снимки на обекта, направени през няколко дни.

Първите три са от 16.02.24. Вижда се напредването в монтажа на дограмата на прозорците и балконите, а някъде вече е започнало и поставянето на топлоизолацията на външните стени. Сградата е частично покрита с текстилни платна с изключение на западната фасада.
Ето го и ритейл паркът, при който основната работа вече се извършва по вътрешното му устройство, а фасадата изглежда почти завършена. Колкото до гадните графити вдясно на снимката - първо мислех да ги изрежа от кадъра, за да не развалят гледката, но после реших да ги оставя. Те не са върху сградата на ритейл парка, а са надраскани по един от входовете на подземния паркинг. Дано си направят труда да ги почистят преди откриването на търговския обект...
Пет дни по-късно - на 21.02.24 - вече цялата сграда е опакована с изключение на една тясна ивица, където е хаспелът. Прилича на произведение на покойния Кристо. Сега вече оформлението на екстериора ще става скрито от очите и обективите ни, и ще го видим направо в завършен вид след свалянето на текстилната обвивка. Бих го сравнил с превръщането на гъсеницата в пеперуда. Гъсеницата - бебето на пеперудата - се обвива в непрозрачния пашкул на какавидата, в който става чудото на метаморфозата и грозното червейче се преобразува в красиво насекомо с пъстри криле, което отваря капсулата си и полита за радост на човешките очи. Дано и ние да бъдем зарадвани от гледката, когато се отвори и падне "пашкулът" на новата сграда. Smiley
9  Всичко за Русе / Транспорт / Transport / Re:Магистрала Русе -: февруари 22, 2024, 01:49:18
Започва реалното строителство на АМ Русе – Велико Търново

Строежът на магистралата ще продължи не по-малко от 5 години

След символичната първа копка на АМ Русе – Велико Търново на 3 декември 2023 г. през март т. г. започва реалното ѝ строителство.

Това стана ясно от изявление на регионалния министър Андрей Цеков, който предложи магистралата да си има име и то да е „Янтра“. Тъй като обектът е разделен на три участъка, всъщност ще се започне от средата – обходния път на Бяла с дължина 7,9 км. За него има готов технически проект, завършени отчуждения и издадено разрешение за строеж, пише вестник Борба.

Проектното трасе на автомагистралата е с обща дължина 132,84 км и е разделено на три участъка: Русе – Бяла, обход на град Бяла и Бяла – Велико Търново.

Всъщност ще достига до Дебелец, където трафикът се разделя в посока прохода Шипка и Прохода на републиката. По нея ще има няколко пътни възела и виадукт с дължина от 702 метра.

Очаква се скоро да бъде обявена обществената поръчка и за третия участък от Бяла до Дебелец. И макар че за автомагистралата се говори почти 10 години, нейният строеж ще продължи не по-малко от 5 години.

120 млн. лв. са осигурени тази година за проектиране на ключови участъци в страната, включително на магистралата Велико Търново – Маказа.

По АМ „Хемус“ ще се поднови строителството от първи до трети лот до Плевен, а в средата на годината се очаква да бъде готово и разрешението за строеж в участъка между Плевен и Велико Търново, заяви още Андрей Цеков.


Източник: https://www.dunavmost.com/novini/zapochva-realnoto-stroitelstvo-na-am-ruse-veliko-tarnovo
10  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Сгради в Русе нуждаещи се от реставрация -: февруари 22, 2024, 01:46:13
Община Русе започва ремонта на Доходното здание

Община Русе започва ремонт и реставрация на Доходното здание

Започнаха подготвителните дейности за ремонта на сградата на Доходното здание. Той включва реставрация и консервация на покрива и главните фасади на корпуси „А“, „К“ и „Л“, както и реконструкция на техническите инсталации.

Конструкцията на сградата е в добро състояние, не се наблюдават деформации с постоянен характер като слягане или поддаване на носещи елементи. Налице са увреждания по фасадните повърхности и в покривните покрития на сградата, които са довели до течове в интериора.

Предвижда се ремонтните дейности да приключат до края на годината.


Източник: https://www.dunavmost.com/novini/obshtina-ruse-zapochva-remonta-na-dohodnoto-zdanie
11  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Благоустройство -: февруари 21, 2024, 02:46:34
Спор няма, но покрай големите дертове несъмнено трябва да се решават и малките. Особено когато става дума за нещо добро, което вече е било и е изгубено поради превратностите на времената. Все пак за доста хора ще бъде една малка допълнителна приятност в живота да поседят някое време до фонтана и да релаксират с изгледа и звуците на водните струи. Това също не е без значение.
12  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Благоустройство -: февруари 20, 2024, 11:51:26
Възстановяването на фонтана в градинката до Олимпа върви с типичния нашенски ориенталски темп "яваш-яваш". Два месеца след предишните ми снимки на обекта няма кой знае каква видима разлика в състоянието му, но все пак се забелязва, че върху повърхностите на басейна е нанесен бетонен слой, който ще бъде основа за монтаж на облицовката. Очакваме това да се случи в близко бъдеще, а после идва най-времеемкото - дигиталната реконструкция на скулптурната група от детски фигури и изработката ѝ от метална сплав (предполагам - бронз). Все пак се надявам в рамките на лятото фонтанът да заработи и да радва жителите на Здравец и минувачите с играта на водата около бронзовите деца.


13  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:НОВИТЕ СГРАДИ В РУСЕ -: февруари 18, 2024, 01:06:33
Снощи минах покрай Рубик Резидънс и направих една небрежна нощна снимка на строежа. Най-общо казано - нещата напредват. Трите сгради са наредени "като аптекарски шишета" - едната изцяло завършена на груб строеж, другата до около половината, а третата докъм една трета от височината. Изглежда реалистично до края на годината да ги видим в завършен вид с интересното им фасадно оформление, което някои оценяват като кич...


14  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:НОВИТЕ СГРАДИ В РУСЕ -: февруари 12, 2024, 08:35:09
Съдбата на старото Родилно в Русе се изясни от заповед на главния архитект

Заповед на главния архитект на Община Русе Иван Ениманев, издадена на 8 февруари, изяснява най-после съдбата на бившия Родилен дом в Русе. На негово място ще бъде изграден нов магазин на Лидл.

Както е известно, имотът бе продаден от собственика УМБАЛ Канев - Русе през 2022 г. чрез търг, който бе спечелен от пазарджишката фирма Евробилдинг 3000 за сумата от над 2 млн.лв. На второ място бе класирано дружеството Лидл България ЕООД Енд Ко.

На 29.11.2023 г. е постъпило искане за изработване на подробен устройствен план – изменение на план за регулация и план за застрояване на имота. Интересното е, че искането е подадено от името на управителите на Лидл, които са упълномощени от собственика на имота в лицето на управителя на Евробилдинг 3000.

Планът за застрояване предвижда на мястото на бившото Родилно да се изградят магазин за хранителни и нехранителни стоки и паркинг. Това означава, че слуховете, че там ще има нов магазин на Лидл, се потвърждават.

Както Русе Медиа писа, действията по събарянето на сградата напредват и се очаква да приключат преди определената крайна дата 3 април. Лидл вече обявиха, че през 2024 г. ще инвестират около 14 млн. лв. в нов обект в Русе. В момента приключват дейностите по ритейл парка до зала Арена Русе, където също ще има магазин на Лидл, но мащабната инвестиция за 2024 г. по-вероятно се отнася за бъдещия обект на ул. Николаевска.

Източник: https://www.rusemedia.com/%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%B2-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%B8%D0%B7/Е, в крайна сметка ще бъде Лидл - за добро или лошо (по-скоро второто, но хората от околните блокове сигурно ще са доволни). Когато започне строителството, ще го проследим в съответната тема. Интересното е, че нищо не се говори за магазина им, дето уж ще се строи до спирка Товарна гара. Може би наистина там ще бъде складова база на фирмата, макар че не е ясно за какво тогава ще правят и паркинг с близо 130 паркоместа... Huh?
15  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Благоустройство -: февруари 12, 2024, 08:16:21
Ако са отпаднали басейните като вариант...
[/size]

Ами дилемата за плувния комплекс беше между Младежкия парк и това място до мола, и в крайна сметка Пенчо наложи първия вариант, така че остава да се прави парк. Вярно, че ще бъде скромен като размери, но е нужен за тази част на града, и ако е добре устроен, определено ще бъде посещаван.
Страници: [1] 2 3 ... 340
Страницата е създадена за 0.052 секунди с 22 запитвания. (Pretty URLs adds 0.007s, 1q)

Google e прегледал тази страница февруари 23, 2024, 10:17:17