Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
+  Live Web Cam Rousse
Username:
Password:
Начало Помощ Търси Календар Сигнали за кмета Вход Регистрация
 
  Покажи публикации
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 84
31  Общ Форум / Общи приказки / General talk / Коронавирус /COVID-19/ -: март 21, 2020, 10:56:20
Не виждам смисъл да коментирам общи приказки по темата, който чете тук, вероятно вече отдавна е доста запознат по темата с този вирус. И все пак ми липсват 2 типа данни, примерно за Китай и Италия, като най-тежки и най-напреднали страни:
1. Какъв е процентът на вече резистентните към вируса/прекарали го/, особенно за Китай или поне за провинция Хубей?
2. Какви са бройките на починали хора по дни в Италия тази март спрямо бройката през дните на някой грипен месец миналата или по-миналата година? Все пак абсолютни числа от сорта на 400, 600, 700 за Италия на мен, а вероятно и на други българи, нищо не ни  говорят.
32  Всичко за Русе / Транспорт / Transport / Re:Магистрала Русе -: февруари 27, 2020, 02:17:34
Тук съм напълно съгласен с г-н Линов - все пак мнозинството русенци живеят зад табела Русе, в рамките на самия град, и ако изобщо имат втора семейна кола, едва ли с нея джиткат точно до ДЗС и КТМ-то. При тези цени, аз лично без годишна винетка май не съм оставал досега, независимо дали табела Русе би била на Дунав мост или на Мартен.
Имаше доста смислен коментар от някой от общината, че щяло да излезе по-евтино да купят винетки на всички, които нямат от ДЗС-то, отколкото да поддържат пътя до там.
33  Всичко за Русе / Транспорт / Transport / Re:Русенските улици -: февруари 25, 2020, 08:36:48
Имам спомен, че става въпрос за свързване на бул.Потсдам с бул. Липник при кръговото на КАТ, а не с бул.България? Аз ли греша, защото пише изрично в статията, че идеята била да не се минава през кръговото на КАТ? Embarrassed
34  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Проектобюджети и бюджети на община Русе -: февруари 24, 2020, 09:20:03
Добре де, нека копнем още малко под атакаджийското дъно на тема общински заплати. Приемаме, че хората не си покриват разходите и и не се мотивират с абсолютни суми парични знаци, а с относителни. JMM, щом откриваш връзка, какъв % от бюджета на община Русе трябва да е заплатата на кмета и об. съветниците и ЗАЩО ТОЧНО ТОЛКОВА? И друго съотнасяне - какъв е процента на държавната и общинска администрация в България, работещи без твърди заплати /+ евентуално някакви бонуси/, а само на % от бюджета на съответната организация?
Относно работата на новата кметска администрация, аз все още не мога да твърдя убедено, че тя се справя МНОГО ПО-ЗЛЕ от старата, поради липса на достатъчно емпирични данни.
35  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Проектобюджети и бюджети на община Русе -: февруари 23, 2020, 10:35:43
Да се коментира и прави проблем за заплата от 2500 за кмет и 675 за общински съветник, на община като Русе, си е направо атакаджийски популизъм според мен.  Cheesy
А и сякаш претенциите на русенци към управлението на ГЕРБ, не са били толкова за размера на бюджета, колкото за качеството на изпълнение на инфраструктурните проекти и изобщо качеството на работа на общинските предприятия и администрация и не на последно място-към нивата на местната корупция и шуробаджанащина. Без да съм особен оптимист, все още е рано,според мен, да се правят изводи за новия кмет.
36  Всичко за Русе / Транспорт / Transport / Re:Магистрала Русе -: февруари 19, 2020, 03:50:01
По принцип е редно, предградията на всеки един по-голям град да са освободени от винетки.
...
Аз не смята така - най-очевидния и безспорен принцип е табелата за край на населено място. Иначе изпадаме в субективна преценка кое е голям град и кое не, кои са му предградията и прочие и ще трябва предварителна проверка дали даден път е с или без винетка. Друг е въпросът, доколко изобщо схемата с национални и общински пътища е реално работеща.
37  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Русе , добро или лошо място за бизнес. -: февруари 13, 2020, 04:25:58
Цитат
"Файненшъл Таймс" класира Русе в топ 10 на европейските региони на бъдещето

Варна влезе в Топ 10 на малките на европейски региони на бъдещето 2020/21 по показателя ефективност на разходите. Класацията е на Отдела за чуждестранни инвестиции на Файненшъл таймс, който публикува на 10 февруари 2020 г. списък на европейските градове и региони на бъдещето за 2020/21.  В тази категория Варна е в компанията на други пет български региона - Русе, Бургас, Пловдив, Стара Загора и Софийска област.

Докладът потвърждава позицията на водещите български икономически центрове, като място с потенциал за развитие на информационните технологии и иновациите. Варна и Пловдив са водещите центрове за развитие на ИКТ сектора в България след София-столица.

Варна се характеризира със сравнително високи нива на заплати в сектора на услугите, което е резултат както от високия дял на студентите и успешното развитие на висшите училища, така и от относително добрата обща динамика на местната икономика, създаваща добре платени работни места.

Най-смешното е, че от нашият русенски сайт не са си направили труда да погледнат, че регион Русе е класиран на първо място, а не просто сме влезли в десятката. Споменатия регион Варна /явно източника е варненска медия/ са седми, докато Бургас, Пловдив и Зарата са съответно на 4-6 място.

Източник: https://www.ruse24.bg/novini/ruse/Fainenshul-Taims-klasira-Ruse-v-top-10-na-evropeiskite-regioni-na-budeshteto-936108
38  Всичко за Русе / Транспорт / Transport / Re:Може би, ще се усмихне щастието и на летище Русе -: февруари 11, 2020, 08:41:25
По Канал 1 днес върви новинарски материал с интервюта с русенци, сякаш става въпрос за възстановяване на пътническото летище, а аз не виждам такива инвестиционни намерения. Аз ли съм в грешка или ТВ центъра?
39  Общ Форум / Срещи / Re:Среща зима 2020 -: януари 27, 2020, 09:43:03
За съжаление точно петъците са ми заети и не мога. Всички други дни са ОК за мен. Sad
40  Общ Форум / Срещи / Re:Среща зима 2020 -: януари 23, 2020, 09:40:47
Аз съм за, но да не е преди средата на февруари.
Заради теб, трябва да пропуснем благата дата 2 февруари. Cheesy
41  Общ Форум / Срещи / Среща зима 2020 -: януари 21, 2020, 10:14:02
Нещо се занемарихме напоследък, някакъв ентусиазъм за нетрадиционна следпразнична зимна среща?
42  Общ Форум / Общи приказки / General talk / Re:Найден Киров -: януари 02, 2020, 12:41:14
За много години и честита 2020 г.!
Мерси за инфото, да се надяваме, че започвайки новата година с Н.Киров, няма да я завършим в някоя комуна или с атентат...
43  Всичко за Русе / Транспорт / Transport / Re:Русенските улици -: декември 05, 2019, 06:32:40
JMM, не си отговорил на първия ми въпрос, а той е точно по същество. Smiley
Относно източника на репортажа, ако беше ДМ, щях да предположа силен ПР елемент за БСП, но при БНТ вече не е така.  С риск да се повторя, НЕ ОТКРИВАМ в репортажа дразнещ целенасочен политически ПР, но пък теорията казва, че всяка публична информация е част от ПР-а на дадена политическа позиция/длъжност, но това е неизбежно.
Аз също, като Русенец, нямам политически пристрастия конкретно към БСП и ГЕРБ, като и на двата тура не съм гласувал за техни кандидати и съм донякъде хладно неутрален. Но сякаш ти не си, напомняш ми в момента на noob, но с обратен знак Cheesy
Не се обиждай, нищо лично, даже често съм споделял НАПЪЛНО твоите виждания по доста теми.
44  Всичко за Русе / Транспорт / Transport / Re:Русенските улици -: декември 05, 2019, 11:10:08
Добре,JMM, какво точно искаш/предлагаш/? Администрацията на новия кмет да си наложи медийно мълчание по инфраструктурни проекти 1-2 години, докато приключат заварените или да се изказват, но задължително да уточняват, че всичко това е благодарение на добрата работа на предния екип?
И вече пиша бавно, поне в случая, това е репортаж на БНТ, няма нищо общо с Дунавмост /освен, че са го копирали/и не е формулирано като новина.
Отделно кмета и заместниците му са политически фигури и не е ненормално да имат политически изказвания, макар в случая да не откривам отчетливо такова.
45  Всичко за Русе / Транспорт / Transport / Re:Русенските улици -: декември 04, 2019, 11:25:28
Извинявам се, че преди малко коментирах, без да съм гледал оригиналното видео. В случая сайта ДунавМост само препредава, иначе оригинала е репортаж по БНТ. Каква е целта на репортажа, освен да си запълнят блока, само БНТ си знаят. Cheesy
Г-жата зам.кметица си отговаря, каквото я питат по темата, не виждам претенции към стария кмет и администрация, нито че дава някаква изключителна новина или приписване на чужди успехи. Пак повтарям, не виждам никакъв проблем - обикновен банален репортаж.
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 84
Страницата е създадена за 0.117 секунди с 23 запитвания. (Pretty URLs adds 0.019s, 1q)

Google e прегледал тази страница февруари 25, 2020, 09:53:03