Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
+  Live Web Cam Rousse
Username:
Password:
Начало Помощ Търси Календар Сигнали за кмета Вход Регистрация
 
  Покажи публикации
Страници: [1] 2 3 ... 17
1  Всичко за Русе / Заведенията в Русе / Re:McDonalds или KFC? -: юни 02, 2012, 09:38:05
Абе нека има Макдоналдс, но дайте да не го превъзнасяме. Изключително вредна храна особено ако се яде често и от деца. Това е най-долнопробното нещо, което може да ядеш.

В България за, да кажем 7-8 лева колкото ще струва Макдоналдс можеш да изпиеш една бира с таратор, салата и порция мусака.
Аз също обичам хамбургери, но ходя да кажем в Byron Burgers, където пак не са много полезни, но качеството е на ниво и е наистина вкусно.
2  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Държавните институции в Русе -: май 05, 2012, 01:04:33
Искрено се надявам да стане това нещо, но леко ме съмнява, че е предизборен трик. Ще бъде доста полезно за икономиката на града.

Краткосрочно
- 450 човека с добри заплати и добро образование на фона на страната ще са в Русе и ще си харчат парите тук.

Дългосрочно
- Млади хора от Русе, с необходимите знания може да си намерят работа и да останат в града.
- 450 човека реално са 450 семейства. +1000 човека прираст за града Smiley

Ако митниците са тука, Русе става още по-добро място за спедитори, транспортни фирми, ще има повече работа за местните адвокати, счетоводители, куриери.

Трябва сериозно да натиснем за митниците, да се направят пътищата и още частни инвестиции, защото те са най-доброто нещо за града. IT фирми, инженерни( в предвид на университета), селско стопанство и така нататък.
3  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:паметника на "Альоша" -: април 16, 2012, 04:06:39
Не знаех, че под паметника има и погребани хора. Тогава не съм много сигурен в моето предложение. По принцип не искам да се разруши, а просто да се демонтира и премести на друго място. Щом има кости на хора отдолу да не го пипаме.

Идеята за паметник пред Пантеона или на Кръговото на мен ми харесва. Според мен има доста българи, които заслужават да бъдат почетени.

Един красив монумент на баба Тонка Обретенова и нейните синове определено си заслужава. Едва ли има българско семейство, което да е дало толкова много на България. Сега има един малък паметник на баба Тонка до кея, но това е твърде малко (сравнето го с Альоша).4  Всичко за Русе / Русе / Rousse / паметника на "Альоша" -: април 14, 2012, 02:48:26
Добро утро.

Пораснал съм във Възраждане близко до паметника. Според мен, може би е изпълнявал някаква функция преди демокрацията, но сега вече не означава нищо.

Според вас, не може ли да се премести, да кажем на края на парка зад тенис кортовете. Там може да се донесе и на Ленин и да стане един социалистически рай.

На мястото на "Альоша" да се построи паметник на някой наистина велик българин, който има нещо общо с Русе. Също според мен на кръговото може да има един чудесен паметник, фонтан или арка =).
5  Всичко за Русе / Фотонаследство / Re:Стари снимки на Русе -: януари 27, 2012, 01:25:21
Какво е имало на мястото на новата поща? Точно срещу тази "гъба".
6  Всичко за Русе / Транспорт / Transport / Re:Русенските улици -: януари 11, 2012, 02:29:41
С една дума, изпълнителя се е нагушил с много пари, а пътя все едно не му е правен ремонт. Да му мислят тези, които плащат данъци. Нали лично Станишев идва да го открива. Аман от БСП идиоти.
7  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Пътна инфраструктура - строителство, ремонт и реконструкция -: декември 07, 2011, 04:05:03
Хора стига сте повтаряли, че общината няма пари Smiley.Парите могат да дойдат от европейските фондове за развитие и може би малко държавна помощ ако трябват доплащания.

Целия град минава от там и затова е най-невралгилчното място в Русе.

В предвид на съсредоточването на мол, зала, и много магазини в района има нужда от сериозна инфраструктура.

Също трябва да си остане кръгово, защото това е най-доброто решение при натоварен трафик и е много ама много просто за правене в сравнение с детелини. Също има повече от достатъчно място да се направи.


8  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Пътна инфраструктура - строителство, ремонт и реконструкция -: декември 06, 2011, 09:06:54
Парите могат най-спокойно да дойдат от европейските фондове. Само трябва да се раздвижат от общината. Също пешеходен подлез също ще струва доста.
9  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Пътна инфраструктура - строителство, ремонт и реконструкция -: декември 06, 2011, 04:16:51
Проблеми със сегашното решение.

-  Подлезите в България не се правят и поддържат като хората. След една година ще е трагедия или ще струва страшно много за охрана на общината.

- Да кажем има голям мач и има поне 5 или 6000 хиляди пред залата преди мача. Къде ще ги съберете тези хора? Да ги натикате в подлеза?

- Не е добре за пенсионери, инвалиди, майки с деца. Дори и да има лифтове.

Моето предложение е да се вкара кръговото движение под земята. От горе ще е площад, градинка, зона за отдих с фонтан, може и летен театър, каквото се сетите.

- Зоната ще се отвори за голямо количество пешеходци и ще си е много красива. Буквално, ще може да се тръгне пеша или с колело от Пантеона и без да се пресича нито една улица да се стигне до сегашния кооперативен пазар.

- Решава се  проблема с паркирането и трафика в района.
От кръговото под земята може да има директна връзка с подземния паркинг на мола, а също винаги има опция да се направи още един под пешеходната алея между платната на Цар Освободител. Ще се изплати за нула време и ще прави пари.

- Ще е само малко по-скъпо от сегашното предложение, но решава тотално транспортните проблеми в района.

- Виждал съм подобно решение в Лондон и Москва. Работи добре.


Направо искам да пратя едно писмо на кмета за това нещо.

10  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:НОВИТЕ СГРАДИ В РУСЕ -: октомври 10, 2011, 12:32:47
Всичко незаконно да се бута и виновните, включително строителен контрол в Общината да бъдат наказани с отстраняване от длъжност и глоби. Държавата ще се оправи когато законите почнат да се спазват.
11  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Площад Свобода - реконструкция -: октомври 08, 2011, 08:14:21
От една цигания на друга  Cheesy! Защо да се маха тази сграда като там ще става битак. Да се направи като хората, да се бутне и да се озелени.
12  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Кого ще подкрепите на изборите за кмет на Русе? -: октомври 03, 2011, 11:05:59
Твърдо за Искрен Веселинов. Млад човек, има енергия, интелигентен и единствения, който може да създаде условия за инвестиции в Русе. Останалите кандидати са кошмарни.
13  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Площад Свобода - реконструкция -: август 13, 2011, 11:12:05
Здравейте

Много ми харесва сухия фонтан пред операта и е страшно весело с децата, които си играят. Само сега като го гледам и леко се притесних.

 Ток, вода и деца във водата. Няма безотказна техника и много ме притеснява да не стане някой инцидент с токов удар на деца. Може би светлините трябва да се махнат или да се сложат някакви отстрани, а не в  мократа част.
14  Всичко за Русе / Големи търговски центрове /Mall/ / Re:Мегамол - Русе -: октомври 23, 2010, 09:15:19
Дано да почистят района около Мегамол, защото това лято беше супер мръсно и прашно. Голяма цигания особено зад мола и паркинга пред Болницата.
15  Всичко за Русе / Недвижими имоти в Русе / Re:Тема за недвижимите имоти в Русе-цени, перспективи,строителство -: май 29, 2010, 04:59:41
Според мен не е време да се продава, освен ако не ви трябват парите на всяка цена. Пазара за недвижими имоти е цикличен и зависи как върви икономиката. Сега сме на дъното... след 1,2 години, ако не задълбаем още повече може да вземете повече пари.
Страници: [1] 2 3 ... 17
Страницата е създадена за 0.069 секунди с 23 запитвания. (Pretty URLs adds 0.009s, 1q)

Google e прегледал тази страница септември 17, 2018, 11:01:04