Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
+  Live Web Cam Rousse
Username:
Password:
Начало Помощ Търси Календар Сигнали за кмета Вход Регистрация
 
  Покажи публикации
Страници: [1] 2 3 ... 119
1  Всичко за Русе / Транспорт / Transport / Re:Шофирането в Русе -: август 11, 2019, 05:50:39
Не че оправдавам ВиК, ама при положение, че улицата е разкопана, може би може да се очаква, че ще има проблеми. То иначе никой нямаше да си играе да асфалтира. Точно тая ситуация малко е - няма за какво да мрънкаме в момента, и затова - кола затъна в дупка на разкопана улица - бонба! шок!1!
Само дето когато една улица не е годна за шофиране, се затваря със съответните знаци и огради. Аз също съм минавал по улици в състояние на частичен ремонт, които не са затворени, защото би трябвало гражданите логично да се доверяват на службите, имащи отношение към безопасността и ремонтите. Не е работа на гражданите да преценят риска, затова плащат данъци и съответно от тях заплати на хора, които това им е работата.
Освен това, дупката се оказа огромна и не е обезопасена по никакъв начин.
2  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Русе , добро или лошо място за бизнес. -: август 09, 2019, 05:14:12
Eonmetall Group Berhad иска да превърне Русе в най-големия логистичен център
Освен към изграждането на втори мост над р. Дунав при Русе, и към автомагистралата между градовете Русе и Велико Търново, малайзийската компания Eonmetall Group Berhad има интерес им към други проекти в Русе.

Това стана ясно по време на срещата собственика на компанията Гох Ченг Нуат и с представителя й в България Антон Стайков с русенските медии. По думите му компанията разглежда и възможността за възстановяване дейността на летището в село Щръклево край Русе, както и изграждането в непосредствена близост до него на най-големия в страната логистичен център. Очакванията са проект от такива мащаби, да възлезе на стойност около 2 млрд. лв., за да бъде изцяло базиран на принципите на концесията.

На срещата присъстваха областният управител Галин Григоров и депутатът Искрен Веселинов, който в качеството си на председател на парламентарната комисия но регионално развитие е инициатор на срещата. Вчера бизнесмените са имали разговори и с кабинета на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Предимство на малайзийската компания е, че за разлика от китайските инвеститори тя не изисква държавни гаранции, които се акумулират във външния дълг на страната, което би било предпоставка за влошаване на икономическите й показатели и съответно не добър знак пред Европейския съюз, коментира Искрен Веселинов. По думите му, инвеститорите проявявали интерес и към изграждането и на другите два моста над Дунав – при Силистра и при Никопол. Веселинов изрази надежда, че разговорите ще бъдат доведени до край, защото проектите да важни за региона.
https://tvn.bg/eonmetall-group-berhad-iska-da-prevarne-ruse-v-naj-golemiya-logistichen-tsentar/?fbclid=IwAR3_6GqgBC2jXjpzUdMnNEp9wRECEm2sUCY1B1TwQ916jQiw9kGIsmA6UAk
3  Всичко за Русе / Транспорт / Transport / Re:Шофирането в Русе -: август 09, 2019, 02:17:30
Не знам дали не е повече за "Стената на срама", но и тука си е на място. Има и видео, а потърпевшият е мой приятел.
Кола пропадна в огромна дупка на ВиК - Русе
Инцидентът е станал днес към 13:30 часа на улица "Дебър". Шофьорът усетил, че предната гума на автомобила влиза в дупка, намалил още скоростта и в този момент задните гуми потънали в отворилата се яма.
https://www.dunavmost.com/novini/kola-propadna-v-ogromna-dupka-na-vik-ruse?fbclid=IwAR0XIOFar8Cp4kPZbQxlF0WRKfWUgyspkYHoPYdxJe1YhHTm7J66JChWpmE
4  Всичко за Русе / Транспорт / Transport / Re:Градският Транспорт -: август 09, 2019, 02:11:26
Два пъти засичам нощните линии по "Борисова" и двата пъти бяха абсолютно празни тролеите. Ще видим колко ще просъществува.
5  Общ Форум / Общи приказки / General talk / Re:Местни избори 2019 -: август 07, 2019, 02:59:46
Един коментар и на Ася Пенчева...

Доколко е права, не е ясно. 
Всъщност, права е. Аз имах информация от преди месец, че се чистят хората на Цветанов, но не очаквах чак такива циркове, а си мислех, че Стоилов ще приеме волята на падишаха.
6  Общ Форум / Общи приказки / General talk / Re:Местни избори 2019 -: август 06, 2019, 04:07:02
Както и очаквах - Росен Даскалов няма да си зареже бизнеса, за да става кмет. Жалко, защото политиката има нужда от свежи лица, особено технократи и технологични предприемачи.

Росен Даскалов: Няма да съм кандидат нито за кмет, нито за съветник
https://tvn.bg/rosen-daskalov-nyama-da-sam-kandidat-nito-za-kmet-nito-za-savetnik/?fbclid=IwAR3x21SR9tgAKnvbrsWMKw2J8aY-boGAQNrb6Hz-JDsZ49rBiIEHzVgNky8
7  Общ Форум / Общи приказки / General talk / Re:Местни избори 2019 -: август 06, 2019, 03:53:40
Дали наистина не правиш разлика между имиджа на Русе и кметски имидж, или се опиташ да "услужиш" идейно на партия защитаваща преимуществено чужди национални интереси ...
Агент Благо, разкрит си, предателю! Cheesy
8  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Русе и светлината -: август 06, 2019, 03:49:04
Дано някой да замени мъждивото осветление в началото на "Борисова", че сега тия "лампи" светят само на паяците...
9  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Имат ли русенските управници визия за развитието на града? -: август 06, 2019, 03:45:34
Ако мога да ви поканя в правилната тема за изборите и админ евентуално да премести всичките мнения на правилното място.
Засега няма нищо "черно на бяло" като кандидати, аз избори към този момент не коментирам, само визионерство, иначе и без админ ще отида там, "когато му дойде времето, вЕрвайте ми"... Cheesy
10  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Имат ли русенските управници визия за развитието на града? -: август 05, 2019, 01:01:27
И двамата сте прави, всеки по своему.
От една страна, не се ли направи нещо, за да се разбие сегашния модел, нищо добро не ни чака като общество и държава. Жалко е, че 30 години след 1989 г. и 12 години след присъединяването към ЕС, свободата на словото, разделението на властите, свободата на предприемачество, плурализмът са по-зле от да речем 1993 г.
От друга страна, сегашният модел е доста устойчив, той е израз на традициите на българина, които са авторитарни и е много съмнително дали изобщо ще бъде ако не унищожен, то поне сведен до по-прилични граници. В рамките на сегашните реалии Русе трябва да оцелява и да се приспособява, а противопоставянето на централната власт по политическа линия със сигурност няма де е добре.
Аз ще изчакам кандидатите, твърде много неясноти има към момента.
11  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Имат ли русенските управници визия за развитието на града? -: август 04, 2019, 02:48:36
В ГЕРБ текат едни процеси покрай напускането на Цветанов, които ще доведат до много циркове.
В интерес на истината, аз не виждам как Даскалов ще си зареже бизнеса и ще стане кмет.
12  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Имат ли русенските управници визия за развитието на града? -: август 02, 2019, 12:59:16
Ето нещо повече по въпроса.

Бългaрcкият Илoн Мъcк влизa в пoлитикaтa

Разбира се, сравнението с Илон Мъск е просто журналистическа хипербола, с цел повече интерес към статията. Може и да е не е точно Илон Мъск, но България има нужда от технологични предприемачи.

Няма да препубликувам тук всички коментари под новината във Fakti.bg, защото са доста, но силно преобладават негативните по отшение на Даскалов - бил гербаджийски далавераджия, който не е успял в бизнеса и затова се вре в политиката ("Изберете ме да крада от вас!"). А колите му били сглобени от компоненти на западни производители и само името на собственика на фирмата му било българско.
Нали си наясно, че подобни коментари обикновено пишат озлобени неудачници, на които най-голямото постижение в живота е, че са успели да сварят 50 литра гроздовица на казана в Мартен?
Мнението на такива хора не струва и 5 ст.
13  Всичко за Русе / Русе / Rousse / Re:Имат ли русенските управници визия за развитието на града? -: август 01, 2019, 11:40:58
Той, че не е най-добрият кмет е ясно, но имай предвид, че в българската политическа действителност, доверие се снема не заради принципни положения, а заради накърнени интереси на някой силен лобист или личностни конфликти. Явно нещо се е помислил за фактор и Тиквоний му показва къде му е мястото.
Много харесвам Росен Даскалов - визионер и технологичен предприемач, голяма рядкост за нашите географски ширини, където бизнесмените основно са собственици на свинекомплекси, но пък никак не харесвам партията му. Ако го издигнат за кмет, безспорно ще е добър политически удар.
14  Всичко за Русе / Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects / Re:Сгради в Русе нуждаещи се от реставрация -: юли 27, 2019, 08:18:30
Сградата на бъдещия нумизматичен музей е строена 1900-1901 г. Тогава в България не е познат стоманобетона, всички масивни сгради са били с пруски свод, немасивните - с обикновен дървен гредоред. По принцип, пруският свод е предназначен за сутерени и първи етажи, тъй като е здрава, но тежка конструкция, а нагоре е поставян гредоред. Тук разглежданият етаж е по-висок - втори, което намалява вероятността да е използван свода, но от друга страна, самата сграда е много висока по тогавашните мерки - цели четири етажа, при обикновено тогава двуетажни здания, така че не се знае.
В конкретния случай на снимката на тавана се вижда метална греда, незакрита още от гипсокартона, лично на мен ми заприлича точно на ж.п. релсите използвани за стоманени греди при пруските сводове в края на ХІХ и началото на ХХ в.
Ето това, но все пак не съм го виждал на живо, за да преценя:

Пълна мащабна вътрешна реконструкция като на "Севастопол" Бобокови сега не извършиха със сигурност, просто нямаше необходимата техника. Ако това е станало, е станало през втората половина на 80-те, когато сградата беше укрепена със "скелет" от стоманобетонни трегери, които я държаха, а в основите беше инжектиран бетон, за да се укрепи и да спре пропадането заради льоса. Напълно е възможно тогава да е била подменен и гредореда с плочи.

П.П. Дано балконите изглеждат напълно автентични, като от камък. Ясно беше, че са увредени и ще се сменят.

15  Всичко за Русе / Големи търговски центрове /Mall/ / Re:Мегамол - Русе -: юли 22, 2019, 12:35:08
Пътникопоток, защото още не е реален клиентопоток, а е само потенциален такъв. Smiley
Страници: [1] 2 3 ... 119
Страницата е създадена за 0.118 секунди с 23 запитвания. (Pretty URLs adds 0.009s, 1q)

Google e прегледал тази страница април 12, 2019, 05:36:16