Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
Live Web Cam Rousse
Всичко за Русе
»
Русе / Rousse
»
Фотонаследство
»
Стари снимки на Русе
Username:
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Password:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Сигнали за кмета
Вход
1
...
32
33
[
34
]
35
36
...
68
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Стари снимки на Русе (Прочетена 851915 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Pfote2
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1213
снимка 12. септември 2015 остров Елафонисос
Re:Стари снимки на Русе
«
Отговор #495 -:
март 29, 2011, 06:44:46 »
Апропо днес агентурата ми в Русе ми донесе, че
вдовицата на Душко
, русенски милионер и наш много добър познат от ученическите години, който почина преди 5 месеца,
пуска на вода плаващ басейн
. И щях да имам и снимката вече, ако не бях само с телефона си на работа и в една от паузите получих съобщението, че ми праща снимката. По Скайп по телефона така и не намерих изобщо съобщение за записване на снимка (аднроид).
«
Последна редакция: март 29, 2011, 06:53:14 от Pfote2
»
Активен
mitko_d
Full Member
Неактивен
Публикации: 155
«
Отговор #496 -:
март 29, 2011, 07:56:49 »
Ще направя всичко възможно да намеря книгата, но както казах преди време живея постоянно на село за 1-2 дни ходя в Русе за покупки,и възможностите ми с време са ограничени, ще опитам чрез близки.Не знам, ще проверя по книжарниците дали може да се намери случайно,изданието е от 2009 година.Допускам че Йовчо е прочел писанията ми и евентуално може да намери познати с подходящи контакти,като имам предвид пробивността му за намиране интересни материали.Допускам че 2-ри том по може да се намери но 1-ви е изключено.В окр.библиотека както разбрах имат само един брой.Отново стана много личен разговор,след прочитане ще го изтрия,дано още малко съфорумците ни изтърпят.
Активен
SW2FL
Administrator
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1035
«
Отговор #497 -:
март 29, 2011, 08:47:37 »
AAAA
(( МОЛЯ ВИ
Не трийте ... МОЛЯ!
Интересно е!
Активен
ystoyanov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 680
«
Отговор #498 -:
март 29, 2011, 10:08:07 »
Прочетох ги двете части на книгата на Боян Драганов. Ортодокс ми прати две- три статии и провокира интереса ми. Наистина са много интересни. Освен пикантните, неизвестни моменти има много добросъвестно свършена изследователска работа, подкрепена с факти и данни. Обхващат много статии за историята на България, като голяма част от тях са свързани с Русе. Най- много ми хареса статията за Стефан Караджа. Авторът разбива на пух и прах общоприетата ( но, невярна) версия за обесването на Стефан Караджа, измислена от Никола Обретенов. Караджата е умрял в Русенския затвор от тетанус, вследствие на многобройните рани получени в сраженията при залавянето му. Разбира се това не прави подвига му по- малко величав. Не искам да омаловажавам направеното от Никола Обретенов, но историята трябва да показва истината.
Книгите се продават в интернет книжарниците и могат да се закупят без проблем.
«
Последна редакция: март 30, 2011, 12:20:44 от ystoyanov
»
Активен
vesel
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2970
«
Отговор #499 -:
март 29, 2011, 10:17:27 »
И аз чета
Не трийте, моля Ви.
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #500 -:
март 29, 2011, 11:46:59 »
Tеоретически тия сайтове доставят и в чужбина. Така че нямам проблем с тях. Теоретически. А на практика от
тук
не трябва да се поръчва нищо
там
, защото искат като данни майка си и баща си, освен данните на кредитните карти.
Единственият и съвсем практикуем начин е от България - по пощата с надписче "печатно", което спестява половината от таксите. Трябва да съдържа само печатни издания - книги. И пристига от България в Германия за 6-7 дена за 2 лева. Това за да го знае човек, трябва да знае как функционират пощите в България, а те не работят по-зле от които и да са европейски пощи. А! А и трябва някога да им е ползвал услугите. Иначе не знае и мисли за куриер и за "като дойдеш да си ги вземеш". Аз като дойда ще си ги купя ако не забравя. Има неща, които са интересни в момента.
А хората, които знаят - да дам пак за пример г-н Кузов - вземат един кафяв табак (хубава русенска дума) завиват книгата и я носят на пощата. Останалото го обясних по-горе.
«
Последна редакция: март 30, 2011, 12:12:36 от Pfote2
»
Активен
Русенец
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2421
«
Отговор #501 -:
март 29, 2011, 11:53:21 »
Цитат на: Pfote2 в март 29, 2011, 11:46:59
...вземат един кафяв табак (хубава русенска дума) завиват книгата...
Върна ме в детството с тая дума.
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #502 -:
март 30, 2011, 12:10:49 »
Ами означава, че с право си носиш ника.
Активен
Rusenka
Newbie
Неактивен
Публикации: 17
«
Отговор #503 -:
март 31, 2011, 09:17:29 »
Aз все още разглеждам огромната информация тук. По тази причина не съм толкова активна във форума. Е, имам и други ангажименти. Ровейки се в сайта, видях сградата зад ла...ното, там където беше шкембеджийница "Дунавски вълни". Доскоро имаше прозореца, който беше запазен заради фасадата на сградата. Зад него се виждаше небето!! Там живееше моя приятелка и съученичка Долорес Накова-световен шампион по академично гребане. Г-н Pfote2, мисля, че вие бяхте поместили снимка на точно този прозорец, или се лъжа!?!?Там живееше и момчето, което един новоизлюпен богаташ уби в катастрофа към Варна?
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #504 -:
март 31, 2011, 10:11:08 »
Здравейте. Истина е. Аз този прозорец го наблюдавам от ученическите си години. Първата ми проятелка живееше на Баба Тонка 12 и минахвах от там всеки ден по няколко пъти. А в двора отзад, в малката къща живееха познати на родителите ми - инженер и учителка. Този прозорец го има на всички картички на Русе. Здрав. Две войни са минали - Първата и Втората световни. Никой не го беше счупил. Сега го видях счупен. Това за мене е сигнал за края на порядъчността.
Аз такива прозорци на фасади знам и в други страни, в частност на такива, през които е минал фронт. От какъв зор е счупен един прозорец, който дори с камък се стига трудно. А и кой го е счупил.
Булгаков казва, че разрухата започвала в този момент, когато хората почнели да уринират встрани от фаянса. Малко преиначено от мене заради приличието. Това е. От такива неща ми става само болно.
Активен
Rusenka
Newbie
Неактивен
Публикации: 17
«
Отговор #505 -:
април 05, 2011, 03:48:30 »
Здравейте, отделих време за разглеждане и прочитане на различните теми, свързани най-вече със стария Русе и Дунава. Да си призная, прочитане няма. Доста късно се включих във форума и искам, преди да съм задала вече зададени въпроси или да започна започната вече тема, да изчета всеки ваш интересен пост. Надявам се да открия непубликувани картички, което ще е почти невъзможно при наличието на богатата колекция тук. Ще посетя стари приятели на родителите ми, които имат фамилни снимки от доста места в Русе.
Изобщо, чувствам се неудобно, че не мога да допринеса за обогатяване на албумите. Но ще се опитам!
Както отбеляза г-н
Pfote2
в един от предишните си постове, много от старите истински русчуклии или ги няма в Русе, избягали по различни причини, или са се преселили в по-добър свят!
А през годините е имало мнооого причини за бягство- управниците, безработицата, хлорните обгазявания и пр.
Активен
mitko_d
Full Member
Неактивен
Публикации: 155
«
Отговор #506 -:
април 06, 2011, 05:50:43 »
За Pfote е простено да не знае.Прозорецът за който се говори по горе и за който имаше преди време коментар,не е счупен от злоумишленици,там преди 15-16 години възникна случайно или умишлено пожар, следите от който и досега мисля не са премахнати,говореше се че целта е била ъгловата сграда.
Активен
Искрен
Full Member
Неактивен
Публикации: 122
«
Отговор #507 -:
април 07, 2011, 12:34:26 »
Открих един албум във Facebook с доста стари снимки на Русе. Повечето сигурно са публикувани тук , но все пак някой може да намери нещо интересно и ново вътре.
http://www.facebook.com/album.php?fbid=140060032685797&id=100000454040191&aid=20765#
!/album.php?fbid=140060032685797&id=100000454040191&aid=20765&closeTheater=1
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #508 -:
април 18, 2011, 06:48:47 »
Значи не е злоумишлено, но се допуска, че пожарът е умишлен.
Активен
ystoyanov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 680
«
Отговор #509 -:
май 02, 2011, 11:43:46 »
Пейо от lostbulgaria.com организира кампания за събиране на средства за закупуване на качествени дигитални копия от снимките на албума от руско- турската война 1877- 78 год, който Камен показа още преди 3 години. Вече са закупени 12 фотографии и започна да ги качва:
http://www.lostbulgaria.com/pic2/3855.jpg
Очакваме още доста снимки свързани с Русчук и село Брестовица, където е бил щабът на русчушкия отряд на руската армия. Във фейсбук има група където може да се коментират фотографиите от сайта:
http://www.facebook.com/group.php?gid=109387294497&ref=nf
Активен
Страници:
1
...
32
33
[
34
]
35
36