Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
Live Web Cam Rousse
Всичко за Русе
»
Русе / Rousse
»
Фотонаследство
»
Търся снимки на Русе.
Username:
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Password:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Сигнали за кмета
Вход
1
...
47
48
[
49
]
50
51
...
55
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Търся снимки на Русе. (Прочетена 481310 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Русчуклия
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1430
Re:Търся снимки на Русе.
«
Отговор #720 -:
ноември 09, 2010, 02:59:41 »
Сладкарницата в блока на борците се казваше сладкарница "Малина". Много често са ме водили там като малък, що прасковки съм изял...
; както и на "Куба". Жалко, че я развалиха. Със сигурност щеше да е също толкова вървежна и днес. В темата за старите снимки направо се върнах в детството си
«
Последна редакция: ноември 09, 2010, 07:21:01 от Ruschukliq1986
»
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен
Публикации: 5197
«
Отговор #721 -:
ноември 09, 2010, 09:09:08 »
Мда. И най-вдясно в щанда имаше вградена машина за сладолед, който продаваха във вафлени кофички и фунийки. Гребяха го от металното казанче с едни такива специални лъжици с подвижно двойно дъно (раздвижва се като се стиска дръжката подобно на ножица), улесняващо отлепването от лъжицата на загребаната топка сладолед.
В сладкарницата, впрочем, често ходеха войничета от близката Школа за санитарни инструктори - да олабват в цивилизацията (не че службата им беше кой знае колко тежка, де...).
Активен
Четете и русенските теми във
форума на SkyscraperCity
!
Orthodox
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #722 -:
ноември 17, 2010, 01:28:02 »
Доста се поколебах къде да постна тези две снимки, даже се бях насочил към темата за русенските улици, защото заснетото може да се види именно там, но все пак става дума за хора, а не за улици сами по себе си. Затова избрах тази най-обща тема за снимки от града ни.
Когато в събота (13.11) снимах центъра и Пингвините, погледът (и обективът) ми попадна на две колоритни личности от общественото ни пространство - уличен музикант срещу Съдебната палата (в компанията на вечно пригласящото му кученце) и клошар-просяк пред Пингвините. Всъщност положението и на двамата (особено на втория) надали е особено весело и затова не съм сигурен, че е твърде нравствено да се прави от образите им фотоатракция, но все пак си го позволих...
Оставям на форумците правото да дадат художествена и етическа оценка на тези снимки. Аз пък се замислям, че нямаме и представа какви са били съдбите на тези хора и какво ги е довело до сегашното им положение...
Търся снимки на Русе.
Picture1.jpg
(723.89 KB, 2448x1834 - видяно 1044 пъти.)
Търся снимки на Русе.
Picture2.jpg
(481.62 KB, 1714x2285 - видяно 1057 пъти.)
«
Последна редакция: ноември 17, 2010, 01:29:39 от Orthodox
»
Активен
форума на SkyscraperCity
!
Русчуклия
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1430
«
Отговор #723 -:
ноември 17, 2010, 12:05:06 »
Първия с кученцето е русенец, но по принцип пребивава във Варна и стои в началото на Морската градина, където забавлява туристите с кученцето и изкарва някой лев. Колкото пъти отида все е там.
Активен
Русенец
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2421
«
Отговор #724 -:
ноември 17, 2010, 05:49:56 »
Гледайки снимките се сетих за цикъла "Децата на града" на Смирненски.
В случая може би по-правилно е да се каже "Децата на улицата".
Активен
mitko_d
Full Member
Неактивен
Публикации: 155
«
Отговор #725 -:
ноември 25, 2010, 11:18:02 »
Слагам една интересна/ според мен/снимка на така наречената бивша книжарница "Пингвините".Не е качествена но носи известна информация.Това е магазина на Вебер,вижда се все още не съборената джамия" Джами е Джедит"и в дъното Доходното здание.
Търся снимки на Русе.
вебер_small.jpg
(726.92 KB, 2000x1260 - видяно 1038 пъти.)
Активен
mitko_d
Full Member
Неактивен
«
Отговор #726 -:
ноември 25, 2010, 11:55:59 »
Пропуснах да благодаря на г-н Камен Цолев за привеждането на снимката в годен за публикуване вид,за което му се извинявам.
Активен
ystoyanov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 680
«
Отговор #727 -:
ноември 27, 2010, 11:16:16 »
mitko d показва много интересна снимка, която не бяхме виждали. Наистина има много информация в нея. Къщата на Стоян Кулев ( магазина на М. Вебер, а доскоро там беше Пингвините) е построена през 1896 год. До нея вдясно през 1904 год. ще построят къщата на Коста Томов ( геройката, Макдоналдс, сега Глобул)- управител на кино "Модерен театър". Джамията Джами и джедит е съборена през есента на 1904 год при уреждането на градската градина. А пък далече вдясно на снимката се вижда недовършеното още "Доходно здание", строено през периода 1896- 1902 год. Значи тази снимка може да се датира примерно 1900 год , плюс минус година, две.
Благодарим ти Митко! Надяваме се пак да ни показваш такива интересни снимки.
«
Последна редакция: ноември 27, 2010, 11:18:19 от ystoyanov
»
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #728 -:
ноември 27, 2010, 11:50:41 »
Съдейки по разположението, ми се струва, че сградата най-вдясно на заден план е по-скоро някогашният хотел Тетевен, по-късно сладкарница със същото име. Тази сграда е долепена до северното крило на Доходното, което на снимката въобще не се вижда, даже и в строеж. Така поне ми изглежда на мен, но може и да се заблуждавам...
Активен
форума на SkyscraperCity
!
ystoyanov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 680
«
Отговор #729 -:
ноември 28, 2010, 01:24:34 »
Цитат на: Orthodox в ноември 27, 2010, 11:50:41
Съдейки по разположението, ми се струва, че сградата най-вдясно на заден план е по-скоро някогашният хотел Тетевен, по-късно сладкарница със същото име. Тази сграда е долепена до северното крило на Доходното, което на снимката въобще не се вижда, даже и в строеж. Така поне ми изглежда на мен, но може и да се заблуждавам...
Ортодокс, точно така излиза. Като погледнах на картата, се оказа че "Доходното здание" трябва да се вижда зад джамията, а сградата е доста по- надясно. Значи наистина е "Тетевен", която пък е построена през 1897 год.( пише го на фасадата). И може би, точно това е времето на снимката. По това време доходното е започнато, но вероятно още не се вижда над земята.
Търся снимки на Русе.
snimka.JPG
(173.05 KB, 1024x549 - видяно 901 пъти.)
Активен
mitko_d
Full Member
Неактивен
«
Отговор #730 -:
ноември 30, 2010, 02:13:54 »
Снимката е от 1898г. Г-н Стоянов споменава Коста Томов,с неговият син Петър Томов бяхме добри приятели .Завършил е политехника в Мюнхен,собственик е на кино " Модерен театър" личен добър приятел на Буров/министъра/ за когото ми е споделял спомени за срещите им в Берлин.След 9ти работи в корабната като електротехник,той и сестра му не бяха семейни,имаше невероятно богата библиотека част от която подари.Беше подготвил книга в ръкопис за развитието на киното в Русе който в момента се намира заедно с ръкописа за фотографите на Стефан Балаш в музея и по точно при Марияна Бърчева.Петър Томов, един достоен Русенски гражданин най нелепо намери смърта си в Русенските хали,не пиша годината защото не съм сигурен.
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #731 -:
декември 01, 2010, 12:28:42 »
Хм, 1898... Точно тогава е бил роден в русенското село Обретеник дядо ми по майчина линия (Бог да го прости!), който се помина на 92 години през 1990. По време на моя живот той беше единственият човек в семейството ни, дошъл на белия свят през XIX столетие...
Простете за офтопика с личен характер, но споменаването на тази година извика у мен спомени и не се сдържах да споделя нещичко от тях с форумците...
«
Последна редакция: декември 01, 2010, 12:34:08 от Orthodox
»
Активен
форума на SkyscraperCity
!
axlzzz
Newbie
Неактивен
Публикации: 20
«
Отговор #732 -:
декември 09, 2010, 04:30:32 »
Тази сграда много ми хареса и реших да я снимам..
Търся снимки на Русе.
DSC03356.JPG
(1135.57 KB, 1944x2592 - видяно 742 пъти.)
Търся снимки на Русе.
DSC03354.JPG
(781.72 KB, 1944x2592 - видяно 564 пъти.)
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1213
снимка 12. септември 2015 остров Елафонисос
«
Отговор #733 -:
декември 09, 2010, 05:54:19 »
Това май е телевизията на ул. Цариброд. Най-дясната къща е на моя братовчед Митко Минчев и жена му Катя.
Активен
mitko_d
Full Member
Неактивен
«
Отговор #734 -:
декември 09, 2010, 07:58:09 »
Здравей приятелю,крайната къща до т.н. телевизия е на доктор Димитър Костов ,съпруг на известната художничка Роксандра Костова.Тя е дъщеря на адвоката Драгомир Апостолов ликвидиран с много ,много хора по 9ти.Ако имаш интерес,знам много неща но читателите в сайта ще възроптаят,след като видя че си го прочел ще го изтрия.Впрочем имаш ли скайп?
Активен
Страници:
1
...
47
48
[
49
]
50
51
...