Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
Live Web Cam Rousse
Всичко за Русе
»
Русе / Rousse
»
Фотонаследство
»
Търся снимки на Русе.
Username:
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Password:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Сигнали за кмета
Вход
1
...
51
52
[
53
]
54
55
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Търся снимки на Русе. (Прочетена 175789 пъти)
0 Членове и 3 Гости преглежда(т) тази тема.
Orthodox
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2870
Re:Търся снимки на Русе.
«
Отговор #780 -:
май 29, 2011, 08:12:35 »
Попаднах на едно кратко, но грамотно и качествено направено филмче за нашия град от 2006. Мисля, че има предназначение на туристическа реклама, но във всеки случай е приятно да се види. Качено е във VBOX на две части, към които сочат тия два линка:
vbox7.com/play:1341cee7
vbox7.com/play:649db7fb
Вижте го, струва си. Само дето Божо каза една не дотам истина, ама нейсе...
(Понеже за пръв път вмъквам видео в постинг и май не съм съвсем наясно с техниката на тази процедура, по неясна за мен причина всеки клип се появи в постинга двукратно. Затова предпочетох да постна само адресите във VBOX без тагове, та всеки да може да ги копира и да ги пусне в отделен прозорец на браузъра.
Ако на Камен му се занимава, може да редактира постинга така, че двете части да се появяват в него нормално, тоест по един път.)
«
Последна редакция: май 29, 2011, 08:26:41 от Orthodox
»
Активен
За Вяра и
Оте
чес
тво
!
Pfote2
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1021
«
Отговор #781 -:
май 29, 2011, 09:19:27 »
Много хубаво, ама от тук човек май трябва да си вземе отпуска за да се зареди някой от клиповете. Жалко.
------
Направо от сайта на Енифилм:
http://enifilm.com/obsht.html
«
Последна редакция: май 29, 2011, 09:21:46 от Pfote2
»
Активен
martin1991m
Full Member
Неактивен
Публикации: 187
«
Отговор #782 -:
юни 02, 2011, 10:55:19 »
много хубав филм,благодаря,изгледах го на един дъх
Активен
Déjales decir que no es de verdad
Sé que nuestro amor siempre durará
Piensen lo que quieran pensar de mí
A mí me da igual
Yo vivo por ti
victoria
Jr. Member
Неактивен
Публикации: 65
«
Отговор #783 -:
февруари 28, 2012, 12:14:20 »
Улица Александровска с прекрасните си сгради,в много то тях се помещават магазини,някои от тях са под наем.Магазини на ул.Александровска до 1944г.-"Дядо Мраз",на бащата на Веселина Оджакова,"Чупи Купи","Бохемия"за чешки кристал на Митьо Бохемията,магазин"НОМИ"за луксозни стоки(бижута,брюкселски дантели,гоблени Вилер)в сградата на Лазар Груев,директор на Техническото у-ще,срущу бившето кино Москва,беше магазин за обувки през социализма,сега там живее внука му Лъчезар Груев.Някой чувал ли е за други магазини на Александровска?Стари русенци са ми разказвали ,че улицата имала европейска визия-неонови реклами,красиви и любезни продавачки.Там са къщите на Никола Боздуганов и д-р Спас Казанджиев.Сетих се,че на местото на Партийния дом се намераше голяма и красива къща на д-р Илия Карагьозов,гинеколог,двамата му сина Антон и Илко също са гинеколози в София.Какво стана с къщата на д-р Доганов?Русенската медицинска гилдия след Освобождението -д-р Васил Радославов,д-р Паскал Бисеров и след това до 1960-70г.-Константинов,Доганов,Татеосян,Мустаков,Хитов,Станев,Нико Петков и мн.др.беше на европейско ниво.Какво стана с къщата на д-р Антон Шишков,неговата внучка Любица,беше едно от най красивите момичета в Русе!
Активен
victoria
Jr. Member
Неактивен
«
Отговор #784 -:
февруари 28, 2012, 12:44:52 »
Всеки път когато чета този сайт в главата ми нахлуват спомени,вълнувам се,защото си спомням детството.Чета името Калман и се сещам за съученика си Валентин Калман,в у-ще "Отец Паисий",майката беше прекрасна и красива жена,мисля,че те бяха роднини с Милко Клайнер,легендарна личност в Русе.Спомням си ,баща ми имаше ножичка за подстригване на мустаци и косми в носа,от Виена.Тя беше със заоблени върхове,занесе ги на М.Клайнер,да ги заточи.Той така добре свърши работа,че баща ми ги върна в къщи с остри върхове,голям смях падна.Някой знае ли на ул.Александровска,на местото на сладкарница Куба и на отсрещния ъгъл с висок блок(на преподавателите от ВИММЕС),кои къщи са се намирали?Мисля,че са съборени ок.60г.на миналия век.
Активен
victoria
Jr. Member
Неактивен
«
Отговор #785 -:
февруари 28, 2012, 08:15:09 »
Мери Анадолийска,сестрата на Петко починала,не знаех.Русенци в София не се срещаме,не поддържаме връзка,имам приятелки бургазлийки,те имат клуб и се събират.Какво ли е станало с тяхната къща?
Активен
victoria
Jr. Member
Неактивен
«
Отговор #786 -:
февруари 28, 2012, 08:50:13 »
Много пътувах,обиколих света,живях в чужбина,често посещавам сина си Лондон,но толкова красиви жени,колкото в Русе не съм видяла.Истински красавици,спомням си г-жа Константинова,Катрин Поборникова,Невито Радославова и майка й Емилия,Невяна Константинова,която се ожени за Веско Поборников,Дорито Константинова,сега уважавана лекарка и политик,тя и мъжа й Мирко,бяха най красивата двойка в Русе,сестрите Флорентина и Стефи Гениш,Веса Оджакова,Настя Бакърджиева-Хашъмова,Бояна Кънева,много хубави и елегантни жени имаше в Русе.Никога не съм имала самочуствие на провинциалистка,напротив бях възпитавана,че елита на България е в Русе.Баба ми разказваше за баловете в Русе,за разходките с шейни,по заледения Дунав..Големи снегове имаше в Русе,помня как ме водеха на гости, като малка с шейна,увита в одеало.Имаше атмосфера в този град,хората се познаваха.
Активен
victoria
Jr. Member
Неактивен
«
Отговор #787 -:
март 01, 2012, 03:59:35 »
Все пак, К.Поборникова може да даде информация да се направи една кратка биография, със снимка на дядо й,д-р Стефан Поборников ,виден русенски гражданин и да се публикува в сайта ,също да излезе статия за него в местен вестник.
Активен
Ziggo
Newbie
Неактивен
Публикации: 27
«
Отговор #788 -:
март 01, 2012, 06:20:30 »
Съжалявам, че подменям разговора, но вчера с един приятел се качихме на тавана му за да си вземе някакви неща и намерихме стари вестници и книжки (някои в доста окаяно състояние) и реших да ви покажа някои от тях които щракнах с телефона си.
Активен
Око за око, паста за зъби
victoria
Jr. Member
Неактивен
«
Отговор #789 -:
март 01, 2012, 06:52:34 »
Уникално!В-к" Русенска поща"е най тиражният в Русе.Бихте ли написали редакторския екип,гл.редактор и собствениците,както и печатницата.Възможно ли е да се прочетат рекламите?Вестниците са много ценни,защото се съхраняват трудно,а мисля,че в държавния архив или в библиотеката в Русе не са запазени много от тях.
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #790 -:
март 01, 2012, 07:00:43 »
Действително уникални! Възможно ли е да се сканират? По-точният въпрос е: Бихте ли ги сканирали? И поставили тук. Или на външен сървър.
Нищо не подменяш. Твоите вестници са по-важни от който и да е разговор!
«
Последна редакция: март 01, 2012, 07:27:10 от Pfote2
»
Активен
victoria
Jr. Member
Неактивен
«
Отговор #791 -:
март 01, 2012, 07:06:31 »
Видях реклама за Лютви Албанчето,той е имал сладкарница,там където беше "Златните рибки"в центъра,пасти и боза,била е много популярна сред учениците.През 70те год.държеше сладкарница срещу родилния дом в един блок.Рекламите винаги дават много информация.
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #792 -:
март 01, 2012, 07:20:42 »
Чел съм за Лютфито, че е обесен като шпионин от комунистите, но щом като е имал сладкарница чак до 70-те кой знае дали е верно. От друга страна щеше да се знае кой кой е. Иначе Златните рибки е точно сладкарницата "Лютфито". Осветеният аквариум-шадраванче вътре е (беше) от негово време. Аз го помня, а го и имаше до доста късно, и би трябвало не само аз да го помня. И по-млади от мене имам пред вид.
Тази реклама се хвърля веднага в очи. Безценни вестници. Особено от 28.08.1943!
«
Последна редакция: март 04, 2012, 11:53:03 от Pfote2
»
Активен
victoria
Jr. Member
Неактивен
«
Отговор #793 -:
март 01, 2012, 07:41:23 »
Не съм сигурна,дали този албанец,който държеше сладкарница срещу Родилния дом е бил Лютви,сина му или негов роднина.Помня,че говореха с баща ми за пастите,които се поднасяли на всяка маса на табли по 30 бр.,малки петифурки,различни видове,вземаш колкото искаш и после плащаш ,колкото си изял.Сладкарницата на Лютви трябва да е съществувала дълго време,защото баща ми беше роден 1910,като ученик е ходил там с Ото Либих,сина на фотографа Рудолф Либих и други съученици.
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #794 -:
март 01, 2012, 07:59:40 »
Бяха едни колички с витринки. На два етажа. Аз съм хванал най-последното време. Майка ми ми разправя, че веднъж съм влязал в една такава количка и съм размазал пастите. Социализмът в тоя вид, в който го познавахме не е победил веднага. И много неща са се запазили даже до 60-те - качествените кашкавали, луканки, пастърми, делфиновото филе ...
А този срещу родилния дом може да му е бил роднина, защо не. А и да не му е бил роднина е знаел за какво става дума. Както всички по това време знаеха за какво става дума. Бил съм в компания на кубински студенти и студентки - и те си спомняха какви бонбони е имало в Куба преди 1959 година. И аз съм присъствал а много разговори на баща ми със знаещи хора от същия тип. Спомените са най-хубавото нещо, което човек може да запази.
Веднъж говорих с един руснак. Трябва да е било 1976 - 77 г.. На някаква конференция беше. Той ми разказва как идвали да освобождават братята славяни - българите. Минали Дунава и като станало вечер уличните лампи светнали, а той повече от 3 години не бил виждал улично осветление. И не само светело, ами сладкарниците били отворени и той с малкото пари, които им били дали, влязъл и си купил пироженное, демек паста. Така и не разбрал човекът кого ще освобождават. То в същност "освобождението" дойде после.
Активен
Страници:
1
...
51
52
[
53
]
54
55
Нагоре