Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
Live Web Cam Rousse
Всичко за Русе
»
Русе / Rousse
»
Русезнание и Образование / Education
»
"Вехти" спомени за Русе
Username:
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Password:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Сигнали за кмета
Вход
1
2
3
[
4
]
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Вехти" спомени за Русе (Прочетена 26418 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Pfote2
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1210
снимка 12. септември 2015 остров Елафонисос
Re:"Вехти" спомени за Русе
«
Отговор #45 -:
ноември 03, 2010, 05:42:12 »
А защо от Австралия - вероятно защото в Нова Зеландия и Тасмания не е имало на склад, както и в Папуа и Нова Гвинея сигурно са се попривършили. Керваните с камилите, обаче вече сигурно са натоварени и е въпрос единствено на време.
«
Последна редакция: ноември 03, 2010, 09:23:09 от Pfote2
»
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #46 -:
ноември 03, 2010, 09:14:49 »
Дайте да махнем последните постинги - и на ЛС - по тая тема.
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #47 -:
ноември 04, 2010, 04:18:49 »
Имах една среща с една сервитьорка - трябва да е било 1992 година лятото в Дунав, в градината. Виж колко години след като съм напуснал Русе. И тя вика - ами аз те помня от ... Действително. Бях на кеф, възнаградих я. Стана ми драго, че все още някой ме познава. Между другото дъщеря и е женена в Рим. И най-големият майтап беше, че го разбрах от един Джим-канадеца в разговор с него от Канада преди няколко години. Той се видял в нея на някаква аерогара и летяли заедно за България.
А пък с Джим ме свърза една госпожа, която пък ме намери по icq ot Winnipeg. И аз викам, бе там един Джим, баща му българин от Русе. Тоя Джим - дето (не)завърши английската... Тя вика - ами да, познавам един такъв Джим, той и още една българка ми бяха на гости миналата седмица. И ми прати телефона му. За Джим съм писал тук във форума.
«
Последна редакция: ноември 04, 2010, 04:31:47 от Pfote2
»
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #48 -:
ноември 04, 2010, 04:24:43 »
Оппа! Грешка, ами аз Денка я познавам. Тя е друга. Не е нейната дъщеря. Тя работи в залата за закуска на Сплендид. Знам я много добре. И тя ме знае. Можеш да и пратиш много поздрави от онзи, дето познава Мария (нейна състудентка, която се омъжи в Германия). Денка познава и жена ми. Денка е завършила хранително вкусовия (в нашата гимназия в сградата, отдолу им бяха кухните и печките). Тя е от търговищките села, живеее 50 години в Русе. Тя действително беше в Славяни. Но тъй като за сервитьорки съм писал няколко пъти, не се сетих веднага за коя точно. Другата, която имам пред вид, с дъщерята беше на плаващия басейн, но и на много други места в Русе. По-висока от Денка. И направо като сервитьорката в Понеделник сутрин. Ако не знаех, че е актриса тая, щях да мисля, че са взели типаж.
«
Последна редакция: ноември 04, 2010, 04:29:31 от Pfote2
»
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #49 -:
ноември 04, 2010, 04:54:07 »
Никога не съм и знаел името. Имаше една дъщеря, която беше приятелка на Косьо Геранлиев (говори ли ти нещо името - дето го бяха приемали и изключвали по поне 10 пъти от първа/втора гимназия, завърши като частен ученик в крайна сметка). Едно много слабичко и елегантно момичеце стил Туиги. Живееха някъде по Георги Димиров към ул. Видин.
Ако пишеш това при вехтите спомени никой няма да се смее, но ако ги оставим тук - ще са спам. Затова аз ще изтрия моите спомени още днес от тук.
А колкото до това дали си спомням новите неща - няма как да не си ги спмням. При нас пенсията е на 65+броя на месеците до и вкл. рожения месец. Аз съм роден април - знач 65 години и 4 месеца. Това е преходът към 67 години. Но за някои професии няма край. По малко е хубаво да с еработи за да си тренира човек мозъка. Спомням си всички нови неща, но не съм забравил нищо старо, поне от приципните, защото настояще без минало няма.
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #50 -:
ноември 05, 2010, 07:13:33 »
Митко, с тебе ще излезем роднини! Ако си учил 5-о средно, майка ми може да ти е била учителка по руски или по френски. Освен това аз самият съм учил там една година между Благоев и Г. Кирков - беше 6-и клас, класна ми беше Куюмджиева. На Сашо майка му. Мого хубаво семейство бяха.
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #51 -:
ноември 05, 2010, 09:31:49 »
Майка ми е. Да. А дето се вика - там може да сме се виждали и с тебе. Турям тука една снимка, която ще махна после. Дясната е другарката Овчарова като студентка по Раковски през 1941 година.
«
Последна редакция: ноември 06, 2010, 11:06:00 от SW2FL
»
Активен
mitko_d
Full Member
Неактивен
Публикации: 155
«
Отговор #52 -:
ноември 05, 2010, 09:49:53 »
Без разрешение копирах снимката,предполагам няма да имаш възражение,ще я запазя в архива.
Активен
SW2FL
Administrator
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1035
«
Отговор #53 -:
ноември 06, 2010, 11:09:09 »
Ограничението е по време, до 12 часа след публикуване може да се трият. Мисля, че имаше и по брой постинги след този за изтриване, но трябва да погледна, май тази опция я изключих преди време.
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #54 -:
ноември 06, 2010, 12:09:07 »
Благодаря за изтриването и за информацията. Това с 12-те часа някаква законна основа ли има - демек
трябва
да бъде така или може да се увеличава или намалява. Има неща, които на човек му идват на ум по-късно или вижда някоя груба грешка, граматична или фактологична, в писанията си. Знам форуми, където може да се променя и след години. Това, разбира се, не тябва да бъде целта, но остава въпросът за тези 12 часа. Не може ли да са примерно 36, 48, една седмица?
«
Последна редакция: ноември 06, 2010, 12:13:21 от Pfote2
»
Активен
SW2FL
Administrator
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1035
«
Отговор #55 -:
ноември 07, 2010, 12:02:58 »
Може, разбира се, аз съм го оставил по подразбиране ... ще го направя на 7 дена
Активен
NikoSoft
Newbie
Неактивен
Публикации: 1
«
Отговор #56 -:
февруари 11, 2011, 03:37:41 »
Привет от един нов "форумец". По принцип не обичам форумите но тук се почуствах като у дома си. Макар и някъде в средата на поколенията, подвизаващи се тук (набор 1964 съм) се сблъсках с много позабравени спомени най вече от детските ми години. Особено в темите със снимките. До 7 годишна възраст живеех точно "под" сегашната сграда на "изчислителния център" и тези ми години преминаха по брега на Дунава, градинката на центъра и естествено в "Златните рибки" с наливната боза. Не пропускахме и "баните", редовно ходехме и в тази на Петко Д.Петков и в другата над транспортна болница. В една тема срещнах името на една съседка (Юлия Гърбозанова) която беше приятелка със сестра ми, ще трябва да я потърся тези дни. През 1971 г. събориха почти всички къщи в района за да построят високата сграда и всички ни "преместиха" в 2 блока на бул."Г.Димитров" та много семейства продължихме да сме съседи. А поради близостта с реката продължих да я посещавам с колелото и да се моткам по кея (слизайки по спираловидното "стълбище" без стъпала до техникума по облекло и детската ми градина). В момента свалям филма "Понеделник сутрин" и ще го гледам с интерес, но като малък си спомням че ми разказваха за снимането на епизод от "На всеки километър" в къщата до дома на "Българо-Съветската дружба" та и в него би трябвало да има кадри от града ни. А специално за гн. Pfote2 - баща ми беше голям любител на "Лебеда" и на него съм прекарал толкова много прекрасни часове. Аз във водата, под душовете и пред безалкохолните, баща ми естествено пред ракийката. Ех, спомени. Ще се поразровя какви снимки имам от тези години, току виж изскочи нещо интересно, макар и не "цифрово"
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #57 -:
февруари 11, 2011, 04:39:53 »
Здравей NikoSoft. Добре дошъл. Баща ти е вероятно малко по-голям от мене, иначе щях да кажа че може да съм го познавал, особено ако е живял там, където казваш. Макар че ние с фамилни имена не се познавахме тогава. Все пак деца бяхме.
Къщичките си ги спомням. Макар и бегло вече.
На кея се караше следобед и вечерта колело. Не че съм имал собствено, вземах на майка ми колелото, а то по това време на деня не и трябваше. Та си спомням много добре атмосферата на кея, която беше особено хубава в ранното лято. А, интересно, даже не си спомням да са минавали коли до към 1967. Някой знае ли как е било?
Ти прегледай снимките. Може да намериш нещо ценно. Всичко хубаво.
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
Нагоре
Изпечатай
« назад
напред »