Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
Live Web Cam Rousse
Всичко за Русе
»
Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects
»
Големи търговски центрове /Mall/
»
Mall Rousse (Ирис)
Username:
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Password:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Сигнали за кмета
Вход
1
...
126
127
[
128
]
129
130
131
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Mall Rousse (Ирис) (Прочетена 804030 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
JMM
Hero Member
Неактивен
Публикации: 832
Re:Mall Rousse (Ирис)
«
Отговор #1905 -:
март 18, 2023, 11:54:41 »
Цитат на: Русенец в март 16, 2023, 05:37:15
Не знам доколко едно такова окрупняване на магазините е добро, в крайна сметка големият плюс на моловете е да има разнообразие, а то май се губи в нашия.
DM в MALL Rousse не е разполагал с достатъчна площ, по информация от близки и познати, поради което не е имал същото разнообразие от стоки, с каквито разполагат магазините от веригата разположени по Главната - бивш "1001 стоки" и "кино Москва" - така са ми споделяли, аз рядко посещавам въпросните магазини/по точно ме водят/.
«
Последна редакция: март 18, 2023, 06:08:26 от JMM
»
Активен
Русенец
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2352
«
Отговор #1906 -:
март 18, 2023, 06:01:13 »
Цитат на: bgdimitrov в март 16, 2023, 05:56:30
Най зле в мола е фууд корта. Поне бургер да имаше или пица, subway...
Определено!
Активен
JMM
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #1907 -:
март 18, 2023, 06:20:15 »
Цитат на: Русенец в март 18, 2023, 06:01:13
Цитат на: bgdimitrov в март 16, 2023, 05:56:30
Най зле в мола е фууд корта. Поне бургер да имаше или пица, subway...
Определено!
Ами аз тази седмица в сряда, през FB страницата на McDonald's им пуснах следното"
"Здравейте, каква е причината, да нямате ресторант в Русе?"
последва автоматичен отговор:
"Здравейте!
Благодарим, че се свързахте с нас! Получихме Вашето съобщение и ще се свържем с Вас възможно най-скоро.
Поздрави,
Екипът на Макдоналдс в България"
След което лаконично ми бе отговорено:
"Здравейте,
Благодарим Ви за запитването! На този етап няма решение за бизнес развитие в гр. Русе. За повече информация и новини може да следите на сайта ни
https://mcdonalds.bg/bg/
.
С уважение,
Екипът на Макдоналдс в България"
Само не става ясно, след като "На този етап няма решение за бизнес развитие в гр. Русе." защо трябва въобще да им следя страницата, какви ли ще са тези новини, след като няма да ме касаят ...
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 3387
«
Отговор #1908 -:
март 20, 2023, 07:18:01 »
Тези ресторанти са на франчайзингов принцип. Те няма МкД да го решат, а някой евентуален техен партньор. Лошото е, че като проверявах последно инвестицията при тях беше половин милион, а при Subway около 200-300k. И това е било преди 10тина г.
Активен
Във форума се ражда истината.
bgdimitrov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 666
«
Отговор #1909 -:
март 20, 2023, 03:24:49 »
Винаги съм се чудил как не успяха поне някакви местни ресторанти да вкарат там поне временно, за да може да има повече активност. Примерно вместо Subway, да се разберат с Тирол или нещо от сорта. Някаква пица да отворят също. Да има какво да хапне човек.
Активен
Русенец
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #1910 -:
март 21, 2023, 10:36:54 »
То реално когато отвори мола положението беше по-добре, отколкото сега - имаше ресторант "Ла страда" и сладкарница "Крамер".
Иначе наистина се чудя защо никой не се престрашава от "големите".
Активен
JMM
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #1911 -:
март 21, 2023, 09:54:25 »
"Два търговски центъра – Shopping Park и Aurora Mall ще отворят врати до края на март 2023 г. в Гюргево"
"„Square 7 Properties започна строителните работи за търговски парк, в община Гюргево, на площ от 7 000 кв.м в непосредствена близост до супермаркет LIDL, разположен на булевард “Академик Мирон Николеску”.
Според строителя площи в търговския център вече са наели на марки като Hervis, New Yorker, Noriel, Kik, Sinsay, CCC, Superzoo, House, Numero Uno, Flanco и DM, към които се добавя и първият ресторант KFC в окръг Гюргево.
Проектът се разработва в партньорство с белгийския инвестиционен фонд Mitiska REIM, а главен изпълнител е австрийската компания Strabag.
Вторият търговски център Aurora Mall ще е с площ от над 20 000 кв. м и ще бъде изграден до супермаркет LIDL, намиращ се на булевард “Михай Витязул”.
Според градоустройствения план Aurora Mall ще разполага със супермаркет с площ от над 5000 кв. м, а Altex и H&M са сред магазините, които са наели площи“, информират от кметството на Гюргево."
https://tvn.bg/dva-mall-a-otvaryat-vrati-v-gyurgevo/
Ами ето как е в 60 хил. Гюргево, и знаем как е в 140 хил. Русе ...
В Русе един MALL не можем да запълним, и 90% от днешните обитатели на Русе/което е различно от историческите Русенци/, не спират да повтарят с повод и без повод - "в Русе няма да ви се получи", "тук нищо не върви", но явно хората от другата страна на Дунав не познават явлението "Гюргевски песимизъм" ...
И като продължение на темата за Food Court на MALL Русе, в информацията прави впечатление прави следното - " ... първият ресторант KFC в окръг Гюргево..."
Такааа, явно в Румъния не е необходимо за да се предлагат пържени пилета по американска рецепта, населеното място да е над или поне 200 хил. жители
«
Последна редакция: март 21, 2023, 10:08:39 от JMM
»
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 3387
«
Отговор #1912 -:
март 24, 2023, 09:23:59 »
Според мен проблемът е в мениджмънта - местен и неопитен хайлайф, който няма идея какво да прави. Освен Ла Страда, от мола се изнесоха и Темпо магазините, което според мен е знак за конфликт с Дакови. Крамер задлъжняха с наема и да напомня че ЗБО-тата са на франчайзингов принцип. Няма изискване да е в град с над 200k жители, иначе нямаше да отварят по магистрали. В Гюргево явно има кой да плати лиценза, а тук на никого не му се дават парите.
Активен
Във форума се ражда истината.
JMM
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #1913 -:
март 25, 2023, 08:14:02 »
А според мен, проблемът да нямаме известни марки във Food Court, не е в мениджмънта на MALL Русе. Темата вече е дискутирана тук, и може и да се повторя, но отново ще го напиша.
Основни франчайзингови права на веригите KFC и "Пица Хът" за България се държат от българското дружество "Самекс" и развиват марките от 1994 г..
И според мен тук се крие разковничето, явно въпросното дружество е като повечето "бизнеси" появили се в мътните времена на 90-те години, и бизнес разбиранията им са застинали във въпросния период. През 2007-а година, полският офис на холандската компания "АмРест"/AmRest (American Restaurants)/, получава неексклузивните права за веригите KFC и "Пица Хът".
"Стъпването на "АмРест" в България е първият прецедент, при който две компании имат правото да развиват една и съща международна марка."
https://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2008/01/03/443788_dve_kompanii_veche_predstavliavat_kfc_v_bulgariia/
Софийското дружество "Самекс" вижда бизнеса само в София, Пловдив, Бургас, Слънчев бряг и АМ Тракия, докато във Варна търсят "спасение" чрез "АмРест".
https://kfc.bg/restaurants
«
Последна редакция: март 26, 2023, 09:54:19 от JMM
»
Активен
vesel
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2940
«
Отговор #1914 -:
март 28, 2023, 07:16:24 »
Цитат на: n00b в октомври 21, 2021, 02:21:52
The Body Shop също ще отварят скоро в мола, засега имат магазини само в София, Варна и Бургас.
Май не за дълго ще ги има в Русе
Активен
bgdimitrov
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #1915 -:
март 28, 2023, 09:17:42 »
Що?
Активен
vesel
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2940
«
Отговор #1916 -:
март 28, 2023, 11:09:49 »
Щото правят разпродажба в момента и техен клиент бе осведомен за изтеглянето.
Активен
bgdimitrov
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #1917 -:
март 28, 2023, 11:37:06 »
Не съм забелязал някаква разпродажба извън обичайното. Бих останал много изненадан ако напуснат. В мола договорите на магазините за наем са за поне 2 години, а те съвсем скоро се нанесоха и инвестираха пари в магазина. Освен ако не са пред фалит се съмнявам да се оттеглят.
Активен
JMM
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #1918 -:
март 29, 2023, 10:40:12 »
Най вероятно ще е заради франчайзингови права и условия при които работи магазина.
Заради франчайзингови права и условия в България нямаме нормално присъствие или отсъстват - Carrefour, ZARA собственост на корпорацията "Индитекс"/притежаваща марките Масимо Дути, Бершка, Пул енд Беър, Ойшо и др./, KFC, McDonald's, IKEA и т.н.
Активен
Русенец
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #1919 -:
март 29, 2023, 12:52:50 »
Абе нека си го кажем право - България не е интересен и атрактивен платежоспособен пазар. София и дотам.
Активен
Страници:
1
...
126
127
[
128
]
129
130
131