Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
Live Web Cam Rousse
Всичко за Русе
»
Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects
»
Големи търговски центрове /Mall/
»
Mall Rousse (Ирис)
Username:
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Password:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Сигнали за кмета
Вход
1
...
45
46
[
47
]
48
49
...
131
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Mall Rousse (Ирис) (Прочетена 853654 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
swifter
Jr. Member
Неактивен
Публикации: 63
Re:Mall Rousse (Ирис)
«
Отговор #690 -:
август 04, 2010, 03:03:32 »
Ако е наложително направете тема за/против бързата закуска от американски тип и там пишете. Тук темата е Мол Русе и се предполага, че трябва да се пише за Мол Русе, който има информация за магазини, откриване и всичко свързано с него да пише ... другото е спам ...
Активен
It's my life and it's now or never ...
channing
Full Member
Неактивен
Публикации: 173
«
Отговор #691 -:
август 04, 2010, 04:20:55 »
http://www.ruseinfo.net/news_78595.html
Индийската компания Inspire Multiplex планира изграждане на киносалони с марката My Cinemas в Русе. По този начин се отправя предизвикателство пред Cinema City, която ще разполага с 10 киносалона в "Мол Русе" още тази есен. Индийското дружество има подобен мултиплекс в "Мол Плевен" и залага разработване на още няколко града. Един от тях е Русе според директора Прасана Манджрекар.
Няма да има кина само в мол русе
Активен
madhulk
Jr. Member
Неактивен
Публикации: 90
«
Отговор #692 -:
август 04, 2010, 04:27:51 »
Цитат на: dido1302 в август 04, 2010, 03:13:03
Добре бе хора толкова ли ви харесва тази фалшива американска храна ? Така наречения джънк фууд . Лелките в Америка са като бидони и умират на 50 години от инфаркт на миокарда от мятане на чийзбургери с кюфтаци незнайно в каква субстанция изпържени. Ми аз мога да ви правя по- хубави и здравослови сандвичи от тези американски глупости . Или вие си мислите , че като кажете на френдчето в махалата , който си е купил баничка , че отивате да похапнете в Макдоналдс и това обезателно ви издига в неговите очи и поражда завист . Цивилизована Европа се надсмива над малките страни , които току що напуснали соц лагера и сега изведнъж се надпреварват да се американизират с огромни темпове . А американската култура е една зарибявка за бедни и малки страни като нашата , която вече няма с какво друго да изпъкне . Имаме деликатеси и подправки в нашата кухня , които определено не отстъпват на големите кулинарии в света , но ние постепенно ги забравяме и отхвърляме за сметка на някакви масови култури с далеч по-кратки традиции от нашите . Японците защо са най-дълголетната нация в света ? Защото са си създали традиции и си ги спазват и уважват . Те не се тъпчат с разни боклуци с консерванти и мазнини като в нашата изпаднала в див капитализъм страна . Хората си ценят морето , което им дава полезни храни като рибата и другите морски дарове и зеленчуците , които растат по полетата им. Много от тях са вложили труда и животите си в това дело да изхранят питателно и здравословно своя народ с даденото им от природата . Много държави нямат и една трета от нашите природни възможности за изхранване . А при нас от много акъл вкусните ни зеленчуци , които дава плодородната ни земя изгниват по оранжерии и пазари , защото ние сме много захласнати да се тъпчем с всевъзможни химии и недоказани продукти , защото видиш ли било модерно . А знаете ли , че България до втората световна война е била световен производител на аспержи ? Откъде ще знаете , сега някой българи дори не са чували за аспержи . Защото сме много интелигентна нация , която умее да затрива с лека ръка всичките си големи постижения , за да следва неотлъчно прищявките и безумията на великия Запад дошъл да просветли нас бедните и нецивилизовани балканци . И не ме разбирайте погрешно далеч съм от мисълта да заклеймявам глобализацията и да давам съвети на човек какво да харесва , но мисълта ми е , че като че ли трябва малко повече да ценим хубавото , което имаме и да не го заменяме за нещо не по-качествено от нашето , но обявено за модерно от все по-обезличаващия се свят на глобализация .
Добре бе пич ае знам, че това е спам което го пиша , но просто няма как да не ти го кажа!!Цялата ни храна идва от Турция ,Румъния, Гърция и т.н. няма нищо наше .. фермерите в България си ядат своите продукти, а ние ядем остатъка на другите държави ,, тук в България климата не е подходящ за да отглеждаме домати и т.н. съжалявам ама е така
Активен
dido1302
Jr. Member
Неактивен
Публикации: 77
«
Отговор #693 -:
август 04, 2010, 04:31:28 »
Абе тия пък сега откъде се взеха ? Напълно достатъчни са кината които ще са в мола , ако изобщо има нещо сигурно в Абсурдистан . Сега пък индийци ще правят конкуренция . За какво ни е да не сме София или Варна ? Тука бързо ще фалират . Само се пускат като новини някакви партенки . Вярно , че конкуренцията поражда качеството и смъква цените , но предвид финансовата възможност на русчуклии втори кино комплекс е обречен на фалит . Освен киното да бъде румънско и да идват тук гюргевци да зяпат филми с румънски субтитри .
Активен
dido1302
Jr. Member
Неактивен
«
Отговор #694 -:
август 04, 2010, 04:44:06 »
Добре де хора не можете да ме убедите , че да изядеш една салата направена с краставици и домати от Мартен например , някакво малко по-хубаво сирене макар и истинското да е скъпо , да речем със зехтин и да пийнеш студен айрян е еднакво с това да се натъпчеш в тежкото лято с пържени в разни тежки мазнини бургери , американско сирене чедър и хлебчета и да пиеш кола от пластмасова чаша пълна догоре с лед . Веднага се качва и холестерол и кръвна захар и така нататък .. Вярно ,че няма да как се храниш с това ежедневно , но знае ли човек някое общинарско синче може да си мисли , че е въпрос на престиж ежедневно да изгълта два бигмака и да изпие две студени коли . Не може да се казва , че всичко било вредно затова дай да се тровим . Има вредни и много по-вредни неща . Това е все едно да се съпостави на едно ниво кражба и убийство защото видиш ли и двете са престъпления . Да престъпления са , но едното е много по-сериозно от другото . Така е и с храната , която ядем . Ясно е , че има много химикали навсякъде и това не е само при нас , но човек може да си състави приоритети и да спазва някакъв по-добър здравословен режим . Сега не мислим изобщо за телата си , а слез трийсетина години като ни тръшкат инфарктите тогава изразходваме сума ти пари и нерви на себе си и близки защото не сме разсъждавали малко повече на времето.
Активен
dido1302
Jr. Member
Неактивен
«
Отговор #695 -:
август 04, 2010, 04:52:41 »
Наистина стана много спама за което се извинявам сърдечно , но чета тука разни глупости и се възмущавам . Madhulk ти гледаш ли какви безумия пишеш . Искаш да ми кажеш , че в България климата или някое друго условие не е подходящо за отглеждане на домати и всички други вносни зеленчуци . Абсурд . България е била един от най-сериозните селскостопански производители преди социализма . Тогава климата друг ли е бил ? Айде стига врели некипели . Това че сме прост народ и си затриваме условията не означава че ги нямаме .
Активен
swifter
Jr. Member
Неактивен
«
Отговор #696 -:
август 04, 2010, 04:54:08 »
Аз даже съм на мнеине, че и тези 10 киносалона са ни доста ... като си спомня на кино Роял и Интим колкото филма съм гледал залата беше мноооого празна (вярно киното много се разви от тогава и е доста по привлекателно, но пък тогава билетчто беше 3-5 лв., а сега предполагам ще почва от 10лв. ) Дано да имат работа хората де, но това е моето мнение, че за град като Русе 10 зали са мааалко множко. Искрено се надявам да не съм прав и да бъда оправдан и постоянно да са пълни, но като гледам Варна не съм много обнадежден
По-важно в случая е, че ще имаме кино, защото ако почнем да изброяваме филмите който заслужават да се гледат на кино, излезели през периода в който нямахме кино, доста ще броим. Както казах с 5-10-20 зали важното е в Русе да има кино, а ние да ходим не само в последствие да лаем защо няма (защото ако всички който плюят, че нямаме кино , бяха отишли да гледат 1-2 филма едва ли сега нямаше да имаме кино, за мен нещо което работи добре и прави пари не затваря)
Активен
swifter
Jr. Member
Неактивен
«
Отговор #697 -:
август 04, 2010, 04:57:22 »
Аз немога да разбера, защо продължавате спора ? На някои не им харесва на други пък им харесва... Всеки с мнение... Какво да направя и аз ги обичам, също така обичам и шкембе чорба, шопска салата и т.н. Всеки да си яде каквото си иска и каквото обича... Полезно/вредно това е положението
Активен
deian
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2875
«
Отговор #698 -:
август 04, 2010, 04:58:55 »
Цитат на: madhulk в август 04, 2010, 04:27:51
... тук в България климата не е подходящ за да отглеждаме домати и т.н. съжалявам ама е така
Къде е иконката, в която човече се бие по челото. Момче... нямам думи просто да коментирам.
Активен
Русенец
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2458
«
Отговор #699 -:
август 04, 2010, 04:59:04 »
Цитат на: dido1302 в август 04, 2010, 03:13:03
Добре бе хора толкова ли ви харесва тази фалшива американска храна ? Така наречения джънк фууд . Лелките в Америка са като бидони и умират на 50 години от инфаркт на миокарда от мятане на чийзбургери с кюфтаци незнайно в каква субстанция изпържени. Ми аз мога да ви правя по- хубави и здравослови сандвичи от тези американски глупости . Или вие си мислите , че като кажете на френдчето в махалата , който си е купил баничка , че отивате да похапнете в Макдоналдс и това обезателно ви издига в неговите очи и поражда завист . Цивилизована Европа се надсмива над малките страни , които току що напуснали соц лагера и сега изведнъж се надпреварват да се американизират с огромни темпове . А американската култура е една зарибявка за бедни и малки страни като нашата , която вече няма с какво друго да изпъкне . Имаме деликатеси и подправки в нашата кухня , които определено не отстъпват на големите кулинарии в света , но ние постепенно ги забравяме и отхвърляме за сметка на някакви масови култури с далеч по-кратки традиции от нашите . Японците защо са най-дълголетната нация в света ? Защото са си създали традиции и си ги спазват и уважват . Те не се тъпчат с разни боклуци с консерванти и мазнини като в нашата изпаднала в див капитализъм страна . Хората си ценят морето , което им дава полезни храни като рибата и другите морски дарове и зеленчуците , които растат по полетата им. Много от тях са вложили труда и животите си в това дело да изхранят питателно и здравословно своя народ с даденото им от природата . Много държави нямат и една трета от нашите природни възможности за изхранване . А при нас от много акъл вкусните ни зеленчуци , които дава плодородната ни земя изгниват по оранжерии и пазари , защото ние сме много захласнати да се тъпчем с всевъзможни химии и недоказани продукти , защото видиш ли било модерно . А знаете ли , че България до втората световна война е била световен производител на аспержи ? Откъде ще знаете , сега някой българи дори не са чували за аспержи . Защото сме много интелигентна нация , която умее да затрива с лека ръка всичките си големи постижения , за да следва неотлъчно прищявките и безумията на великия Запад дошъл да просветли нас бедните и нецивилизовани балканци . И не ме разбирайте погрешно далеч съм от мисълта да заклеймявам глобализацията и да давам съвети на човек какво да харесва , но мисълта ми е , че като че ли трябва малко повече да ценим хубавото , което имаме и да не го заменяме за нещо не по-качествено от нашето , но обявено за модерно от все по-обезличаващия се свят на глобализация .
Мерси за съветите и мнението, макар че напомнят на тирада. Вече има тема, в която е по-подходящо да ги пишеш тия неща -
http://www.ruseonline.info/smf/b10/mcdonalds-kfs/
.
Активен
dido1302
Jr. Member
Неактивен
«
Отговор #700 -:
август 04, 2010, 05:07:06 »
Прав си swifter всеки си харесва нещо различно в този живот и това е интересното . Един обича едно , друг друго и това е супер . Но пък не мога да приема и после да обвиняваме и за това държавата . Като се натровиш с фалшиви кюфтета и после да казваш , че цялата ни храна е фалшива и да я слагаш под общ знаменател е глупаво . Никой не ни е виновен после когато сами не умеем да преценяваме добре начина си на живот . Спирам да приказвам по тази тема .
Активен
Митака
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1152
«
Отговор #701 -:
август 04, 2010, 07:44:54 »
10 кинозали в модерно кино нямат нищо общо с огромните зали в старите кина. Обикновено има 1-2 по-големи зали, в които се прожектират премиерите и по-касовите филми, а останалите са по-малки и се прожектират филми, към които интересът е спаднал. Целта е да може да се прожектират 10 различни филма едновременно и клиента да има избор.
А намесата на индийците може само да ни радва, тъй като ще предлагат доста ниски цени на прожекциите, а това неминуемо ще накара и Синема сити да намалят техните.
Активен
HeBuguM
Гост
«
Отговор #702 -:
август 05, 2010, 12:10:05 »
Синема Сити Пловдив:
Зала 1 - 335 места
Зала 2 - 248 места
Зала 3 - 174 места
Зала 4 - 117 места
Зала 5 - 101 места
Зала 6 - 130 места
Зала 7 - 157 места
Зала 8 - 124 места
Зала 9 - 101 места
Зала 10 - 98 места
Зала 11 - 78 места
В Русе сигурно ще е нещо от сорта. И за пореден път се чудя какво за бога ви пука дали кината ще фалирали. Тия индийци имат рамене на главите си нека те да мислят дали инвестициите са добри и да са лоши на вас какво ви пука? Ние като потребители можем само да сме доволни, че ще има конкуренция в тази област. Колкото до цените не вярвам това да повлияе на Синема Сити, в тези големи комплекси цените мисля, че са фиксирани за всички градове и надали се влияят от това, че конкуренцията подбива цени, което може и да не се случи. А и не мислите ли, че от времето когато работеха кината в Русе са се променили много неща, че да го изтъквате като довод за това, че едва ли не никой не ходел тогава и сега ще е същото?
Не съм просветен в този бизнес, но един такъв голям дистрибутор не закупува ли правата за излъчването в дадена държава изцяло, а не за отделни градове или прочие. Ако е така то Синема Сити плащайки за един филм приходите от допълнителните 10 кино салона в Русе са им само в плюс, а не да влизат в допълнителни разходи за това, че го излъчват и тук.
«
Последна редакция: август 05, 2010, 12:16:20 от HeBuguM
»
Активен
Митака
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1152
«
Отговор #703 -:
август 05, 2010, 12:24:14 »
Съгласен съм с горното мнение. Голямото предлагане може само да ни радва. Строенето на много киносалони или молове по никакъв начин не ощетява града, а напротив създава нови работни места, което допринася в голяма степен за доста по-леко преминаване през кризата.
Активен
madhulk
Jr. Member
Неактивен
Публикации: 90
«
Отговор #704 -:
август 05, 2010, 01:26:38 »
Аз знам от приятел, че да гледаш филм без очила за 3Д и другите глупости е 8 лева , а за 3Д с очила е 12 лева .Това вярно ли е ?
Активен
Страници:
1
...
45
46
[
47
]
48
49
...