Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
Live Web Cam Rousse
Всичко за Русе
»
Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects
»
Големи търговски центрове /Mall/
»
Mall Rousse (Ирис)
Username:
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Password:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Сигнали за кмета
Вход
1
...
127
128
[
129
]
130
131
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Mall Rousse (Ирис) (Прочетена 843680 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
JMM
Hero Member
Неактивен
Публикации: 880
Re:Mall Rousse (Ирис)
«
Отговор #1920 -:
март 29, 2023, 04:46:25 »
Цитат на: Русенец в март 29, 2023, 12:52:50
Абе нека си го кажем право - България не е интересен и атрактивен платежоспособен пазар. София и дотам.
Това автоматично ни вкарва в хипотеза, защо тогава е нужно някой да живее извън София, след като винаги ще бъде втора категория българин. Защо е необходимо да се правят инвестиции, особено европейски средства, в район/град, загърбен от самата държава. А и кой доброволно би се обрекъл на подобно безперспективно съществуване, знаейки че нито заплатата някога ще е като в София, нито достъпа до стоки и услуги ще са като в София, нито развлеченията ще са като в София, и т.н.
Нещо дълбоко сбъркано има в цялата тази "българска история". Аз лично имам обяснение, но ще излезем от темата за MALL Rousse
p.s.
Информация относно
Официален представител на The Body Shop за България
Маривента ООД
Град: София
«
Последна редакция: март 29, 2023, 05:05:25 от JMM
»
Активен
Русенец
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2440
«
Отговор #1921 -:
март 30, 2023, 08:23:05 »
Защо втора ръка? На мен животът ми си е прекрасен и без гореспоменатите марки. Въобще не ми пука за тях!
Обаче да обвиняваме франчайзи, лоши мениджмънти и т.н. е наивно. Пазар няма, пазар...
Активен
JMM
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #1922 -:
март 31, 2023, 11:36:02 »
Цитат на: Русенец в март 30, 2023, 08:23:05
На мен животът ми си е прекрасен и без гореспоменатите марки. Въобще не ми пука за тях!
На теб, на мен, на някой от колегите в този форум, или на други отговарящи на описанието за донкихотски герой, това че Русе в този му вид ни устройва, не е показателно за възприятието на младите хора, които очакваме да задържим в града и да осмислим бъдещето.
А това, че "пазар няма" е логично, защото въпросните марки са насочени към младите, а по мои наблюдения над 90% от завършващите елитни русенски гимназии абитуриенти, не свързват бъдещето си с нашия град. Младите хора на Русе не виждат бъдещето си тук, защото не е важно само да имаш добри доходи, а трябва да има и къде да ги харчиш тези доходи. Тук порочния кръг се затваря - няма добре платена работа/и да я има е малко/, защото няма хора, а хора няма, защото няма добре платена работа/а също и развлечения/. Аз не обвинявам поведението на "франчайзи и мениджмънти" в предишен свой пост-все пак какво може да се очаква от пазар, който всяка година намалява и абсолютно никаква перспектива не се вижда, негативната тенденция да се промени, а по скоро опитвам сравнение със съседна Румъния - как там го правят, как виждат перспектива в един 60 хил. пазар, какъвто е Гюргево. Не бих се учудил, ако румънците вече включват и Русе в своите планове за развитие, виждайки поведението на София.
"Русенските фенове на KFC вече имат повод да отскочат до Гюргево"
https://ruse.news/index.php/2023/03/31/rusenskite-fenove-na-kfc-veche-mogat-da-hapvat-v-gyurgevo/
В статията-"Към 30 март 2023 г. Sphera Franchise Group управлява 177 ресторанта:
98 KFC ресторанта в Румъния ...
"
За сравнение, софийската Самекс ЕООД оперираща с ресторанти на KFC, и NORDSEE в България, управлява 20 KFC ресторанта и 2 NORDSEE ресторанта.
Следвайки пропорцията, излиза България да е пет пъти по малка спрямо Румъния ...
«
Последна редакция: март 31, 2023, 01:57:54 от JMM
»
Активен
Русенец
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2440
«
Отговор #1923 -:
март 31, 2023, 07:40:30 »
Цитат на: JMM в март 31, 2023, 11:36:02
В статията-"Към 30 март 2023 г. Sphera Franchise Group управлява 177 ресторанта:
98 KFC ресторанта в Румъния ...
"
За сравнение, софийската Самекс ЕООД оперираща с ресторанти на KFC, и NORDSEE в България, управлява 20 KFC ресторанта и 2 NORDSEE ресторанта.
Следвайки пропорцията, излиза България да е пет пъти по малка спрямо Румъния ...
По население сме практически три пъти по-малки - 19 053 815 срещу 6 519 789 милиона души, а като прибавим разликата в БВП - 299 885 срещу 85 008 милиарда долара в полза на Румъния, то май наистина излиза, че сме ако не 5, то около 4 пъти по-малки като покупателна способност на пазара.
Активен
bgdimitrov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 682
«
Отговор #1924 -:
април 03, 2023, 10:27:28 »
Явно бързо са се развили нещата. Няма ги вече и на сайта.
Пишман инвеститори, пишман бизнесмени.
https://www.thebodyshop.bg/magazini
Активен
bgdimitrov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 682
«
Отговор #1925 -:
април 14, 2023, 03:02:47 »
Цитат
След едномесечен ремонт още по-красив отвори врати на 11.04.2023 г. dm магазинът в гр. Русе, бул. "Липник" 121 Д, с увеличена търговска площ, освежен интериор, както и ново осветление.
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/tvoyat-dm-v-gr-ruse-se-zavrashta-oshte-po-krasiv-1801202?wt_mc=socialpaid.facebook.beitrag.mall-rousse-dark
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 3491
«
Отговор #1926 -:
август 05, 2023, 09:31:41 »
Неска минах през мола, гледам Дука го няма, айде преместило се е в града. Ок, обаче Кенвело затваря. Не е готино. Помня как навремето Русе имаше два магазина - първия срещу Халите и този в мола. Винаги съм бил фен на онзи на центъра, пазарувах си често, а сега - нула. Няма как да ми стане кеф. Верно, че бяха станали безумно скъпи и сякакви комерсиални брандове излизаха по на далавера от тях, but still, не звучи престижно да изгубим скъп бранд и да имаме неща, като в Добрич и Плевен. Купих 2 ралти на изпроводяк, питах с надежда дали нема се местят все пак и те така...
Активен
Във форума се ражда истината.
JMM
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #1927 -:
август 05, 2023, 10:20:58 »
Ами в периода 1985г., когато населението на Русе е било 185 440 жители, и днес 2023г., когато е 124 787 жители, разликата е 60хил., или 30% от населението на града.
Същевременно, населението на София, Пловдив и Варна не е намаляло с 30%, и като че ли никой не забелязва това. Инвестициите с висока добавена стойност продължават да се насочват в София, Пловдив и Варна. И ето, отсега кандидатите за кмет на София се надпреварват да обещават нови благоустройства - нови булеварди, нови Метролъчове, нови квартали ...
И логично възниква дилемата пред българите - защо му е на някой да се "гърчи" с мижави печалби в "провинцията", след като тенденцията е ударно да се заселваме в София, Пловдив и Варна/най вече в София/.
Един приятел , който от 2000г. живее в САЩ, всяка година се връща лятото, беше сподели - "с всяка изминала година, при всяко завръщане все едно посещавам чужд град, все по-малко, и по-малко познати физиономии срещам по улиците, имам усещането все едно съм на екскурзия някъде, а не съм в родния си град."
Това ме накара да се замисля, и май днес имам повече познати русенци в София, отколкото в Русе.
А предстои да провеждаме общински избори, да избираме местни феодалчета, а то хора няма - куцо, кьораво, сакато, се надпреварва да се изсели от този град, или поне да изпрати трайно децата си извън него, и това на софийските управляващи тарикати/или местните феодали/ не прави впечатление, но когато логично затвори някой магазин, настава вайкане ...
България спешно се нуждае от рязко спиране инвестициите в София, Пловдив и Варна, и рязко вдигане данъците в тези населени места. като начало изваждане на всякакъв IT бранш от София, Пловдив и Варна, поради нелогична локация в тези населени места.
Подобни мерки, определено ще променят и инвестиционната политика на търговците.
Активен
SKCH
Sr. Member
Неактивен
Публикации: 492
«
Отговор #1928 -:
август 06, 2023, 10:50:11 »
Цитат на: Linov в август 05, 2023, 09:31:41
Неска минах през мола, гледам Дука го няма, айде преместило се е в града. Ок, обаче Кенвело затваря. Не е готино. Помня как навремето Русе имаше два магазина - първия срещу Халите и този в мола. Винаги съм бил фен на онзи на центъра, пазарувах си често, а сега - нула. Няма как да ми стане кеф. Верно, че бяха станали безумно скъпи и сякакви комерсиални брандове излизаха по на далавера от тях, but still, не звучи престижно да изгубим скъп бранд и да имаме неща, като в Добрич и Плевен. Купих 2 ралти на изпроводяк, питах с надежда дали нема се местят все пак и те така...
На Кенвело му е изпята песента ми се струва у нас. И в София затварят по моловете. Просто е безумно да дадеш 200 лв. за дънки при толкова алтернативи.
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2274
«
Отговор #1929 -:
август 08, 2023, 12:01:56 »
Как точно се очаква да се спрат инвестициите в София, Пловдив и Варна след като те се правят от частни компании, не от държавата. И второ, не е ли някак по-смислено вместо да се търсят начини как да спрат точно, да вземе същата енергия да се вложи в това да се привличат в Русе примерно? А най-вече ми е интересно как точно трябва да се изкара въпросния IT бранш от някой град. Да вземем да вкараме минното дело в Русе че няколко общини където е Аурубис си живеят доста добре? Що за глупости...
Активен
JMM
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #1930 -:
август 10, 2023, 09:52:27 »
Цитат на: n00b в август 08, 2023, 12:01:56
Как точно се очаква да се спрат инвестициите в София, Пловдив и Варна след като те се правят от частни компании, не от държавата. И второ, не е ли някак по-смислено вместо да се търсят начини как да спрат точно, да вземе същата енергия да се вложи в това да се привличат в Русе примерно? А най-вече ми е интересно как точно трябва да се изкара въпросния IT бранш от някой град. Да вземем да вкараме минното дело в Русе че няколко общини където е Аурубис си живеят доста добре? Що за глупости...
"Елементарно, Уотсън!" - чрез данъци! Когато се диференцират данъците за различни Области на България, бизнесите сами ще се местят.
Ти да не си мислиш, че в САЩ без ролята на държавата е щяло да има Лас Вегас в Невада, че хората са се заселили по собствено желание в пустинята. Дали ти е известно, че данъчните ставки на имотите в Невада са по ниски от тези в Калифорния, и че това вече привлича части от филмовата индустрия от Калифорния към Невада.
Цитат на: n00b в август 08, 2023, 12:01:56
.... не е ли някак по-смислено вместо да се търсят начини как да спрат точно, да вземе същата енергия да се вложи в това да се привличат в Русе примерно?
А ти що не остана в Русе да привличаш инвеститори, да те открият тук, ами предпочете да се отидеш в София ... или нека другите останат в града на баба ти, ти имаш апартамент да изплащаш в София и никак не ти допада идеята някой да вземе да мести бизнеси ...
Активен
фараша
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1432
«
Отговор #1931 -:
август 10, 2023, 12:07:21 »
Спор между JMM и n00b на тема регионална политика/основно по линия София-Русе/ е вече русенска форумна класика!
С риска да разводня класиката, ще се намеся с мнение. И двамата сте прави в някаква степен, защото държавата МОЖЕ данъчно-осигурително да регулира/стимулира частния бизнеси, включително на регионална основа, но също така съм убеден, че НЯМА да го направи, и то по много причини. Отделно IT бизнеса не е от типичните "регионални" бизнеси, поради сериозния дистанционен елемент в него.
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #1932 -:
август 10, 2023, 02:47:09 »
Нямам да изплащам апартамент в София. Причината специално ИТ бизнеса да се развие първо и най-вече в София е повече от тривиална - защото има достатъчно квалифицирана работна ръка. Местните данъци (данък сгради специално) се определят от общините, така че община Русе може и да го свали драстично, но дали ще има ефект по отношение на ИТ бизнеса е силно съмнително - първо защото в 99% от случаите компанията е наемател, а не собственик на офис площите и второ, защото като цяло разходите по помещенията са не толкова голямо перо, това не е някакъв завод в крайна сметка. Защо съм отишъл в София (а не в Сан Франциско или в Две Могили) е въпрос на личен избор, който нямам особено намерение да съобразявам с теб, а още по-малко пък изпитвам и вина от него. Също така, не е моя отговорност нито да развивам бизнес в Русе, нито да привличам такъв.
Иначе съм доста голям привърженик да се даде известна фискална и административна автономия на областите (които сега са 100% териториално-статистически единици с назначен от правителството управител с някакви виртуални правомощия). Например нека местното население да си избира областен управител и нека този управител да може да събира процент от ДОД и корпоративния данък в региона, със сигурност може да се взаимства някакво решение от друга европейска държава с установено такова управление. Това би решило много проблеми. Точно този с ИТ сектора вече съмнително според мен, поради простата причина че за разлика от доста други браншове, данъците не са толкова определящи колкото са определящи други фактори. Ако не вярваш, ето ти един прост нагледен пример - голяма част от световния ИТ бизнес е ситуирана на територия по-малка от България около един залив в Калифорния - щатът с един от най-високите ако не и най-високите данъци в САЩ. Със сигурност ако данъците бяха определящи, щяха да са в някоя Дакота примерно, нямаше да са там.
«
Последна редакция: август 10, 2023, 02:50:43 от n00b
»
Активен
JMM
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #1933 -:
август 11, 2023, 08:14:41 »
Толкова много думи в опит да се оправдае една крайно ненормална ситуация в държавата ни, нехарактерна за тези които наричаме нормални.
Определено намирам една голяма, често разпространявана лъжа -
Цитат на: n00b в август 10, 2023, 02:47:09
Причината специално ИТ бизнеса да се развие първо и най-вече в София е повече от тривиална - защото има достатъчно квалифицирана работна ръка.
Може ли да предоставиш данни, че преобладаващата част от работещите в ИТ сектора в София са родени в София?
Защото аз твърдя, че това не е така, и че повече от половината "засмукани" в ИТ бизнеса, са от различни части на България и не са от София.
Мисля си, следвайки логиката на новоизлюпения софиАнец, ако приложим този "челен български опит" в управлението на Острова, то Кеймбридж и Оксфорд вероятно ще се превърнат в най големи градове, и "причината ще е повече от тривиална - има достатъчно квалифицирана работна ръка."
Любопитен съм да чуя "логичните" причини за опасността болницата във Враца, която обслужва цялата област, да остане без детско отделение.
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #1934 -:
август 11, 2023, 09:04:38 »
Да, чуждите компании започнаха да откриват в периода 2000-2010, според тебе къде точно е имало най-много към този момент - в Русе, в Горна Оряховица, в Лом? Първите офиси които започнаха да разкриват извън София въответно бяха в Пловдив, което е ооо също ужасно неочаквано. Нямам обяснение на този феномен, освен да е някаква там конспирация на някакви зли там населяващи софийско хора.
Активен
Страници:
1
...
127
128
[
129
]
130
131
Нагоре