Няколко снимки от днес, направени мимоходом. Някои от тях са направени в режим "панорама", поради което имат леки сферични изкривявания (fish-eye).
По високата сграда се строи, ако не съм се излъгал при броенето, 13-ият етаж. Интересно е, че някои от балконите (на по-ниските етажи) имат странична стена с наклонен край, докато на по-високите е вертикален (вижда се на втората снимка). Вероятно това е за визуално разграничаване на етажите с офиси от по-горните с апартаменти.

Напредва и ритейл паркът, но снимката не е изразителна и информативна. Макар портата на оградата около обекта да беше отворена и не се забелязваше човешко присъствие, не посмях да отида по-близо до сградата за по-едри планове и изразителни ракурси, защото вече имам "страхова невроза" от многото овиквания и ругатни, които съм отнесъл при снимане на строителни обекти. Влязох една крачка навътре от оградата - и толкова.

Расте и жилищната кооперация между високата сграда и бул. Цар Освободител. Не видях рендър, но вероятно ще е не повече от 5-етажна. Хубаво допълнение към оформящия се комплекс Арена, но лошото е, че западно от нея, до самия булевард, все още остават няколко стари, изживели времето си къщи, които развалят цялостния пейзаж на района. Дано и за тях да се намери някакво решение...