Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
Live Web Cam Rousse
Всичко за Русе
»
Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects
»
Големи търговски центрове /Mall/
»
Проект Grand Plaza /‘Приста ойл” и “Денси строй”/
Username:
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Password:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Сигнали за кмета
Вход
1
...
83
84
[
85
]
86
87
...
92
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Проект Grand Plaza /‘Приста ойл” и “Денси строй”/ (Прочетена 470662 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Orthodox
Hero Member
Неактивен
Публикации: 5216
Re:Проект Grand Plaza /‘Приста ойл” и “Денси строй”/
«
Отговор #1260 -:
октомври 24, 2016, 01:02:37 »
Мдаа, концертът на Дзукеро, дето го рекламираха от пролетта, се отменя. При очакване да се продадат 4000-5000 билета реално са продадени едва 320. Организаторите заявили, че не могат да си позволят концерт на певец от тази величина с 300 души в залата.
Колкото до мен - наречете го, ако искате, песимизъм, или реализъм, или пък даже ясновидство
- още от началото на рекламата на концерта преди месеци, имах смътното предчувствие за именно такова развитие на нещата. Някак-си не ми изглеждаше реалистично звезда от европейска величина да направи концерт в Русе, прескачайки Варна, Пловдив и Бургас. От друга страна, почитателите му са вече хора на средна възраст, твърде заети с тичане по житейски грижи, или притиснати от вечната оскъдица на пари, или просто заминали някъде далеч от Русе... По тези и по ред други причини желаещите да слушат Захарчето са само 1/10 от очакваните.
Какво остава, освен да кажем "Жалко!" и да се надяваме следващите събития в Арената да съберат доста повече зрители...
Активен
Четете и русенските теми във
форума на SkyscraperCity
!
Русенец
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2431
«
Отговор #1261 -:
октомври 24, 2016, 02:05:07 »
Тъкмо щях да пиша за отменения концерт, но си ме изпреварил.
За съжаление, потенциалът на Русе да приема концерти на такива артисти не е никак голям. Според мен, можеше да се направи и по-добра реклама. Има и още нещо - българинът обича да си купува билетите в последния момент, нещо от което пискат всички родни промоутъри.
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #1262 -:
октомври 25, 2016, 02:01:08 »
Ето и още мнения по въпроса от форума на Skyscrapercity, които дават обяснение за това развитие на събитията и с които съм съгласен.
Цитат
Дзукеро му е минало времето и Русенската публика няма голям интерес към него, особено с лошия маркетинг който събитието получи. Нека да дойде Слави и да видите как ще се препълни залата.
Цитат
Е хайде сега, как щял да прави концерт в Русе, пък да пропусне Варна или Пловдив. Еми различни хора, различни вкусове. Примерно Ерос Рамацоти не направи концерт в Белград, заради липса на интерес, а в София идва 2 години поред, щото на първата билетите свършиха рано-рано. Хем София е по-малка от Белград.
За тия неща значение има вкусът на хората, но може би дори повече - маркетингът. Щом е толкова голяма звезда къде бяха националните реклами на събитието? То местни нямаше, пък какво да си говорим за страната. Да бяха го рекламирали, щяха да дойдат от Плевен, Търново, Търговище, Разград най-малкото. А то така - как да разбереш, че има концерт. Аз на повечето концерти, на които съм ходил, случайно съм видял плакат. Никога, ама никога, не ми се е случвало да отворя сайта на ивентим, за да видя какви събития има, че да си харесам нещо, до което се изчерпваше рекламната кампания извън Русе.
Цитат
Според мен хората, които са си закупили билет освен да им възвърнат сумата, трябва да им се даде и компенсация. Какъв е този Дзукеро,че е такава величина, че не може да пее пред 300 човека? Между другото има 3 седмици до събитието, хората можеха да си купят билети тогава, а не месеци предварително.
И моят финален коментар.
Ами то още от времето на соца си имаше един лаф, че звездите (световните или поне европейските), за разлика от слънцето и луната,
изгряват на запад, а залязват на изток
. Тоест, идват тук, когато вече се налага да ходят с памперси. Така стана с редица известни рок-групи от близкото минало, така е и с Дзукеро.
Какво да се прави, като повечето българи не сме достатъчно богати, за да си позволим парите за концерт на някоя "звезда" в апогея на славата...
Активен
форума на SkyscraperCity
!
vesel
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2971
«
Отговор #1263 -:
декември 27, 2016, 04:52:27 »
Да Ви върна към този пост на колегата:
Цитат на: JMM в февруари 23, 2016, 07:11:16
"Коледно градче, като във Виена в края на 2016 година, обещаха мениджърите на Булстрад Арена Иван Драндийски и Борислав Велков.
Пространството пред залата ще бъде оформено като в австрийската столица и на него ще има всичко необходимо за посрещането на Коледа и Нова Година."
Повече ме заинтригува следния текст към новината:
"Основният инвеститор в залата - „Приста Ойл“
започва да строи недовършената сграда на хотела
, допълни Стоилов, според първоначалните намерения на проекта. Ще бъде
завършен и търговският комплекс до първо ниво
, научи Арена Медиа. Така ще заработи и дългоочаквания
подземен паркинг, който ще е на три нива
. "
http://www.arenamedia.net/news.php?newsandpromotion_id=28385
Коледното градче е от типа невидимо за окото, но ние сме свикнали на обещания всякакви, витаещи около залата.
Що се отнася до паркинга, гледам че са сложили указателна табела до входа на бензиностанцията. Обърнали са посоката на движение на
тази
отсечка, като пътя с предимство е наляво в посока на паркинга. Дано да са "позамазали" малко асфалта, че зад сградата на бензиностанцията може да си загубите бронята на колата.
Активен
bgdimitrov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 682
«
Отговор #1264 -:
декември 27, 2016, 06:32:40 »
Главния вход всъщност е от страна бул. Цар Освободител където също вече има указателна табела и асфалта е нов. Особено при футболни мачове на стадиона, подземният паркинг може да окаже много добро влияние.
Много ме дразни как два апетитни парцели до спортната зала и кръговото стоят празни. Става въпрос за мястото за бъдещия хотел до залата и разчистения терен до Кауфланд където все още не се развиват никакви строителни дейности. Дано поне един модерен 5 звезден хотел да направят.
«
Последна редакция: декември 27, 2016, 06:36:22 от bgdimitrov
»
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #1265 -:
декември 27, 2016, 07:29:42 »
Може да звучи банално и да бъда обвинен в прочутия "русенски песимизъм", но намалялото население на града и ниските му доходи никак не създават благоприятен бизнес климат в Русе. Така че предпазливостта на фирмите с повечко пари (доколкото ги има) да се впускат в нови инвестиции (с рисков характер при съществуващото статукво) е обяснима. Нали така умряха още преди да се родят проекти като хотела, офис-сградата и мола при Булстрад Арена, по-рано мол Галерия, Дунав мол и други мащабни бизнес намерения. И така ще си бъде, докато по някакъв начин не се излезе от омагьосания кръг и не се обърне негативната тенденция, докато не се получи макар и малък прираст (естествен или механичен) на населението в града и стабилизиране на средните му доходи на едно по-високо ниво.
Активен
форума на SkyscraperCity
!
vesel
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #1266 -:
декември 27, 2016, 07:48:59 »
Извън темата е, но ме предизвикваш
. Механичен прираст с произход РР и Т е пагубен за Русе.
Активен
JMM
Hero Member
Неактивен
Публикации: 875
«
Отговор #1267 -:
декември 28, 2016, 10:06:31 »
Цитат на: vesel в декември 27, 2016, 07:48:59
Механичен прираст с произход РР и Т е пагубен за Русе.
Подобно е твърдението на "софиянци" за притока на хора от "провинцията" ...
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 3480
«
Отговор #1268 -:
декември 28, 2016, 04:25:20 »
Цитат на: vesel в декември 27, 2016, 04:52:27
Да Ви върна към този пост на колегата:
Цитат на: JMM в февруари 23, 2016, 07:11:16
"Коледно градче, като във Виена в края на 2016 година, обещаха мениджърите на Булстрад Арена Иван Драндийски и Борислав Велков.
Пространството пред залата ще бъде оформено като в австрийската столица и на него ще има всичко необходимо за посрещането на Коледа и Нова Година."
Повече ме заинтригува следния текст към новината:
"Основният инвеститор в залата - „Приста Ойл“
започва да строи недовършената сграда на хотела
, допълни Стоилов, според първоначалните намерения на проекта. Ще бъде
завършен и търговският комплекс до първо ниво
, научи Арена Медиа. Така ще заработи и дългоочаквания
подземен паркинг, който ще е на три нива
. "
http://www.arenamedia.net/news.php?newsandpromotion_id=28385
Коледното градче е от типа невидимо за окото, но ние сме свикнали на обещания всякакви, витаещи около залата.
Що се отнася до паркинга, гледам че са сложили указателна табела до входа на бензиностанцията. Обърнали са посоката на движение на
тази
отсечка, като пътя с предимство е наляво в посока на паркинга. Дано да са "позамазали" малко асфалта, че зад сградата на бензиностанцията може да си загубите бронята на колата.
За това коледно градче около октомври - ноември говори и кмета в едно интервю за предстоящи положителни промени. Докъм средата на декември мятах по едно око минавайки с колата по кръговото. После спрях
Активен
Във форума се ражда истината.
JMM
Hero Member
Неактивен
Публикации: 875
«
Отговор #1269 -:
май 12, 2017, 11:16:22 »
Поредното съживяване на проекта в близост до Арена Булстрад
"Комплекс "Арена Русе" - модерният проект в Русе
Комплекс "Арена Русе" е съвременен мултифункционален комплекс, който включва няколко вида площи с различно предназначение. Това са:
- офисна сграда Business Arena Ruse
- търговски център Shopping Arena Ruse
- хотел
- функционираща спортна зала "Булстрад Арена".
Концепцията на проекта е съобразена с последните тенденции в сферата на строителството в съответствие с изискванията на модерния бизнес и нуждите на обществото. Тя се е доказала като успешна в световен мащаб и предстои да стане факт и в град Русе."
"Business Arena Ruse
Business Arena Ruse е единствената към момента бизнес сграда, предлагаща най-висококачествения вид офиси - клас А, в град Русе. Тя е проектирана и планирана според последните тенденции в архитектурата и строителството. Предлага на своите наематели функционални разпределения на пространството и eнергийна ефективност, постигната чрез високотехнологични решения. РЗП на сградата е 15 214 кв. м и има 16 етажа. Към нея са налични и 227 паркоместа, разположени в подземен паркинг. Освен офис площи в Business Arena Ruse се предвиждат и конферентни зали, и зони за хранене. Непосредствената близост и отличната синергия с останалите части на комплекс "Арена Русе" превръщат проекта в притегателен център и най-желаната дестинация в града не само за бизнеса, но и за местните жители и за гостите на Русе."
"Shopping Arena Ruse
Shopping Arena Ruse е търговският център, част от мащабния комплекс "Арена Русе". Неговото присъствие в концепцията на проекта има значителен позитивен ефект върху конкурентоспособността и позиционирането не само на офисната сграда, но и на града като предпочитан от представителите на бизнеса. Shopping Arena Ruse е с брутна отдаваема площ 17 700 кв. м. Тя ще предлага на своите посетители разнообразие от възможности за пазаруване и забавление. В търговския център са предвидени магазини на множество български и международни брандове, музей, галерия за модерно изкуство, кино, фуудкорт, ресторанти, кафенета, детски център и площадка за игра. На посетителите ще бъдат на разположение 1000 паркоместа, които да им осигурят възможност и удобство да достигнат до Shopping Arena Ruse с личния си автомобил."
http://gradat.bg/news/2017/04/28/2961775_kompleks_arena_ruse_-_moderniiat_proekt_v_ruse/
Активен
Русенец
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #1270 -:
май 13, 2017, 01:21:11 »
Ако това стане - наистина ще е супер! Аз лично обаче съм скептичен. Най-вече защото никак не съм убеден в доброто финансово състояние на Бобокови. Многобройните проблеми при строежа на залата, замразения проект за музей в сградата на бившата музикална гимназия - все индикатори за което. Отделно упоменатите срокове - "бизнес сградата и търговският център ще бъдат открити съответно в началото и в средата на 2018 г." ми се струват съвсем нереалистични, само след 7 и 13 месеца. Не знам наистина каква е целта на тази статия, дано да е наистина така, както е написано, но засега ми изглежда трудно възможно.
Иначе се появи още един фактор в подкрепа на построяването поне на мола - възраждането на футбола в Русе. Събирането на няколко хиляди души през седмица ще е голям плюс за търговските обекти в района.
Активен
vesel
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #1271 -:
май 13, 2017, 12:38:01 »
Поредно претопляне на познатата манджа, разкази за нероден Петко. На всичко отгоре написано в сегашно време
Това изречение -
Цитат
Business Arena Ruse е единствената към момента бизнес сграда, предлагаща най-висококачествения вид офиси - клас А, в град Русе.
мога да го коментирам с цитат от сайта
http://www.bpr.bg/site/?page_id=10
:
Цитат
БИЗНЕС ПАРК РУСЕ предлага офисни площи клас А.
Активен
Русенец
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #1272 -:
май 14, 2017, 12:02:23 »
Абе, това че са позасилили нещата с тоя клас А не е толкова страшно. По-лошото е, че засега никак не е ясно как ще се случи всичко това. Дано да бъда опроверган де.
Активен
valentino
Newbie
Неактивен
Публикации: 29
«
Отговор #1273 -:
юни 02, 2017, 09:05:42 »
http://gradat.bg/news/2017/06/01/2981080_verka_petkova_colliers_razvitieto_na_ofis_pazara_e/
Още малко инфо относно проекта - четете последния абзац.
Активен
axlzzz
Newbie
Неактивен
Публикации: 20
«
Отговор #1274 -:
юни 02, 2017, 06:57:56 »
Цитат на: valentino в юни 02, 2017, 09:05:42
http://gradat.bg/news/2017/06/01/2981080_verka_petkova_colliers_razvitieto_na_ofis_pazara_e/
Още малко инфо относно проекта - четете последния абзац.
Защо се говори за "арената" все едно е построена и функционираща?!
Активен
Страници:
1
...
83
84
[
85
]
86
87
...