Страници: 1 ... 62 63 [64] 65 66 ... 91   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Проект Grand Plaza /‘Приста ойл” и “Денси строй”/  (Прочетена 467502 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Slex
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 197

Профил
« Отговор #945 -: април 02, 2011, 02:03:50 »

Извинете ме за тавтологията, но докато залата не е готова, не е готова. И на всеки етап може да се пипне тук и там и да се направят някои "рационализации" и отклонения от първоначалния проект съобразно конюнктурата. Така че време за глупости има, но да се надяваме, че до такива неща няма да се стигне.

Нека направят залата във вида, в който е показана на клипчето и на рендерите, а пък мола както искат да го преобразуват и препроектират. Не е като да няма молове в Русе.
Активен
Митака
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1152

Профил
« Отговор #946 -: април 02, 2011, 07:44:50 »

^^
И дай да стои като незавършен грозен цирей още 20 години щото имало достатъчно молове. Каквото е започнато там трябва да се завърши едновременно със залата иначе ще е грозна циганска работа. Къде примерно ще паркират автомобилите за залата, след като е предвидено да се ползва паркинга на мола?
« Последна редакция: април 02, 2011, 07:58:20 от Митака » Активен
Slex
Full Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #947 -: април 03, 2011, 11:00:59 »

^^
И дай да стои като незавършен грозен цирей още 20 години щото имало достатъчно молове. Каквото е започнато там трябва да се завърши едновременно със залата иначе ще е грозна циганска работа. Къде примерно ще паркират автомобилите за залата, след като е предвидено да се ползва паркинга на мола?

Писал съм да го препроектират и преобразуват както искат. Не да стои на ниво арматурно желязо. Да, паркингът е важен, но дали ще стане мол, жилищна сграда, офиси или складови помещения, не ме интересува.
Активен
Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2421

Профил
« Отговор #948 -: април 03, 2011, 01:17:31 »

Да, паркингът е важен, но дали ще стане мол, жилищна сграда, офиси или складови помещения, не ме интересува.
Би трябвало да те интересува, защото този проект е публично-частен. В него участва и Община Русе, която в крайна сметка, колкото и клиширано да звучи, все всички ние, които живеем тук. Общината дава за този проект терена, който е доста голям и на много стратегическо място. Така че, какво ще се прави на това място, засяга всички нас.

Ето ви един линк, за да сравните обещаното и реалното: http://sg.stroitelstvo.info/show.php?storyid=497897
Всъщност досега трябваше да бъде завършено всичко - мултифункционална спортна зала с площ от 26 хил. кв.м, мол с търговска площ за отдаване под наем 37 500 кв.м, петзвезден хотел на 13 хил. кв.м и клас А офиси на 11 хил. кв.м.
Освен това, на мястото на проектирания хотел и на мястото на офис-сградата няма какво друго да стърчи, освен арматурни железа, защото като гледам, поне при офисите основите са изградени. А като гледам, в скоро време там няма да има нищо - ще се завършат само залата и това, което трябваше да е мол.
Активен
Slex
Full Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #949 -: април 03, 2011, 05:40:56 »

Публичното в случая е залата. Доколкото знам земята и правото на строеж за мола и хотела са получени срещу задължението да се построи спортната зала. Не знам да има задължение за строеж на другите обекти. Все ми е тая дали ще ги преустроят в нещо различно от предвиденото, стига залата да е по проект и да има места за паркиране. А за това, че изостават със строежа, не споря. Не знам дали е възможно да се пришпорят нещата обаче.
Активен
Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #950 -: април 03, 2011, 06:32:03 »

ОК, съгласен, но каква ще бъде тая спортна зала насред перманентна строителна площадка? Пък и много неща от тази сделка така и не станаха ясни на обществеността. А и по тая логика те собствениците на парцела могат и бунище да си направят на останалия терен, нали е техен! Да не говорим и, че залата не просто не е завършена в срок, ами поне до още година в най-добрият случай няма да е завършена. За такова просрочване в белите страни се плаща неустойка...
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5197

Профил Ел. поща
« Отговор #951 -: април 03, 2011, 11:01:42 »

Е нищо, де - те хубавите работи, казват, бавно ставали... Wink
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Flying spur
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 558

Nothing good comes easy

Профил WWW
« Отговор #952 -: април 05, 2011, 06:50:13 »

По отношение на паркинга искам да се включа, той вече е изграден така или иначе. Така, че там няма притеснения. За другата част нека се препроектира, защото и според мен няма място за този mall там, но залата няма да това без 5* хотел и офис частта, затова аз държа на тях. А мястото на мола нека се препроектира като конферентен център, би се вписалоо много добре в цялата концепция за комплекса.
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 3465

Профил
« Отговор #953 -: април 13, 2011, 08:24:08 »

Май вече почаха да й редят керемидките на наш'та зала. Че й разни бетонобъркачки шътат усилено из нея. Явно всички такива машини са били впрегнати на центъра и в БГ не са останали други. Зат'ва ще да е било затишието.
Активен

Във форума се ражда истината.
ystoyanov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 680

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #954 -: април 14, 2011, 09:56:01 »

Ето една снимка от 12 април от височината на 5- 6 етаж. Виждат се подредените конструкции на покрива на залата.
Малко неясна стана снимката, но е снимана през прозорец, дето не може да се отваря и съответно е доста замърсен с годините.

Picture 188.jpg
Проект Grand Plaza /‘Приста ойл” и “Денси строй”/
* Picture 188.jpg (1124.25 KB, 3296x2472 - видяно 1082 пъти.)
« Последна редакция: април 14, 2011, 01:28:39 от ystoyanov » Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5197

Профил Ел. поща
« Отговор #955 -: април 14, 2011, 09:08:41 »

Снимано от сградата на полицията. Най-добре би станало, мисля, от високите етажи на бл. Проектант, където е и камерата. Но помня, че Камен беше споменал за тамошния домоуправител, някакъв старец-цербер, та май ще е по-трудно да се влезе, отколкото в полицията... Angry
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
mm201
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 68

Профил Ел. поща
« Отговор #956 -: май 06, 2011, 07:23:56 »

Днес гледам по БТВ,че спортната зала в София е готова.Някой да знае какво става с нашата,все пак я започнаха по-рано от софийската?Май че още не се вижда края....
Активен
Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2035

*
Профил WWW
« Отговор #957 -: май 06, 2011, 09:22:29 »

Нещо като гледам пак са спрели доставките на желязо.
Активен

Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #958 -: май 06, 2011, 11:19:56 »

Днес гледам по БТВ,че спортната зала в София е готова.Някой да знае какво става с нашата,все пак я започнаха по-рано от софийската?Май че още не се вижда края....
Сигурно пак мрънкам безсмислено, но най-добре питай Божо... Evil
Активен
Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2035

*
Профил WWW
« Отговор #959 -: май 06, 2011, 11:54:03 »

Сигурно пак мрънкам безсмислено, но най-добре питай Божо... Evil
Божидар какво общо има с този проект, освен че е дал терена?
Активен

Страници: 1 ... 62 63 [64] 65 66 ... 91   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.058 секунди с 26 запитвания. (Pretty URLs adds 0.009s, 2q)

Google e прегледал тази страница август 29, 2024, 01:59:57