Страници: 1 ... 48 49 [50] 51 52 ... 91   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Проект Grand Plaza /‘Приста ойл” и “Денси строй”/  (Прочетена 466799 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5189

Профил Ел. поща
« Отговор #735 -: януари 22, 2010, 09:18:00 »

Всъщност с тая ръчичка и с тия сребърни бижута ми напомня повече на клиника за хемороиди, нежели на банка. Мое мнение. Embarrassed

OK, OK! Тогава може би ей този шебек ще ти допадне повече за илюстрация - все пак е в света на големите пари...

Конец оффтопика - пък Камен, ако му се занимава, нека го мести в За всичко ненужно - мнението на арбитъра се уважава... Smiley
« Последна редакция: януари 22, 2010, 09:21:10 от Orthodox » Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2416

Профил
« Отговор #736 -: януари 23, 2010, 01:32:43 »

Все се каня да отговоря на такова мнение, но ме домързява  Cheesy Не мога да разбеара защо така приравнявате сегашните търговски центрове с "истински" мол. Преди пътувах постоянно и през седмица бях в шопия, а и по доста други места. От любопитство или от желание на някой приятел да ми покаже "забележителностите" сигурно съм обиколил моловете повече от някой местни жители Cheesy Всичките пъти обаче са започвали с думите "Ей, айде да гледаме някой филм/играем боулинг/ядем/блабла в мола". Никога с "Айде да ходим да гледаме тениски и маратонки в мола". Мисълта ми е, че когато имаш достатъчно забавления и алтернативи на шопинга, то е доста по-вероятно да уважиш съответното място. Не пречи докато се катериш към етажа с "яденето" да влезеш в някой магазин, да поразгледаш, да си купиш нещо... Някой само заради това ходят, но по принцип точно закусвалните, барчетата и игралните зали са по-пълни, не магазините.

Тук повечето пъти като се кача до заведението на Рояла не мога да си намеря маса да седна, просто то е единственото "забавно" нещо в целия комплекс. Не казвам, че магазините са гадни, някой дори ме радват с много добри цени, но не можеш да очакваш едни тълпи от хора по цял ден да обикалят едни и същи магазини, без да имат друга притегателна сила.

Нали все пак това е идеята на моловете - дрехи, обувки, бижута и т.н. не си купувам всеки ден, но всеки ден ям, ходя на кино и т.н. Като ми ги сложат на едно място много ясно, че ще ми е по-удобно да ходя там.
Дано така да стане, но не вярвам! Бай Ганю е казал: знам си стоката! А аз добавям: знам й и възможностите!
« Последна редакция: януари 23, 2010, 04:03:25 от Русенец » Активен
Sashoko
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 245

Профил
« Отговор #737 -: януари 23, 2010, 11:12:04 »

аз мисля, че просто като отворят проектите трябва по-малко песимизям и просто да ги използваме по предназначение да се забавляваме
Активен
DeYordanov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 500

Профил
« Отговор #738 -: февруари 05, 2010, 11:17:05 »

Днес на срещата за финансирането на ФК Дунав, беше зададен страничен от основната тема въпрос на инж. Божидар Йотов за това дали има нещо вярно около слуховете, които плъзнаха в този форум относно проблеми с финансирането на "Проект Русе". Отговорът му е, че абсолютно всичко върви по план и обектът ще бъде завършен в срок - абослютно целия и няма никакви проблеми относно финансирането. Ето  отговор на опасенията  ви от достоверен източник, а не от агенция "Една жена казала..." - ЕЖК  Wink Smiley
Активен
Nikoloff
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 106

Профил
« Отговор #739 -: февруари 06, 2010, 03:10:44 »

Е, тъй де! Аз за кво ви говорих Wink Ама верно, тука се говори, който за каквото намери, и всъщност няма много значение кой какво казва, всеки си знае неговото... Smiley

А пък тва за финансирането.. кофти работа се получи с бюджета за спорта май. Но пък и пича дето сипа на клубовете, че нищо не правят(не поемат инициативата, не защитават проекти, бла, бла) си е прав...
Активен
mart0s
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 805

Профил WWW
« Отговор #740 -: февруари 08, 2010, 01:25:51 »

Закъснях с писането си, но мой роднина който работи там, каза че проектът е "замразен" заради атмосферните условия, също така ми каза че грубия строеж на залата ще е готов през месец май, трудното било свършено с този трап.
Тепърва обаче се търси изпълнител за бизнес сградата и хотела, които не са задача на тази фирма
Иначе пари има всичко ще върви по план август 2011 - зала и мол (:
« Последна редакция: февруари 08, 2010, 01:28:20 от mart0s » Активен
Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2035

*
Профил WWW
« Отговор #741 -: февруари 08, 2010, 02:30:43 »

Еее, на мене от всички елементи най ми харесва хотела, защото е висок  Cheesy Cheesy Cheesy Дано всичко да стане по план.

П.С: Много ми е интересно дали Ортодокс ще забележи нещо в този пост  Cheesy Cheesy Cheesy
« Последна редакция: февруари 08, 2010, 03:17:58 от Valentin_K » Активен

Русчуклия
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1430

Профил
« Отговор #742 -: февруари 08, 2010, 03:00:30 »

Ще забележи, да.  Cheesy между най и ми не трябва да има тире Tongue
Активен
СкручЪ
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 444

Защото съм пич ;]

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #743 -: февруари 08, 2010, 03:32:02 »

Преди седмица гледах някакви хора по строежа, но не помня какво правеха. Нещо незначително беше

[offtopic]
Еее, на мене от всички елементи най ми харесва хотела, защото е висок  Cheesy Cheesy Cheesy Дано всичко да стане по план.

П.С: Много ми е интересно дали Ортодокс ще забележи нещо в този пост  Cheesy Cheesy Cheesy
И в книжовния език няма дума "мене"
Няма смисъл да се засягаш. Просто ти помагаме ;]
[/off]
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #744 -: февруари 08, 2010, 08:12:02 »

О, може да не се съмняваш, Вальо, че вече съм го забелязал. Wink Като се абстрахирам от дребните неточности (от типа на липсващи точки и т. н.), чието споменаване би изглеждало съвсем като заяждане, веднага ме удря в очите една тъпа и масово допускана грешка, която винаги ме е учудвала. Защото поне от моя гледна точка е елементарно да забележиш кое е подлогът в изречението (тоест, кой или кое върши действието - в случая е хотелът) и да му добавиш пълен член (-ът или -ят). Поне при мен това става автоматично, без замисляне. И въобще не разбирам защо толкова масово се бърка. Huh? Вероятно поради пренебрежение към българския език и липса на желание той да се говори и пише правилно...

Освен това, частицата за превъзходна степен "най-" е неприложима в самостоятелен вид пред глаголи, а се използва в полуслят вид пред прилагателни и наречия (най-красив, най-бързо). Ако все пак трябва да се съчетае с глагол, може да се добави към нея наречие или прилагателно, например в случая вместо "най ми харесва" (често използвано в разговорната реч) точният израз е "най-много ми харесва".

Накрая, извинете ме за педантичните мрънканици - и бъдете живи и здрави! Smiley
Активен

Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2035

*
Профил WWW
« Отговор #745 -: февруари 08, 2010, 09:07:26 »

Аз съм същия между другото. Като чета нещо и като има грешка я виждам веднага (поне това, което знам  Cheesy). Някак си ми се набива на очите. Да не говоря при субтитрите там толкова много ми се набиват, чак ме дразнят, така че те разбирам  Cheesy
Активен

Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #746 -: февруари 08, 2010, 10:15:28 »

А, при субтитрите нещата понякога са пълна трагедия, защото куцо и сакато се хваща да превежда филми, като при това има твърде съмнителни знания по съответния език (а и по български също...). Освен това нерядко се превежда по слух, и недоразбраните думи се изфантазирват, колкото да има там нещо... Филмът върви, кой ще се спира се задълбочава и да търси кусури... И така се получават абсурдни тъпотии и отчайващи нелепости - например, преди време в един англоезичен филм "chalkboard" ("черна дъска" или с друг цвят, за писане с тебешир) беше преведена като "огледало", а печеното говеждо "Beef Stroganoff" се беше превърнало в... кифлички. Shocked

В такива случаи май предпочитам да гледам филма без субтитри и да улавям репликите на актьорите по слух (за езиците, които владея, разбира се - руски и английски), вместо да се ядосвам с калпавите измишльотини на пишман-преводачите... Grin
« Последна редакция: февруари 08, 2010, 10:17:48 от Orthodox » Активен

asshole
Newbie
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 28

Профил
« Отговор #747 -: февруари 09, 2010, 01:19:05 »

Доста се отклонихте от темата за Grand Plaza Roll Eyes
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #748 -: февруари 09, 2010, 02:31:14 »

Аз спирам... и се извинявам за офтопика, което пропуснах да направя още в предишния си постинг. Embarrassed
Активен

DeYordanov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 500

Профил
« Отговор #749 -: февруари 20, 2010, 01:16:12 »

Подновиха работата по спортната зала на кръговото  Grin
Активен
Страници: 1 ... 48 49 [50] 51 52 ... 91   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.055 секунди с 26 запитвания. (Pretty URLs adds 0.01s, 2q)

Google e прегледал тази страница септември 12, 2024, 12:58:19