Страници: 1 ... 47 48 [49] 50 51 ... 91   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Проект Grand Plaza /‘Приста ойл” и “Денси строй”/  (Прочетена 467498 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5197

Профил Ел. поща
« Отговор #720 -: януари 21, 2010, 07:01:42 »

Предполагам, че това srsly би трябвало да е съкращение за seriously, буквата u в случая замества по чатърски думата you, понеже се произнася еднакво с нея, и значи цялата енигма би трябвало да значи нещо като Момчета, вие сериозно ли (го мислите или казвате това)?

(Е, поне аз така го разшифровам, де...)

Та това възклицание се отнася до твърдението на Valentino, че "за съжаление, строежа на Мола е замразен поради финансови проблеми". Явно някои хора не са съгласни с това - и дано са прави... Huh?
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Nikoloff
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 106

Профил
« Отговор #721 -: януари 21, 2010, 08:19:05 »

Офф: Orthodox, трябва да се занимаваш с криптография  Cheesy
Активен
deian
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875

Профил
« Отговор #722 -: януари 21, 2010, 09:44:57 »

Off-продължение: той точно с това се занимава. Да не е лесно да се разчита почерка на разни доктори Wink
Off-край.
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2274

Профил WWW
« Отговор #723 -: януари 21, 2010, 09:45:52 »

Криптографията е творение на дявола.
Активен
SW2FL
Administrator
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1035

9842765 sw2fl@hotmail.com SW2FL SW2FL *
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #724 -: януари 21, 2010, 11:02:42 »

Мхм, а използването на арабските цифри е подпомагане на арабския фундаментализъм Smiley
Активен
Русчуклия
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1430

Профил
« Отговор #725 -: януари 21, 2010, 11:18:42 »

Cheesy
Активен
deian
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #726 -: януари 22, 2010, 05:21:53 »

Не зная дали Cyberflow от форума на SSC не пише също тук, ако е така - да ме извини.
Ето какво е писал по въпроса:
Цитат
Молът май няма да бъде довършен засега, тъй като няма финансиране. Залата ще бъде построена, защото тя е част от апортната сделка с общината, според която общината осигурява терен, а фирмата трябва да построи залата, като заложената неустойка е толкова висока, че на фирмата и е по-евтино да завърши залата. Но молът май ще чака по-добри дни.
Информация от източника.
Дано не е вярно Cry
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2274

Профил WWW
« Отговор #727 -: януари 22, 2010, 07:45:08 »

Той Cyberflow беше песимист и за разни проекти в София дето имаше информация от кухнята, ама реалността го опроверга. Така че не бих повярвал, докато не кажат нещо официално по този въпрос.
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #728 -: януари 22, 2010, 08:07:22 »

Аз пък като реалист с песимистичен уклон ще кажа, че май и бизнес мозъците почнаха да стигат малко по малко до простото прозрение, което нерядко е изказвано и в нашия форум - че при сегашния брой и лични финанси на населението си Русе няма как да осигури печеливша експлоатация на няколко такива едри търговско-развлекателно-бизнес обекта като моловете, щом и малките им брат'чедчета - търговските центрове - едва-едва кретат... Angry
« Последна редакция: януари 22, 2010, 08:09:18 от Orthodox » Активен

deian
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #729 -: януари 22, 2010, 08:09:13 »

Кризата ще отмине, няма да е все така. А сега се строи значително по-евтино. Според мен е по-логично да го направят сега, отколкото да чакат по-добри времена, с по-високи доходи и т.н., но по-скъпи материали и труд.
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #730 -: януари 22, 2010, 08:16:33 »

Въпросът е обаче дали банките са склонни да им отпуснат нужното финансирани - крезата прави всички предпазливи...

И въобще в наше време преобладаващата част от едрите бизнес-начинания в много голяма степен зависят от банковото кредитиране, което може да има плюсове (те се знаят и са ясни), но в някои случаи банката ти показва долния знак - и увяхваш... И то по-добре, ако ти го покаже, преди да си почнал работата, но ако те отрежат в хода на начинанието - нещата стават хептен сдухани...

Макар че, по икономическа логика, би трябвало банката, щом се е хванала на хорото, да го играе докрай - нали обектът трябва да бъде завършен, за да може кредитираната фирма да го експлоатира и да си връща кредита. Но ако почва да става все по-съмнително, че предстоящата експлоатация ще донесе очакваната рентабилност - тогава к'во пра'им? Shocked
« Последна редакция: януари 22, 2010, 08:46:51 от Orthodox » Активен

Nikoloff
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 106

Профил
« Отговор #731 -: януари 22, 2010, 08:33:31 »

Аз пък като реалист с песимистичен уклон ще кажа, че май и бизнес мозъците почнаха да стигат малко по малко до простото прозрение, което нерядко е изказвано и в нашия форум - че при сегашния брой и лични финанси на населението си Русе няма как да осигури печеливша експлоатация на няколко такива едри търговско-развлекателно-бизнес обекта като моловете, щом и малките им брат'чедчета - търговските центрове - едва-едва кретат... Angry

Все се каня да отговоря на такова мнение, но ме домързява  Cheesy Не мога да разбеара защо така приравнявате сегашните търговски центрове с "истински" мол. Преди пътувах постоянно и през седмица бях в шопия, а и по доста други места. От любопитство или от желание на някой приятел да ми покаже "забележителностите" сигурно съм обиколил моловете повече от някой местни жители Cheesy Всичките пъти обаче са започвали с думите "Ей, айде да гледаме някой филм/играем боулинг/ядем/блабла в мола". Никога с "Айде да ходим да гледаме тениски и маратонки в мола". Мисълта ми е, че когато имаш достатъчно забавления и алтернативи на шопинга, то е доста по-вероятно да уважиш съответното място. Не пречи докато се катериш към етажа с "яденето" да влезеш в някой магазин, да поразгледаш, да си купиш нещо... Някой само заради това ходят, но по принцип точно закусвалните, барчетата и игралните зали са по-пълни, не магазините.

Тук повечето пъти като се кача до заведението на Рояла не мога да си намеря маса да седна, просто то е единственото "забавно" нещо в целия комплекс. Не казвам, че магазините са гадни, някой дори ме радват с много добри цени, но не можеш да очакваш едни тълпи от хора по цял ден да обикалят едни и същи магазини, без да имат друга притегателна сила.

Нали все пак това е идеята на моловете - дрехи, обувки, бижута и т.н. не си купувам всеки ден, но всеки ден ям, ходя на кино и т.н. Като ми ги сложат на едно място много ясно, че ще ми е по-удобно да ходя там.
Активен
mart0s
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 805

Профил WWW
« Отговор #732 -: януари 22, 2010, 08:47:05 »

Въпросът е обаче дали банките са склонни да им отпуснат нужното финансирани - крезата прави всички предпазливи...

И въобще в наше време преобладаващата част от едрите бизнес-начинания в много голяма степен зависят от банковото кредитиране, което може да има плюсове (те се знаят и са ясни), но в някои случаи банката ти показва долния знак - и увяхваш... И то по-добре, ако ти го покаже, преди да си почнал работата, но ако те отрежат в хода на начинанието - нещата стават хептен сдухани...

Макар че, по икономическа логика, би трябвало банката, щом се е хванала на хорото, да го играе докрай - нали обектът трябва да бъде завършен, за да може кредитираната фирма да го експлоатира и да си връща кредите. Но ако почва да става все по-съмнително, че предстоящата експлоатация ще донесе очакваната рентабилност - тогава к'во пра'им? Shocked

Ох, вече незнам как да обеснявам!
Парите са гарантирани и отпуснати още в самото начало ( :
Активен
фараша
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1431

Профил
« Отговор #733 -: януари 22, 2010, 08:50:02 »

Малко извън:

В тази банка с пръста може само да инвестираш и депозираш, едва ли може да очакваш да те кредитира.  
Всъщност с тая ръчичка и с тия сребърни бижута ми напомня повече на клиника за хемороиди, нежели на банка. Мое мнение. Embarrassed
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #734 -: януари 22, 2010, 08:55:24 »

Цитат
Ох, вече незнам как да обеснявам!
Парите са гарантирани и отпуснати още в самото начало.

Е, дано си прав - тогава нещата стават малко по-розови като перспектива - поне до откриването на обектите. После - ще видим... Huh?

Но друго впечатлява от горния постинг на Nikoloff - "всеки ден... ходя на кино". Woow!!! Виж, за яденето го вярвам, щото всички сме така... Wink
Активен

Страници: 1 ... 47 48 [49] 50 51 ... 91   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.072 секунди с 26 запитвания. (Pretty URLs adds 0.011s, 2q)

Google e прегледал тази страница септември 23, 2024, 02:53:42