Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 91   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Проект Grand Plaza /‘Приста ойл” и “Денси строй”/  (Прочетена 463611 пъти)
0 Членове и 3 Гости преглежда(т) тази тема.
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 5160Профил Ел. поща
« Отговор #420 -: март 18, 2009, 10:40:36 »

Ами те вече са си положили основите и градят нагоре, а от Плазата засега съществува само една кална дупка, в която и техника да влезе - ще затъне... Лошо се получи, че изкопаха ямата точно през есента, когато почват дъждовете. Е, укрепиха стените, щото иначе и те щяха да рухнат с времето, но дъното е прогизнало от вода. Но сигурно не е точно това истинската причина за застоя, де...
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
deian
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875


Профил
« Отговор #421 -: март 19, 2009, 12:20:26 »

Почват Спортната зала в средата на април
В средата на април ще започне строителството на Спортната зала в Русе. Това заяви по време на днешното заседание на Общинския съвет кметът Божидар Йотов. До момента от терена на Кръговото са изнесени повече от 180 000 кубически метра пръст. Работният проект за строителството трябва да бъде представен в Общината следващия вторник. След това администрацията ще даде и разрешително за строеж. Срокът за строеж е 3 години, неустойката по договора е 20 млн. евро, която ще се търси от община Русе. /Арена/

След 24 март чакат строителното разрешение за спортно - развлекателния комплекс на Кръговото
19 Март 2009

Кметът представи сега отчета за изпълнение на общинския план за развитие през 2008 година - част от периода 2007 - 2013 г. В. Маринов от ГЕРБ обаче направи питане. В средата на миналата година е направен ремонт и реконструирано уличното осветление в посока Дунав мост - Мартен. Всичко е готово, но не свети в 1/3 от участъка. Изразена бе надежда, че общината е изплатила задълженията си към фирмата - изпълнител.

Николай Падалски от ГЕРБ на свой ред постави въпроса за сигналите си относно строежа на Спортната зала. Преди време е той искал МОЛ Русе Инвест, Приста ойл и община Русе. Според него има доста неясноти и стоят на дневен ред. Хора от спорта питат какво става с тази зала. Според него в договора има линеен график, който не дава яснота за започване и завършване на строителство. Поискано бе уточнение дали е издадено разрешително за строеж, както и отчет за извършените досега работи. Страница и 6 реда бил подробният план за това какво ще се случва в тази зала.

В града се говори усилено, че залата е под въпрос и ще бъде изграден само търговския център или хотелската част, подчерта г-н Падалски. Той настоя да се покани изпълнителя, за да даде яснота по темата.

Кметът Б. Йотов отвърна на първото питане, че осветлението Русе - Силистра е идеално съоръжение. Тази осветителна мрежа е една от най - добрите в община Русе. Причината е, че Е.ОН трябва там да изградят трафопост. В ранните месеци на лятото /месец юни/ ще бъде монтиран той там, за да светне тази отсечка. Община Русе обаче няма ангажимент.

Б. Йотов къобщи, че подобект спортна зала се състои от няколко дейности - почистване на самораслеци, ограждане, почистване на бетонни повърхности, възстановяването им, възстановяване на проектна носимост на колони с използване на композитни материали и др. 181 900 м3 пръст са изнесени от дупката до Градския стадион. 184 носещи пилота са излети там. 10 195 линейни метра анкери са направени там и т. н. Работните проекти ще бъдат предоставени от проектантите на 24 март. След това ще се внесат в община Русе за издаване на строително разрешение. Втората десетдневка на месец април ще стартира строителната дейност на спортно - развлекателния комплекс.

Арх. Цвети Русинов помоли кмета да уточи кога ще стане спортната зала. В условията на криза всички големи търговски обекти се забавят, поради което е проблем на инвеститора и не е важно в какъв срок ще се завърши. Отправена бе молба към кмета за лично мнение кога ще имаме спортна зала, тъй като е ръководител на администрацията.

И. Веселинов посочи, че срокът е 3 години за изпълнение. В противен случай неустойката е 20 млн. евро, която ще се търси от община Русе.

Кметът смята, че трябва да се изчака 24 март.
RuseInfo
Активен
Митака
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1152


Профил
« Отговор #422 -: март 19, 2009, 05:27:51 »

Преди месец Бобоков разправяше, че щели да стартират до началото на март, сега стана април, че може би и май.
Активен
dunav_rousse
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 434Профил Ел. поща
« Отговор #423 -: март 19, 2009, 05:51:50 »

Е те нямат разрешително за строеж, а ние се чудим защо не започват.
Активен
deian
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875


Профил
« Отговор #424 -: март 20, 2009, 01:28:26 »

Бъдещата спортна зала, която някога може и да бъде построена в Русе, е голямата тема от втора на вестника. На вчерашното заседание на общинския съвет, старейшини питаха кмета какво става и ще я има ли въобще? Стана ясно, че в общината не са внесени още за одобрение работните проекти за същинското строителство и няма издадено строително разрешение. Строително разрешение за мола обаче има. А обещанието на инвеститорите от Приста Ойл, както всички си спомняме беше, че първо ще се построи залата, а след това мола и хотела към целия комплекс.
Активен
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 5160Профил Ел. поща
« Отговор #425 -: март 20, 2009, 02:29:26 »

Странно - ясно е, че възвръщаемостта на инвестицията е водещ фактор, за да се предпочете един или друг обект за изграждане, но нали и от спортната зала ще има печалба?... Huh? Явно обаче инвеститорите повече вярват на търговийката, хотелиерството и рентиерството като източник на печалба...
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
фараша
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1429


Профил
« Отговор #426 -: март 20, 2009, 03:35:05 »

Странно - ясно е, че възвръщаемостта на инвестицията е водещ фактор, за да се предпочете един или друг обект за изграждане, но нали и от спортната зала ще има печалба?... Huh? Явно обаче инвеститорите повече вярват на търговийката, хотелиерството и рентиерството като източник на печалба...

Не е до вяра - парите са си пари. Просто спортната зала е нерентабилна инвестиция, не знам защо смяташ, че тя ще е на печалба. Дори и да е на оперативна печалба /а не съм сигурен/, то тя ще е в такива размери, че ще трябват вероятно десетилетия, за да се възвърне инвестицията.
Активен
deian
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875


Профил
« Отговор #427 -: март 20, 2009, 04:39:40 »

Което не означава, че не трябва да се построи! Дайте тогава само да правим магазини... всеки човек - магазинер. И ще си пазаруваме взаимно от магазините - преливане от пусто в празно. Русе има нужда от тази зала и е въпрос не на печалба, а на приоритети на общината, защото от нея ще следват много други позитиви за града.
Активен
спиро
Full Member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 246Профил
« Отговор #428 -: март 20, 2009, 05:01:53 »

Според мен залата ще си възвърне инвестициите.

1. Първо, заради тази зала инвеститорите вземат най-атрактивното и стратегическо парче земя в Русе при изключително изгодни условия( направо даром им я дават). Тази земя през 2007. при един наистина честен търг- щеше да струва страшно много. Достатъчно залата да се завърши от общината.

2. Не стига, че вземат най-атрактивното място ами и самото присъствие на залата може да им помогне за успеха на хотела и търговската част. В залата може да се правят всякакви изложения освен спортни събития. Потока от хора и съответно пари към тази част може да е солиден.


Очевидно е, че в краткосрочна гледна точка за Бобокови е много по изгодно да протакат, за да поотмине кризата и могат да вземат финансов ресурс при по изгодни условия и подобрени рискови показатели. Естествено целта им е да правят пари.

Общината обаче няма интерес от това протакване. Нас какво ни интересува, че инвеститора ще прави по-малко пари при по-голям риск? Ние имаме огромни пропуснати ползи от това място, което само седи и не прави пари за града.  Става въпрос за няколко десетки милиона.Няма работни места, няма спортна зала, няма хотел!

Единственото решение според мен е. Общината да поиска следното от Бобокови.

1. Точни срокове за старт и завършване на проекта включително залата.
2. Банкови гаранции за отпуснат кредит.
3. Договор с строителната фирма изпълнител.

Да им дадат срок от 1,2 месеца и междувременно да почне планирането за нова процедура по търсене на инвеститори.  Също общината да наеме  възможно най-добрата адвокатска кантора и да почне съдебно производство за неустойките по договора. И да направят договора и кореспонденцията със сегашните псевдо инвеститори публично достояние. Ако не ги притиснат очевидно Бобокови имат интерес да протакват още 2,3 години. Само така може да се стигне до някакво решение, което е изгодно за Русе.


Активен

Bulls make money, bears make money, hogs get slaughtered.
Linov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 3451Профил
« Отговор #429 -: март 20, 2009, 11:44:17 »

Дори и да е на оперативна печалба /а не съм сигурен/, то тя ще е в такива размери, че ще трябват вероятно десетилетия, за да се възвърне инвестицията.
Ами то да ти кажа фараш и на един хотел му трябва около десетилетие. Айде да кажем, че на този може и по-малко да му трябва. В последно време наблюденията са ми, че луксозните хотели в града са доста по-пълни от тризвездните, но при тях инвестицията и данъците после са по-високи.
Активен

Във форума се ражда истината.
equinox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 562Профил WWW Ел. поща
« Отговор #430 -: март 21, 2009, 03:37:16 »

Залата може и да си избие парите. В крайна сметка ще бъде една от големите и модерни зали в България и нищо чудно да бъде ползвана за събития не само от русенско, но и регионално или национално ниво. Вие примерно бихте ли отишли на мач на националният по волейбол? Мисля, че даже ще бъде тясна да побере желаещите русенци. И все пак времето ще покаже. Smiley
Активен
deian
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875


Профил
« Отговор #431 -: март 24, 2009, 03:54:54 »

Днес представят проекта за строеж на Спортната зала
Работният проект за строителството на Спортната зала трябва да бъде внесен за одобрение в Общината. Ако документите са изрядни администрацията трябва да издаде разрешително за строеж, а изграждането на съоръжението да започне в средата на април. До момента от терена на Кръговото са изнесени повече от 180 000 кубически метра пръст. /Арена/
Активен
di4ko
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 704Профил
« Отговор #432 -: март 24, 2009, 05:40:45 »

дано всичко да е о"к с проекта и да започва голямата работа 
АктивенFlying spur
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 556

Nothing good comes easy


Профил WWW
« Отговор #433 -: април 01, 2009, 03:43:55 »

почнаха пак  Smiley
Активен
CaMaRo
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 554Профил
« Отговор #434 -: април 01, 2009, 05:35:41 »

нищо не са почнали днеска минах от там  Cry
Активен
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 91   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.067 секунди с 26 запитвания. (Pretty URLs adds 0.014s, 2q)

Google e прегледал тази страница юли 05, 2024, 02:40:22