Днес минах покрай Градския стадион и строежа на Grand Plaza и щракнах някое друго кадро ей така, за летописите, дето се вика. На първата снимка е вече очистеният и боядисан северен вход на стадиона, в средата на квартала Ялта, близо до книжарничката Камелот. Самият му поосвежен и разчистен вид явно говори, че в предстоящото първенство това ще е действащ вход за публиката (а дали официалният откъм юг ще се ползва също - ще видим...).
На втората снимка се вижда мястото около бившия вход за зрителите (към заведението Дъблин), където сега е работна площадка. В дъното на снимката, леко вляво от центъра, се вижда сградата Теодора, чийто основен корпус вече е завършен като носеща стоманобетонна конструкция и вече се градят стените му, както и другият, по-нисък корпус до него. Вчера направих една фотосесийка с нея и събарянето на Петър Караминчев, но снимките от там ще кача във форума и галерията след подбор и дообработка (има даже и видеоклипче за Vbox7...).
Последните две снимки (на изкопа) направих, като минах през малка пролука в оградата до самото заведение Дъблин (не са могли да сложат оградата достатъчно близо до лятната градина на заведението) и държах под око пазача, седнал наблизо на един стол, но за късмет с гръб към мен...
Та така - работата си върви, предстоят още години труд, за да се зарадваме на забележителната Плаза...
П. П. Докато снимах, ме заговори един около 50-годишен мъж, който навремето бил над 10 години активен състезател по колоездене и силно се възмущаваше от разрушаването на Колодрума. "Те не градят, а унищожават! Защо тогава не махнаха и стадиона?!" - такива работи наговори човекът ядосано. Аз му подхвърлих, че все пак за българите и русенците в частност колоезденето съвсем не е толкова интересен спорт, както футболът. А той категорично отсече, че е убеден в бъдещото възраждане на колоезденето в Русе и че отново ще имаме велоотбор. И после си тръгна, без да каже и дума повече. Е, разбирам го - носталгия... Както сам каза, на Колодрума е минало детството и младостта му.
Всъщност, това май беше за раздела
Спортният живот в Русе...