Live Web Cam Rousse

Всичко за Русе => Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects => Темата е започната от: Vladi4a в септември 05, 2008, 02:02:14Титла: Датчани с оферта за вятърни турбини край Дунав
Публикувано от: Vladi4a в септември 05, 2008, 02:02:14
"Датската компания "Вестас уиндсистемс" (Vestas Windsystems A/S), лидер в производството на вятърни турбини, търси подходящ терен край Дунав, за да инвестира на зелено. Това съобщиха от общинската управа на Русе, където е получено писмо за намерения.

Фирмата в момента проучва възможностите да разположи свои мощности у нас. За целта компанията търси подходящ парцел с размери 100 - 150 хектара, разположен на брега на Дунав, възможност за закупуване или вземане на под наем на терена и регион с добре подготвени служители. Чуждите инвеститори планират да наемат 200 - 300 опитни оксиженисти, ковачи, бояджии и електротехници.

Датските предприемачи се интересуват от възможностите и условията, които общината в Русе може да предложи по повод инвестиция на зелено. Фирмата, която има над 15 хил. служители в целия свят, вече е инсталирала вятърни турбини в повече от 60 държави.

От страна на управата на Русе заместник-кметът по инвестициите Александър Неделчев е отправил покана за среща към търговския секретар на датската компания в България Красимир Димитров. Предстои да бъдат договорени конкретните искания на фирмата и възможностите, които кметството може да предложи за реализацията на тези инвестиционни намерения. "

Източник - "в-к Дневник"