Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 83   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сгради в Русе нуждаещи се от реставрация  (Прочетена 451187 пъти)
0 Членове и 3 Гости преглежда(т) тази тема.
deian
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875

Профил
« Отговор #90 -: юли 24, 2008, 03:45:48 »

Ясно. Благодаря, Митак!
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5228

Профил Ел. поща
« Отговор #91 -: юли 24, 2008, 06:18:01 »

Много странен район се оформя - 2 нови модерни сгради - Мегамол и НАП, а до тях съборетини като старите казарми и бившата военна болница. Кога ли целият район ще придобие завършен вид?

Е то нали за този район преди време се спрягаха какви ли не екзотични идеи - даже и многоетажен супермодерен аквариум с морски и океански обитатели. После това, разбира се, отпадна, защото такова съоръжение би гълтало баснословни суми за поддръжката си, а колцина биха го посещавали, та да има поне частично покриване на масрафа - за печалба да не говорим... Русенци ще отидат един път и ще престанат, а колкото до чуждите туристи, за съжаление не можем да се похвалим с кой знае какъв поток от тях през града ни... Angry

Така че в крайна сметка екзотика в района няма да има (ако не се броят самите архаични сгради на казармите... Wink)... Какво точно ще има - ще видим, и струва ми се, доста скоро, щом Общината задържа модернизацията на Александровска в този участък заради предстоящото благоустрояване на района...
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
dunav_rousse
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 434

Профил Ел. поща
« Отговор #92 -: август 19, 2008, 06:44:07 »

http://www.ruseinfo.net/news_42964.html
....  не съм и очаквал друго! А времето си върви!!!!
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2275

Профил WWW
« Отговор #93 -: август 19, 2008, 07:16:54 »

Апропо:
------------

3 военни имота в Русе са планирани от Министерството на отбраната /МО/ за извършване на разпоредителни сделки през тази година. Те са само част от общо 243-те обекта, от които ще се освободи ведомството. Става въпрос за парцел в района на хипермаркет "Метро" / УПИ ІІ, пл. № 179/ с площ 7,772 дка. Намира се в близост до имот на "Паркстрой" и е освободен от наематели. Там застроената площ е 1329,85 кв.м. Другите два терена са на ул. “М-р Узунов” в близост до бившата Военна поликлиника. Първият е с площ 18,854 дка. Там има 19 сгради със застроена площ 5877 кв.м. Другите 2 сгради /698 м2/ в парцел от 7 декара са с адрес ул. “Независимост” № 3.

Значи казармите до Мегамол все пак не са общински все още. Май няма и да станат де, като гледам ще ги продадат на някой. Дано не му хрумне да прави втори мол до другия Smiley
Активен
equinox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 562

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #94 -: август 19, 2008, 07:21:49 »

През 2004 г. обаче тогавашният кмет Елеонора Николова подписва заповед, с която се отписва част от комплекса сгради на "Александровска" 30 и те се дават на ДЗИ, които си вадят констативен нотариален акт за собственост. След което през 2006 г. застрахователят продава своята част на офшорката "Коймора - България" ООД. Още по - късно тя пък прехвърля правото на строеж върху "Капитал инвестмънт" АД, който вече обяви, че има проект да вдигне там търговски комплекс с подземен паркинг.

Ужас! Как може да имат вече готов прокет за търговски комплекс на това място? Това означава окончателно затриване на един паметник на културата.  Cry

Дано спечелят делото от общината. Ако построят на това място модерен търгоски център лично ще отида да им начупя витрините. И после големите обещания за вписването на центъра към списъка на ЮНЕСКО. Как да стане?
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил WWW
« Отговор #95 -: август 19, 2008, 08:33:04 »

Това на ДЗИ съм го чел отдавна. Искаха да го правят бизнесцентър, но поне се твърдеше че ще запазят фасадата, нищо че отзад всичко щяха да изринат.

Честно казано обаче предпочитам общината да сключи извънсъдебно споразумение и да остави тази сграда с уговорката, че фасадата няма да се събаря, а ще се реновира. Въпреки че според мен общината си има някакви свои си планове за тоя район...нали ще срутят онзи строеж на доходното и ще го правят на търговски център...егати, сигурно това отзад ще е втора фаза на проекта Smiley
Активен
dunav_rousse
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #96 -: август 20, 2008, 08:56:38 »

http://news.ruse24.bg/56013.html
Активен
dunav_rousse
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #97 -: август 20, 2008, 10:28:02 »

http://www.ruseinfo.net/news_43123.html
 А така ми значи разрушаването на тази сграда започна. Принципно съм против каквото и да било разрушаване на паметници на културата, ама тук ще подкрепя кмета, просто защото трябва да се направи нещо и то сега, не догодина или след две, а сега!!  Но нека да го снимат тоя купол, след време когато я възтановят да не се окаже че са забравили че е имала купол!!
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #98 -: август 21, 2008, 01:30:23 »

А бе не мисля, че има голяма вероятност да възстановят сградата в сегашния й вид. Grin По-скоро ще цъфне на мястото нещо просто и бързо за строеж, като Меджика например... Angry Нали знаеш - минимум разходи и максимум приходи за минимум време... Wink
Активен

Митака
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1152

Профил
« Отговор #99 -: август 21, 2008, 03:27:50 »

До там се влоши положението с тази сграда, че няма шанс за възстановяване според мен. По-добре да я съборят, защото стана много опасна.
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил WWW
« Отговор #100 -: август 21, 2008, 04:14:00 »

И аз така мисля. Дано все пак новата на нейно място поне малко да прилича на старата.
Активен
equinox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 562

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #101 -: август 21, 2008, 04:18:11 »

Никакъв проблем няма според мен да я направят в същия вид като фасада. Тази на ъгъла нали я събориха и я направиха на ново.

Ама така де, докато се карат на кого е тя ще рухне. Може би това е и идеята.  Shocked
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #102 -: август 21, 2008, 05:03:48 »

Ега ти! Какъв извратеняк и сбърканяк трябва да е тоя, дето има такава идея!?! Нали при сриването на сграда на такова оживено място може да се затрият и хора, да му се не види! Roll Eyes
« Последна редакция: август 23, 2008, 07:17:59 от Orthodox » Активен

n00b
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил WWW
« Отговор #103 -: август 21, 2008, 07:16:04 »

Пълно е с идиоти дето за пари ще претрепят и майка си.
Активен
SlAdKiQ
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 142

Профил Ел. поща
« Отговор #104 -: август 23, 2008, 04:50:21 »

http://www.ruseinfo.net/news_43123.html
 А така ми значи разрушаването на тази сграда започна. Принципно съм против каквото и да било разрушаване на паметници на културата, ама тук ще подкрепя кмета, просто защото трябва да се направи нещо и то сега, не догодина или след две, а сега!!  Но нека да го снимат тоя купол, след време когато я възтановят да не се окаже че са забравили че е имала купол!!
Цялата трябва да се срути основите и са целите напукани държи се само на магия и е разположена в най - уживената част на града, и сам забелязвал като минават чужденци от там се си говорят нещо за сградата и я снимат  Roll Eyes според мене едно срутване и построяването и на ново е най удачният вариант
Активен

Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 83   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.072 секунди с 25 запитвания. (Pretty URLs adds 0.008s, 2q)

Google e прегледал тази страница май 27, 2025, 07:13:24