Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
Live Web Cam Rousse
Всичко за Русе
»
Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects
»
Сгради в Русе нуждаещи се от реставрация
Username:
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Password:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Сигнали за кмета
Вход
1
...
34
35
[
36
]
37
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сгради в Русе нуждаещи се от реставрация (Прочетена 46239 пъти)
0 Членове и 3 Гости преглежда(т) тази тема.
vesel
Hero Member
Неактивен
Публикации: 666
Re:Сгради в Русе нуждаещи се от реставрация
«
Отговор #525 -:
декември 31, 2011, 04:35:33 »
Просто акцента на новината не е на правилното място. Спирането на събарянето е само споменато в последния ред.
Цитат
Искането на Община Русе е сградата на старата полиция е да се заснеме и събори, след което да се построи наново със запазена фасада. МК не е одобрило това обаче.
http://www.ruseinfo.net/news_96347.html
Говори се за някакви водоплътни тротоари и бла-бла. Че тя сградата покрив няма и се накисва отвътре
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2658
«
Отговор #526 -:
март 07, 2012, 03:40:59 »
Една мобилна снимка от освежаването на Дома на културата. Предполагам, че там отзад вече няма да е скейтърската площадка. Дано им намерят нещо и го пригодят за тях, че ако стане изкуствено най-много да окипазят някое свястно място.
Активен
Във форума се ражда истината.
Linov
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #527 -:
март 16, 2012, 04:54:35 »
Тези дни забелязах нещо интересно. Тече ремонт на една къща в самото начало на Борисова, която дълго време седя без забележима фукция. Дано са й измислили предназначение.
«
Последна редакция: март 16, 2012, 05:55:45 от Linov
»
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2870
«
Отговор #528 -:
март 16, 2012, 09:17:35 »
Да, това и аз го забелязах - нали всеки ден минавам оттам... По-рано в тази стара русенска къща имаше магазин за антики (из двора се търкаляха стари делви, имаше окачен офицерски мундир от царска България), но явно този бизнес не провървя. После се появи офис на някакъв български авиопревозвач и се продаваха самолетни билети, а накрая всякаква дейност замря. Е, дано пък да се съживи отново тази къща, защото не е добре на главна улица една достолепна стара сграда (макар и да не е някакъв архитектурен шедьовър) да пустее изоставена...
Активен
За Вяра и
Оте
чес
тво
!
Linov
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #529 -:
март 16, 2012, 09:36:23 »
Някаква чужда реч чувах м/у хората, които се суетят около ремонта. Ма циганска ли беше, турска ли беше, румънска ли, не можах да уловя.
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #530 -:
март 16, 2012, 09:46:12 »
Добре, дядо Митко, чакаме.
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1021
«
Отговор #531 -:
март 16, 2012, 11:08:03 »
Като правите снимки, правете по още една - за тия като мене, които не са били скоро в града. Защото не мога да се сетя коя е къщата и в кой край. И като се напъвам да се сетя, ме хваща съклетът.
Активен
dim1
Newbie
Неактивен
Публикации: 44
«
Отговор #532 -:
март 16, 2012, 11:12:47 »
Цитат на: Pfote2 в март 16, 2012, 11:08:03
Като правите снимки, правете по още една - за тия като мене, които не са били скоро в града. Защото не мога да се сетя коя е къщата и в кой край. И като се напъвам да се сетя, ме хваща съклетът.
[/quote
Тъй ,тъй ...и при мен е същото !!!
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #533 -:
март 16, 2012, 11:13:41 »
Направил съм и още една, но и от нея няма да се сетиш
Ето на картата:
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #534 -:
март 17, 2012, 07:26:53 »
Той, съклетът, ме хваща главно като става дума за къща, която не знам. Както е в случая. Виждал съм я със сигурност, но може да е било и преди 50 години. Благодаря за указанията. Жалко, но едва ли ще мога да мина през всички къщи, когато идвам и когато и да идвам, защото е винаги за 3 дни. А и трябва да изляза с някого, който знае. Както веднъж с Йовчо. За което съм му много благодарен.
Благодаря на всички отзовали се.
Колкото до личните данни за живи хора, то аз ги трия начаса, защото колко му е хората да влязат в интернет и да проверят доколко са известни. Веднъж един приятел, когото бях записал тук като "съпруг на ...", смятайки, че жена му е по-известна, ми писа, че прочел и т.н. Как можело ...., той бил известен в Русе с еди какво си. Помолих да се смени текста. Нейсе, смени се, за което благодарих. Извиних се на тогова, който някога беше иначе близък приятел и му добавих, че от днес вече не е "мъж на жена си" и толкова. Трия такива работи. Няма как. Има мнителни хора. Човек си взема белата.
Един друг приятел пък ми обърна внимание, че съм писал, че Ненко Балкански е бил учител в Русе. Грешка, разбира се, Ненко Б. никога не е бил учител в Русе, а само синът му - Митю. Не тръгнах да моля да се поправи, а само му писах: Триста че(у)ли, трима разбрали и те били свои - нищо не казали. В такива случаи действително е хубаво да се обади някой, защото подобни грешки са недопустими. И му дадох съвета да се регистрира и да напише поправката, а и някой спомен за М. Балкански. Ефект - нула. Засега.
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #535 -:
март 17, 2012, 07:38:54 »
Триста чули, трима разбрали и те били свои - нищо не казали. Това е израз, който чух от Стефан Вачев, диригента на военната музика в Русе. И такава имаше до към 1964 г. Той беше с чин капитан. Живееха на Рила, в първия блок, в началото, срещу Дунавска Правда. Имаше две деца. Иван Вачев и по-малка дъщеричка. Бяха много хубаво русенско семейство. Изключително одухотворени хора и всичките хубави на изглед. Брат му Георги Вачев беше през целия си живот диригент на симфоничния оркестър на Музикалната гимназия. Вероятно и преподаваше някакъв музикален предмет.
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #536 -:
март 19, 2012, 01:52:09 »
Други Вачеви са. Дунавска правда беше на ъгъла на Рила и Николаевска. Срещу нея имаше блок, и къща - в къщата живееше една Антония, много красива беше. В блока живееха Вачеви - по-точна данна от диригент на военната музика няма. Имаше една военна музика в Русе. А брат му Георги Вачев беше целия си живот диригент на младежкия симфоничен оркестър на музикалното. Нямат роднини моряци.
«
Последна редакция: март 19, 2012, 02:56:45 от Pfote2
»
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #537 -:
март 19, 2012, 01:58:08 »
По-точно там май сега е хотел. Срещу него беше Дунавска Правда, след това една къща и блока на Вачеви. На страната на хотела по Рила.
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #538 -:
март 19, 2012, 02:01:46 »
Точно знам, че там беше Дунавска правда - там работеха нощем две мои съученички като коректорки. През 70-те. В началото.
Активен
Pfote2
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #539 -:
март 19, 2012, 02:02:57 »
Иначе дълги години Дунавска Правда беше до нас - двор с двор. И входът и беше откъм Славянска.
Активен
Страници:
1
...
34
35
[
36
]
37
Нагоре
Изпечатай