Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: СВА  (Прочетена 66809 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 3465

Профил
« Отговор #45 -: декември 09, 2011, 09:22:49 »

След мнението ти относно ЦБА се замислих всъщост колко полезно би било ако всеки от нас има възможност да оцени мястото откъдето пазарува.
И ми хрумна идеята да направим "Рейтинг на супермаркетите в Русе"

Схемата е следната. Правя нова тема-анкета, със въпроса "От кой супермаркет (хипермаркет) пазарувате най-често" и като възможни отговори ще бъдат посочени всички съществуващи супермаркети на самообслужване (т.нар. модерна търговия)
Логично е ако човек пазарува най-често от даден магазин и да е доволен от него.
Едва ли са много случаите, в които някой пазарува често някъде, само защото му е най-близо. Избора вече е толкова голям, че лесно може го смени дори без да му се налага да измине кой знае колко голямо допълнително разстояние.

От друга страна много от потребителите вероятно пазаруват в повече от един магазин, затова мисля, да позволя в анкетата до 3 възможни отговора.

Освен това, за да бъде рейтинга и актуален ще бъде позволено на потребителите да променят гласа си. Така ако даден човек вече не е доволен от съответния магазин (в случая с Linov) той ще може да оттегли своя глас.

Какво мислите за идеята?

Де да знам. Може би ще е по-добре просто да ги оценим. Аз например пазарувам най-често от Пацони, защото имам до блока, но си имат много кусури, а няма на кого да се оплачеш в самия магазин. От Кауфланд пък пазарувам в най-големи количества. Имал съм малко проблеми, но са били решавани веднага, т.е. грижата за клиента е на ниво. В Лидъл не съм имал абсолютно никакви проблеми и мога само да ги похваля за хигиена, обноски и качество на стоката. Там обаче съм пазарувал най-малко пъти, а определено бих ги сложил на първо място в класацията "Най-доволен от...".
Активен

Във форума се ражда истината.
фараша
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1431

Профил
« Отговор #46 -: декември 09, 2011, 10:59:39 »

След мнението ти относно ЦБА се замислих всъщост колко полезно би било ако всеки от нас има възможност да оцени мястото откъдето пазарува.
И ми хрумна идеята да направим "Рейтинг на супермаркетите в Русе"

Схемата е следната. Правя нова тема-анкета, със въпроса "От кой супермаркет (хипермаркет) пазарувате най-често" и като възможни отговори ще бъдат посочени всички съществуващи супермаркети на самообслужване (т.нар. модерна търговия)
Логично е ако човек пазарува най-често от даден магазин и да е доволен от него.
Едва ли са много случаите, в които някой пазарува често някъде, само защото му е най-близо. Избора вече е толкова голям, че лесно може го смени дори без да му се налага да измине кой знае колко голямо допълнително разстояние.

От друга страна много от потребителите вероятно пазаруват в повече от един магазин, затова мисля, да позволя в анкетата до 3 възможни отговора.

Освен това, за да бъде рейтинга и актуален ще бъде позволено на потребителите да променят гласа си. Така ако даден човек вече не е доволен от съответния магазин (в случая с Linov) той ще може да оттегли своя глас.

Какво мислите за идеята?

Ами направи анкетата, аз лично съм пускал къде-къде по-безсмислени теми Cheesy
А и резултатите не са очевидни, поне според мен.
Активен
Zihuatanejo
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 556

Профил
« Отговор #47 -: декември 09, 2011, 04:08:11 »

Е хайде тогава още една безмислена тема.  Cheesy
Тя вече е факт. http://www.ruseonline.info/smf/rousse/et-a-emakette-e-1476/

Добавил съм само обекти на самообслужване. До момента в списъка са 27. Можете да съдействате да направим списъка пълен.

П.С. Все още се колебая дали все пак да не добавим и възможен отговор "Кварталното магазинче (бакалия)".
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5197

Профил Ел. поща
« Отговор #48 -: декември 09, 2011, 11:54:04 »

Категорично да! Защото, макар и тия магазинчета да са като мравка до слон в сравнение с големите хамбари от известните вериги, но все пак мнозина продължават (и ще продължават) да си правят ежедневното пазаруване в тях - просто защото е удобно - близо до дома им, със задоволителна за обедняващия средностатистически потребител продуктова гама и приемливи цени. Така че, колкото и да изглежда странно, но мъниците СА и ще бъдат алтернатива и конкуренция на големите в бранша (въпреки многото геройски загинали в неравната битка - ще има и доста оцелели, то си зависи от мениджмънта...).
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Zihuatanejo
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #49 -: декември 10, 2011, 12:40:04 »

Така, е! Но впоследствие се отказах да го добавям, защото е ясно, че почти всеки ще даде единия от трите си гласа именно за кварталната бакалия (в която слиза почти всеки ден, я за хляб, я за мляко и т.н.)
В случая обаче правим импровизиран рейтинг на супермаркетите.
В бъдеще може да направим и друга анкета за предпочитание на вида магазин.
Нещо като двубой БАКАЛИЯ vs. ХИПЕРМАРКЕТ  Smiley
« Последна редакция: декември 10, 2011, 12:41:44 от Zihuatanejo » Активен
vesel
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2970

Профил Ел. поща
« Отговор #50 -: септември 19, 2012, 09:57:12 »

След "Пикадили" и CBA затварят магазин. Става въпрос за обекта на "Липник"58
http://www.ruseinfo.net/news_104684.html
Като гледам как са запуснали и Халите, скоро и от там вероятно ще си оберат крушите.
Активен
svetlin74
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 427

Профил
« Отговор #51 -: септември 19, 2012, 10:52:49 »

След "Пикадили" и CBA затварят магазин. Става въпрос за обекта на "Липник"58 ...
Да, така е. Уикенда ( 15-16.09) имаха инвентаризация и в понеделник - 17.09 , магазина беше изпразнен, даже бяха свалили осветителните тела от тавана.
Интересно какво ще направят с търговската площ. Дали няма да направят ... кино Smiley Ще се допълни идеално със снек бара долу. Въпреки , че е малко вероятно, клонящо към 0 Smiley
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2274

Профил WWW
« Отговор #52 -: септември 19, 2012, 11:24:52 »

Доколкото съм чувал, ЦБА доста здраво потъват в момента...а като гледам в бгработодател какво става...

http://www.bgrabotodatel.com/company.php?id_firm=904
Активен
Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2035

*
Профил WWW
« Отговор #53 -: септември 20, 2012, 12:03:40 »

ЦБА като верига се скапа доста в последните години. Варианта кино там ми се струва немислим.. Cinema City е на 5-10 минути пеш.

Разбра ли се кой хипермаркет се нанася в мола?
« Последна редакция: септември 20, 2012, 12:08:20 от Valentin_K » Активен

vzlatev
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 64

Профил Ел. поща
« Отговор #54 -: септември 20, 2012, 09:06:41 »

първо чух за Пацони, но сега чух, че искали да правят нещо като старите хали...ще видим
Активен

vesel
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2970

Профил Ел. поща
« Отговор #55 -: септември 20, 2012, 09:05:12 »

Магазинът на CBA в Търново изглежда много добре за разлика от обектите в Русе. Доколкото знам тук работят на принципа на франчайза (някой да помогне със свястна българска дума). Просто русенските партньори не стават.
Влизал съм и в магазин в Разград, много ми хареса.
Активен
martin1991m
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 238

Профил Ел. поща
« Отговор #56 -: септември 20, 2012, 10:18:42 »

има нещо като транспарант, на който пише ДУНАВСКИ ХАЛИ. По-рано имаше и дата - 12 септември,но сега има само ОЧАКВАЙТЕ ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ...
Активен

Déjales decir que no es de verdad
Sé que nuestro amor siempre durará
Piensen lo que quieran pensar de mí
A mí me da igual
Yo vivo por ti
Бобчо
Newbie
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 5

Профил
« Отговор #57 -: септември 21, 2012, 09:45:44 »

И без това продават стоки с изтекъл срок на годност. Поне с такова впечатление съм останал  Roll Eyes
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 3465

Профил
« Отговор #58 -: септември 22, 2012, 02:21:34 »

Магазинът на CBA в Търново изглежда много добре за разлика от обектите в Русе. Доколкото знам тук работят на принципа на франчайза (някой да помогне със свястна българска дума). Просто русенските партньори не стават.
Влизал съм и в магазин в Разград, много ми хареса.
Мисля че навсякъде е франчайз, вкл и Търново, но така или иначе веригата е търновска и няма как да зае'ат магазините там. Разградския магазин (ако става дума за новия зад автогарата) е наистина доста хубав и напомня Пикадили като интериор, напомня го обаче и като цени... Отдавна не съм влизал в русенския магазин до Империал, но той до последно беше мн спретнат. За халите с мъртвите риби в аквариума няма да коментирам  Shocked
Активен

Във форума се ражда истината.
Zihuatanejo
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #59 -: януари 24, 2013, 03:19:02 »

Ако се съди по заглавието в новия брой на Утро - скоро май няма да има ЦБА в Русе. Явно настъпват някакви промени в обектите на веригата. Ако някой знае повече подробности, да сподели.
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.063 секунди с 25 запитвания. (Pretty URLs adds 0.009s, 2q)

Google e прегледал тази страница септември 12, 2024, 04:05:30