Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
Live Web Cam Rousse
Всичко за Русе
»
Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects
»
СВА
Username:
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Password:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Сигнали за кмета
Вход
1
[
2
]
3
4
...
9
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВА (Прочетена 66681 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
deian
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2875
Re: СВА
«
Отговор #15 -:
ноември 20, 2008, 07:25:25 »
Пети магазин отваря в Русе търговска верига CBA. Бившият комплекс "Империал" в кв. "Здравец Изток" е преустроен за нуждите на магазина. Общата площ е около 700 кв. м. Тържествено лентата на новата квартална придобивка ще пререже кмета Божидар Йотов в 17 часа. В програмата ще пеят Дичо и Дивна Станчева. /Арена/
Колко са големи халите?
Активен
svilenrr
Hero Member
Неактивен
Публикации: 607
«
Отговор #16 -:
ноември 20, 2008, 07:57:33 »
Над 1000 квадрата са. Този е по-малък от халите
.
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 3461
«
Отговор #17 -:
ноември 23, 2008, 09:44:42 »
Ето още малко подробности около новия магазин:
http://www.ruseinfo.net/news_51273.html
Аз лично ходих там и мн ми хареса, повече от Халите, най малкото сигурно, защото е нов, но бях очарован. Имат и щанд за жива риба (или поне прясна
).Моето скромно мнение е че търговската му зала е по-голяма от тази на Халите въпреки всички цифри изнесени тук. Може би се лъжа, но действително магазинът изглежда мн просторен. Не е дълбок навътре, но е мн широк. Подреден е мн хубаво и предлага сравнително голям асортимент от всички насъщни стоки. Цените са приемливи, като мисля, че освен тези в брошурите им, които са еднакви навсякъде, другите стоки са малко по евтини. Нормално, все пак сега им е време да зарибяват. Честно казано Била тр да педприемат нещо спешно, за да оцелеят там. Да имах такова суперче до нас, с кеф щях да си пазарувам от него. Оу, за малко да заправя - ето и малко снимки от фасадата:
СВА
P1000840.JPG
(1554.19 KB, 2048x1536 - видяно 1302 пъти.)
СВА
P1000841.JPG
(1479.35 KB, 2048x1536 - видяно 1226 пъти.)
СВА
P1000842.JPG
(1594.07 KB, 2048x1536 - видяно 1189 пъти.)
Активен
Във форума се ражда истината.
n00b
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2274
«
Отговор #18 -:
ноември 23, 2008, 11:11:30 »
На мен не ми харесва, много евтино изглежда. Можеше да го направят къде по-добре, но ОК - явно са бързали.
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 3461
«
Отговор #19 -:
ноември 23, 2008, 11:22:36 »
Действително при създаването са направени мн компромиси. deian може по-подробно да разкаже за тях, най вече по външното оформление. Скалъпено е на бързо, за да го пуснат, колкото се може по-скоро в действие. Вътре обаче си е ОК, но не ми беше удобно да снимам.
Активен
Във форума се ражда истината.
marlou
Full Member
Неактивен
Публикации: 113
«
Отговор #20 -:
ноември 26, 2008, 07:44:04 »
На мен лично много ми хареса.Доста по добър е от Almart,който преди това беше на негово място.Единственото,за което мн ме е яд и се дразня,яе супер-а още си седи все така мизерен и не използван пълноценно.Надявам се през 2009 да се реши проблема с него и да се превърне в нещо добре изгле ждащо и полезно!!
Активен
deian
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #21 -:
ноември 26, 2008, 07:48:06 »
Тоя супер май си остана антика... Вече и не виждам с какво може да се запълни при наличието на всички магазини наоколо. Освен да се ремонтира и да се прибере вътре пазарчето отпред, което изглежда ужасно грозно!
Активен
фараша
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1431
«
Отговор #22 -:
ноември 27, 2008, 10:20:11 »
Цитат на: n00b в ноември 23, 2008, 11:11:30
На мен не ми харесва, много евтино изглежда. Можеше да го направят къде по-добре, но ОК - явно са бързали.
За отвънка не знам, не съм кой знае какъв естет, но за отвътре, не знам що, някак ми напомня на Пикадили.
Абе гот е, има всички шансове да ми стане един от любимите за пазаруване магазини в РС. Хем е голям, хем не чак като хамбар, има някакъв уют все пак. Има и малки кошници. Има готин щанд за риба и зеленчуци. Има и къде да спре човек ако е с МПС. И цените са нормални. И няма големи опашки и гъч по щандовете.
Активен
фараша
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #23 -:
януари 09, 2009, 11:47:27 »
Ето една извадка от статия в Капитал:
...
Не е изненадващо, че при почти всички вериги най-успешните магазини са в София. Те са разпределени неравномерно - има търговци, при които ключовите обекти са в центъра на града, а други - в крайните квартали. При повечето действа правилото, че успешният магазин е този, който е заел първи пазарната ниша (квартал), изпреварвайки конкуренцията (виж таблицата).
Все пак има и изключения. Най-оборотният обект на марката "Пикадили" е в центъра на Варна - градът, от който компанията започна да работи. Това е един от първите й магазини и успехът му се дължи не само на ключовото разположение, но и на факта, че работи от дълго време и е успял да се наложи на пазара. През миналата година в него е направен оборот от 54 млн. лв., което е генерирало близо една четвърт от общите приходи на веригата.
"ЦБА асет мениджмънт" е другата компания с най-успешен магазин извън София. Един от обектите й в Русе за миналата година е постигнал продажби за близо 7 млн. лв. Магазинът се смята за успешен, защото този оборот е направен на сравнително малка търговска площ - около 250 кв.м. "Това е типичен "удобен" квартален магазин - от десет години съществува като такъв и в него могат да се намерят около 70 на сто от продуктите от първа необходимост", описва предимствата Велимира Цвяткова, която е директор мърчандайзинг в компанията.
...
За кой точно магазин става въпрос с тия 250 кв.м?
Ето и линка към цялата статия:
http://www.capital.bg/show.php?storyid=611511
Активен
deian
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #24 -:
януари 10, 2009, 10:45:40 »
Ами най-успешното ЦБА в Русе са Халите...
Активен
CaMaRo
Hero Member
Неактивен
Публикации: 554
«
Отговор #25 -:
януари 10, 2009, 11:00:51 »
става въпрос за 24 часа в дружбите
Активен
фараша
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #26 -:
януари 10, 2009, 11:04:11 »
"Извинете ме" може и да е прав в тоя случай. Халите не са "типичен удобен квартален магазин", а и като квадратура 24 часа в Дружбите е по-близо /дават го 300 квадрата на сайта на СВА/
Активен
Zihuatanejo
Hero Member
Неактивен
Публикации: 556
«
Отговор #27 -:
януари 10, 2009, 11:11:46 »
Ха, чак не мога да повярвам че 24 часа прави по-голям оборот от Халите. А и в данните за 24 часа в сайта на ЦБА пише, че средномесечния оборот е 81920 лв (за 2007)
http://cbaamg.com/?m=2&s=8&store=6
За една година да си е вдигнал оборота над 7 пъти ?!?
Активен
фараша
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #28 -:
януари 10, 2009, 11:31:59 »
Вярно има нещо гнило в тези числа. Все пак магазина прави зверски обороти за квадратурата си. През 2007 г е правил близо 2 пъти по-голям оборот от оборота през 2008 на новото СВА в Търговския парк на Търново /2000 кв.м. площ/, т.е. 8 пъти по-малък магазин прави близо двойно по-голям оборот!!!
Активен
фараша
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #29 -:
януари 10, 2009, 12:38:05 »
Цитат на: tt в януари 10, 2009, 11:11:46
А и в данните за 24 часа в сайта на ЦБА пише, че средномесечния оборот е 81920 лв (за 2007)
http://cbaamg.com/?m=2&s=8&store=6
За една година да си е вдигнал оборота над 7 пъти ?!?
Всъщност в сайта пише брой клиенти, а не оборот. Вероятно от там идва разминаването в цифрите. Все пак ми е трудно да повярвам, че 24 часа с по-малко клиенти ще направи по-голям оборот от Халите. Вероятно в статията класацията е на база оборот на кв.м., а не като абсолютна стойност
Активен
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
9
Нагоре
Изпечатай