Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
Live Web Cam Rousse
Всичко за Русе
»
Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects
»
НОВИТЕ СГРАДИ В РУСЕ
Username:
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Password:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Сигнали за кмета
Вход
1
...
60
61
[
62
]
63
64
...
66
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: НОВИТЕ СГРАДИ В РУСЕ (Прочетена 377589 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
vesel
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2970
Re:НОВИТЕ СГРАДИ В РУСЕ
«
Отговор #915 -:
юли 11, 2023, 03:40:15 »
Цитат на: Orthodox в юли 06, 2023, 01:21:10
Хубаво е, че този малко забутан и не особено оживен район на Русе се раздвижи с ново строителство, което и променя облика му към нещо ново и красиво, а и привлича повече обитатели, които да оживят това околодунавско място.
Аз живея на няма и 100 метра от мястото. Някак си ми се нравеше да е не особено оживено и да е малко забутано
Изпльоскването на жилищен блок върху терен на къща в централната градска част не води нищо хубаво след себе си.
Само като видя плътно застрояване до границата на имота и ми е ясно, че естетиката и качеството на живот в сградата са на заден план.
Поредната къща в центъра вече е история. Мястото е точно срещу математическата. Разбира се, дърветата отпред са изрязани. Четири или пет стари кестена вече няма да пречат на никого.
«
Последна редакция: юли 15, 2023, 06:43:30 от vesel
»
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен
Публикации: 5200
«
Отговор #916 -:
юли 12, 2023, 02:36:46 »
Както обещах по-рано, при първа възможност снимах строежа на сградите на Даков между Гимназията по туризъм и Кауфланд. Преди десетина дни бях видял, че са стигнали до кота нула, а сега вече се монтира арматурата на първия етаж. Една снимка, открадната през пролука на строителните заграждения.
Когато строежът се издигне над загражденията, снимането ще стане по-лесно.
«
Последна редакция: юли 12, 2023, 02:38:52 от Orthodox
»
Активен
Четете и русенските теми във
форума на SkyscraperCity
!
vesel
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #917 -:
юли 15, 2023, 05:08:53 »
Това, за което споменах. Мястото на съборената къща срещу математическата гимназия. Доколкото разбрах, едно време е била дом на докторската фамилия Петрови. По-късно е била детско заведение.
НОВИТЕ СГРАДИ В РУСЕ
20230714_215327re.jpg
(585.76 KB, 1600x1138 - видяно 377 пъти.)
НОВИТЕ СГРАДИ В РУСЕ
20230714_215252re.jpg
(273.58 KB, 700x1024 - видяно 317 пъти.)
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #918 -:
август 07, 2023, 10:07:46 »
Работи се по подземната част на сградата (мисля - жилищна кооперация), която се строи срещу главния вход на Математическата.
(Първата снимка не е дотам качествена, защото имаше много голям контраст между слънчевата и сенчестата част поради късния следобед и се наложи доста брутална обработка в графичен редактор. Последната снимка пък е с наклонен хоризонт, защото я правих с проврени две ръце през 7-8 сантиметра пролука в загражденията и едва не си изтървах телефона зад тях...)
Между наскоро построената кооперация на ъгъла на ул. Атанас Буров и бул. Скобелев и по-рано съществуващата западно от нея, пак на Скобелев, се строи нова жилищна сграда (или продължение на първата?). Не ми допада такова плътно застрояване, човек като че се задушава от липса на свободно пространство, но какво да се прави - градските терени, особено в по-централните части, са скъпи...
«
Последна редакция: август 07, 2023, 10:29:21 от Orthodox
»
Активен
форума на SkyscraperCity
!
Orthodox
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #919 -:
август 10, 2023, 09:19:12 »
Жилищните сгради на Русе...
Едно раждане и една смърт.
Нова кооперация на ул. Чавдар войвода (точно зад Халите)...
... и една отиваща си стара къща наблизо - ул. Духовно възраждане.
Активен
форума на SkyscraperCity
!
Orthodox
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #920 -:
август 10, 2023, 10:44:51 »
Това е единственият рендър на сградата на Скобелев и Буров, който съм срещал:
А така изглежда целият сграден ансамбъл към днешна дата.
И все пак, каквото и да говорим, новите здания не могат да се мерят по индивидуалност, стил и естетика с онези от царска България. Онези имат душа, а днешните са... бездушни.
«
Последна редакция: август 10, 2023, 10:48:38 от Orthodox
»
Активен
форума на SkyscraperCity
!
n00b
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2274
«
Отговор #921 -:
август 10, 2023, 11:50:07 »
И пак е по-добре от тези от "пост-царска България" като става въпрос за бездушност.
Активен
vesel
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #922 -:
август 12, 2023, 09:06:59 »
Но пък имаше истинско планиране на териториите.
Можехме да вземем доброто от всяко едно време, но уви, не стана.
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2274
«
Отговор #923 -:
август 12, 2023, 02:11:45 »
Имаше наистина, но когато се застрояваха голи поляни, там където вече беше застроено отпреди това не мисля че много са се разминавали с днешните практики, всеки квартал с къщички където тук-таме има построени соц-кооперации на мен не ми е много различен от изпълненията които творим след 1989.
Активен
SKCH
Sr. Member
Неактивен
Публикации: 489
«
Отговор #924 -:
август 14, 2023, 10:39:37 »
Цитат на: n00b в август 12, 2023, 02:11:45
Имаше наистина, но когато се застрояваха голи поляни, там където вече беше застроено отпреди това не мисля че много са се разминавали с днешните практики, всеки квартал с къщички където тук-таме има построени соц-кооперации на мен не ми е много различен от изпълненията които творим след 1989.
Тя там идеята е била идеологически да се заличи буржоазното общество, ширещо се в къщи с двор и да се замени от безлични комунистически кутийки за много повече хора. Сега разликата е, че липсва идеологическият момент.
А и частта с градоустройството на голи поляни не е била никак силна. Справка - ул. "Згориград" и "деликатният" 90-градусов завой, който прави, за да се отправи към "Петрохан". Там е било гола поляна и лозя.
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #925 -:
октомври 25, 2023, 10:15:09 »
19.10.23 Ето от мен няколко импровизирани снимки на сграда 2 на Rubik Residence, направени мимоходом при транзитно минаване покрай строежа. Не показват нищо ново и особено, просто така - за протокола...
Активен
форума на SkyscraperCity
!
Linov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 3466
«
Отговор #926 -:
октомври 26, 2023, 06:35:52 »
Снимай сл.път и рендера. Сградите изглеждат доста добре на него.
Активен
Във форума се ражда истината.
bgdimitrov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 682
«
Отговор #927 -:
октомври 26, 2023, 02:27:49 »
Има сайт на проекта с доста рендъри и информация.
https://www.in-invest.bg
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #928 -:
ноември 22, 2023, 03:03:25 »
Два започващи строежа в квартал Ялта.
Единият е на улица Солун, почти срещу магазин Билла, и ще бъде двуфамилна жилищна сграда с групова стоматологична практика на партера. Ами добре - една нова здравна придобивка за хората, живеещи в Ялта, плюс модернизиране на този участък на улицата, където по-рано имаше стара едноетажна къща с малък двор.
Вторият строеж е на ъгъла на улиците Тетово и Вардар и е на съвсем ранен етап - разчиства се теренът за строителство от руините на старата къща, която беше там доскоро. Ето една снимка от Google Street View от вече далечната 2012. Вижда се, че сградата е скромна и без особена архитектурна стойност, а вероятно от много време е била и необитаема, защото на по-късни снимки се вижда, че е обрасла с пълзяща растителност.на съвсем ранен етап - разчиства се теренът за строителство от руините на старата къща, която беше там доскоро. Ето една снимка от Google Street View от вече далечната 2012. Вижда се, че сградата е скромна и без особена архитектурна стойност, а вероятно от много време е била и необитаема, защото на по-късни снимки се вижда, че е обрасла с пълзяща растителност.
Сега мястото изглежда така, и се очаква след време да има съвсем друг облик.
И една офтопикова добавка към постинга. Понеже стана дума за строителство близо до магазина Билла на Солун, ето един нов момент на фасадата му, който забелязах наскоро. Към името BILLA е добавено НА ВЪЗРАЖДАНЕ с червени светещи букви (разбира се, става дума за квартала, а не за партията на Костадинов...
). Интересно дали веригата няма да индивидуализира по този начин имената на всичките си магазини в града, което е добра идея. Засега не съм ходил до другите им магазини и не зная дали и там е така, но като разбера, ще информирам форумците.
Активен
форума на SkyscraperCity
!
фараша
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1432
«
Отговор #929 -:
ноември 22, 2023, 03:30:57 »
Цитат на: Orthodox в ноември 22, 2023, 03:03:25
...Към името BILLA е добавено НА ВЪЗРАЖДАНЕ с червени светещи букви (разбира се, става дума за квартала, а не за партията на Костадинов...
). Интересно дали веригата няма да индивидуализира по този начин имената на всичките си магазини в града, което е добра идея. Засега не съм ходил до другите им магазини и не зная дали и там е така, но като разбера, ще информирам форумците.
Не е така по другите магазини. Или поне не е афиширано по този начин, заедно с логото.
Активен
Страници:
1
...
60
61
[
62
]
63
64
...