Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
Live Web Cam Rousse
Всичко за Русе
»
Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects
»
НОВИТЕ СГРАДИ В РУСЕ
Username:
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Password:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Сигнали за кмета
Вход
1
]
2
3
...
67
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: НОВИТЕ СГРАДИ В РУСЕ (Прочетена 382545 пъти)
0 Членове и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
CaMaRo
Hero Member
Неактивен
Публикации: 554
НОВИТЕ СГРАДИ В РУСЕ
«
-:
март 12, 2008, 06:47:56 »
Искам да питам колко мола ще има в Русе и къде точно ще са и какви други обекти ще се построят много ми е интересно защото града ни започва да става по-населен
«
Последна редакция: март 12, 2008, 08:28:14 от excuse_me
»
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен
Публикации: 5216
Re: НОВИТЕ ЗГРАДИ В РУСЕ
«
Отговор #1 -:
март 12, 2008, 06:57:10 »
Чувал съм, че моловете са 7 (седем), но не се сещам за всичките и не мога да ги изброя поименно. Нека да каже някой по-знаещ...
(Впрочем, колега
excuse_me
, по-добре пиши "сгради" - така е вярно. Нищо лично, де...
)
Активен
Четете и русенските теми във
форума на SkyscraperCity
!
Linov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 3482
Re: НОВИТЕ ЗГРАДИ В РУСЕ
«
Отговор #2 -:
март 12, 2008, 07:40:14 »
Знам, че общо идейните проекти са 6 или 7 но в момента в строеж са 4: Спортна зала (считаме че се строи
), Magic Mall, Ирис-а и Дунавски тераси до болницата. Ако някой знае повече да казва. И наистина си оправи правописа,....че не е редно така!
Иначе темата е добра и можем да разискваме тук всяка гола тухла, която видим в града!
Активен
Във форума се ражда истината.
svilenrr
Hero Member
Неактивен
Публикации: 607
Re: НОВИТЕ СГРАДИ В РУСЕ
«
Отговор #3 -:
март 12, 2008, 10:01:34 »
Мисля, че се казва се Мегамол до болницата, а не Дунавски тераси.
Активен
mart0s
Hero Member
Неактивен
Публикации: 805
«
Отговор #4 -:
март 12, 2008, 10:06:02 »
Много се радвам за всичките проекти и строежи това ще помогне на града ни да се развива все повече и повече
ПС: Навсякъде сме строим гответе парите за мои хора с отстъпка
«
Последна редакция: март 12, 2008, 10:08:12 от mart0s
»
Активен
Flying spur
Hero Member
Неактивен
Публикации: 570
Nothing good comes easy
«
Отговор #5 -:
април 17, 2008, 12:04:03 »
Някой може ли да ми каже колко е РЗП на новата сграда към хотел "Дунав"!
Активен
Митака
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1152
«
Отговор #6 -:
април 17, 2008, 06:58:03 »
Нека n00b каже. Доколкото си спомням, той имаше снимка на информационната табела пред новата сграда.
Активен
deian
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2875
«
Отговор #7 -:
април 21, 2008, 10:16:32 »
Да кажа само, че се събаря една къща на ъгъла на отсрещния тротоар срещу Облеклото. Беше някаква къща с кафе или бар в нея, една тераса имаше. Гледа точно срещу вития мост, слизащ на кея. Някой знае ли какво ще се строи? Предполагам жилищна сграда, мястото не е много голямо.
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #8 -:
април 22, 2008, 08:41:35 »
Аз залагам на хотелче с изгледа към Дунава. Ако е жилищно, ще е някакъв частен гъзарски дом, каквито има доста в махалата
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2274
«
Отговор #9 -:
април 22, 2008, 08:52:44 »
Строителството на бизнес център с офис площи и складова част започва до няколко месеца на мястото на завод Димят край варненското летище. Инвеститор в проекта е дружеството Бизнес и търговски център, зад което стои председателят на надзорния съвет на пивоварната Леденика и ММ Михаил Михов.
Сградата
Бизнес центърът ще бъде изграден на 8.7 хил. кв. м, а разгънатата му площ без сутеренните нива ще е 52 459 кв. м. Основната част от тази квадратура ще бъде заета от първокласни офиси. Те ще бъдат разположени на 27.9 хил. кв. м плюс близо 4.4 хил. кв. м VIP площи. Според главния изпълнителен директор на Бизнес и търговски център Красимир Денчев VIP офисите ще имат най-висок клас оборудване, ще бъдат разположени на най-атрактивните етажи от административната част на сградата и отделен от останалите площи достъп. В приземната част са предвидени 8.1 хил. кв. м складове и 27 шоурума също със складови части на обща площ 11.1 хил. кв. м. В проекта е заложено и изграждането на 5 многофункционални зали. Чрез тях планираме да привлечем част от варненските изложения, които сега се провеждат в Двореца на културата и спорта, обясни Красимир Денчев.
Наеми
Инвеститорите в проекта Бизнес и търговски център планират отдаването на площите да започне успоредно със строителството, което се очаква да продължи между 30 и 36 месеца. По предварителни изчисления наемите ще варират между 6 EUR/кв. м за складовата част и 20 EUR/кв. м за търговските площи и VIP офисите. Базовите наеми на останалите офисни площи обаче вероятно ще са около 10 EUR/кв. м. На сходни цени се отдават и тези в изграждащия се наблизо Бизнес парк Варна.
Планове
Въпреки бързо нарастващия брой проекти за офис сгради в морския град Красимир Денчев очаква стабилно търсене на качествени площи. Бизнес и търговски център ще бъде разположен до стария път за София в западната промишлена зона. Новият общ устройствен план на Варна предвижда тази част на града да се развие именно като бизнес локация, което отваря място за мащабно строителство на офиси и модерни складови площи на мястото на старите заводи. На терен от 70 000 кв. м в съседство до първия си проект там Михаил Михов планира да направи и логистична база. Предвижда се реконструкция на вече изградените върху имота близо 50 000 кв. м складови площи, а инвестицията се оценява на около 20 млн. EUR. Варненският бизнесмен заяви, че има трайни интереси на пазара на имоти.
Чрез друга своя компания той строи в центъра на Русе, където приключва жилищна сграда, а напролет започва изграждането на бизнес център с разгъната площ 17 000 кв. м.
«
Последна редакция: април 22, 2008, 09:07:55 от n00b
»
Активен
deian
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2875
«
Отговор #10 -:
април 22, 2008, 08:54:41 »
Къде пък тоя бизнес център, за това в по-горното ми мнение ли става въпрос?
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #11 -:
април 22, 2008, 09:09:02 »
Не, беше свързано със сградата на централният площад, разработвана от същите хора.
Бизнес-център с площ 17.000 кв.м - това ще е доста голяма сграда!
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #12 -:
април 22, 2008, 09:17:29 »
А някой знае ли в крайна сметка какви обекти ще се помещават в нея? Няма инфо никъде. и дали ще има стаи към хотела в нея?
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #13 -:
април 22, 2008, 09:40:15 »
Според табелата ще са само жилища, в кръглата част ще са офиси (доколкото гледах) и магазини на първия етаж. Не, не мисля, че ще има стаи, тъй като двете сгради нямат топла връзка и би било глупаво.
Аз не че няма да проверя, но имам едно питане - в една комунистическа сграда зад тази имаше бюра на БГА Балкан. Отдаваха се от Адрес и един познат, който работеше там се занимаваше с тях. За жалост, тогава не успяха да ги отдадат. Дали сега има някакъв напредък? Винаги ми е било чудно, те имат прекрасно местоположение и явно от Адрес им искат прекалено много пари...но най-голямата глупост е че го разделиха на две помещения. Дали сега някой го е наел най-накрая?
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен
Публикации: 5216
«
Отговор #14 -:
април 22, 2008, 10:11:19 »
Да, мястото е на "пъпа на града", както се казва, но (кой знае защо) откакто я помня, сградата винаги ми се е струвала малко изолирана и встрани от хорското движение - някак слабо забележима, непривличаща вниманието... Може би защото е отделена от ларгото към Операта, където е основният поток от пешеходци, с тревна ивица и дръвчета, което наистина я изолира донякъде зрително и психологически. А дали е отдадена - не съм забелязал - рядко минавам оттам, но обикновено късно вечер и не ми е хрумвало да се отбия и видя дали помещенията се ползват за някаква дейност...
«
Последна редакция: април 22, 2008, 10:13:05 от Orthodox
»
Активен
Четете и русенските теми във
форума на SkyscraperCity
!
Страници: [
1
]
2
3