Страници: [1] 2 3 ... 67   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: НОВИТЕ СГРАДИ В РУСЕ  (Прочетена 382552 пъти)
0 Членове и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
CaMaRo
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 554

Профил
« -: март 12, 2008, 06:47:56 »

Искам да питам колко мола ще има в Русе и къде точно ще са и какви други обекти ще се построят много ми е интересно защото града ни започва да става по-населен

Share this topic on DiggShare this topic on FacebookShare this topic on GoogleShare this topic on Twitter

« Последна редакция: март 12, 2008, 08:28:14 от excuse_me » Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5216

Профил Ел. поща
« Отговор #1 -: март 12, 2008, 06:57:10 »

Чувал съм, че моловете са 7 (седем), но не се сещам за всичките и не мога да ги изброя поименно. Нека да каже някой по-знаещ...

(Впрочем, колега excuse_me, по-добре пиши "сгради" - така е вярно. Нищо лично, де... Smiley)
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 3482

Профил
« Отговор #2 -: март 12, 2008, 07:40:14 »

Знам, че общо идейните проекти са 6 или 7 но в момента в строеж са 4: Спортна зала (считаме че се строи  Wink), Magic Mall, Ирис-а и Дунавски тераси до болницата. Ако някой знае повече да казва. И наистина си оправи правописа,....че не е редно така!  Cheesy
Иначе темата е добра и можем да разискваме тук всяка гола тухла, която видим в града!
Активен

Във форума се ражда истината.
svilenrr
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 607

Профил
« Отговор #3 -: март 12, 2008, 10:01:34 »

Мисля, че се казва се Мегамол до болницата, а не Дунавски тераси.
Активен

mart0s
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 805

Профил WWW
« Отговор #4 -: март 12, 2008, 10:06:02 »

Много се радвам за всичките проекти и строежи това ще помогне на града ни да се развива все повече и повече  Wink

ПС: Навсякъде сме строим гответе парите за мои хора с отстъпка  Cheesy Grin
« Последна редакция: март 12, 2008, 10:08:12 от mart0s » Активен
Flying spur
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 570

Nothing good comes easy

Профил WWW
« Отговор #5 -: април 17, 2008, 12:04:03 »

Някой може ли да ми каже колко е РЗП на новата сграда към хотел "Дунав"!
Активен
Митака
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1152

Профил
« Отговор #6 -: април 17, 2008, 06:58:03 »

Нека n00b каже. Доколкото си спомням, той имаше снимка на информационната табела пред новата сграда. Grin
Активен
deian
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875

Профил
« Отговор #7 -: април 21, 2008, 10:16:32 »

Да кажа само, че се събаря една къща на ъгъла на отсрещния тротоар срещу Облеклото. Беше някаква къща с кафе или бар в нея, една тераса имаше. Гледа точно срещу вития мост, слизащ на кея. Някой знае ли какво ще се строи? Предполагам жилищна сграда, мястото не е много голямо.
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #8 -: април 22, 2008, 08:41:35 »

Аз залагам на хотелче с изгледа към Дунава. Ако е жилищно, ще е някакъв частен гъзарски дом, каквито има доста в махалата
Активен

n00b
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2274

Профил WWW
« Отговор #9 -: април 22, 2008, 08:52:44 »

Строителството на бизнес център с офис площи и складова част започва до няколко месеца на мястото на завод Димят край варненското летище. Инвеститор в проекта е дружеството Бизнес и търговски център, зад което стои председателят на надзорния съвет на пивоварната Леденика и ММ Михаил Михов.

Сградата
Бизнес центърът ще бъде изграден на 8.7 хил. кв. м, а разгънатата му площ без сутеренните нива ще е 52 459 кв. м. Основната част от тази квадратура ще бъде заета от първокласни офиси. Те ще бъдат разположени на 27.9 хил. кв. м плюс близо 4.4 хил. кв. м VIP площи. Според главния изпълнителен директор на Бизнес и търговски център Красимир Денчев VIP офисите ще имат най-висок клас оборудване, ще бъдат разположени на най-атрактивните етажи от административната част на сградата и отделен от останалите площи достъп. В приземната част са предвидени 8.1 хил. кв. м складове и 27 шоурума също със складови части на обща площ 11.1 хил. кв. м. В проекта е заложено и изграждането на 5 многофункционални зали. Чрез тях планираме да привлечем част от варненските изложения, които сега се провеждат в Двореца на културата и спорта, обясни Красимир Денчев.

Наеми
Инвеститорите в проекта Бизнес и търговски център планират отдаването на площите да започне успоредно със строителството, което се очаква да продължи между 30 и 36 месеца. По предварителни изчисления наемите ще варират между 6 EUR/кв. м за складовата част и 20 EUR/кв. м за търговските площи и VIP офисите. Базовите наеми на останалите офисни площи обаче вероятно ще са около 10 EUR/кв. м. На сходни цени се отдават и тези в изграждащия се наблизо Бизнес парк Варна.

Планове
Въпреки бързо нарастващия брой проекти за офис сгради в морския град Красимир Денчев очаква стабилно търсене на качествени площи. Бизнес и търговски център ще бъде разположен до стария път за София в западната промишлена зона. Новият общ устройствен план на Варна предвижда тази част на града да се развие именно като бизнес локация, което отваря място за мащабно строителство на офиси и модерни складови площи на мястото на старите заводи. На терен от 70 000 кв. м в съседство до първия си проект там Михаил Михов планира да направи и логистична база. Предвижда се реконструкция на вече изградените върху имота близо 50 000 кв. м складови площи, а инвестицията се оценява на около 20 млн. EUR. Варненският бизнесмен заяви, че има трайни интереси на пазара на имоти. Чрез друга своя компания той строи в центъра на Русе, където приключва жилищна сграда, а напролет започва изграждането на бизнес център с разгъната площ 17 000 кв. м.

« Последна редакция: април 22, 2008, 09:07:55 от n00b » Активен
deian
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875

Профил
« Отговор #10 -: април 22, 2008, 08:54:41 »

Къде пък тоя бизнес център, за това в по-горното ми мнение ли става въпрос?
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил WWW
« Отговор #11 -: април 22, 2008, 09:09:02 »

Не, беше свързано със сградата на централният площад, разработвана от същите хора.

Бизнес-център с площ 17.000 кв.м - това ще е доста голяма сграда!
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #12 -: април 22, 2008, 09:17:29 »

А някой знае ли в крайна сметка какви обекти ще се помещават в нея? Няма инфо никъде. и дали ще има стаи към хотела в нея?
Активен

n00b
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил WWW
« Отговор #13 -: април 22, 2008, 09:40:15 »

Според табелата ще са само жилища, в кръглата част ще са офиси (доколкото гледах) и магазини на първия етаж. Не, не мисля, че ще има стаи, тъй като двете сгради нямат топла връзка и би било глупаво.

Аз не че няма да проверя, но имам едно питане - в една комунистическа сграда зад тази имаше бюра на БГА Балкан. Отдаваха се от Адрес и един познат, който работеше там се занимаваше с тях. За жалост, тогава не успяха да ги отдадат. Дали сега има някакъв напредък? Винаги ми е било чудно, те имат прекрасно местоположение и явно от Адрес им искат прекалено много пари...но най-голямата глупост е че го разделиха на две помещения. Дали сега някой го е наел най-накрая?
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5216

Профил Ел. поща
« Отговор #14 -: април 22, 2008, 10:11:19 »

Да, мястото е на "пъпа на града", както се казва, но (кой знае защо) откакто я помня, сградата винаги ми се е струвала малко изолирана и встрани от хорското движение - някак слабо забележима, непривличаща вниманието... Може би защото е отделена от ларгото към Операта, където е основният поток от пешеходци, с тревна ивица и дръвчета, което наистина я изолира донякъде зрително и психологически. А дали е отдадена - не съм забелязал - рядко минавам оттам, но обикновено късно вечер и не ми е хрумвало да се отбия и видя дали помещенията се ползват за някаква дейност... Huh?
« Последна редакция: април 22, 2008, 10:13:05 от Orthodox » Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Страници: [1] 2 3 ... 67   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.074 секунди с 25 запитвания. (Pretty URLs adds 0.012s, 2q)

Google e прегледал тази страница декември 12, 2024, 12:38:06