Както често става при мен напоследък поради заетост, минава доста време от снимането на някой обект в Русе до публикуването на снимките във форума. Така стана и с тези снимки на Лидъл-а при Товарна гара, които са от 08.08.24, но понеже оттогава е публикувана само една снимка на обекта, направена отдалече - все пак ги публикувам (преди 2-3 дни минах покрай строежа и нямаше някакви особено значими промени в общата картинка в сравнение с тези снимки отпреди повече от 2 седмици).
Искам да отбележа, че работата по магазина започва още рано сутрин. Сравнително често пътувам до Божичен и съм на спирката до Лидъл-а около 7:30 сутринта - а строителството вече върви на пълни обороти. Хората не се шегуват - наистина ще отворят до Нова година.
Един общ поглед от север (ж. п. спирката)...
...и югоизток (кръговото при Млечна кухня). Вижда се подготвеният за асфалтиране паркинг.
Продължава работата по електроинсталацията на обекта.
От ранна утрин работниците монтираха топлоизолация на покрива.
Накрая - един по-близък план на западната страна на магазина, където е официалният вход за клиенти.
Впрочем, поне на мен ми изглежда, че този магазин на веригата е с различна, по-масивна конструкция от досегашните в Русе. При тях преобладава винкелът и металните панели, докато тук има повече железобетон и тухла. Но може да се заблуждавам. Ще видим след завършването на обекта дали външно се различава от другите или са в еднакъв стил.