Точно така е. Ето някои основни предимства на тези сгради, посочени на сайта на комплекса:
Иновативна система на строителство - тази технология позволява сеизмична устойчивост до 9.5 по скалата на Рихтер
Всички жилища са обзаведени - ламперии, облицовки, еластични тавани, шинна система за LED осветление. Баните са напълно обзаведени и оборудвани
Смарт хоум система - всички жилища са окабелени за смарт хоум система, позволяваща контрол на всяка електрическа точка
Клас А енергийна ефективност - шумоизолационна акустична фасада от специално перфорирани алуминиеви панели
Гараж и паркомясто - за всяко жилище
Зарядни станции - 20 електрозарядни станции за автомобили
Контрол на достъпа и видео наблюдение.
Лично на мен ми се струва, че ако живея в сграда с изцяло стъклена фасада, бих се чувствал като риба в аквариум - целият ми личен и семеен живот ще е всеоглед за хората, минаващи близо до блока. Все пак, разбира се, има на този свят завеси и щори... или може би стъклата на прозорците ще бъдат огледални? Но дори и да са такива, това не би помогнало особено в тъмната част на денонощието при включено вътрешно осветление.
Впрочем, разположението на сградите на този рендър не изглежда като реалното - или пък гледната точка не е откъм Липник, а от юг?