Страници: 1 ... 64 65 [66]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: НОВИТЕ СГРАДИ В РУСЕ  (Прочетена 377400 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 3465

Профил
« Отговор #975 -: август 20, 2024, 06:58:39 »

Явно. Там апартаментите се продават със статут на обзаведени. Като се замисли човек и климатизацията трябва да си влиза в това.
Активен

Във форума се ражда истината.
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5199

Профил Ел. поща
« Отговор #976 -: август 20, 2024, 10:55:00 »

Точно така е. Ето някои основни предимства на тези сгради, посочени на сайта на комплекса:

Иновативна система на строителство - тази технология позволява сеизмична устойчивост до 9.5 по скалата на Рихтер

Всички жилища са обзаведени - ламперии, облицовки, еластични тавани, шинна система за LED осветление. Баните са напълно обзаведени и оборудвани

Смарт хоум система - всички жилища са окабелени за смарт хоум система, позволяваща контрол на всяка електрическа точка

Клас А енергийна ефективност - шумоизолационна акустична фасада от специално перфорирани алуминиеви панели

Гараж и паркомясто - за всяко жилище

Зарядни станции - 20 електрозарядни станции за автомобили

Контрол на достъпа и видео наблюдение.

Лично на мен ми се струва, че ако живея в сграда с изцяло стъклена фасада, бих се чувствал като риба в аквариум - целият ми личен и семеен живот ще е всеоглед за хората, минаващи близо до блока. Все пак, разбира се, има на този свят завеси и щори... или може би стъклата на прозорците ще бъдат огледални? Но дори и да са такива, това не би помогнало особено в тъмната част на денонощието при включено вътрешно осветление. Huh?

Впрочем, разположението на сградите на този рендър не изглежда като реалното - или пък гледната точка не е откъм Липник, а от юг?

« Последна редакция: август 20, 2024, 10:58:05 от Orthodox » Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2421

Профил
« Отговор #977 -: август 22, 2024, 06:04:51 »

Някъде бях чел, че стъклата ще бъдат огледални, т.е. отвън няма да се вижда.

Честно казано, доста ми харесват екстрите, които предлагат!
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #978 -: август 22, 2024, 10:37:32 »

Още две снимки на сграда 1Б с оформящата се фасада. Не са особено различни от предишните, но този път не бързах толкова и потърсих по-добри гледни точки към строежа.

Откъм паркинга на Кауфланд. На преден план вдясно - сграда 2.

Откъм Бул. Липник. Виждат се част от монтираните и все още не покрити с декоративни панели климатици.

Активен

Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #979 -: август 22, 2024, 11:07:17 »

Една снимка от строящата се кооперация на ул. Епископ Босилков в участъка между Славянска и Княжеска. Сградата е на финален етап преди завършване, но не може да се види добре поради покритието от строителен текстил. Изглежда има някаква орнаментика, съдейки по вълнообразния ръб на покрива, който се вижда в малкото открито място вляво горе. Все пак преобладава мнението, че старата къща, на чието място издигнаха този строеж, е била стойностна и е трябвало да се запази и реставрира. Аз лично нямам ясен спомен от нея.

Активен

SKCH
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 489

Профил Ел. поща
« Отговор #980 -: септември 04, 2024, 01:07:20 »

Малко снимки от Сенс над бул. "Липник":

Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #981 -: октомври 05, 2024, 02:10:03 »

За да финализирам темата за една нова сграда, за която отдавна не се е писало тук, поствам снимка на къщата на алея Роза (между Младежкия парк и УМБАЛ Канев, близо до Музея на транспорта), покрай която минах наскоро. Не зная кой е собственик на сградата, нито дали парите му са придобити по законен и морален начин (ако не - да отговаря пред съответните държавни органи и пред съвестта си), но сега мястото определено изглежда много по-добре от времето, когато беше треволяк и пущинак. Иначе в този район, по ската между нивото на парка и на музея, има още много работа по благоустройване и модернизация, но няма изгледи Общината да се захване скоро с това. Sad

Активен

Страници: 1 ... 64 65 [66]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.046 секунди с 24 запитвания. (Pretty URLs adds 0.008s, 2q)

Google e прегледал тази страница октомври 05, 2024, 09:21:19