Страници: 1 ... 62 63 [64] 65 66   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: НОВИТЕ СГРАДИ В РУСЕ  (Прочетена 377582 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5200

Профил Ел. поща
« Отговор #945 -: февруари 22, 2024, 08:33:50 »

Няколко скорошни (21.02.24) снимки на Рубик Резидънс без особени коментари - просто така, като зрително впечатление... Roll Eyes (Има и една панорама - както винаги, крива - поради малкото разстояние до обекта и голямата му ширина.)

Откъм паркинга на Кауфланд.

Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #946 -: февруари 22, 2024, 10:19:02 »

Поколебах се дали да споделя тук това мое неприятно преживяване, но в крайна сметка реших да го направя - не за да се оплаквам, а за да знаят форумните снимачи, че могат да имат и такъв отрицателен опит при фотографиране на строителни обекти.

Днес в късния следобед (между 17 и 18 часа) вървях по южния тротоар на Липник в западна посока към Практикер. Когато стигнах строителната площадка на сградата Sense, реших да хвърля един поглед и евентуално да направя някоя снимка за форума. Обектът е ограден със полупрозрачна синтетична тъкан, по-висока от ръста ми, затова обикалях оградата в търсене на по-ниско място или дупка, където да провра обектива на камерата си. Така стигнах до отворения вход, към който се беше насочил вече пазачът на обекта, за да го затвори след края на работния ден. Влязох на строителната площадка и обясних на човека в качеството на какъв искам да снимам, но той рече: "Не зная дали е позволено, питайте техническия ръководител. Ей там, в оня фургон." Културно приех всичко да бъде по правилата и отидох до фургона, почуках и отворих вратата. Ръководителят - човек на средна възраст с респектиращото излъчване на пенсиониран военен или полицай - седеше до работното си бюро. Погледна ме строго-сърдито и без да каже и дума, направи с ръка жест, който недвусмислено говореше: "Махай се от главата ми!" Върнах се назад и пазачът опита да обясни поведението на шефа си с думите: "Много е зает".

Е, опитах всичко да бъде, както е редно, но не се получи. Щом не може - няма да снимаме. Ще търсим други възможности. Wink

Нека поне словесно да опиша картинката на обекта. Вече е направен П-образен изкоп с внушителна дълбочина (явно мазетата ще бъдат на две нива). На дъното има няколко строителни машини и частично е положен слой бетон. Започва изграждането на основите. По-нанатък ще следим развитието на строежа, включително и със снимки. Да не забравяме все пак, че правата и правилата на строителната фирма са в сила вътре в загражденията, но вън от тях ние си решаваме какво да правим. Така че възможности има и ще ги използваме - ние си знаем...
Активен

Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #947 -: февруари 23, 2024, 02:53:41 »

Един по-близък план на "сиамските близнаци" - сгради 1А и 1Б на комплекса.

Активен

Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 3466

Профил
« Отговор #948 -: февруари 24, 2024, 07:37:29 »

Много ми е интересно, в пиков час, хората, които живеят в тези сгради, как ще се прибират или излизат  Huh?
Активен

Във форума се ражда истината.
ftubusa
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 560

Профил
« Отговор #949 -: февруари 24, 2024, 11:39:33 »

Много ми е интересно, в пиков час, хората, които живеят в тези сгради, как ще се прибират или излизат  Huh?

Много точен въпрос.
Активен
фараша
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1432

Профил
« Отговор #950 -: февруари 24, 2024, 03:37:18 »

Много точен въпрос.
Пеша или с ftubusa.  Cheesy
Активен
Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2425

Профил
« Отговор #951 -: февруари 25, 2024, 03:51:13 »

Хайде сега, не сме Калкута или Сао Пауло, пиковите часове в Русе не са толкова страшни.
Активен
vesel
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2970

Профил Ел. поща
« Отговор #952 -: февруари 27, 2024, 06:10:05 »

То, който си купи имот в тоя бетонен кафез, построен на това място, да си му бере гайлето.
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #953 -: февруари 29, 2024, 07:13:14 »

Както и преди бях казал, опасявам се, че непродаден апартамент няма да остане, ако още е. Щели да ги издават обзаведени. Опасенията ми пък тук са за Виденов…
Активен

vesel
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2970

Профил Ел. поща
« Отговор #954 -: февруари 29, 2024, 03:48:18 »

Това за Виденов е забавно  Cheesy

По "Дондуков-Корсаков", близо до първо РПУ са разчистени два терена със стари къщи. Предполагам поредни блокчета ще поникнат. Остава само една самотна реновирана къща между парцелите.

Capture+_2024-02-29-15-46-56.png
НОВИТЕ СГРАДИ В РУСЕ
* Capture+_2024-02-29-15-46-56.png (3632.48 KB, 1392x1785 - видяно 160 пъти.)
Активен
SKCH
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 489

Профил Ел. поща
« Отговор #955 -: март 25, 2024, 11:49:16 »

Малко снимки от "Сенс" от 24.03.2024 г. Отново отбелязвам, че строителната площадка изглежда много подредена и чиста за такъв строеж:

Активен
Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2425

Профил
« Отговор #956 -: март 26, 2024, 01:30:03 »

А какво ще бъде това "Сенс"?
Активен
SKCH
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 489

Профил Ел. поща
« Отговор #957 -: март 26, 2024, 09:00:36 »

Жилищна сграда, намира се над "Липник", точно срещу това, което ще е ритейл парк на мястото на бившия завод "Караминчев", до другата нова сграда в района.

"https://www.youtube.com/embed/Gzyi9kVx3uM"
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #958 -: април 03, 2024, 11:52:38 »

Едно (относително) ново архитектурно произведение на ул. Стефан Караджа (зад Халите), към което изпитвам смесени чувства поради недотам успешно (според мен) приложения стилов еклектизъм - XIX+XXI век. Все пак е добре, че е направена една нова интерпретация на традиционните русенски къщи от старо време.

Близо до това място, на източния участък на ул. Васил Петлешков, се издига цяла поредица от приветливо изглеждащи нови кооперации, в които има и жилища, и хотел, и офиси на различни фирми. Мястото е придобило приятен и модерен вид - отдавна не бях минавал там и ми се стори направо неузнаваемо.

И накрая една гледка от кръстовището на улиците Васил Петлешков и Майор Узунов, в която няма нищо ново, но сега си дадох сметка, че там са видими - в по-голяма или по-малка степен - пет от по-значимите сгради в района: Лидл, Мегамол, старата Военна болница, болница Канев и НАП. (Птицата над Лидл е бонус. Smiley )

Активен

Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #959 -: април 05, 2024, 01:18:27 »

Хотелчето, ако не се лъжа, взе някаква награда след построяването си от типа “Градски хотел” в “Сграда на годината”
Активен

Страници: 1 ... 62 63 [64] 65 66   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.125 секунди с 24 запитвания. (Pretty URLs adds 0.013s, 2q)

Google e прегледал тази страница октомври 06, 2024, 02:09:38