Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 67   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: НОВИТЕ СГРАДИ В РУСЕ  (Прочетена 382542 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5216

Профил Ел. поща
« Отговор #30 -: април 26, 2008, 01:21:43 »

Е кой, БГА Балкан Cheesy Продават самолети и така плащат тока за рекламата в Русе Wink

Тази вечер минах оттам - рекламата вече не свети. Явно са свършили вече самолетите... Cheesy
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
deian
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875

Профил
« Отговор #31 -: април 28, 2008, 10:22:33 »

Докато Темида умува, сградата на МВР ще рухне
Вече съм готов да се откажа от съдебните претенции за сградата на бившето Окръжно управление на МВР, ако останалите съсобственици се заемат с ремонта.

Това каза пред журналисти кметът на Русе Божидар Йотов. По думите му, бил силно разочарован от темповете, с които Темида се произнася по съдебните спорове. „Докато чакаме, сградата на „Александровска” и „Черно море” ще рухне, пророкува градоначалникът. Според него, ако не се вземат адекватни мерки, до края на годината сградата, която е архитектурен паметник, ще изчезне от картата на Русе. Преди близо месец Окръжният съд трябваше да се произнесе по спора между общината и ДЗИ, всички законови срокове изтекоха, но решение все още няма, каза още Божидар Йотов.
ruse-news.com
Активен
dunav_rousse
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 434

Профил Ел. поща
« Отговор #32 -: април 28, 2008, 10:56:12 »

Ами евала на кмета явно го е грижа !!!!!!
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 3482

Профил
« Отговор #33 -: април 29, 2008, 12:14:23 »

Има нещо голямо което се строи до бул. Христо Ботев зад VW центъра. Някой да знае какво е?
Активен

Във форума се ражда истината.
Flying spur
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 570

Nothing good comes easy

Профил WWW
« Отговор #34 -: април 29, 2008, 12:43:53 »

Мисля, че ще е шивашка фирма. Те в този район са вече няколко 5 или 6.
Активен
Митака
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1152

Профил
« Отговор #35 -: април 29, 2008, 08:31:57 »

На ф-ма Карина е.
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2274

Профил WWW
« Отговор #36 -: април 29, 2008, 08:51:03 »

Аз бях за 2 дни в Русе скоро и какво ми направи впечатление (не успях да разгледам много де Sad ):

* До централния пазар на Цар Освободител, църквата са си разчистили терена за кхм...8-етажната офис-сграда.
* Мега Мол-а не върви толкова бързо, колкото очаквах. Може би съм изнежен с това, че гледам строежа на Карфур в София, не знам, но очаквах да са вдигнали вече поне един надземен етаж, те още се занимават с подземния. Да не говорим, че това нещо по груби сметки ще има 2 подземни етажа, значи няма да има голям паркинг (освен ако няма и надземен, в което се съмнявам).
* Т.нар "Меджик Мол" му трябват няколко месеца до отваряне при това положение, напреднали са доста.
* Най-накрая в Балкан има раздвижване, гледам ще има втори магазин на Хот Спот там и някакво голямо заведение (или може би 2 такива?)
* Зад халите (моят квартал) вече има повече строежи, отколкото къщи. Забавно.
* Улиците, ремонтирани с кредита на Николова вече са напукани, има и дупки на места. Маркировката от миналата година е изтрита на много места.
* По Борисова гледам доста нови обекти, забавно. Също така до гарата, където имаше един магазин за килими сега правят нещо много голямо, какво? Не знам.
* По главната ГРРРРРРР!!!!!!! Слабо раздвижване.
* Жал ме е че не се разходих по Липник, но отдалече видях, че събарят П.Караминчев завода.
* Забелязвам, че засега офис-сградите са слабо-представени в Русе като цяло, но това се променя
* Сградата на НАП ще е доста представителна.
* Като цяло в областта на търговията гледам че има забавяне след бума през 2007 и румънските нашествия. За сметка на  това ресторантите, заведенията, казината и  т.н. изживяват бум. Може би се изчакват моловете?

* Разбрах, че  ще се отваря Суши Бар. Това е странно защо символ за  престиж в България и доколкото знам само в София и Варна има такива. Аз лично обичам суши Smiley Така че ще мога да си хапвам и в Русе, супер Smiley

Ааа, да, понеже приятелката ми много обича да си пазарува дрешки в Русе (понеже такива нямало в София и били много по-евтини), забелязахи покрай ходенето по магазини за парцалки, че си имаме вече магазин на Капаска. Странно, защото това не е русенска фирма. Докато русенската Кенсол ВСЕ ОЩЕ си няма фирмен магазин в Русе. И да, има на Максимо магазин също. Интересно дали няма скоро да дойдат още, примерно Дика? Смешно е последните да имат в Търново, но в Русе - не например.
« Последна редакция: април 29, 2008, 09:07:26 от n00b » Активен
Flying spur
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 570

Nothing good comes easy

Профил WWW
« Отговор #37 -: април 30, 2008, 12:00:28 »

Къде ще е суши бара?
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #38 -: април 30, 2008, 09:56:03 »

Абе и аз със моята приятелка дойдох да си пазарува тя дрешки от Русе и честно казано не останахме мн очаровани. За град център на текстилната промешлиеност, мн силно доминираха бабешките и старчески дрехи. Младешката мода е доста вяло застъпена за момента, що се отнася до по сносните цени. Николаевска се е превърнала в старчески център на модата (поне там, където са останали магазините за дрехи). Иначе дамски младежки сака по 100лв бол!
« Последна редакция: април 30, 2008, 10:14:09 от rosen_linov » Активен

Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #39 -: април 30, 2008, 10:06:49 »

Да не би това да е свързано с демографския проблем на града ни и застаряването на населението му, което е видим факт по улиците и в транспорта, уви... (виж, в циганските квартали човек придобива друго впечатление...)
« Последна редакция: април 30, 2008, 10:09:47 от Orthodox » Активен

Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #40 -: април 30, 2008, 10:15:25 »

Ами аз не съм много съгласен, че по улиците личи някакво състаряване на населението, дори на против! Страшно мн млади хора, че и не говорят на румънски.
Активен

Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #41 -: април 30, 2008, 10:18:17 »

Дано си прав! 'Щото аз ежедневно пътувам с градския транспорт и виждам в него предимно хора на средна възраст и нагоре, едни такива унили и намусени - чак да ти докривее... Sad Е, сигурно младите вървят повече пеша... Wink
« Последна редакция: април 30, 2008, 07:19:35 от Orthodox » Активен

фараша
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1432

Профил
« Отговор #42 -: април 30, 2008, 11:48:33 »

Дано си прав! 'Щото аз ежедневно пътувам с градския транспорт и виждам в него предимно хора на средна възраст и нагоре, едни такива унили и намусени - чак да ти докривее... Sad

Почти никой от познатите ми /30-35 годишни/ не ползва градски транспорт. Аз също. За 4 месеца - 2 пъти. Дори и икономически няма стимул - и сам да съм, с колата ми е на цената на градския транспорт. А и все още има къде да се паркира и няма толкова сериозни задръствания. А и част от център е трудно достъпен с градски транспорт - кея, Халите/от Здравец/ и т.н.

Относно конфекцията, моята приятелка си пазарува от магазините на сп. Чайка и засега е доволна, но просто русенските фирми са се специализирали, според мен, в облекло с 1-2 идеи над ежедневното. Забелязвам обаче, че хубавите неща вече не са толкова евтини. но предвид растящия стандарт в Русе, може би е нормално. Вече гледаме и по магазините из центъра. Wink

На мен по-скоро ми прави впечатление огромния брой бебешки и детски магазини, те са повечето от една верига май, но наистина са много. А така също и магазините за сувенири- също са много.
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #43 -: април 30, 2008, 03:30:02 »

Магазини за сувенири трябва да има. До преди 3-4 години ми правече впечатление, че нямаше и дори някъде да беше отворен, бързо му падаха кепенците. Сякаш нямаше пазар за тея неща. Сега обаче факта, че тези магазини се задържаха, говори за интерес към стокатам която предлагат. Което пък значи две неща: града има достатъчно гости, които искат да си запазят някакъв спомен от пребиваването си (т.е. туризма се развива, не че казвам нещо ново) И! Стандарта на русенци се е вдигнал до степен, в която те могат да си купят нещо без никаква функция, само за да се поглезят, дет се вика.

Магазинът, който е при бившето лятно кино Аврора, оцеля на всички капризи на търсенето и предлагането и е много добре зареден с артикули, издаващи местен патриотизъм. Там ако не се лъжа има тениски "Аз обичам Русе" - дрешка, която няма да е излишна на не един и двама по скептични русенци.
Активен

Митака
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1152

Профил
« Отговор #44 -: април 30, 2008, 06:50:30 »

Дано си прав! 'Щото аз ежедневно пътувам с градския транспорт и виждам в него предимно хора на средна възраст и нагоре, едни такива унили и намусени - чак да ти докривее... Sad

Очевидна е тенденцията, че градския транспорт ще се използва от по-бедните слоеве на населението. Всички мои приятели и познати използват лични автомобили. Голяма част от фирмите осигуряват и служебен транспорт.
Относно модата - преобладаващата част от продукцията на конфекционните фирми е за износ. Последното нещо, което ги интересува е какво се търси в града.
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 67   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.052 секунди с 24 запитвания. (Pretty URLs adds 0.008s, 2q)

Google e прегледал тази страница декември 11, 2024, 01:00:23