Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
Live Web Cam Rousse
Всичко за Русе
»
Инфраструктурни проекти / Infrastructure projects
»
Бъдещето на кръговото?
Username:
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Password:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Сигнали за кмета
Вход
1
]
2
3
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Бъдещето на кръговото? (Прочетена 185117 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
фараша
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1432
Бъдещето на кръговото?
«
-:
септември 03, 2007, 01:49:49 »
Знам че това е дискутирана тема, но все пак как смятате че трябва да изглежда централната зелена площ на Кръговото?
Още повече, че района търпи, и ще търпи в бъдеще, доста сериозни промени от архитектурна гледна точка - имам предвид Бриколажа, Спортната зала и бъдещия молец. И се очертава като втори градски център с търговска насоченост.
Вие сте, моето мнение ще го кажа по-нататък...
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 3475
Re:Бъдещето на кръговото?
«
Отговор #1 -:
септември 03, 2007, 02:04:17 »
според мен така е добре стига зелената площ да се поддържа. в тази очертаваща се бетонна и алфалтна част от града ще изглежда като оазис. един фонтан сред зеленината и ефектно осветление ми звучат добре. но само толкова. без разходки и пейки, алейки и кошчета за болук.
Активен
Във форума се ражда истината.
Linov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 3475
«
Отговор #2 -:
септември 03, 2007, 02:15:15 »
между другото до колкото знам на времето е щяло да има 2-ри Макдоналдс тип Драйв на кръговото, но къде точно не знам. пак казвам че така ми харесва. зелено и недостъпно за хора които могат само да го опорочат. зимата да слагат и една хубава елха там цена няма да имат. само да е осветено добре. навремето слагаха елха там от полицията ама напоследък май само отбиват номера и мятат по някоя гирлянда на някое от посадените дръвчета
Активен
Във форума се ражда истината.
Кристин
Слънчоглед
Hero Member
Неактивен
Публикации: 774
«
Отговор #3 -:
септември 03, 2007, 10:17:44 »
Еха..... предложението ти е много хубаво. На мен да си призная и така ми харесва, никой не минава оттам, чистичко си е и ако сте забелязали явно доста птици гнездят там точно поради тая причина - не минават хора, автомобилите са друго нещо.
Предполагам ако има остветление - ще стане като всичко друго подобно в Русе - изпочупено, мръсно... Но пък леко осветление на един фонтан - ми не е зле.
Обаче дано никога Макдоналдс не се сетят да правят такова нещо в Русе - лично ще отида да им потроша магазина!
Активен
Аз конструирам всеобщото като избирам себе си.
Sashoko
Full Member
Неактивен
Публикации: 245
«
Отговор #4 -:
септември 03, 2007, 11:34:07 »
Имаше такива планове, но тогава гловният архитект на града отказа на Мак Доналдс. Иначе според мен трябва и 1 ограда да се сложи, да не минават хората, защото има вече пътечки..
Активен
mart0s
Hero Member
Неактивен
Публикации: 805
«
Отговор #5 -:
септември 03, 2007, 01:19:53 »
Като стана дума за Кръговото вчера минавах от там гледам сложили релефна маркировка и чесно да ви кажа беше му време да го направят това нещо. А относно за шадравана няма спор това ще бъде нещо доста красиво ...
Активен
Vladi4a
Newbie
Неактивен
Публикации: 37
«
Отговор #6 -:
септември 03, 2007, 07:34:57 »
ами точно от прозореца ми се вижда кръговото и наистина в този си вид като че ли си е най-добре
просто да се поддържа зеленината това е ...
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен
Публикации: 5208
«
Отговор #7 -:
септември 03, 2007, 07:47:09 »
Не зная помни ли някой от форумците, че преди да се оформи в сегашния му вид Кръговото, на мястото беше проектиран голям подлез с магазини, към който да има входове от всички страни на кръстовището. Накратко, идеята беше да се вкара потокът от пешеходците под земята и така да не се пресича въобще с автомобилния поток. Беше започнал и самият строеж - изкопаха огромен трап (горе-долу колкото затревената част в средата на Кръговото) и в дъното му пробиха надолу множество кръгли шахти, в които спуснаха арматура и изляха бетон, тоест оформиха колони навътре в почвата, като явно идеята беше най-напред върху тях да се излее плоча и да се възстанови бързо автомобилното движение, а после подлезът да се копае и строи отдолу. Точно тогава обаче станаха промените около 1989-а и строителството беше спряно. Около изкопа направиха временен кръгов асфалтов път, и после около 3 години нищо не се промени. В огромния трап израснаха дървета, дъждовете образуваха на дъното му нещо като малко блато, в което крякаха поне трето поколение жаби, израснали там. Това статукво се запази при първия "демократичен" кмет Асен Тасев, който не направи нищо сериозно за града. Наследникът му Димитър Калчев обаче излезе доста по-òправен и реши набързо въпроса, като засипа трапа с почва, върху която засяха трева, посадиха дървета, сложиха осветление, а "временният" кръгов път наоколо стана постоянен след съответната реконструкция.
По принцип тези подлези на оживени кръстовища често успешно се превръщат в малки търговски и развлекателни центрове, което може да се види на много места в София (много добре е устроен например подлезът пред СУ "Св. Климент Охридски"), Пловдив, Варна, а може би и в други по-големи наши градове. В Русе няма добър пример за такъв обект, защото и най-големият от тях - подлезът пред гарата - така и не можа да се развие в търговско отношение, може би защото хората предпочитат да пресичат улицата горе, вместо да слизат и да се качват по стълбите. Другите подобни места са още по-мизернички и като размери, и като търговско-развлекателни обекти - подлезът под бул. Скобелев при СБА и под бул. Христо Ботев при Печатни платки. Колкото до кметското решение за изоставяне на строителството на подлез под кръговото, то може да е било продиктувано от съществуващия отрицателен опит с подлеза пред гарата, а може и просто да не е било по силите на "демократичния" общински бюджет. Така или иначе - жалко! При съществуващата перспектива за развитие на района около Кръговото един "търговско-развлекателен" подлез можеше да се окаже доста по-успешен от предгаровия, и чудесно да допълни комплекса от надземни обекти. Впрочем, колоните са още там под земята...
«
Последна редакция: септември 03, 2007, 07:49:13 от Orthodox
»
Активен
Четете и русенските теми във
форума на SkyscraperCity
!
Митака
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1152
«
Отговор #8 -:
септември 03, 2007, 08:23:47 »
Определено под Кръговото трябва да има подлез, както е било замислено. Отгоре може да има фонтан или голям паметник на някой известен българин, примерно на Васил Левски. Най-малкото могат да се оформят цветни лехи с ярки цветове, защото в момента тези храсти са много сиви и обикновени за такова място.
Активен
ftubusa
Hero Member
Неактивен
Публикации: 562
«
Отговор #9 -:
септември 03, 2007, 08:50:27 »
Аз помня много добре трапа както ти се изрази.Помня и платната около него които стояха години наред. Аз обаче мисля че Кръговото ще си остане в сегашния си вид поне още 5 години.
Активен
Митака
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1152
«
Отговор #10 -:
септември 03, 2007, 09:10:57 »
Аз се опитвам да си спомня и миналото на това кръстовище, преди да стане Кръгово. Спомените ми са, че беше голямо кръстовище от типа на това на Олимп. Но нямам спомен дали наоколо, където сега са пл. Оборище и Полицията от другата страна е имало някакви сгради. Доколкото знам, една от причините да го направят на кръгово кръстовище са тролеите. Жалко, че не могат да се намерят снимки на града от този период.
Активен
ftubusa
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #11 -:
септември 03, 2007, 09:34:26 »
Абе някой може и да има ама ............... първо трябва да влезе във форума че тогава да шерни нещо
.
Активен
фараша
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #12 -:
септември 03, 2007, 10:30:09 »
Ето и няколко предложения от жена ми:
1. Затвор /полицията била близо
/
2. Аквариум за речни риби под формата на паяк /краката са надлези, посредата балон/
3. Езеро
4. Изложбена зала на открито за скулптури или подрязани и оформени храсти
Активен
ftubusa
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #13 -:
септември 03, 2007, 10:32:12 »
За 3 и 4 мисля че би било подходящо.
Активен
фараша
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #14 -:
септември 03, 2007, 11:03:05 »
не съм съвсем сигурен, но не е ли препоръчително да има видимост по дъгата на кръговото, т.е. не може плътно да се залеси или застрои до платното
Активен
Страници: [
1
]
2
3
...
31
Нагоре
Изпечатай
« назад
напред »