Страници: 1 2 3 [4] 5 6   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Нови квартали на Русе...  (Прочетена 34819 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
deian
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875

Профил
« Отговор #45 -: ноември 01, 2007, 09:04:23 »

Този квартал, марак и близо до центъра, не беше от най-желаните именно заради наличието на 2 завода - Петър Караминчев и Найден Киров. Не им е мястото в квартал и се надявам това да се промени скоро.
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5228

Профил Ел. поща
« Отговор #46 -: ноември 01, 2007, 09:13:50 »

Определено безработицата не е голям проблем за града, покрай това не виждам как завод за балатум би могъл да бъде рентабилен в днешно време. Предполагам, ще се намерят носталгични хора. В София например, група малоумни дъртофелници протестираха срещу строеж на 30-етажен небостъргач, щото щели да съборят някакъв култов ресторант от соц-а, който не работи от 20 години. Бил паметник на социалистическата архитектура (абсолютна грозотия е, одраскана и порутена). Не виждам как някой още може да изпитва носталгия по соц-а, това е изродена система, създала болни поколения хора. Само болен мозък може да изпитва гордост от нерентабилна тежка индустрия, репресивен държавен апарат, издигането в култ на някакъв овчар от някакво шопско село, величаенето на великославянската братска дружба (която е пълна измишльотина), малоумната бюрокрация, от която произхожда всичката тая шуробаджанащина и корупция, на които ставаме свидетели в днешно време. Грешно е да се рушат паметници на културата, ако ще да са от това време, така е, вярно е. Но един ръждясал, нерентабилен завод..не знам. Може би трябва да го запазим за едно по-добро време, когато балатумът отново стане масово използвана стока, но честно казано ме съмнява, хората напоследък все повече отбягват всичко синтетично и пластмасово по възможност..

Някой замислял ли се е че при термичната обработка на органични полимери не се отделят никак  здравословни субстанции?

Не бе, човеко, не ти говоря за носталгия по соца, макар че в интерес на истината покрай многото му минуси имаше и някои плюсове, които изгубихме заедно с минусите ("суровото покрай сухото"). По-скоро ме интересува да има работещи и печеливши предприятия, създаващи работни места и плащащи заплати. А "Петър Караминчев" все пак си беше създал известен авторитет на международния пазар и, ако не се лъжа, не само в рамките на соц-лагера. Та, ако това все още е така, би било неразумно да се погубва извоювана позиция на пазара, която може да носи някакви печалби. Но напоследък не съм в час с икономическото състояние на тези социалистически предприятия и ако наистина заводът е вече нерентабилен - нека го ликвидират. Важното обаче е да се откриват и нови фирми, работещи, печелещи и плащащи достойни за труда пари - има ли такива, няма проблеми. Погледът ни е насочен към новия Индустриален парк - да видим как ще се развият нещата там... Roll Eyes
« Последна редакция: ноември 01, 2007, 09:15:36 от Orthodox » Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Митака
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1152

Профил
« Отговор #47 -: ноември 01, 2007, 10:42:02 »

Петър Караминчев реално не работи поне от 3 години. Докато работеше, даваше колосалните заплати от по 180-200 лв. В момента работи само една част от завода, която както пише в статията е дадена под наем на друга фирма. Просто в днешно време никой не купува балатум. Това е горчивата истина, като оставим настрана калпавия мениджмънт! Малко по-добра е ситуацията с Найден Киров, за който също се чува, че собственикът - израелец ще го събаря и ще изгражда жилищни сгради. Предприятието работи, но отвсякъде го изяжда конкуренцията от Турция и Китай. Там са останали само някакви възрастни жени над 50 г., които просто нямат избор и работят за по 250 лв! Такива предприятия ли искаме да има в Русе? Само и само защото в миналото са били нещо в рамките на СИВ?!?
Русе има достатъчно индустриални предприятия. Трябва да се развива сектора на услугите и високите технологии. Колкото и тъжно да звучи на днешните млади хора не им се работи в заводи и ги разбирам. Времената са други.
Активен
marlou
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 113

Профил
« Отговор #48 -: ноември 02, 2007, 02:04:21 »

Аз лично за "Найден Киров" не съм съгласен много.До колкото съм запознат предпиятието върви добре и печели,работят доста млади хора,чиито заплати не са за пренебрегване.А относно събарянето на завода,скоро трябва да влезе в сила закон,според който там мисля,че беше в рамките на 5-6 години заводите от централната част на града да се изместят извън него,така че искат или не трябва да се преместят.
Активен
Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2035

*
Профил WWW
« Отговор #49 -: март 07, 2009, 12:09:58 »

А да попитам дали има проекти за разширяване на града по територия, защото би било добре за града да е по-голям, но нямам предвид да си драпне още едно селце, защото по този начин ставаме селски град.Кулата например в момента си е село в рамките на града и трябва да се развива.Пътищата са ужасни там за пример.Един път ми се наложи да ходя до там с кола и имаше локви дълбоки по 10см сигурно.Трябва да поработят по тези нови кварта в Русе, за да придобием по-европейски вид.
« Последна редакция: март 07, 2009, 12:19:39 от valio0611 » Активен

mart0s
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 805

Профил WWW
« Отговор #50 -: март 07, 2009, 01:48:10 »

Smiley Smiley Ми незнам на теб локвите ли ти правят впечатление, но през изминалата година в Средна кула бяха асфалтирани доста улици, както и осветлението е навсякъде. Вярно е че има какво да се прави, но все пак кмета на нашия град смея да твърдя ми е съквърталец. Тази година стартира проекта по изграждането на канализацията на Средна кула и Долапите.
Така де Община Русе мисля че се грижи достатъчно за всеки един квартал на Русе.
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #51 -: март 07, 2009, 02:39:17 »

Вярно е - в сравнение с някои други от по-големите български градове развитието и благоустройството на Русе вървят доста по-равномерно...
Активен

фараша
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1461

Профил
« Отговор #52 -: април 03, 2009, 08:19:35 »

Интересувам се от 2 малки съседни русенски квартала, в които почти не съм ходил, и да не отварям нова тема ще питам тук.
Интересува ме основно що за хора живеят там, имат ли си кварталите някакви недостатъци, които не са очевидни и прочие.
Единият квартал е между Сент Уан, Пристанищна и Стамболов, а другия - между Пристанищна и 19-и февруари? Всъщност двата квартала ги дели стръмната уличка от Арда надолу.
Активен
di4ko
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 704

Профил
« Отговор #53 -: април 03, 2009, 07:46:05 »

има някоя друга интересна стара къща ,флотската кула и изглед към ,,сарайския мост,,
« Последна редакция: април 03, 2009, 08:08:46 от di4ko » Активен

Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #54 -: април 03, 2009, 08:25:44 »

Интересувам се от 2 малки съседни русенски квартала, в които почти не съм ходил, и да не отварям нова тема ще питам тук.
Интересува ме основно що за хора живеят там, имат ли си кварталите някакви недостатъци, които не са очевидни и прочие.
Единият квартал е между Сент Уан, Пристанищна и Стамболов, а другия - между Пристанищна и 19-и февруари? Всъщност двата квартала ги дели стръмната уличка от Арда надолу.

Уличката се казва Генерал Радецки - една от малкото останали с паваж в Русе, след като асфалтираха отсечката от Оборище между Царете (Освободител и Асен). Правил съм в тези кварталчета вечерни велоразходки през лятото - за релаксация след работни ден - и трябва да призная, че имат твърде особен изглед и дух. Поне за мен беше доста необичайно - може би защото много рядко бивам там. Наклонен терен, изглед на запад към Дунава и пристанощето, малки, прости къщици, сравнително тихо и малолюдно... Но на мен ми допадна, де - такива места по принцип си ми пасват на душевността...
« Последна редакция: април 03, 2009, 08:28:33 от Orthodox » Активен

ilko
Илко
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 520

Профил Ел. поща
« Отговор #55 -: април 06, 2009, 04:04:13 »

Този район наистина е подценен ! Ако се осъществи проекта с германската банка за разширение на лома ,предполагам терена на кожената фабрика ще струва десеткратно ,а преобразените краиломски алеи около сараиския мост ще са конкурентни на краидунавските !
Активен
equinox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 562

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #56 -: април 06, 2009, 08:27:37 »

Силно се съмнявам. Това си остава една промишлена зона с много жп-релси и производства. Но пък от друга страна вида на крайдунавските алеи е такъв, че може да се получи някаква конкуренция.  Grin

редакция: Квартала около паметника на моряка и сега е много хубаво място.
Активен
Митака
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1152

Профил
« Отговор #57 -: април 06, 2009, 10:09:22 »

На мен ми изглежда доста мочурлив кварталец. Smiley Стръмен терен и в същото време неустойчив заради близостта с реката. Малко призрачен заради близостта си с промишлената зона.
« Последна редакция: април 06, 2009, 10:22:54 от Митака » Активен
ilko
Илко
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 520

Профил Ел. поща
« Отговор #58 -: април 07, 2009, 12:57:06 »

Прави сте 4е предприятията от другата страна на лома не се вписват около ,,краиломските алеи,,. Оба4е един пояс от високи тополи би поскрил промишлената зона. Този район трябва да се свърже 4рез вело алеи с другите паркове . 15 км вело ,,магистрала ,, Мартен/Николово  през младежкия парк/музея на транспорта посока ре4на гара / и покраи лома посока Ср Кула. Русе е много изостанал в сферата на физи4еските развле4ения .Няма една ски писта например ,а би било идеално от ТВ Кулата посока лома да се направи един лифт или влек !Осло има 100 км вело алеи свързващи го с предградията !Мързел,некомпетентност и нерешителност са се насадили в управата на града .Абе Божо,аз ако имам 200 000 души зад гърба ми ша ги скъсам тия в София ,дето са лигавят с интересите на Русе и околностите!
Активен
dunav_rousse
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 434

Профил Ел. поща
« Отговор #59 -: април 07, 2009, 07:37:58 »

Cheesy Cheesy Cheesy   Е печелиш мойте симпатии ако не друго. Прав си за всичко де в интерес на истината, за много от нещата който трябва да се направят в града дори не са нужни пари. Трябва да се действа не утре не като дойде края на мандата, а сега и веднага.
« Последна редакция: април 07, 2009, 07:46:41 от dunav_rousse » Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.102 секунди с 25 запитвания. (Pretty URLs adds 0.011s, 2q)

Google e прегледал тази страница април 18, 2025, 09:04:30