Страници: [1] 2 3 ... 6   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Нови квартали на Русе...  (Прочетена 34446 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
фараша
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1453

Профил
« -: август 28, 2007, 11:46:05 »

дали ще има в обозримо бъдеще? Под нови имам впредвид на зелено, на неурбанизирани към момента територии или само ще уплътняваме настоящите квартали. В градоустройственния пишеше нещо за Метро, ама с новите инвеститори там - не знам.
Апропо, кой вие е любимия квартал в момента?

Share this topic on DiggShare this topic on FacebookShare this topic on GoogleShare this topic on Twitter

Активен
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 3508

Профил
« Отговор #1 -: август 28, 2007, 11:48:07 »

живея в самия център и не си го давам за нищо на света но ако трябжа да избирам квартал - възраждане или здравец
Активен

Във форума се ражда истината.
deian
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875

Профил
« Отговор #2 -: август 28, 2007, 11:50:13 »

Ще има някой ден... изцяло от ново строителство, че така нови блокове между панелките не върви Grin
Центъра, покрай Дунава, но то пак е център:)
Старият Здравец е доста спокоен и зелен квартал и блоковете не са грамадни.
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3 -: август 28, 2007, 11:52:46 »

а за нови квартали според мен ще има. както веднъж вече споменах според мен от тук нататък тенденцията ще е градът да се разширява. достатъчно концентрирано е застроен в сегашната си площ. съвсем скоро очаквам да чуя за строителство на някой нов жилищен комплекс в покрайнините на града - я от къщи за чужденци, я от кокетни коопераций. Орхид Груп например са доста мощен агент на Българския пазар и след като загубиха конкурса за строителство на спортната зала мисля че ще предприемат нещо в посоката в която са най-силни - жилищни комплекси.
Активен

фараша
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1453

Профил
« Отговор #4 -: август 29, 2007, 12:04:46 »

Добре де, ще има, ама къде?
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #5 -: август 29, 2007, 12:09:45 »

сега, всичко което казвам е с уговорката да е само предположение. не е нещо което съм чул и знам. та! пак според мен много удобни такива места са площите по посока кулата и долапите.
Активен

Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5228

Профил Ел. поща
« Отговор #6 -: август 29, 2007, 12:23:49 »

Като гледам картата на града, една възможна посока и територия за ново строителство е на юг от международното шосе, сега там са лозя и нещо като вилна зона, но май повечето постройки са доста скромни и направо паянтови. На картата тази местност е означена като "Христо Македонски". На юг тя граничи със земеделски земи. Наклонът там май е големичък, но не е ли така и в Дружба-3 например? Да не говорим за Велико Търново... Нека да напомня на по-младите, че някъде до началото на 1970-те и сегашният Здравец-изток (или просто ж. к. Изток) беше място с лозя. Лошото е, че при това международното шосе (бул. България) ще се окаже минаващо през квартала, което не е приемливо. Тогава вече ще се наложи създаване на истински околовръстен път на Русе, на юг от града.

Като че ли има и някакви възможности за разширяване на града ни и в посока към кварталите Средна Кула и Долапите, но не зная как изглежда това от градоустройствена гледна точка.

Във всички останали посоки сме притиснати или от промишлени зони, или от... Дунава Grin.
« Последна редакция: август 29, 2007, 07:20:12 от Orthodox » Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #7 -: август 29, 2007, 02:42:23 »

между другото се сещам за нещо което видях на огромно рекламно пано по главната улица на витрините на магазин Маниа до кафенето Даф. става въпрос за преди повече от година и Маниа не беше още отворил. на рекламното пано имаше нова жилищна кооперация построена или строяща се (не разбрах) някъде около текето, ако не се лъжа на брега на язовир Липник с охрана, детска градина и въобще всичко необходимо за нормален живот сравнително далеко от града. някой знае ли нещо за тази кооперация, съществува ли, жилищна ли е или е на хотелски принцип? изглеждаше много добре.
Активен

Митака
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1152

Профил
« Отговор #8 -: август 29, 2007, 07:00:32 »

между другото се сещам за нещо което видях на огромно рекламно пано по главната улица на витрините на магазин Маниа до кафенето Даф. става въпрос за преди повече от година и Маниа не беше още отворил. на рекламното пано имаше нова жилищна кооперация построена или строяща се (не разбрах) някъде около текето, ако не се лъжа на брега на язовир Липник с охрана, детска градина и въобще всичко необходимо за нормален живот сравнително далеко от града. някой знае ли нещо за тази кооперация, съществува ли, жилищна ли е или е на хотелски принцип? изглеждаше много добре.

Доколкото знам, въпросната сграда е бивша почивна станция, преустроена и функционираща като жилищна сграда.
Активен
Митака
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1152

Профил
« Отговор #9 -: август 29, 2007, 07:14:24 »

И аз мисля, че районът на юг от международното шосе е подходящ за нов квартал. За да стане мястото привлекателно обаче, както написа Orthodox, трябва да се построи истински околовръстен път и да се направи поне 1 нов пътен възел с международното над кв. Здравец.
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #10 -: август 29, 2007, 07:28:12 »

Доколкото знам, въпросната сграда е бивша почивна станция, преустроена и функционираща като жилищна сграда.

Точно така е - това е бивша почивна станция на някое от социалистическите предприятия, която е санирана, модернизирана и изглежда много добре, предполагам не само отвън. Това лято бяхме на разходка в Лесопарка със семейството ми и я разгледахме. Впрочем, съпругата ми се чудеше кой ще приеме да живее толкова далече от града, което й се стори неудобно и небезопасно. Иначе сградата не е на самия бряг на язовира, а на юг от него, сред гората. В двора също имаше билборд с обява за продажбата на апартаменти и цената беше доста солена, но не я помня точно. Във всеки случай това е много по-добрият вариант за тези социалистически ведомствени вили и почивни станции, отколкото да се рушат за онзи, дето духа - защото и това го видяхме... Angry
Активен

ftubusa
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 562

Профил
« Отговор #11 -: август 29, 2007, 08:08:15 »

Според мен най подходящо за строеж е мястото на юг от международното. Там където са лозята. мисля обаче че няма как да стане на този етап. дори и два пътни възела да има към бул. Липник например дори и всички а те никак не са малко подлези да заработят пак ще е задължително да има околовръстен път. а за пътя не искам и да помислям какви средсва ще трябват.
Така или иначе там е мястото според мен.
Активен
Sashoko
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 245

Профил
« Отговор #12 -: август 29, 2007, 10:12:15 »

Евентуалното застрояване на нови площи за квартали ще е свързано с редица проблеми, но наистина най-подходяща би било на юг от бул. България. Аз, обаче, мисля, че първо ще се строи в кварталите на града, застроени предимно с къщи (например Сент Уан) и чак при тяхното насищане ще се мисли за нещо подобно...
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #13 -: август 30, 2007, 07:58:31 »

Именно! Все още има предостатъчно площи в града, застроени със стари, неугледни и вече амортизирани жилищни сгради, които постепенно ще бъдат събаряни и замествани с нови кооперации. Едва когато тези възможности се изчерпят, ще бъде на дневен ред въпросът с териториалното разширение на града - ако, разбира се, има реална необходимост от него, тоест човешки ресурс, който да насели тези нови квартали, и паричен ресурс, който да бъде вложен в тези нови жилища. А за това е нужно най-напред да живне икономиката на града, за да натрупат хората парички за нови домове, и още по-важното - да се засили производството на нови русенчета, за да има кой да живее в тези мечтани нови квартали (впрочем, този последният "производствен процес" напоследък наистина видимо се засилва, но трябва още, още...)...Wink
« Последна редакция: август 30, 2007, 08:01:31 от Orthodox » Активен

mart0s
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 805

Профил WWW
« Отговор #14 -: август 30, 2007, 01:56:15 »

Да и аз така мисля ,че доста деца се раждат тази година бях дочул че за половин година до сега са се били родили с 25 % повече от миналата 1/2 година  . Това е много добре а като наблюдаваме другите по малки градове колко са зле със точно това ( раждаемостта )

А за нови квартали ... Аз лично живея в Средна кула и посока центара на града има доста площи кадето може да се правят квартали например горе на русофилите там има място  Roll Eyes  Cool  Tongue
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 6   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.061 секунди с 24 запитвания. (Pretty URLs adds 0.011s, 2q)

Google e прегледал тази страница май 23, 2025, 05:11:23